Booking for : Wandelreis Andalusië Sierra Nevada

Wandelreis Andalusië Sierra Nevada

Reisinformatie

Wandelreis Andalusië in de Sierra Nevada

Tijdens deze wandelreis Andalusië wandel je door het Alpujarras gebied, de zonnige zuidkant van de Sierra Nevada. Dit vroeger Arabisch-Moorse gebied, in het verleden moeilijk bereikbaar om de hoge bergpieken is een ware parel in Andalusië. Je wandelt door kleine witte dorpjes, langs verlaten geitenhoeders gehuchten en Moorse ruïnes en het microklimaat met veel fruitbomen en endemische flora en fauna is prachtig in alle seizoenen. Je verblijft onderweg in kleinschalige natuuraccommodaties in de natuur en overnacht een avond bij de boer. In het pittoreske dorpje Capileira hebben we een mooie rustdag gepland, de perfect plek om de Mulhacen Sierra Nevada top te bewandelen. Daarnaast kan je meerdere activiteiten bijboeken zoals een ochtend met een natuurgids, tapijten weven, meehelpen oogsten met de boer etc.

Hoe zit deze wandelreis Andalusië in elkaar ?
Vanuit Nederland vlieg je van o.a. Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven direct op Málaga en van Rotterdam naar Almería. We kunnen op het vliegveld en taxi voor je klaar zetten die je naar het Alpujarras gebied brengt. Je start in Yegén en je wandelt je elke dag tussen de 12 en 19 km met hulp van onze gedetailleerde routekaarten. Wij zorgen ervoor dat je bagage in het volgende hotel voor je klaar staat. Je wandelt drie dagen, waarna je een rustdag hebt om te genieten van het zwembad of erop uit kan trekken voor dagwandelingen. Daarna wandel je nog twee dagen en kom je aan in het mineraal water stadje Lanjeron. Op de laatste dag kunnen we weer voor vervoer zorgen naar het vliegveld van Málaga of Almería, maar misschien wil je er wel een verlenging aan toevoegen. Laat het ons weten en we helpen je graag.

Wandel je graag in een ander gebied van Andalusië? Bekijk dan zeker ook onze wandelvakantie Andalusië in de witte dorpen.
Ben je meer op zoek naar een actieve natuur of outdoor reis in de Sierra Nevada? Bekijk dan onze korte natuurreis Sierra Nevada.

photo

Dag 1,Aankomst Sierra Nevada

Welkom in de Alpujarras! Je bevindt je aan de zonnige zuidkant van de Sierra Nevada waar de tijd heeft stil gestaan en het ritme gemoedelijk is. De dorpjes van de Alpujarra zijn afhankelijk van het water van de Sierra Nevada en door het microklimaat kom je veel fruitbomen tegen. Je verblijft vanavond in een kleinschalig hotel in het witte authentieke dorpje Yégen. Kom je in de middag aan dan kan je het dorpje verkennen en kunnen we je tips geven voor een mooie middagwandeling.
photo

Dag 2,Yégen - Bérchules (15 km)

Na het ontbijt start de eerste wandeldag. Je bagage tref je bij de volgende accommodatie en het enige wat je nodig hebt is een dagrugzak. Vandaag wandel je westwaarts op de gemarkeerde G7 natuurroute via het pittoreske dorpje Mecina Bombarón naar Bérchules. Onderweg loop je op grind- en zandpaden langs fruitboomgaarden met aan weerszijden stenen muurtjes, daterend soms uit de tijd van de Moren. Het laatste gedeelte gaat langs een rivier en eeuwenoude kastanjebomen. Je overnacht in een eigen huisje op het terrein van een agrotoerisme accommodatie. Geniet van het zwembad en terras met uitzicht! Tip: Het restaurant bij de accommodatie is hier erg goed.
photo

Dag 3 ,Bérchules - Trevelez (16 km)

Vandaag wandel je via het dorpje Alcútar naar het beroemde dorpje Trévelez, de plek waar de Spaanse Iberico ham gedroogd wordt. Net als gisteren klim je verspreid over de dag ongeveer 900 meter en daal je rond de 700 meter. De omgeving is prachtig met veel Mediterraanse struiken, steeneiken en amandelbomen. Halverwege de dag kom je de ruïnes van een oud Moorse kasteel tegen uit de 7de eeuw en via een bosomgeving wandel je het oud Berberse dorpje Trévelez binnen. Je overnacht in een kleinschalig berghotel en vanmiddag kan je een hamproeverij volgen. Vraag ons naar de mogelijkheden.
photo

Dag 4 ,Trevélez - Capileira (18 km)

Je verlaat Trevélez via de bergflank en gedurende de route stijg en daal je gemiddeld 900 meter, tot je bij het pittoreske dorpje Capileira aangekomen bent. Onderweg kom je op het hoogste punt van de wandelreis en zijn de uitzichten prachtig. Het pad is van stenen, zo gemaakt zodat muildieren en ezels gemakkelijk de berg op kunnen klimmen. In Capileira hebben we een sfeervol berghotel uitgezocht met zwembad, een goede plek om de komende twee nachten de verblijven. Tip: Vraag ons naar de restaurantjes met Moorse streekgerechten!
photo

Dag 5 ,Capileira rustdag

Vandaag kan je ervoor kiezen om de dorpjes Capileira en Pampaneira te ontdekken met haar ambachten, pittoresek dorpspleintjes en terrasjes of de hoteltuin en zwembad op te zoeken met een goed boek. Vanaf Capileira kan je de Mulhacen bus nemen die je in een uur dichtbij de top van de Sierra Nevada brengt. Je wandelt dan in een uur naar de top (3500 meter) en geniet je van 360 graden uitzicht van de Sierra Nevada en Middellandse Zee. Op pad met een natuurgids? Vraag ons om advies.
photo

Dag 6 ,Capileira - Monte de Soportújar (12 km)

Vanochtend verlaat je de vallei van Poquiera, die je de eerste 5 dagen hebt dookruist en wandel je de vallei van Lanjaron binnen. Je steekt per brug de snelstromende rivier over van Capileira. Onderweg kom je langs verlaten dorpjes van geitenhoeders en wandel je langs boerenakkers. In de middag kom je waterkanalen tegen die de Moren en andere volkeren al gebruikten voor irrigatie en drinkwater. Het laatste stuk gaat door een bebost gebied en je overnacht vanavond bij een boerenfamilie die ook eigen biologische wijn maakt. Meehelpen met de oogst? Laat het ons weten en dan liggen de handschoenen klaar.
photo

Dag 7 ,Monte de Soportújar - Lanjaron (19 km)

Na het afscheid van de familie gaat het vandaag bijna alleen maar bergafwaarts naar het laatste dorp van de reis, Lanjaron. Het pad steekt eerste de rivier over, loopt door een prachtig eikenbos en later kastanjebos. Het geluid van de kabbelende rivier op de achtergrond en het pad loopt naar beneden tot aan het dorp Lanjaron. Het dorpje Lanjaron staat bekend om het hete bronwater en het mineraal water wat hier op de fles gaat. Je overnacht hier vanavond in een ecotoerisme hotel en je kan de spa in voor een ontspannende avond.
photo

Dag 8,Lanjaron

Afhankelijk van de vluchttijden kan je de ochtend nog doorbrengen in en rondom het dorp en genieten van de bergomgeving. Mocht je nog water extra dagen willen blijven, kunnen we een bezoek aan Granada aan de reis vastplakken of kan je de reis combineren met onze wandelreis tussen Ronda en Antequera. Vanaf Lanjaron kunnen we het vervoer terug naar Málaga vliegveld voor je regelen.

Reisdetails

  • Reisduur : 8 dagen
  • Beste seizoen : Februari tot November
  • Reissom : €595 p.p. o.b.v. van 2 pers.
  • Toeslag : €39 p.p. feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

7x overnachtingen in sfeervolle natuuraccommodaties met ontbijt, bagagevervoer tussen de dorpen en een uitgebreide routekaart en beschrijving

020-2214178

info@barrio-life.nl

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

De Clercqstraat 66 1052 NJ Amsterdam

+ 020-2214178

info@barrio-life.nl

Certificaten

Certificaten

Offerte aanvragen

Leuk dat je interesse hebt in deze reis. Laat hier je informatie achter en je ontvangt direct een eigen offerte.

Sluiten

Landenboek Andalusie

Een compleet overzicht met alle Activiteiten,

Locaties en Mogelijkheden

*Je ontvangt het landenboek direct in je mail

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Welk thema's

spreken je aan?

Sluiten
Klik hier voor een reisvoorstel op maat

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Sluiten