Booking for : Wandelvakantie Portugal in het Schist gebied

Wandelvakantie Portugal in het Schist gebied

Reisinformatie

Wandelvakantie Portugal in het Schist gebied

Tijdens deze wandelvakantie Portugal bevind je je in het pittoreske Schist gebied ten zuiden van de stad Coïmbra. Eeuwenoude leistenen huisjes gelegen in de dennenbomen bossen maken dit een sprookjesachtige wandelvakantie. De mooie natuur, rust en verbeelding zijn de ingrediënten van deze reis en de dorpjes met kabbelende bergbeekjes doen denken aan  films zoals de Lord of the Rings. We hebben sfeervolle overnachtingen geregeld, de wandelroutekaarten liggen voor je klaar en je we zorgen dat je baggage steeds vervoer wordt naar de volgende accommodatie. Je kan daarnaast op de laatste plek meerdere activiteiten met ons boeken, zoals creatieve workshops Portugese vilt en wol, potten- en tegelsbakken en schilderen, figuratieve keramiek en een wandeling met gids door de universiteit van Coïmbra.

Hoe zit deze wandelvakantie Portugal in het Schist gebied in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven direct op Porto of Lissabon en op het vliegveld kunnen we je ophalen en naar de eerste accommodatie brengen. Bij aankomst check je in bij de eerste accommodatie en de volgende ochtend start je de eerste wandeldag. Bij elke accommodatie is ontbijt inclusief en kunnen ze vaak ook een lunchpakketje voor je klaarmaken. Na je vertrekt wordt de baggage naar de volgende accommodatie gebracht. Je wandelt elke dag tussen de 15 en 25km op de gemarkeerde paden en je krijgt extra routekaarten van ons mee. In het laatste dorpje Cerdeira kan je tevens een aantal workshops bijboeken.

Wandel je graag door meer natuurgebieden? Bekijk dan ook onze natuurvakantie door Portugal.

Hoogtepunten wandelvakantie Portugal in het Schist gebied
Dichtbij Coïmbra ligt verborgen in de bosrijke heuvels van dennen- en eucalyptusbomen een mysterieus netwerk van leistenen dorpjes. De “Schist dorpjes” genaamd, zijn gehuchten van kleine huisjes met zwart leistenen en kabbelende beekjes die langs de dorpen stromen. Het netwerk van rond de 45 Schist dorpjes wordt met wandelpaden verbonden. In één van de dorpjes verblijf je in je eigen Schist huisje in een kunstenaarscentrum waar kunstenaars uit de hele wereld met inspiratie uit de natuur werken.Verblijf in je eigen leistenen historische huisje in een creatief kunstenaarscentrum, leer met hout, klei en steen te werken en wandel door de natuur.

Karen de eigenaresse van het Schist dorpje zal je hoogstwaarschijnlijk ontvangen en is de gastvrouw voor je verblijf de komende dagen. Het Schist dorpje was ooit in de jaren ’20 verlaten en is in de jaren ’80 gerenoveerd en opgebouwd als accommodatie en kunstcentrum. Gelegen in complete stilte in de bossen is dit een ware ontpanningsplek om te genieten van alle rust en creativiteit te laten ontplooien.

De derde stad van het land; Coimbra staat o.a. bekend om haar universiteit uit de 14de eeuw. In deze inspirerende gebouwen werd de identiteit van Portugal gesmeed en werd het gedachtegoed van de Koningen van Portugal overgebracht. Studenten kenden geheime codes en vormden de elite van Portugal sinds de 15de eeuw en hadden hun invloed op de verre koloniën van Portugal zoals Brazilië en Macau (China). Bezoek de universiteit en laat je inspireren door een manier van educatie die verder gaat dan kennis alleen.

De Universiteit van CoÍmbra is dé trekpleister van de stad, maar de essentie van een bezoek gaat verder dan het bezoeken van den prachtige gebouwen. De gids is een oud-studente van de universiteit en vertel je inspirerende verhalen over de tradities van naakt over straat gaan, zwarte capen op straat, geheime deuren in de bibliotheek. Na de anecdotes gaat het dieper en komt het gedachtegoed van Portugal ter sprake. Een fascinerend verhaal over een elite, vergelijkbaar met het geheimschrift van de rozenkruisers…

photo

Dag 1,Aankomst Coimbra

Op het vliegveld van Porto of Lissabon kunnen we je ophalen en per transfer in een kleine twee uur naar het Schist gebied brengen. Je komt aan in het Schist dorpje Ferraria de São João en je verblijf hier in een knus houten bungalow. Leisteen in het bouwmateriaal van het gebied en geeft een pittoreske sfeer aan de dorpjes. Vanmiddag kan je genieten van het zwembad en kan je alvast een wandeling maken door de omgeving maken.
photo

Dag 2,Wandeldag Ferraria de São João naar Gondramaz

Vanochtend na het ontbijt begint de eerste wandeldag en ga je van start richting het Schist dorpje Gondramaz. De route gaat door een bos met kastanje-, eiken- en hulstbomen en is licht heuvelachtig. Gondramaz is een schilderachtig dorpje dat aan de voet van een berg ligt en je vindt er stenen beelden waar gezichten op zijn uitgehouwen. Je overnacht in een leistenen huis dat volledig is ingericht met natuurlijke producten.
photo

Dag 3,Wandelen van Gondramaz naar Talasnal

Het Schist gebied telt meer dan 40 leistenen dorpjes verspreid over een dennen- en kastanjebomen natuurgebied. Vandaag wandel je van Gondramaz naar Talasnal en de wandeling begint door pijnboombossen en gaat vervolgens over in een open landschap. Je beklimt vandaag het hoogste punt van de Serra Lousa, vanuit waar je prachtig uitzicht hebt over dit gebied. Je komt aan in het dorpje Talasnal, het meest traditionele dorpje van het gebied en je verblijft hier twee nachten in je eigen leistenen Schist huisje.
photo

Dag 4,Het kasteel van Lousa

De Schist dorpjes hebben een lange historie en lijken zeker in de avond sprookjesachtig met de straatlampen, de bergbeekjes die door de dorpen stromen en de pittoreske stenen muurtjes. Vandaag kan je kiezen uit een aantal circulaire wandelingen, waarbij je na de wandeling weer terugkomt in het dorpje Talasnal. Zo is er de toren van het oude kasteel van het stadje Lousa die je op kan nemen op een tocht langs meerdere dorpjes. Het centrum van het stadje Lousa is leuk om te bezoeken voor een terrasje, restaurantjes of voor een supermarkt als je in het huisje zelf zou willen koken.
photo

Dag 5,Wandelen van Talasnal naar Cerdeira

Je wandelt vandaag vanuit Talasnal naar het kunstenaarsdorpje Cerdeira. De wandeling voert op een mooi pad door de dichte bossen. Het laatste stuk is omhoog, aangezien Cerdeira gebouwd is op een berghelling, want de bewoners gebruikten het vlakke land voor de landbouw. In Cerdeira verblijf je in je eigen Schist huis en ontmoet je kunstenaars die hier met natuurlijke materialen kunstwerken maken. Je baggage vindt je terug in je huisje en we kunnen hier het diner in het restaurantje voor je bijboeken voor de laatste avond.
photo

Dag 6 ,Het kunstenaarsdorp Cerdeira

Cerdeira nodigt uit als kunstenaarsdorpje om één van de leuke workshops te ondernemen die ze organiseren. Je kan vanuit Cerderia ook een aantal circulaire dagwandelingen maken en zo vandaag ook de natuur opzoeken. Bezoek je graag de stad Coïmnbra? We kunnen een taxi regelen die je naar Coïmbra brengt en weer terug of ervoor zorgen dat je in het stadje Lousa de bus kan nemen naar Coïmbra.
photo

Dag 7,Lissabon of Porto bezoeken?

Vandaag kunnen we je weer terugbrengen naar het vliegveld van je keuze. Mocht je graag Lissabon of Porto bezoeken na afloop van deze wandelreis, dan kunnen we deze reis verlengen en accommodatie voor je regelen in één van deze mooi steden. Verblijf je graag langer in het Schist gebied als natuurretraite of creatieve vakantie? Dan kunnen we je informeren over de activiteiten en workshops die ze hier organiseren.

Reisdetails

  • Reisduur : 7 dagen
  • Beste seizoen : Eind maart t/m half november
  • Reissom : €379 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Toeslag : €29 p.p feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

6x overnachting in sfeervolle leistenen Schist huisjes met ontbijt, baggage vervoer tussen de accommodaties, wandelkaarten en een uitgebreide routebeschrijving

020-2214178

info@barrio-life.nl

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

De Clercqstraat 66 1052 NJ Amsterdam

+ 020-2214178

info@barrio-life.nl

Certificaten

Certificaten

Offerte aanvragen

Leuk dat je interesse hebt in deze reis. Laat hier je informatie achter en je ontvangt direct een eigen offerte.

Sluiten

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Welk thema's

spreken je aan?

Sluiten
Klik hier voor een reisvoorstel op maat

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Sluiten

Landenboek Portugal

Een compleet overzicht met alle Activiteiten.

Locaties en Mogelijkheden

*Je ontvangt het landenboek direct in je mail