Tinghir

Wat te doen in Tinghir?

Tinghir of Tinerhir is een stad in de regio Drâa-Tafilalet, ten zuiden van de Hoge Atlas en ten noorden van de Kleine Atlas in het zuidoosten van Marokko. Het is de hoofdstad van de provincie Tinghir. De naam verwijst oorspronkelijk naar de uitlopers van het Atlasgebergte. De stad telt circa 45.000 inwoners.

Koning Mohammed VI gaf op 21 januari 2009 zijn goedkeuring om van Tinghir een administratief centrum te maken, een initiatief dat tegemoetkwam aan de behoeften van zijn inwoners; het biedt een juridisch en institutioneel kader voor de hervorming van territoriaal bestuur op basis van goed bestuur en lokaal zelfbestuur.

Wist je dat de palmoase, dicht en wijdverspreid, wordt geïrrigeerd door een netwerk van leidingen en irrigatiekanalen? Incidentele zware regenbuien worden binnen enkele dagen opgevangen.

Bij de Todra vallei in de buurt van Tinghir ligt een ksar. Een ksar is een oude Berber dorpskern die bestaat uit verschillende huizen voor families die er al generaties lang wonen. De huizen zijn door deels overdekte gangenstelsels met elkaar verbonden. De ksar bij Tinghir is meer dan 600 jaar oud en wordt nog door enkele families bewoond. Het is prachtig gelegen naast een groene, koele oase met amandelpalmen met uitzicht op het Atlasgebergte. De Todra-oase is een van de mooiste in Marokko. Het is zeker de moeite waard om een kleine wandeling te maken tussen de grote palmbomen, de heldere rivier en de vele kleine grachten. Je zult ook zien hoe de landbouw hier wordt gedaan. Steek de rivier over naar de andere kant en verken een verlaten Berbers dorp.

Onze reizen

Met onze Natuur Rondreis door de Dades Vallei kom je onder andere langs Tinghir. Bekijk hier de rest van onze reizen in Marokko. Wil je jouw ideale reis samenstellen? Klik dan hier om contact met ons op te nemen. Laat in de reacties achter wat jij van Tinghir vond! We zijn benieuwd naar jouw ervaring met deze stad.

Geef een reactie