Booking for : Wandelreis Atlas-gebergte met eigen ezel

  Wandelreis Atlas-gebergte met eigen ezel

  • Wij verzorgen de retourvlucht, overnachtingen op bijzondere plekken, de tocht met ezels en een uitgebreide reisbeschrijving.
  • Beleef een unieke ervaring door met ezels de natuur door te trekken.
  • Onderhandel op een lokale markt om je eigen ezel aan het einde van de reis weer te verkopen.

  Reisinformatie

  Wandelreis Atlasgebergte met eigen ezel

   

  Tijdens deze wandelreis Atlas gebergte ervaar je bij aankomst de bruisende Medina van Marrakech en daarna reis je naar het Atlasgebergte voor het kopen van je eigen ezel op de markt. Je maakt een 5-daagse wandeltrektocht met de ezel (voor de bagage) langs dorpjes van de Berbervallei. Je overnacht in guesthouses en je maakt een dagtocht door het naastgelegen Atlasgebergte. Verder zorgen we voor al het vervoer en verblijf en de berggids en kan je zo zorgeloos genieten van deze actieve Marrakech citytrip met wandelen in de Atlas.

  Hoe zit deze wandelreis Atlas gebergte in elkaar?

  Vanuit Nederland vlieg je van o.a. Amsterdam en Eindhoven direct op Marrakech. We halen je op van het vliegveld Marrakech en brengen je naar een sfeervolle Riad in de oude stad. De volgende dag ontmoet je de gids die je gedurende je wandelreis in het Atlasgebergte begeleidt. Je onderhandelt en koopt de ezel op een lokale markt in het Atlasgebergte en de dag erna start je de wandeltrektocht. Aan het einde van de trekking na het verkopen van je ezel, word je terug naar Marrakech gebracht en verblijf je nog een nacht in de Medina. De volgende dag hebben we ook het vervoer naar het vliegveld voor je geregeld. We kunnen je verder veel tips geven en we leggen je alles uit hoe het is om een ezel te kopen en weer te verkopen.

  Alleen een nachtje slapen een een dagtocht maken door het Atlasgebergte? Bekijk dan onze bouwsteen Marrakech en het Atlasgebergte. Of maak een combinatie met Marrakech, het Atlasgebergte en het strand.

   

   

  Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

   

   

  https://koffiemachine.org/wp-content/uploads/2019/09/Koffiemachine-advies.png

  photo

  Dag 1,Aankomst in Marrakech

  Je wordt door ons opgehaald van het vliegveld en we brengen je naar de Riad die we in de Medina voor je hebben gereserveerd. De Riad ligt vlakbij het bekende Djemaa el Fna plein wat bekend staat om de slangenbezweerders, sinaasappelverkopers en medicijnmannen. Vanmiddag kan je een mooie wandeling maken door het historisch gedeelte van de Riad. Tip: We kunnen je advies geven over een mooie route naar de paleistuinen van Marrakech waar het mooi wandelen is in het groen. Kom je vanochtend vroeg aan? Boek dan onze fietstocht door de Medina en zie de stad in een halve dag! Voor vanavond kan je dineren in één van de sfeervolle restaurantjes die Marrakech rijk is.
  photo

  Dag 2,De souk van Amizmiz

  Na het ontbijt word je opgehaald bij de Riad door de gids en rijd je in anderhalf uur naar de souk van het dorpje Amizmiz. Een souk is een openbare markt waar fruit en groenten en dieren worden verhandeld. De souk van Amizmiz is de grootste van de regio en als je er op dinsdag bent, komen handelaars ook van ver om hun waren te verkopen. De beste plek waar je vandaag je "eigen ezel” gaat kopen. Uiteraard volgt er uitleg een workshop en alles wat nodig is voor de onderhandeling op de markt. Met behulp van een tolk koop je je kameraad voor de aankomende dagen met de bijbehorende materialen, zoals eten en een zadel. Na afloop loop je met ezel en alle aankopen naar het dichtbij gelegen berberdorp, waar je de lokale familie ontmoet en slaapt in hun homestay.
  photo

  Dag 3,Amizmiz naar het dorpje Ait Hamd

  Na het ontbijt start de wandeltocht en je bepakt je ezel met het ingekochte proviand en je rugzak en vervolgens ga je op pad. De komende dagen wandel je van Berber dorpje naar dorpje door de lage valleien van het Atlas gebergte. Een niet-toeristisch gebied met veel contact onderweg, mooie natuur en goede wandelingen met niet te veel fysieke uitdaging van klimmen en dalen. De tocht vandaag duurt 5-6 uur (900 - 2000 meter) en gedurende de trekking loop je samen met je ezel en de muilezel van de gids langs jeneverbes bomen, over glooiende hellingen en kruis je berberdorpen. Je luncht halverwege de route en overnacht in een homestay in het dorpje Ait Hamd.

  Dag 4,Ait Hamd Village naar Ait Zitoun

  Je wordt waarschijnlijk wakker van het gebalk van je ezel of de lokale dieren die rondom de homestay lopen. De geur van verse muntthee komt je tegemoet en het vers bereidde ontbijt door de vrouw des huizes staat op je te wachten. Na het ontbijt maak je jouw ezel en de muilezels klaar voor de volgende trekking. Een trekking van ca. 5 – 6 uur waarbij je daalt en stijgt. Samen met je ezel vervolg je het pad naar Ait Zitoun, een berber dorp gelegen op 1600 m hoogte. Onderweg wandel je langs verschillende velden waar de lokale boeren hooi en graan verbouwen. Aan het einde van de dag kom je aan bij je homestay in het berberdorp Ait Zitoun. Bij aankomst geniet je van het diner en kan je in de avond nog een avondwandeling maken door het dorpje.

  Dag 5,Ait Zitoun – Tagadirt n’Ait Hassin

  De wandeltocht vandaag is de langste en één van de mooiste van de route. Het is een tocht van ongeveer 6-7 uur wandelen door jeneverbessen bossen die zich afwisselen. Halverwege de tocht lunch je, rust je uit geef je je ezel te eten. Na de lunch reis je verder met de bagage en trek je verder naar je einddoel voor vandaag: het Berberdorp Tagadirt n’Ait Hassin. Hier slaap je bij een lokale familie in de homestay. Overnachten in het Atlas gebergte is een bijzondere ervaring. De sterrenhemels, de frisse lucht en de geur van planten en bloemen maken het een echte natuurervaring.

  Dag 6,Tagadirt n’Ait Hassin – Quirgane valley

  Na het ontbijt vertrek je en laat je de Amizmiz vallei achter je. Je gaat de hoogte in (tot 2000 meter) en steekt de bergtoppen van Ouza over, vanwaar je kunt genieten van een het uitzicht over de Quiran dam en de omliggende berberdorpen. Na de wandeldag kom je aan in de Quiran vallei en slaap je in het berberdorp Marigha in de Quirgane vallei, wat bekend staat om de goede olijfolie. Je wordt volledig in de watten gelegd door de familie waar je de nacht bij doorbrengt. Het is je laatste nacht in het Atlas gebergte en vanavond neem je alvast de onderhandelingstips door om je ezel morgen voor een goede prijs te kunnen verkopen.

  Dag 7,Marigha – Asni souq (markt) – Marrakech

  Vandaag geen wandeldag meer, maar deze dag staat in het teken van het verkopen van je ezel op de lokale markt in Asni (ca. 12 km). Vroeg in de ochtend vertrek je na het traditionele ontbijt met ezel en al per open vrachtwagen naar de markt van Asni, waar je vandaag een nieuwe uitdaging staat te wachten. Het verkopen van je ezel aan de lokale boeren voor een goede schappelijke prijs! De gidsen helpen je de ezel naar de ezel sectie te brengen en geven je nog wat laatste onderhandelingstips voordat je start met de verkoop. Het kan even duren voordat je de juiste deal hebt gevonden, omdat de kopers de ezel goed zullen inspecteren voordat ze overgaan tot aankoop. Nadat je de ezel succesvol verkocht hebt, sluit je je ervaring in het Atlas gebergte af en rijd je terug naar Marrakech.

  Dag 8,Wandelen door Marrakech

  Als je vlucht vandaag later op de dag vertrekt kan je vandaag de dag gebruiken om meer van Marrakech te zien. We kennen meerdere hamams en als je graag ontspant na de wandeltrekking kan je een hammamsessie met massage boeken. Mocht je graag meer van de stad zien kunnen we je veel tips geven voor mooie wandelroutes door de wijk Kasbah of de Medina. Bij de Riad word je opgehaald en naar het vliegveld van Marrakech gebracht waar je weer incheckt voor je vlucht. Het strand toevoegen aan deze reis? Laat het ons weten en we kunnen de reis makkelijk verlengen.

  Reisdetails

  • Reisduur : 8 dagen
  • Beste seizoen : Voorjaar en najaar
  • Reissom vanaf: €859 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Toeslag : €29 p.p. feestdagen en schoolvakanties

  Inbegrepen bij deze reis

  2x overnachting met ontbijt in Marrakech in sfeervolle Riad, 5x overnachting in berghutten en tenten tijdens trekking, volpension gedurende trekking, berggids, muildieren en eigen ezel. De ezel is exclusief en tussen de 150-300 euro inkoop en je kunt hem vaak weer voor dezelfde prijs verkopen.

  020-2214178

  info@barrio-life.nl

  Recommend Tour Packages

  9 dagen start €925 p.p. o.b.v. 2 pers.

  Wandelvakantie Marokko door de Sahara

  Offerte ontvangen

  8 dagen start €795 p.p. o.b.v. 2 pers.

  Wandelreis Marokko en kamelen trektocht

  Offerte ontvangen

  4 dagen start €295 p.p. o.b.v. 2 pers.

  Marrakech citytrip en wandelen in de Atlas

  Offerte ontvangen

  3 dagen start €329 p.p. o.b.v. 2 pers.

  Kamelensafari Marokko en trekking

  Offerte ontvangen

  5 dagen start €585 p.p. o.b.v. 2 pers.

  Wandeltrektocht Marokko met kamelen

  Offerte ontvangen

  Wil je meer informatie?

  Via dit formulier kun je meer informatie vragen over een bepaalde reis. Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

  Sluiten

  Contact met onze reisspecialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze reisspecialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Waar kunnen we je mee helpen?

  Sluiten

  Contact met onze themareizen specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze themareizen specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Ontvang het Portugal landenboek

  Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

  Sluiten
  Sluiten

  *Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

  Ontvang het Marokko landenboek

  Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

  Sluiten
  Sluiten

  *Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

  Ontvang het Andalusië landenboek

  Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

  Sluiten
  Sluiten

  *Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

  Contact met onze reisspecialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze reisspecialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat?

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Marokko specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat?

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Portugal specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat?

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Andalusië specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Contact met onze Andalusië specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Andalusië specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat

  Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Waar wacht je op?

  5% korting

  + gratis toegang tot alle Landenboeken

  Dit is alleen voor reizigers die nog geen reisvoorstel hebben aangemaakt

  voor een reis naar jouw keuze

  Voorstel op maat

  Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

  Welk thema's

  spreken je aan?

  Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

  Contact met onze Portugal specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Portugal specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Contact met onze Marokko specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Marokko specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reisvoorstel op maat

  Sluiten

  How to Set a Daily Diet Plan?

  Subscribe to our daily newsletter.

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Vrijblijvende Prijsofferte aanvragen

  020-2214178

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Bedrijfsuitje op maat

  We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

  Sluiten

  Stel hier je vraag

  Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

  Advies nodig?

  Loop je ergens tegen aan, heb je specifieke vragen of heb je advies nodig? Vul dan dit formulier in om contact op te nemen met onze specialist. Je krijgt een reactie binnen 2 werkdagen.

  Waar kunnen we je mee helpen?

  Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

  Sluiten