Booking for : Wandelvakantie Marokko door de Sahara

Wandelvakantie Marokko door de Sahara

Reisinformatie

Wandelvakantie Marokko met kamelen door de zandduinen

Tijdens deze wandelvakantie Marokko maak je een wandeltrektocht met kamelen door de hoge zandduinen van Erg Chegaga in de Sahara van Zuid-Marokko. Je krijgt je eigen kameel waar je voor zorgt en je wandelt elke dag tussen de 15-25 km door de woestijn. Daarnaast bezoek je Marrakech op de heen- en terugreis en de Kasbah van Ait Ben Haddou. De wandelreis is inclusief vervoer, verblijf en op basis van volpension gedurende de wandeltrektocht, zodat je volledig kan genieten van de reis.

Hoe zit deze wandelvakantie Marokko in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je vanuit o.a. Eindhoven en Amsterdam naar Marrakech, waar je verblijft in een sfeervolle Riad. Vanuit Marrakech reis je zuidwaarts over het Atlas gebergte en onderweg kan je de Kasbah Ait Ben Haddou bezoeken. Je overnacht in Ouarzazate en de volgende ochtend reis je richting M´hamid waar de weg eindigt en de wandeltrektocht start. Gedurende 5 dagen steek je de zandduinen van Erg Chegaga over en na afloop rijd je per jeep terug naar de bewoonde wereld. Je verblijft de nacht in een klein dorpje bij de woestijn alvorens je terugkeert naar Marrakech.

Ben je alleen geïnteresseerd in het woestijngedeelte? Bekijk dan onze andere wandelreis waarbij je direct op Ouarzazate vliegt en de volgende ochtend al in de woestijn staat. Wandel je liever korter door de woestijn? Bekijk dan de 3-daagse wandelvariant met bezoek aan Marrakech.

Hoogtepunten wandelvakantie Marokko
Marrakech, de betoverende rode koningsstad, is een wallhalla van geuren, kleuren met een levendige sfeer. Naast een wirwar van straatjes is er een grote souk (lokale markt) waar allerlei producten verkocht worden. Ait Ben Haddou is een Middeleeuws rond 750 n.c. gestichte Ksar, ommuurde vesting. De Ksar is een UNESCO monument en tot op de dag van vandaag wonen er nog steeds familie´s.

De wandelreisroute vindt plaats in de Marokkaanse Sahara in de buurt van de grens bij Algerije. Het dorpje M’Hamid is de start van de de wandeltrektocht. Vanuit M´hamid trek je de Sahara in van Marokko samen met een woestijngids en kamelendrijvers. De wandeltrektocht heeft een totale lengte van ca. 150 km en je reist ‘’off-the-beaten-track’. Je ervaart dat de Sahara niet alleen uit zand bestaat maar ook uit o.a. oases, rotsvlaktes (hamada’s), zoutvlaktes en je leert meer over de roemrijke geschiedenis van dit indrukwekkende natuurfenomeen. Je trekt over verschillende duinenpartijen, waaronder “Erg Sidre” en “Erg Chegaga”. Overnachten doe je onderaan de duinen in je eigen nomadentent of onder de sterrenhemel rondom het vuur. De wandeltrektocht eindigt in Foum Zguid, een authentiek dorp aan de andere kant van de woestijn, waar nomaden nog steeds traditiegetrouw hun geiten verhandelen op de markt.


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

 

photo

Dag 1,De Koningsstad Marrakech

Bij aankomst op het vliegveld van Marrakech staat er een taxi voor je klaar die je naar je accommodatie brengt. We hebben een sfeervolle Riad voor je gereserveerd in de oude Medina van Marrakech. Riad´s zijn oude herenhuizen of paleisjes en de Medina is de oude ommuurde stad met klein pittoreske straatjes. Vanmiddag kan je beginnen met een wandeling naar het Djema Efna stadsplein en de Souk, de markt in de Medina. In de avond is het Djema Efna plein een ontmoetingsplek van muziekspelers en waarzeggers. Tip: Vraag ons naar advies voor de leukste restaurantjes in de Medina.
photo

Dag 2,Rijden door het Atlas gebergte

Vanochtend word je opgehaald bij de Riad en rijd je in vier uur via het Atlas gebergte naar de stad Ouarzazate. De slingerende weg door de Atlas heeft veel stoplekken langs de weg om te genieten van het uitzicht. We hebben in Ouarzazate een sfeervolle Riad voor je gereserveerd en na de lunch kan je de rest van de middag uittrekken om de beroemde Kasbah Ait Benhaddou of de Kasbah van Ouarzazate te bezoeken. Je kan ook een stop in Ait Benhaddou meeboeken bij het vervoer van Marrakech naar Ouarzazate.
photo

Dag 3,Vertrek richting de Sahara

Na het ontbijt word je opgehaald bij de Riad en in vier uur rijden kom je aan in het dorpje M' hamid. Na dit dorpje eindigt de asfaltweg in het zand en starten de zandduinen. Je ontmoet de woestijngids en je horloge kan af en de mobiele telefoon uit. De kamelen worden opgezadeld met de laatste etenswaren en je backpack. De woestijngids zal je een eigen kameel toevertrouwen en samen met je kameel verlaat je M'hamid richting de zandduinen. Onderweg kom je de graftempel tegen van Sidi Nouaghi en de slaapplek is vandaag de zandduin van Erg Zahar.
photo

Dag 4,Erg Zahar naar Erg Sidre

Deze ochtend word je waarschijnlijk wakker met de opkomende zon die door je nomadentent heen schijnt. Na een goed Marokkaans ontbijt met muntthee wordt het tentenkamp afgebroken en de kamelen opgezadeld. Als je met je kameel verder wandelt zie je dat er alleen sporen achterblijven. Na een wandeling van twee uur is er een pauze voor dadels en fruit en wandel je nog anderhalf uur tot aan de lunch. Na de lunch en siësta wandel je nog twee uur tot het tentenkamp wordt opgezet naast de zandduin Erg Sidre.
photo

Dag 5,Erg Sidre - Erg Smar

De meeste reizigers beginnen het natuurlijke ritme van de Sahara pas echt te voelen op deze dag. Je wandelt vandaag langs groene palmoasissen met waterputten en af en toe een geitenhoeder. Soms steek je een grote zoutvlakte over en onderweg kom je vaak potscherven en resten tegen van de oude handelkaravanen. Kamelenkaravanen en handelaars reisden over deze zelfde route richting Timboektoe in Mali dwars door de woestijn. Je merkt dat de duinen steeds wat hoger worden en je overnacht naast de hoge duin Erg Smar.
photo

Dag 6,Erg Smar - Erg Chegaga

Vandaag merk je dat het zand ruller wordt en de zandduinen hoger. In de verte zie je hoogste zandduin van Marokko, Erg Chegaga al liggen. Mocht je liever een middagje op de kameel willen zitten kan dat altijd. Bij aankomst bij Erg Chegaga wordt de kooktent en je eigen nomadentent opgezet. Beklim de zandduin en bekijk de zonsondergang van grote hoogte boven de zandduinen. Bij terugkomst staat het kampvuur aan en dineer je op het tapijt onder de sterrenhemel. Wil je een dag meekoken of de kamelen voederen? Geef het door aan de woestijngids. Tip: Slaap een nacht buiten op het tapijt en val in slaap met de sterrenhemel.
photo

Dag 7,Per jeep naar de bewoonde wereld

Vanaf Erg Chegaga wandel je de zandduinen uit richting een grote groene oase. Daar lunch je en neem je afscheid van je kameel en de woestijngids. Er komt een 4x4 jeep je ophalen en in anderhalf uur rijd je het asfalt op en kom je aan bij het dorpje Foum Zguid. Je verblijft hier vanavond in een sfeervolle herberg en ze hebben hier een goed diner. Tip: Vraag ons waar de hamam is om in stijl het zand van je huid te laten scrubben.
photo

Dag 8,Afscheid van de woestijn

Vanochtend na het ontbijt word je opgehaald bij de herberg en reis je in een keer door naar Marrakech. De rit onderweg gaat het eerste stuk door een kloof en er is veel te zien. Je komt halverwege de middag aan in Marrakech en je verblijft hier in een mooie Riad in de Medina. 's Avonds kan je je eigen plan trekken. We kunnen je tips geven voor leuke restaurantjes of mooie wandelroutes door de stad.
photo

Dag 9,Marrakech en terugvlucht

Als je vlucht pas later op de dag vertrekt kan je vanochtend een fietstocht door de Medina bijboeken. Je fietst door de koninklijke tuinen en langs de paleizen en komt langs de tombes van de zeven heiligen van Marrakech. Je kan ook een wandeling met een stadsgids maken en op bezoek gaan bij de ambachtslieden van Marrakech, In de ochtend zijn tevens bijna alle musea open. Je wordt een paar uur van te voren opgehaald bij de Riad en naar het vliegveld gebracht, waar je incheckt voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 9 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot eind mei
  • Reissom vanaf: €925 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Toeslag : €49 p.p. feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

5x overnachtingen in sfeervolle Riads en herbergen, 5-daagse kamelentrektocht met 4x overnachtingen in eigen nomadentent inclusief volpension, woestijngids, kamelen etc., retourtransfer van vliegveld Marrakech naar je accommodatie, privévervoer van Marrakech naar de woestijn

020-2214178

info@barrio-life.nl

Recommend Tour Packages

8 dagen start €795 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wandelreis Marokko en kamelentrektocht

Offerte ontvangen

4 dagen start €295 p.p. o.b.v. 2 pers.

Marrakech citytrip en wandelen in de Atlas

Offerte ontvangen

3 dagen start €329 p.p. o.b.v. 2 pers.

Kamelensafari Marokko en trekking

Offerte ontvangen

8 dagen start €859 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wandelreis Atlas-gebergte met eigen ezel

Offerte ontvangen

5 dagen start €585 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wandeltrektocht Marokko met kamelen

Offerte ontvangen

Waar kunnen we je mee helpen?

Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

Sluiten

Contact formulier 

 

Stel direct je vraag!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Bedrijfsuitje op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Offerte voor reisvoorstel op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een vrijblijvende en voorlopige richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Reisvoorstel op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Landenboek Marokko

Een compleet overzicht met alle Activiteiten.

Locaties en Mogelijkheden

*Je ontvangt het landenboek direct in je mail

Ik wil een gratis activiteit

Laat je naam en je e-mail achter en ontvang een gratis activiteit tijdens je reis cadeau!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat