Booking for : Wandelreis Marokko Atlas-gebergte met eigen ezel

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wandelreis Marokko Atlas-gebergte met eigen ezel

 • Wij verzorgen de retourvlucht, overnachtingen op bijzondere plekken, de tocht met ezels en een uitgebreide reisbeschrijving.
 • Beleef een unieke ervaring door met ezels de natuur door te trekken.
 • Onderhandel op een lokale markt om je eigen ezel aan het einde van de reis weer te verkopen.

Reisinformatie

Wandelreis Marokko Atlasgebergte met eigen ezel

 

Tijdens deze wandelreis Marokko Atlas gebergte ervaar je bij aankomst de bruisende Medina van Marrakesh en daarna reis je naar het Atlasgebergte voor het samen huren met je wandelgids van je eigen tijdelijke ezel op de markt. Je maakt een 5-daagse wandeltrektocht met de ezel (voor de bagage) langs dorpjes van de Berbervallei. Je overnacht in guesthouses en je maakt een dagtocht door het naastgelegen Atlasgebergte. Verder zorgen we voor al het vervoer en verblijf en de berggids en kan je genieten van deze prachtige reis. Zou je deze reis willen aanpassen? Geef ons hier je wensen door en dan passen we de reis kosteloos en vrijblijvend aan op maat.

 

Hoe zit deze wandelreis Atlas gebergte in elkaar?

Vanuit Nederland vlieg je van o.a. Amsterdam en Eindhoven direct op Marrakesh. We halen je op van het vliegveld Marrakesh en brengen je naar een sfeervolle Riad in de oude stad. De volgende dag ontmoet je de gids die je gedurende je wandelreis in het Atlasgebergte begeleidt. Je onderhandelt en huurt de ezel op een lokale markt in het Atlasgebergte en de dag erna start je de wandeltrektocht. Aan het einde van de trekking na het terugbrengen van je ezel, word je terug naar Marrakesh gebracht en verblijf je nog een nacht in de Medina. De volgende dag hebben we ook het vervoer naar het vliegveld voor je geregeld. We kunnen je verder veel tips geven en we leggen je alles uit hoe het is om een ezel te kopen en weer te verkopen.

De reis van begin tot einde 

 • Vlucht vanuit Nederland naar Marrakesh
 • 1 nacht in Marrakesh
 • 1 nacht in Amizmiz
 • 1 nacht in Ait Hamd
 • 1 nacht in Ait Zitoun
 • 1 nacht in Tagadirt n’Ait Hassin
 • 1 nacht in Quirgane vallei
 • 1 nacht in Marrakesh
 • Vlucht vanuit Marrakesh naar Nederland

Reis op maat?

Zou je deze reis willen aanpassen? Geef ons hier je wensen door en dan passen we de reis kosteloos en vrijblijvend aan op maat.

 

Dit aanbod valt onder de garantie van GGTO garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van GGTO garant. Onderstaand kan je op de routekaart van deze reis met het plusje en minnetje inzoomen en de route bekijken.

Beoordelingen en keurmerken Barrio Life

Reisorakel                               Rondreis.nl                      Trustpilot

         

 

 

 

photo

Dag 1,Aankomst in Marrakech

Je wordt door ons opgehaald van het vliegveld en we brengen je naar de Riad die we in de Medina voor je hebben gereserveerd. De Riad ligt vlakbij het bekende Djemaa el Fna plein wat bekend staat om de slangenbezweerders, sinaasappelverkopers en medicijnmannen. Vanmiddag kan je een mooie wandeling maken door het historisch gedeelte van de Riad. Tip: We kunnen je advies geven over een mooie route naar de paleistuinen van Marrakesh waar het mooi wandelen is in het groen. Kom je vanochtend vroeg aan? Boek dan onze fietstocht door de Medina en zie de stad in een halve dag! Voor vanavond kan je dineren in één van de sfeervolle restaurantjes die Marrakesh rijk is.
photo

Dag 2,De souk van Amizmiz

Na het ontbijt word je opgehaald bij de Riad door de gids en rijd je in anderhalf uur naar de souk van het dorpje Amizmiz. Een souk is een openbare markt waar fruit en groenten en dieren worden verhandeld. De souk van Amizmiz is de grootste van de regio en als je er op dinsdag bent, komen handelaars ook van ver om hun waren te verkopen. De beste plek waar je vandaag je "eigen ezel” gaat huren. Uiteraard volgt er uitleg een workshop en alles wat nodig is voor de onderhandeling op de markt. Met behulp van een tolk huur je je kameraad voor de aankomende dagen met de bijbehorende materialen, zoals eten en een zadel. Na afloop loop je met ezel en alle aankopen naar het dichtbij gelegen berberdorp, waar je de lokale familie ontmoet en slaapt in hun homestay.
photo

Dag 3,Amizmiz naar het dorpje Ait Hamd

Na het ontbijt start de wandeltocht en je bepakt je ezel met het ingekochte proviand en je rugzak en vervolgens ga je op pad. De komende dagen wandel je van Berber dorpje naar dorpje door de lage valleien van het Atlas gebergte. Een niet-toeristisch gebied met veel contact onderweg, mooie natuur en goede wandelingen met niet te veel fysieke uitdaging van klimmen en dalen. De tocht vandaag duurt 5-6 uur (900 - 2000 meter) en gedurende de trekking loop je samen met je ezel en de muilezel van de gids langs jeneverbes bomen, over glooiende hellingen en kruis je berberdorpen. Je luncht halverwege de route en overnacht in een homestay in het dorpje Ait Hamd.
photo

Dag 4,Ait Hamd Village naar Ait Zitoun

Je wordt waarschijnlijk wakker van het gebalk van je ezel of de lokale dieren die rondom de homestay lopen. De geur van verse muntthee komt je tegemoet en het vers bereidde ontbijt door de vrouw des huizes staat op je te wachten. Na het ontbijt maak je jouw ezel en de muilezels klaar voor de volgende trekking. Een trekking van ca. 5 – 6 uur waarbij je daalt en stijgt. Samen met je ezel vervolg je het pad naar Ait Zitoun, een berber dorp gelegen op 1600 m hoogte. Onderweg wandel je langs verschillende velden waar de lokale boeren hooi en graan verbouwen. Aan het einde van de dag kom je aan bij je homestay in het berberdorp Ait Zitoun. Bij aankomst geniet je van het diner en kan je in de avond nog een avondwandeling maken door het dorpje.

Dag 5,Ait Zitoun – Tagadirt n’Ait Hassin

De wandeltocht vandaag is de langste en één van de mooiste van de route. Het is een tocht van ongeveer 6-7 uur wandelen door jeneverbessen bossen die zich afwisselen. Halverwege de tocht lunch je, rust je uit geef je je ezel te eten. Na de lunch reis je verder met de bagage en trek je verder naar je einddoel voor vandaag: het Berberdorp Tagadirt n’Ait Hassin. Hier slaap je bij een lokale familie in de homestay. Overnachten in het Atlas gebergte is een bijzondere ervaring. De sterrenhemels, de frisse lucht en de geur van planten en bloemen maken het een echte natuurervaring.
photo

Dag 6,Tagadirt n’Ait Hassin – Quirgane valley

Na het ontbijt vertrek je en laat je de Amizmiz vallei achter je. Je gaat de hoogte in (tot 2000 meter) en steekt de bergtoppen van Ouza over, vanwaar je kunt genieten van een het uitzicht over de Quiran dam en de omliggende berberdorpen. Na de wandeldag kom je aan in de Quiran vallei en slaap je in het berberdorp Marigha in de Quirgane vallei, wat bekend staat om de goede olijfolie. Je wordt volledig in de watten gelegd door de familie waar je de nacht bij doorbrengt. Het is je laatste nacht in het Atlas gebergte en vanavond neem je alvast de onderhandelingstips door om je ezel morgen voor een goede prijs te kunnen verkopen.
photo

Dag 7,Marigha – Asni souq (markt) – Marrakech

Vandaag geen wandeldag meer, maar deze dag staat in het teken van het terugbrengen van je ezel op de lokale markt in Asni (ca. 12 km). Vroeg in de ochtend vertrek je na het traditionele ontbijt met ezel en al per open vrachtwagen naar de markt van Asni, waar je vandaag een nieuwe uitdaging staat te wachten. Het verkopen van je ezel aan de lokale boeren voor een goede schappelijke prijs! Nadat je de ezel hebt teruggebracht, sluit je je ervaring in het Atlas gebergte af en rijd je terug naar Marrakesh.

Dag 8,Wandelen door Marrakech

Als je vlucht vandaag later op de dag vertrekt kan je vandaag de dag gebruiken om meer van Marrakesh te zien. We kennen meerdere hamams en als je graag ontspant na de wandeltrekking kan je een hammamsessie met massage boeken. Mocht je graag meer van de stad zien kunnen we je veel tips geven voor mooie wandelroutes door de wijk Kasbah of de Medina. Bij de Riad word je opgehaald en naar het vliegveld van Marrakesh gebracht waar je weer incheckt voor je vlucht. Zou je deze reis willen aanpassen? Geef ons hier je wensen door en dan passen we de reis kosteloos en vrijblijvend aan op maat.  
Tijdens deze reis overnacht je in Marrakech en in Berberdorpjes. De accommodaties per bestemming staan hieronder beschreven op volgorde van de reis. Heb je voorkeur voor een ander type accommodatie, geef dan hier wensen door.

Inclusief en exclusief

Inclusief
 • Retourvlucht van Nederland naar Marrakech, inclusief 10 KG handbagage en 15 KG ruimbagage
 • 2 overnachtingen in een Riad op basis van logies en ontbijt
 • 5 overnachtingen in berghutten en tenten
 • Transfer van en naar het vliegveld Marrakech
 • Alle maaltijden gedurende de trektocht
 • Berggids gedurende gehele reis, muildieren en eigen ezel voor bagage
 • Uitgebreid reisbescheidenpakket en compleet routeboek
 • 24/7 bereikbaarheid via telefoon en Whatsapp voor tips tijdens de reis
 • Administratiekosten (€20 per boeking) en boekingskosten (€25 per persoon)
Exclusief
 • Lunch en diner
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien, souvenirs en persoonlijke uitgaven
 • Toeristenbelasting

Accommodaties voor deze reis

De B&B is centraal gelegen en zien er modern uit. De kamers zijn eenvoudig maar traditioneel ingericht en je hebt een eigen badkamer. Er zijn algemene ruimtes zoals een bar en een lounge en buiten kan je gebruik maken van het zwembad en tuin met terras. Verder verblijf je van dag een tot en met dag zes in verschillende berghutten. De accommodaties zijn gelegen in een natuurlijke omgeving. De kamers zijn erg eenvoudig. Soms heb je een eigen kamer en badkamer, en soms maak je gebruik van de algemene (bad)kamers. Onderstaande foto's en beschrijvingen van de accommodaties kunnen afhankelijk van de periode van je reis iets afwijken.

Dag 1: Marrakech - Riad

Aangekomen in Marrakech verblijf je in een modern, karakteristieke Riad in het hart van de medina. De accommodatie ligt dichtbij het Dar Si Sais Museum, het plein Djemaa El Fna en het Paleis El Badi. De Riad is ingericht met traditionele materialen zoals natuursteen, terracotta, klei en hout. De kamers zijn natuurlijk ingericht en hebben een privé-badkamer. Er is een restaurant aanwezig en een Marokkaanse lounge. Er is ook een zwembad, eethoek buiten en een zonneterras om gebruik van te maken.
   

Dag 2-6: Woestijn omgeving – Homestay

De komende nachten verblijf je bij gastvrije, Marokkaanse families in een homestay. De eerste nacht verblijf je in het dorpje Imizmiz, daarna reis je verder naar Ait Hamd, Ait Zitoun, Tagadirt n'Ait Hassin, Marigha en Asni. Hier word je ontvangen met een muntthee en kan je nog een wandeling door de wijk maken om je in de omgeving te wanen. De kamers zijn eenvoudig maar comfortabel.
   

Dag 7: Marrakech - Riad

Je sluit je reis weer af bij dezelfde accommodatie terug in Marrakech. Je verblijft in een modern, karakteristieke Riad in het hart van de medina. De accommodatie ligt dichtbij het Dar Si Sais Museum, het plein Djemaa El Fna en het Paleis El Badi. De Riad is ingericht met traditionele materialen zoals natuursteen, terracotta, klei en hout. De kamers zijn natuurlijk ingericht en hebben een privé-badkamer. Er is een restaurant aanwezig en een Marokkaanse lounge. Er is ook een zwembad, eethoek buiten en een zonneterras om gebruik van te maken.
   

Vluchtinformatie

Bij deze reis zit de retourvlucht inbegrepen van Nederland naar Marrakech, inclusief 10 KG handbagage en 15 KG ruimbagage. Het is ook mogelijk om naast Amsterdam Schiphol te vertrekken vanaf Eindhoven, Rotterdam, Weeze of Brussel. Boek je zelf graag je vlucht? Geef ons dit door en dan zullen we je de reis aanbieden exclusief de vlucht.
     

Reisdetails

 • Reisduur : 8 dagen
 • Beste seizoen : April t/m Oktober
 • Reissom vanaf: €995 p.p. o.b.v. 2 pers.
 • Vervoer : Vlucht

Inbegrepen bij deze reis

Retourvlucht van Nederland naar Marrakech inclusief 15kg ruimbaggage, 2x overnachting met ontbijt in Marrakech in sfeervolle Riad, 5x overnachting in berghutten en tenten tijdens trekking, volpension gedurende trekking, berggids, muildieren en eigen ezel, uitgebreid reisbescheiden pakket met compleet Barrio Life routeboek, 24/7 bereikbaarheid met ons kantoor tijdens de reis voor suggesties en tips, administratie- en boekingskosten

020-2214178

info@barrio-life.nl

Recommend Tour Packages

4 dagen start €295 p.p. o.b.v. 2 pers.

Marrakech citytrip en wandelen in de Atlas

Offerte ontvangen

3 dagen start €329 p.p. o.b.v. 2 pers.

Kamelensafari Marokko en trekking

Offerte ontvangen

5 dagen start €585 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wandeltrektocht Marokko met kamelen

Offerte ontvangen

Waar wacht je op?

5% korting

+ gratis toegang tot alle Landenboeken

Dit is alleen voor reizigers die nog geen reisvoorstel hebben aangemaakt

voor een reis naar jouw keuze

Gratis landenboek t.w.v. 50 euro

Download het gratis e-book voor je bestemming naar keuze. De perfecte manier om je te oriënteren voor een reis naar Andalusië.

In dit landenboek tref je meer dan 50 pagina´s waarin de top-30 regio´s staan beschreven.

Sluiten
Sluiten

*Je ontvangt het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit.

Gratis landenboek t.w.v. 50 euro

Download het gratis e-book voor je bestemming naar keuze. De perfecte manier om je te oriënteren voor een reis naar Marokko.

In dit landenboek tref je meer dan 50 pagina´s waarin de top-30 regio´s staan beschreven.

Sluiten
Sluiten

*Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

Gratis landenboek t.w.v. 50 euro

Download het gratis e-book voor je bestemming naar keuze. De perfecte manier om je te oriënteren voor een reis naar Portugal. 

In dit landenboek tref je meer dan 50 pagina´s waarin de top-30 regio´s staan beschreven.

Sluiten
Sluiten

*Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

Gratis landenboek t.w.v €50

Download het gratis e-book voor je bestemming naar keuze.

 

De perfecte manier om je te oriënteren voor een reis naar Portugal, Andalusië of Marokko.

In dit landenboek tref je meer dan 50 pagina's waarin de top 30 regio's staan beschreven

Sluiten
Sluiten

Wil je meer informatie?

Via dit formulier kun je meer informatie vragen over een bepaalde reis. Mocht je een offerte willen ontvangen, dan hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

Sluiten

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Reis op maat

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Andalusië specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Reis op maat

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Marokko specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Reis op maat

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Portugal specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Reisvoorstel op maat

We hebben dit formulier opgesteld zodat we je een vrijblijvende en voorlopige richtprijsofferte te kunnen sturen. Je kunt ook bellen naar 020-2214178 of e-mailen naar info@barrio-life.nl

Sluiten

Contact met onze themareizen specialist

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze themareizen specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Contact met onze Andalusië specialist

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Contact met onze Marokko specialist

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Contact met onze Portugal specialist

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Waar kunnen we je mee helpen?

Sluiten

Ik wil een gratis activiteit

Laat je naam en je e-mail achter en ontvang een gratis activiteit tijdens je reis cadeau!