Booking for : Wandelvakantie Marokko door de Sahara

  Wandelvakantie Marokko door de Sahara

  • Vanuit Nederland vlieg je vanuit o.a. Eindhoven en Amsterdam naar Marrakech, waar je verblijft in een sfeervolle Riad. Vanuit Marrakech reis je zuidwaarts over het Atlasgebergte en onderweg kan je de Kasbah Ait Ben Haddou bezoeken
  • Tijdens deze wandelvakantie Marokko maak je een wandeltrektocht met kamelen door de hoge zandduinen van Erg Chegaga in de Sahara van Zuid-Marokko
  • Je krijgt je eigen kameel waar je voor zorgt en je wandelt elke dag tussen de 15-25 km door de prachtige woestijn

  Reisinformatie

  Wandelvakantie Marokko met kamelen door de zandduinen

   

  Tijdens deze wandelvakantie Marokko maak je een wandeltrektocht met kamelen door de hoge zandduinen van Erg Chegaga in de Sahara van Zuid-Marokko. Je krijgt je eigen kameel waar je voor zorgt en je wandelt elke dag tussen de 15-25 km door de woestijn. Daarnaast bezoek je Marrakech op de heen- en terugreis en de Kasbah van Ait Ben Haddou. De wandelreis is inclusief vervoer, verblijf en op basis van volpension gedurende de wandeltrektocht, zodat je volledig kan genieten van de reis.

  Hoe zit deze wandelvakantie Marokko in elkaar?

  Vanuit Nederland vlieg je vanuit o.a. Eindhoven en Amsterdam naar Marrakech, waar je verblijft in een sfeervolle Riad. Vanuit Marrakech reis je zuidwaarts over het Atlasgebergte en onderweg kan je de Kasbah Ait Ben Haddou bezoeken. Je overnacht in Ouarzazate en de volgende ochtend reis je richting M’hamid waar de weg eindigt en de wandeltrektocht start. Gedurende 5 dagen steek je de zandduinen van Erg Chegaga over en na afloop rijd je per jeep terug naar de bewoonde wereld. Je verblijft de nacht in een klein dorpje bij de woestijn alvorens je terugkeert naar Marrakech.

  Ben je alleen geïnteresseerd in het woestijngedeelte? Bekijk dan onze andere wandelreis waarbij je direct op Ouarzazate vliegt en de volgende ochtend al in de woestijn staat. Wandel je liever korter door de woestijn? Bekijk dan de 3-daagse wandelvariant met bezoek aan Marrakech.

   

   

  Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

   

  photo

  Dag 1,De Koningsstad Marrakech

  Bij aankomst op het vliegveld van Marrakech staat er een taxi voor je klaar die je naar je accommodatie brengt. We hebben een sfeervolle Riad voor je gereserveerd in de oude Medina van Marrakech. Riad´s zijn oude herenhuizen of paleisjes en de Medina is de oude ommuurde stad met klein pittoreske straatjes. Vanmiddag kan je beginnen met een wandeling naar het Djema Efna stadsplein en de Souk, de markt in de Medina. In de avond is het Djema Efna plein een ontmoetingsplek van muziekspelers en waarzeggers. Tip: Vraag ons naar advies voor de leukste restaurantjes in de Medina.
  photo

  Dag 2,Rijden door het Atlas gebergte

  Vanochtend word je opgehaald bij de Riad en rijd je in vier uur via het Atlas gebergte naar de stad Ouarzazate. De slingerende weg door de Atlas heeft veel stoplekken langs de weg om te genieten van het uitzicht. We hebben in Ouarzazate een sfeervolle Riad voor je gereserveerd en na de lunch kan je de rest van de middag uittrekken om de beroemde Kasbah Ait Benhaddou of de Kasbah van Ouarzazate te bezoeken. Je kan ook een stop in Ait Benhaddou meeboeken bij het vervoer van Marrakech naar Ouarzazate.
  photo

  Dag 3,Vertrek richting de Sahara

  Na het ontbijt word je opgehaald bij de Riad en in vier uur rijden kom je aan in het dorpje M' hamid. Na dit dorpje eindigt de asfaltweg in het zand en starten de zandduinen. Je ontmoet de woestijngids en je horloge kan af en de mobiele telefoon uit. De kamelen worden opgezadeld met de laatste etenswaren en je backpack. De woestijngids zal je een eigen kameel toevertrouwen en samen met je kameel verlaat je M'hamid richting de zandduinen. Onderweg kom je de graftempel tegen van Sidi Nouaghi en de slaapplek is vandaag de zandduin van Erg Zahar.
  photo

  Dag 4,Erg Zahar naar Erg Sidre

  Deze ochtend word je waarschijnlijk wakker met de opkomende zon die door je nomadentent heen schijnt. Na een goed Marokkaans ontbijt met muntthee wordt het tentenkamp afgebroken en de kamelen opgezadeld. Als je met je kameel verder wandelt zie je dat er alleen sporen achterblijven. Na een wandeling van twee uur is er een pauze voor dadels en fruit en wandel je nog anderhalf uur tot aan de lunch. Na de lunch en siësta wandel je nog twee uur tot het tentenkamp wordt opgezet naast de zandduin Erg Sidre.
  photo

  Dag 5,Erg Sidre - Erg Smar

  De meeste reizigers beginnen het natuurlijke ritme van de Sahara pas echt te voelen op deze dag. Je wandelt vandaag langs groene palmoasissen met waterputten en af en toe een geitenhoeder. Soms steek je een grote zoutvlakte over en onderweg kom je vaak potscherven en resten tegen van de oude handelkaravanen. Kamelenkaravanen en handelaars reisden over deze zelfde route richting Timboektoe in Mali dwars door de woestijn. Je merkt dat de duinen steeds wat hoger worden en je overnacht naast de hoge duin Erg Smar.
  photo

  Dag 6,Erg Smar - Erg Chegaga

  Vandaag merk je dat het zand ruller wordt en de zandduinen hoger. In de verte zie je hoogste zandduin van Marokko, Erg Chegaga al liggen. Mocht je liever een middagje op de kameel willen zitten kan dat altijd. Bij aankomst bij Erg Chegaga wordt de kooktent en je eigen nomadentent opgezet. Beklim de zandduin en bekijk de zonsondergang van grote hoogte boven de zandduinen. Bij terugkomst staat het kampvuur aan en dineer je op het tapijt onder de sterrenhemel. Wil je een dag meekoken of de kamelen voederen? Geef het door aan de woestijngids. Tip: Slaap een nacht buiten op het tapijt en val in slaap met de sterrenhemel.
  photo

  Dag 7,Per jeep naar de bewoonde wereld

  Vanaf Erg Chegaga wandel je de zandduinen uit richting een grote groene oase. Daar lunch je en neem je afscheid van je kameel en de woestijngids. Er komt een 4x4 jeep je ophalen en in anderhalf uur rijd je het asfalt op en kom je aan bij het dorpje Foum Zguid. Je verblijft hier vanavond in een sfeervolle herberg en ze hebben hier een goed diner. Tip: Vraag ons waar de hamam is om in stijl het zand van je huid te laten scrubben.
  photo

  Dag 8,Afscheid van de woestijn

  Vanochtend na het ontbijt word je opgehaald bij de herberg en reis je in een keer door naar Marrakech. De rit onderweg gaat het eerste stuk door een kloof en er is veel te zien. Je komt halverwege de middag aan in Marrakech en je verblijft hier in een mooie Riad in de Medina. 's Avonds kan je je eigen plan trekken. We kunnen je tips geven voor leuke restaurantjes of mooie wandelroutes door de stad.
  photo

  Dag 9,Marrakech en terugvlucht

  Als je vlucht pas later op de dag vertrekt kan je vanochtend een fietstocht door de Medina bijboeken. Je fietst door de koninklijke tuinen en langs de paleizen en komt langs de tombes van de zeven heiligen van Marrakech. Je kan ook een wandeling met een stadsgids maken en op bezoek gaan bij de ambachtslieden van Marrakech, In de ochtend zijn tevens bijna alle musea open. Je wordt een paar uur van te voren opgehaald bij de Riad en naar het vliegveld gebracht, waar je incheckt voor je vlucht.

  Reisdetails

  • Reisduur : 9 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot eind mei
  • Reissom vanaf: €925 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Toeslag : €49 p.p. feestdagen en schoolvakanties

  Inbegrepen bij deze reis

  5x overnachtingen in sfeervolle Riads en herbergen, 5-daagse kamelentrektocht met 4x overnachtingen in eigen nomadentent inclusief volpension, woestijngids, kamelen etc., retourtransfer van vliegveld Marrakech naar je accommodatie, privévervoer van Marrakech naar de woestijn

  020-2214178

  info@barrio-life.nl

  Recommend Tour Packages

  8 dagen start €795 p.p. o.b.v. 2 pers.

  Wandelreis Marokko en kamelen trektocht

  Offerte ontvangen

  4 dagen start €295 p.p. o.b.v. 2 pers.

  Marrakech citytrip en wandelen in de Atlas

  Offerte ontvangen

  3 dagen start €329 p.p. o.b.v. 2 pers.

  Kamelensafari Marokko en trekking

  Offerte ontvangen

  8 dagen start €859 p.p. o.b.v. 2 pers.

  Wandelreis Atlas-gebergte met eigen ezel

  Offerte ontvangen

  5 dagen start €585 p.p. o.b.v. 2 pers.

  Wandeltrektocht Marokko met kamelen

  Offerte ontvangen

  Wil je meer informatie?

  Via dit formulier kun je meer informatie vragen over een bepaalde reis. Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

  Sluiten

  Contact met onze reisspecialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze reisspecialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Waar kunnen we je mee helpen?

  Sluiten

  Contact met onze themareizen specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze themareizen specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Ontvang het Portugal landenboek

  Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

  Sluiten
  Sluiten

  *Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

  Ontvang het Marokko landenboek

  Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

  Sluiten
  Sluiten

  *Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

  Ontvang het Andalusië landenboek

  Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

  Sluiten
  Sluiten

  *Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

  Contact met onze reisspecialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze reisspecialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat?

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Marokko specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat?

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Portugal specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat?

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Andalusië specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Contact met onze Andalusië specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Andalusië specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat

  Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Waar wacht je op?

  5% korting

  + gratis toegang tot alle Landenboeken

  Dit is alleen voor reizigers die nog geen reisvoorstel hebben aangemaakt

  voor een reis naar jouw keuze

  Voorstel op maat

  Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

  Welk thema's

  spreken je aan?

  Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

  Contact met onze Portugal specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Portugal specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Contact met onze Marokko specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Marokko specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reisvoorstel op maat

  Sluiten

  How to Set a Daily Diet Plan?

  Subscribe to our daily newsletter.

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Vrijblijvende Prijsofferte aanvragen

  020-2214178

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Bedrijfsuitje op maat

  We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

  Sluiten

  Stel hier je vraag

  Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

  Advies nodig?

  Loop je ergens tegen aan, heb je specifieke vragen of heb je advies nodig? Vul dan dit formulier in om contact op te nemen met onze specialist. Je krijgt een reactie binnen 2 werkdagen.

  Waar kunnen we je mee helpen?

  Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

  Sluiten