Booking for : Wandelreis Atlas-gebergte met eigen ezel

Wandelreis Atlas-gebergte met eigen ezel

Reisinformatie

Wandelreis Atlasgebergte met eigen ezel

Tijdens deze wandelreis Atlas gebergte ervaar je bij aankomst de bruisende Medina van Marrakech en daarna reis je naar het Atlas gebergte voor het kopen van je eigen ezel op de markt. Je maakt een 5-daagse wandeltrektocht met de ezel (voor de bagage) langs dorpjes van de Berbervallei. Je overnacht in gueshouses en je maakt een dagtocht door het naastgelegen Atlas gebergte. Verder zorgen we voor al het vervoer en verblijf en de berggids en kan je zo zorgeloos genieten van deze actieve Marrakech citytrip met wandelen in de Atlas.

Hoe zit deze wandelreis Atlas gebergte in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van o.a. Amsterdam en Eindhoven direct op Marrakech. We halen je op van het vliegveld Marrakech en brengen je naar een sfeervolle Riad in de oude stad. De volgende dag ontmoet je de gids die je gedurende je wandelreis in het Atlas gebergte begeleidt. Je onderhandelt en koopt de ezel op een lokale markt in het Atlas gebergte en de dag erna start je de wandeltrektocht. Aan het einde van de trekking na het verkopen van je ezel, word je terug naar Marrakech gebracht en verblijf je nog een nacht in de Medina. De volgende dag hebben we ook het vervoer naar het vliegveld voor je geregeld. We kunnen je verder veel tips geven en we leggen je alles uit hoe het is om een ezel te kopen en weer te verkopen.

Alleen een nachtje slapen een een dagtocht maken door het Atlas gebergte? Bekijk dan onze bouwsteen Marrakech en het Atlas gebergte. Of maak een combinatie met Marrakech, het Atlas gebergte en het strand.

Hoogtepunten wandelreis Atlas gebergte en Marrakech
Marrakech, de betoverende rode koningsstad, is een wallhalla van geuren, kleuren met een levendige sfeer. De stad is gesticht in 1062 door heerser Yusuf ibn Tashfin en was een belangrijke handelsstad voor vele karavaansroutes richting de Sahara. Naast een wirwar van straatjes is er een grote souk (lokale markt) waar allerlei producten verkocht worden.  Marrakech staat ook ook bekend om de bontanische tuinen. De Marjorelle tuin is een botanische tuin van de Franse kunstenaar Jacques Majorelle. Je bevindt je hier tussen verschillende soorten planten uit meerdere continenten.  De Berbervallei is de uitvalsbasis van de trekking en ligt tussen de 1000 en 2000 meter hoogte. We hebben gekozen voor een trektocht door deze vriendelijke vallei, zodat je kan genieten van de natuur en de cultuur zonder echt te hoeven bergbeklimmen. Het Atlas gebergte is besneeuwd in de periode november tot april en onderweg kom je veel kleine berberdorpjes tegen met vriendelijke bewoners.

photo

Dag 1,Aankomst in Marrakech

Je wordt door ons opgehaald van het vliegveld en we brengen je naar de Riad die we in de Medina voor je hebben gereserveerd. De Riad ligt vlakbij het bekende Djemaa el Fna plein wat bekend staat om de slangenbezweerders, sinaasappelverkopers en medicijnmannen. Vanmiddag kan je een mooie wandeling maken door het historisch gedeelte van de Riad. Tip: We kunnen je advies geven over een mooie route naar de paleistuinen van Marrakech waar het mooi wandelen is in het groen. Kom je vanochtend vroeg aan? Boek dan onze fietstocht door de Medina en zie de stad in een halve dag! Voor vanavond kan je dineren in één van de sfeervolle restaurantjes die Marrakech rijk is.
photo

Dag 2,De souk van Amizmiz

Na het ontbijt word je opgehaald bij de Riad door de gids en rijd je in anderhalf uur naar de souk van het dorpje Amizmiz. Een souk is een openbare markt waar fruit en groenten en dieren worden verhandeld. De souk van Amizmiz is de grootste van de regio en als je er op dinsdag bent, komen handelaars ook van ver om hun waren te verkopen. De beste plek waar je vandaag je "eigen ezel” gaat kopen. Uiteraard volgt er uitleg een workshop en alles wat nodig is voor de onderhandeling op de markt. Met behulp van een tolk koop je je kameraad voor de aankomende dagen met de bijbehorende materialen, zoals eten en een zadel. Na afloop loop je met ezel en alle aankopen naar het dichtbij gelegen berberdorp, waar je de lokale familie ontmoet en slaapt in hun homestay.
photo

Dag 3,Amizmiz naar het dorpje Ait Hamd

Na het ontbijt start de wandeltocht en je bepakt je ezel met het ingekochte proviand en je rugzak en vervolgens ga je op pad. De komende dagen wandel je van Berber dorpje naar dorpje door de lage valleien van het Atlas gebergte. Een niet-toeristisch gebied met veel contact onderweg, mooie natuur en goede wandelingen met niet te veel fysieke uitdaging van klimmen en dalen. De tocht vandaag duurt 5-6 uur (900 - 2000 meter) en gedurende de trekking loop je samen met je ezel en de muilezel van de gids langs jeneverbes bomen, over glooiende hellingen en kruis je berberdorpen. Je luncht halverwege de route en overnacht in een homestay in het dorpje Ait Hamd.
photo

Dag 4,Ait Hamd Village naar Ait Zitoun

Je wordt waarschijnlijk wakker van het gebalk van je ezel of de lokale dieren die rondom de homestay lopen. De geur van verse muntthee komt je tegemoet en het vers bereidde ontbijt door de vrouw des huizes staat op je te wachten. Na het ontbijt maak je jouw ezel en de muilezels klaar voor de volgende trekking. Een trekking van ca. 5 – 6 uur waarbij je daalt en stijgt. Samen met je ezel vervolg je het pad naar Ait Zitoun, een berber dorp gelegen op 1600 m hoogte. Onderweg wandel je langs verschillende velden waar de lokale boeren hooi en graan verbouwen. Aan het einde van de dag kom je aan bij je homestay in het berberdorp Ait Zitoun. Bij aankomst geniet je van het diner en kan je in de avond nog een avondwandeling maken door het dorpje.
photo

Dag 5,Ait Zitoun – Tagadirt n’Ait Hassin

De wandeltocht vandaag is de langste en één van de mooiste van de route. Het is een tocht van ongeveer 6-7 uur wandelen door jeneverbessen bossen die zich afwisselen. Halverwege de tocht lunch je, rust je uit geef je je ezel te eten. Na de lunch reis je verder met de bagage en trek je verder naar je einddoel voor vandaag: het Berberdorp Tagadirt n’Ait Hassin. Hier slaap je bij een lokale familie in de homestay. Overnachten in het Atlas gebergte is een bijzondere ervaring. De sterrenhemels, de frisse lucht en de geur van planten en bloemen maken het een echte natuurervaring.

Dag 6,Tagadirt n’Ait Hassin – Quirgane valley

Na het ontbijt vertrek je en laat je de Amizmiz vallei achter je. Je gaat de hoogte in (tot 2000 meter) en steekt de bergtoppen van Ouza over, vanwaar je kunt genieten van een het uitzicht over de Quiran dam en de omliggende berberdorpen. Na de wandeldag kom je aan in de Quiran vallei en slaap je in het berberdorp Marigha in de Quirgane vallei, wat bekend staat om de goede olijfolie. Je wordt volledig in de watten gelegd door de familie waar je de nacht bij doorbrengt. Het is je laatste nacht in het Atlas gebergte en vanavond neem je alvast de onderhandelingstips door om je ezel morgen voor een goede prijs te kunnen verkopen.

Dag 7,Marigha – Asni souq (markt) – Marrakech

Vandaag geen wandeldag meer, maar deze dag staat in het teken van het verkopen van je ezel op de lokale markt in Asni (ca. 12 km). Vroeg in de ochtend vertrek je na het traditionele ontbijt met ezel en al per open vrachtwagen naar de markt van Asni, waar je vandaag een nieuwe uitdaging staat te wachten. Het verkopen van je ezel aan de lokale boeren voor een goede schappelijke prijs! De gidsen helpen je de ezel naar de ezelsectie te brengen en geven je nog wat laatste onderhandelingstips voordat je start met de verkoop. Het kan even duren voordat je de juiste deal hebt gevonden, omdat de kopers de ezel goed zullen inspecteren voordat ze overgaan tot aankoop. Nadat je de ezel succesvol verkocht hebt, sluit je je ervaring in het Atlas gebergte af en rijd je terug naar Marrakech.

Dag 8,Wandelen door Marrakech

Als je vlucht vandaag later op de dag vertrekt kan je vandaag de dag gebruiken om meer van Marrakech te zien. We kennen meerdere hamams en als je graag ontspant na de wandeltrekking kan je een hammamsessie met massage boeken. Mocht je graag meer van de stad zien kunnen we je veel tips geven voor mooie wandelroutes door de wijk Kasbah of de Medina. Bij de Riad word je opgehaald en naar het vliegveld van Marrakech gebracht waar je weer incheckt voor je vlucht. Het strand toevoegen aan deze reis? Laat het ons weten en we kunnen de reis makkelijk verlengen.

Reisdetails

  • Reisduur : 8 dagen
  • Beste seizoen : Voorjaar en najaar
  • Reissom : €859 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Toeslag : €29 p.p. feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

2x overnachting met ontbijt in Marrakech in sfeervolle Riad, 5x overnachting in berghutten en tenten tijdens trekking, volpension gedurende trekking, berggids, muildieren en eigen ezel. De ezel is exclusief en tussen de 150-300 euro inkoop en je kunt hem vaak weer voor dezelfde prijs verkopen.

020-2214178

info@barrio-life.nl

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

De Clercqstraat 66 1052 NJ Amsterdam

+ 020-2214178

info@barrio-life.nl

Certificaten

Certificaten

Offerte aanvragen

Leuk dat je interesse hebt in deze reis. Laat hier je informatie achter en je ontvangt direct een eigen offerte.

Sluiten

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Welk thema's

spreken je aan?

Sluiten
Klik hier voor een reisvoorstel op maat

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Sluiten