Booking for : Wandelreis Marokko en kamelentrektocht

Wandelreis Marokko en kamelentrektocht

Reisinformatie

Wandelreis Marokko en kamelentrektocht

Tijdens deze wandelreis Marokko maak je een kamelentrektocht door de woestijn van Erg Chegaga. Je krijgt je eigen kameel waar je voor zorgt en je wandelt elke dag tussen de 15-25 km door de woestijn. Je start en eindigt in de stad Ouarzazate waar je ook op de terugweg de Kasbah van Ait Ben Haddou kan bezoeken. De wandelreis is inclusief vervoer, verblijf en op basis van volpension gedurende de kamelentrektocht, zodat je volledig kan genieten van de reis.

Hoe zit deze wandelreis Marokko in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je vanuit Amsterdam via Casablanca naar Ouarzazate, waar je verblijft in een sfeervolle Riad. Vanuit Ouarzazate reis je de volgende dag zuidwaarts richting M´hamid waar de weg eindigt en de kamelentrektocht start. Gedurende 5 dagen steek je de zandduinen van Erg Chegaga over en na afloop rijd je per jeep terug naar de bewoonde wereld. Je verblijft de nacht in een klein dorpje bij de woestijn alvorens je terugkeert naar Ouarzazate.

Bezoek je ook graag Marrakech tijdens deze reis? Bekijk dan onze andere wandelvakantie variant waarbij je op Marrakech vliegt en eindigt. Wandel je liever korter? Bekijk dan de 3-daagse wandelvariant met bezoek aan Marrakech.

Hoogtepunten wandelvakantie Marokko
De wandelreisroute vindt plaats in de Marokkaanse Sahara in de buurt van de grens bij Algerije en het dorpje M’Hamid is de start van de de kamelentrektocht. Vanuit M´hamid trek je de Sahara in van Marokko samen met een woestijngids en kamelendrijvers. De kamelentrektocht heeft een totale lengte van ca. 150 km en je reist ‘’off-the-beaten-track’. Je ervaart dat de Sahara niet alleen uit zand bestaat maar ook uit o.a. oases, rotsvlaktes (hamada’s), zoutvlaktes en je leert meer over de roemrijke geschiedenis van dit indrukwekkende natuurfenomeen. Je trekt over verschillende duinenpartijen, waaronder “Erg Sidre” en “Erg Chegaga”. Overnachten doe je onderaan de duinen in je eigen nomadentent of onder de sterrenhemel rondom het vuur. De kamelentrektocht eindigt in Foum Zguid, een authentiek dorp aan de andere kant van de woestijn, waar nomaden nog steeds traditiegetrouw hun geiten verhandelen op de markt. Ait Ben Haddou is een Middeleeuws rond 750 n.c. gestichte Ksar, ommuurde vesting. De Ksar is een UNESCO monument en tot op de dag van vandaag wonen er nog steeds familie´s.

 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

 

photo

Dag 1,Aankomst in Ouarzazate

Je vliegt vanmiddag van Amsterdam naar Casablanca waar je overstapt op de enige binnenlandse vlucht per dag naar Ouarzazate. Je bent over het Atlas gebergte gevlogen en landt in het zuiden van Marokko. Op het vliegveld wordt je opgehaald en naar de Riad gebracht die we hier hebben gereserveerd. Een Riad is een soort oud herenhuis of paleisje in Marokkaanse sfeer. De stad Ouarzazate is de provincie hoofdstad van de regio en de plek waar de Draa rivier begint.
photo

Dag 2,Vertrek richting de Sahara

Na het ontbijt word je opgehaald bij de Riad en in vier uur rijden kom je aan in het dorpje M' hamid. Na dit dorpje eindigt de asfaltweg in het zand en starten de zandduinen. Je ontmoet de woestijngids en je horloge kan af en de mobiele telefoon uit. De kamelen worden opgezadeld met de laatste etenswaren en je backpack. De woestijngids zal je een eigen kameel toevertrouwen en samen met je kameel verlaat je M'hamid richting de zandduinen. Onderweg kom je de graftempel tegen van Sidi Nouaghi en de slaapplek is vandaag de zandduin van Erg Zahar.
photo

Dag 3,Erg Zahar naar Erg Sidre

Vanochtend word je waarschijnlijk wakker met de opkomende zon die door je nomadentent heen schijnt. Na een goed Marokkaans ontbijt met muntthee wordt het tentenkamp afgebroken en de kamelen opgezadeld. Als je met je kameel verder wandelt zie je dat er alleen sporen achterblijven. Na een wandeling van twee uur is er een pauze voor dadels en fruit en wandel je nog anderhalf uur tot aan de lunch. Na de lunch en siësta wandel je nog twee uur tot het tentenkamp wordt opgezet naast de zandduin Erg Sidre.
photo

Dag 4,Erg Sidre - Erg Smar

De meeste reizigers beginnen het natuurlijke ritme van de Sahara pas echt te voelen op deze dag. Je wandelt vandaag langs groene palmoasissen met waterputten en af en toe een geitenhoeder. Soms steek je een grote zoutvlakte over en onderweg kom je vaak potscherven en resten tegen van de oude handelkaravanen. Kamelenkaravanen en handelaars reisden over deze zelfde route richting Timboektoe in Mali dwars door de woestijn. Je merkt dat de duinen steeds wat hoger worden en je overnacht naast de hoge duin Erg Smar.
photo

Dag 5,Erg Smar - Erg Chegaga

Vandaag merk je dat het zand ruller wordt en de zandduinen hoger. In de verte zie je hoogste zandduin van Marokko, Erg Chegaga al liggen. Mocht je liever een middagje op de kameel willen zitten kan dat altijd. Bij aankomst bij Erg Chegaga wordt de kooktent en je eigen nomadentent opgezet. Beklim de zandduin en bekijk de zonsondergang van grote hoogte boven de zandduinen. Bij terugkomst staat het kampvuur aan en dineer je op het tapijt onder de sterrenhemel. Wil je een dag meekoken of de kamelen voederen? Geef het door aan de woestijngids. Tip: Slaap een nacht buiten op het tapijt en val in slaap met de sterrenhemel.
photo

Dag 6,Per jeep naar de bewoonde wereld

Vanaf Erg Chegaga wandel je de zandduinen uit richting een grote groene oase. Daar lunch je en neem je afscheid van je kameel en de woestijngids. Er komt een 4x4 jeep je ophalen en in anderhalf uur rijd je het asfalt op en kom je aan bij het dorpje Foum Zguid. Je verblijft hier vanavond in een sfeervolle herberg en ze hebben hier een goed diner. Tip: Vraag ons waar de hamam is om in stijl het zand van je huid te laten scrubben.
photo

Dag 7 ,De Kashba van Ouarzazate

Vanochtend na het ontbijt word je opgehaald en reis je terug naar Ouarzazate. Je rit onderweg gaat door een kloof en er is veel te zien. In Ouarzazate hebben we een sfeervolle Riad met zwembad voor je gereserveerd. Je kan kiezen de middag bij het zwembad door te brengen of de oude Kashba van Ouarzazate te bezoeken. Houd je van Arabische films? In Ouarzazate bevinden zich filmstudio's waar menig grote Arabisch getinte films zijn opgenomen in de woestijnsetting. Tip: Ouarazate is ook een goede plek voor een laatste souvenir.
photo

Dag 8,Afscheid van de woestijn

Vanochtend vroeg word je opgehaald bij de Riad en kom je een kwartier later aan op het vliegveld van Ouarzazate. Hier check je in voor je vlucht. Vanuit Ouarzazate vlieg je naar Casablanca en kan je onderweg uit het raam de vaak besneeuwde Atlas zien liggen. In Casablanca stap je over op de vlucht naar Amsterdam. Mocht je nog een paar dagen Marrakech aan deze reis willen vastplakken, bekijk dan onze wandelreis met dezelfde kamelentrektocht en bezoek aan Marrakech.

Reisdetails

  • Reisduur : 8 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot half mei
  • Reissom vanaf: €795 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Toeslag : €69 p.p. feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

3x overnachtingen in sfeervolle Riad met zwembad en herberg, 5 dagen kamelentrektocht met 4x overnachtingen in eigen nomadentent inclusief volpension met maaltijden, tussendoortjes en drankjes, je eigen kameel, woestijngids etc., retourtransfer van vliegveld Ouarzazate naar je accommodatie, Privévervoer naar en van de woestijn,

020-2214178

info@barrio-life.nl

Recommend Tour Packages

9 dagen start €925 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wandelvakantie Marokko door de Sahara

Offerte ontvangen

4 dagen start €295 p.p. o.b.v. 2 pers.

Marrakech citytrip en wandelen in de Atlas

Offerte ontvangen

3 dagen start €329 p.p. o.b.v. 2 pers.

Kamelensafari Marokko en trekking

Offerte ontvangen

8 dagen start €859 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wandelreis Atlas-gebergte met eigen ezel

Offerte ontvangen

5 dagen start €585 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wandeltrektocht Marokko met kamelen

Offerte ontvangen

Waar kunnen we je mee helpen?

Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

Sluiten

Contact formulier 

 

Stel direct je vraag!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Bedrijfsuitje op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Offerte voor reisvoorstel op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een vrijblijvende en voorlopige richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Reisvoorstel op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Landenboek Marokko

Een compleet overzicht met alle Activiteiten.

Locaties en Mogelijkheden

*Je ontvangt het landenboek direct in je mail

Ik wil een gratis activiteit

Laat je naam en je e-mail achter en ontvang een gratis activiteit tijdens je reis cadeau!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat