Booking for : Vrijwilligerswerk met dieren in Andalusië

[recaptcha]

Vrijwilligerswerk met dieren in Andalusië

Reisinformatie

Vrijwilligerswerk met dieren in Andalusië

Tijdens deze vrijwilligerswerk met dieren reis in Andalusië help je mee op een ezelboerderij in de Sierra Nevada van Andalusië. Hier vangt men verwaarloosde ezels op uit heel Andalusië en help je mee met het beschermen van deze diersoort. Wij zorgen voor je maaltijden, je verblijf en het vervoer van het vliegveld.  Je sluit de reis af met een kort bezoek aan Granada.

Hoe zit deze vrijwilligerswerk met dieren reis in elkaar?
Je kan vliegen op Málaga vanuit o.a. Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven en je kan kiezen of we je per taxi ophalen of dat je per bus naar Granada reist en we je daar ophalen en naar de Sierra Nevada brengen. Je verblijft in een kleinschalige accommodatie in de bergen inclusief ontbijt en je luncht thuis bij de eigenaar van de stichting. De komende dagen help je mee met tal van werkzaamheden. Aan het einde van je verblijf word je naar Granada gebracht waar je twee nachten verblijft en doen we je een hamam cadeau als dank voor je hulp tijdens het project.

Vrijwilligerswerk bij een ezelopvang in Portugal? Bekijk hier de Portugese variant van deze reis.

Locatie vrijwilligerswerk met dieren in Andalusië
Monachil is het dorpje waar je verblijft en waar het vrijwilligerswerk project gevestigd is. Het dorp ligt aan de voet van de Sierra Nevada en heeft een aantal mooie wandelpaden. Je kan in de middag of begin van de avond wandelen door de Sierra Nevada. Het contact met de ezels in de natuur en de rustige omgeving, maken het vrijwilligerswerk met deze dieren erg bijzonder. Granada staat uiteraard bekend om het magische Alhambra, dé trekpleister van de stad. Het kasteel torent boven de stad uit en kijkt uit op Albaicín, een stadswijk die de karakteristieke infrastructuur heeft van meer dan 800 jaar geleden. Je herkent hier nog veel elementen qua infrastructuur die afkomstig zijn uit de tijd van de Moren: smalle steegjes, Moorse muren en waterputten.

photo

Dag 1,Aankomst Monachil

Welkom in Monachil, Andalusië, een dorpje van 7000 inwoners gelegen aan de voet van de Sierra Nevada. Je verblijft de komende 5 nachten in een kleinschalige accommodatie in of rondom Monachil. Mocht je in de middag aankomen raden we aan om alvast een rondje door het dorp te maken of naar één van de uitkijkpunten te lopen voor een eerste panorama van het gebied. Afhankelijk van je aankomsttijd ontmoet je Rafael, de eigenaar van de ezelstichting.

Dag 2,Introductie ezelboerderij

De ochtend staat in het teken van een volledige introductie over de Asno Andaluz ezel, de Andalusische ezelsoort die voornamelijk in de Sierra Nevada leeft en met uitsterven bedreigd wordt. Je krijgt een korte ezelcursus om alles te weten te komen over de fysieke gesteldheid, voeding en het gedrag. Tijdens een uitvoerige rondleiding door de ezelboerderij krijg je te weten wat je waar kan vinden, zodat je de komende dagen ook op eigen houtje aan de slag kunt.

Dag 3,Voederen van de ezels

Na een goed ontbijt is het ook tijd dat de ezels gevoederd worden. Het begint met het klein maken van de de balen stro, hooi en voedingen ze op de juiste plek te leggen, zodat als de ezels aankomen ze allemaal genoeg te eten krijgen. Met de schaapsherder hond krijg je de ezels bij elkaar en tussendoor zorg je ervoor dat de kleine ezels ook genoeg eten krijgen. Na de lunch en siësta is het tijd om het voedsel voor de volgende dag op te halen en in te kopen bij de omliggende boeren.

Dag 4,Verzorgen en borstelen van de ezels

Vandaag staat in het teken van het verzorgen van ezels die extra aandacht nodig hebben. In de ochtend worden de ezels gewassen, de vacht van de ezels geborsteld en de haren uitgekamt. In de middag, afhankelijk van de ezels, worden de hoeven schoongemaakt en afgesleten zodat de hoeven de natuurlijke grootte hebben en de ezels goed kunnen lopen. Zieke ezels krijgen een speciaal diëet waar een voedingsmix voor gemaakt zal worden. Het is ook goed mogelijk dat er plotseling gebeld wordt en je een verwaarloosde ezel ergens op gaat halen of een bezoek aan de dierenarts noodzakelijk is.

Dag 5,Uitlaten van de ezels

Vandaag is een wandeldag waarbij je een aantal ezels meeneemt op een dagwandeling door de heuvels van de Sierra Nevada. De ezels komen goed in beweging, de hoeven slijten op een natuurlijke manier en je maakt een prachtige tocht door de natuur. Je krijgt een lunchpakketje mee van de accommodatie zodat je onderweg kunt eten. De heuvels van de Sierra Nevada zijn de natuurlijke habitat van de Asno Andaluz. Zelfs de meest steile stukken in de bergen zijn de ezels gewend te beklimmen. Vanuit de ezelboerderij vertrek je met een groepje ezels op een wandelroute die met de kaart is uitgezet.

Dag 6,Promotie van het belang van het ezelbehoud

Vandaag is de laatste dag op de ezelboerderij en aan het einde van de middag reis je door naar Granada. Om de Asno Andaluz stichting te kunnen laten groeien en het een duurzaam karakter te geven, kun je vandaag een steentje bijdragen aan de bekendheid van de stichting en de promotie van de ezelboerderij. Aan het einde van de middag is het tijd voor een afscheidsrondje bij de ezels en de ezelboerderij. Begin van de avond staat het vervoer te wachten bij de accommodatie of Rafael brengt je persoonlijk naar je accommodatie in het centrum van Granada.

Dag 7,Hamam in Granada

Je wordt wakker in de stad Granada. In de verte zie je de bergen van de Sierra Nevada en vandaag heb je alle ruimte om op eigen houtje de stad te ontdekken. Tegen het eind van de middag word je verwacht in een Arabisch badhuis waar je heerlijk kunt relaxen.. Per sessie zijn er maximaal 8 personen aanwezig en het is een unieke ervaring in een prachtig zaal met verschillende baden. Daarna kunnen we je tips geven voor een Arabisch diner met uitzicht op het Alhambra.

Dag 8,Granana stad

Als je vlucht vandaag later op de dag vertrekt, kan je vanmiddag tijd nemen om de rest van de stad te bekijken. We hebben de bustickets geregeld van Granada naar het vliegveld van Málaga. Bij aankomst op het vliegveld check je weer in voor je vlucht. We kunnen in plaats van de bus ook een taxi voor je regelen.
photo

Ezels verzorgen in Andalusië

Reisdetails

  • Reisduur : 8 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
  • Reissom vanaf: €485 p.p. o.b.v. van 2 pers.
  • Toeslag : €95 p.p. feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

5x overnachtingen in het dorpje bij de ezelboerderij en 2x overnachting in Granada, retour bustickets van het vliegveld naar Granada en retour prive taxi van Granada naar de ezelboerderij, 5x lunch, hamam entree in Granada en begeleiding tijdens het vrijwilligersproject

020-2214178

info@barrio-life.nl

Recommend Tour Packages

4 dagen start €199 p.p. o.b.v. 2 pers.

Citytrip Granada met culinaire activiteiten

Offerte ontvangen

4 dagen start €209 p.p. o.b.v. 2 pers.

Sevilla Citytrip Spaanse gastronomie

Offerte ontvangen

4 dagen start €185 p.p. o.b.v. 2 pers.

Gastronomische reis Cadiz

Offerte ontvangen

4 dagen start €195 p.p. o.b.v. 2 pers.

Actieve vakantie aan de Costa de la Luz

Offerte ontvangen

4 dagen start €135 p.p. o.b.v. 2 pers.

Beklim het koningspad Camino del Rey

Offerte ontvangen

4 dagen start €239 p.p o.b.v. 2 pers.

Actieve vakantie Sierra Nevada

Offerte ontvangen

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Vredebestlaan 3 2685AJ Poeldijk

+ 020-2214178

info@barrio-life.nl

Certificaten

Certificaten

Reisorakel

Bekijk onze reviews op Reisorakel!

Waar kunnen we je mee helpen?

Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

Sluiten

Contact formulier 

 

Stel direct je vraag!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Landenboek Andalusie

Een compleet overzicht met alle Activiteiten,

Locaties en Mogelijkheden

*Je ontvangt het landenboek direct in je mail

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Bedrijfsuitje op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Offerte voor reisvoorstel op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een vrijblijvende en voorlopige richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Reisvoorstel op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Ik wil een gratis activiteit

Laat je naam en je e-mail achter en ontvang een gratis activiteit tijdens je reis cadeau!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat