Booking for : Treinrondreis Marokko & Andalusië in het spoor van de Moren

  [recaptcha]

  Treinrondreis Marokko & Andalusië in het spoor van de Moren

  • Wij verzorgen de retourvlucht met start op Fes en terugvlucht vanaf Málaga, het vervoer van het vliegveld naar de stad, de treintickets én centraal gelegen en sfeervolle middenklasse stadshotels op basis van logies en ontbijt.
  • De Moors-Arabische architectuur die te vinden is in paleizen, ornamenten, moskeeën en ander Arabisch erfgoed is volop terug te vinden in Andalusië in patio's, tuinen en paleizen. Ontdek beide in 1 reis.
  • Geniet van de rust die een compleet geregelde rondreis met zich meebrengt

  Reisinformatie

  Treinrondreis Marokko & Andalusië in het spoor van de Moren

   

  Welkom op de reizenpagina van 14-daagse Treinrondreis Marokko & Andalusië in het spoor van de Moren. Deze culturele treinreis, in het spoor van de Moren, begint waar de Arabieren Marokko verlieten en Zuid-Spanje veroverden. De bezochte steden zijn Fes, Meknes, Tanger, Ronda, Córdoba en Granada. Ben je geïnteresseerd in een treinrondreis door alleen Marokko? Bekijk dan ook op deze pagina onze langere rondreizen per trein door Marokko.

  Deze 14-daagse Treinrondreis Marokko & Andalusië in het spoor van de Moren is voor cultuurliefhebbers. De prachtige Moors-Arabische architectuur die te vinden is in paleizen, ornamenten, moskeeën en ander Arabisch erfgoed is volop terug te vinden in Andalusië in patio’s, tuinen en paleizen. Kortom een reis naar het erfgoed van Marokko is niet compleet met een bezoek aan de Moorse steden van Andalusië. Liever per huurauto deze reis maken? Informeer ons over je wensen en dan passen we de reis aan naar wens.

  Wat is er zo mooi aan deze reis?

  Andalusië en Marokko hebben meer gemeen met elkaar dan alleen de Arabische bouwstijl en het erfgoed. De gerechten, levensstijl en uiterlijk van de mensen zijn een bewijs van de negen eeuwen dat Zuid-Spanje onder Moorse invloed was. Deze reis is een ontdekkingstocht met een start bij de mooiste Medina van Marokko, in Fes. De reis combineert het treinnetwerk van Marokko en Spanje en de route voert langs paleizen en Medina´s niet alleen in het Marokkaanse gedeelte van Meknes en Tanger, maar ook in Andalusië in de steden Ronda en Córdoba. Het sluitstuk is Granada, waar het Alhambra de laatste hoofdstuk is van de Moorse wereld. Marokko en Zuid-Spanje zullen na deze reis onlosmakelijk met elkaar verbonden blijven.

  Hoe zit deze Treinrondreis Marokko & Andalusië in het spoor van de moren in elkaar?

  Wij verzorgen de retourvlucht met start op Fes en terugvlucht vanaf Málaga, het vervoer van het vliegveld naar de stad, de treintickets én centraal gelegen en sfeervolle middenklasse stadshotels op basis van logies en ontbijt. Daarnaast zijn we onderscheidend in onze uitgebreide reisbescheiden, zelf door ons geschreven als Andalusië & Marokko specialist en de lokale tips die je reis nog specialer maken.

  Naast dit basispakket, zijn er tal van activiteiten bij te boeken om ervoor te zorgen dat je het beste uit de reis haalt en niks over het hoofd ziet. Zo kunnen we stadswandelingen met entreekaartjes en stadsgids voor de mooiste monumenten bijboeken. Maar ook het vervoer tussen de treinstations en hotels en een kookworkshop in Tanger.

  Reis op maat?

  Verblijf je graag een dag langer op een bepaalde plek of zou je deze reis willen aanpassen?
  Als Marokko & Andalusië specialist kunnen we in een handomdraai deze reis aanpassen naar wens en je adviseren op basis van onze eigen ervaring.

  Bekijk hier ook onze andere steden en treinreizen door Andalusië.

  Onderstaand kan je op de routekaart van deze reis met het plusje en minnetje inzoomen en de route bekijken.

  Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

   

  photo

  Dag 1 ,Vliegen op Fes (drie nachten)

  Deze Treinrondreis Marokko & Andalusië in het spoor van de Moren start met een directe vlucht van Nederland naar het vliegveld van Fes. Hier staat een privétransfer klaar die je in een half uur het centrum van Fes brengt. Je verblijft voor drie nachten in een Riad inclusief ontbijt voor drie nachten in de oude Medina van Fes, de historische wijk van de stad. Na het inchecken heb je de rest van de dag- en de komende twee dagen volop de tijd om Fes op een rustig tempo te gaan ontdekken.
  photo

  Dag 2,De 9000 straatjes van Fes

  Fes staat bekend als één van de vier Koningsteden van Marokko en is onze favoriet van de vier. Het heeft de grootste Medina van alle Marokkaanse steden, het is een oude stad (9de eeuw) en ademt artistieke beleving. Vandaag hebben we een wandeling met een stadsgids inclusief meegenomen in het programma. De omgeving van Fes was de plek vanuit waar de Moren vertrokken richting Europa en oversteken naar Andalusië in Zuid-Spanje.
  photo

  Dag 3,Op stap met een Imam

  Na een goede inleiding met de gids gisteren, kan je vandaag verder zelf de Medina en de paleizen van Fes ontdekken. In onze uitgebreide reisbescheiden geven we je bezoeksuggesties voor musea, botanische tuinen, de paleizen etc. We kunnen voor vandaag ook een wandeling met een jonge Imam organiseren waarbij je zijn levenspad volgt van leerling tot Imam. We organiseren tevens een uitstapje naar het mooie Tazekka natuurpark, ideaal voor wandelaars. Ook organiseren in Fes workshops waarbij je een middag meeloopt met de ambachtslieden zoals leerbewerkers en schoenmakers.

  Dag 4,Per trein van Fes naar Meknes (een nacht)

  Deze ochtend check je uit bij het hotel en begeef je je gemakkelijk naar het centrale treinstation van Fes (te voet of per taxi). Met onze treintickets reis je van Fes stad naar koningstad Meknes. Een korte reis van anderhalf uur naar deze mooie zusterstad van Fes. Bij aankomst op het treinstation van Meknes wandel je naar de Riad in de Medina van Meknes en check je in op basis van logies en ontbijt. Na het inchecken heb je de rest van de dag en de dag van morgen om met onze reisbescheiden tips een wandeling te maken langs de paleismuren en het kleinschalige Meknes te ontdekken.

  Dag 5,Per trein van Meknes naar Tanger (twee nachten)

  Je checkt uit bij het hotel en begeeft je gemakkelijk naar het centrale treinstation van Meknes (te voet of per taxi). Met onze treintickets reis je van Meknes stad naar de oude havenstad Tanger. Een reis van een halve dag langs sinaasappelbomen en groene heuvels. Bij aankomst op het treinstation van Tanger wandel je naar de Riad in de Medina van Tanger en check je in op basis van logies en ontbijt. Na het inchecken heb je de rest van de dag en de dag van morgen om met onze reisbescheiden tips Tanger te ontdekken.

  Dag 6,De oude Medina van Tanger

  Na het ontbijt kan je vandaag een mooie wandeling maken door de oude Medina van Tanger. Er zijn mooie uitzichtspunten op de boten in de haven, de oude stad en het verderop gelegen Spanje. In onze reisbescheiden tref je bezoeksuggesties voor andere bezienswaardigheden. We kunnen voor vandaag een kookworkshop organiseren waarbij je inkopen doet op de lokale markt en samen met de kok een lekkere Tajine of Cous-Cous bereidt.

  Dag 7,Per boot over de straat van Gibraltar (twee nachten)

  Je checkt deze ochtend uit en je wandelt zo met onze ferrytickets naar de haven van Tanger waar de boot vertrekt naar Algeciras. Het is een mooie overtocht van Afrika naar Europa, door de straat van Gibraltar en onderweg zijn er soms ook wel dolfijnen te spotten. Aangekomen in Algeciras haven wandel je zo naar het treinstation en reis je in anderhalf uur naar het treinstation van Ronda. Een mooie route door het Grazalema park langs kleine witte dorpjes. Bij aankomst op het treinstation van Ronda begeef je je naar het stadshotel in het centrum en check je in op basis van logies en ontbijt voor twee nachten.

  Dag 8,Het Moorse stadje Ronda

  Vanochtend na het ontbijt kan je op pad met onze reisbescheiden en een mooie wandeling maken door het oude centrum van Ronda. Soms waan je je nog echt in Marokko, met de Moorse baden, het paleis van de Moorse koning en de stadsmuren. Ronda is daarnaast beroemd om de grote brug boven de rivier en het is een leuk stadje om te acclimatiseren. Zou je graag een bezoek brengen aan een wijnbodega? We kunnen een proeverij organiseren en een wandeling door de velden.

  Dag 9,Per trein naar Córdoba (twee nachten)

  Vanochtend na het ontbijt check je uit en wandel je gemakkelijk naar het treinstation van Ronda waar je met onze treintickets instapt voor de trein naar Córdoba stad. Het is een mooie rit door het binnenland van Andalusië en onderweg zijn de prachtige olijfboomvelden te zien. Aangekomen in Córdoba begeef je je gemakkelijk naar het hotel in het centrum van Córdoba waar je incheckt voor twee nachten. Vanmiddag kan je op stap met onze reisbescheiden met bezoeksuggesties

  Dag 10,De Moorse Mezquita

  Córdoba heeft een lange historie en is beroemd om de Moorse Mezquita, de moskee die later tot kathedraal is veranderd door de Katholieken. We kunnen een bezoek met gids en entreekaartjes voor je bijboeken voor deze ochtend om zo meer van de relatie tussen Marokko en Andalusië te leren. In onze reisbescheiden tref je tips voor een bezoek aan de Joodse wijk en het oude centurm van Córdoba. We kunnen ook een excursie naar de Medina Azahara ruïnes buiten Córdoba bijboeken.

  Dag 11,Per trein naar Granada (drie nachten)

  Deze ochtend na het ontbijt check je uit en wandel je terug naar het treinstation van Córdoba waar je met onze treintickets in twee uur naar Granada rijdt. Aangekomen begeef je je naar het stadshotels wat we hier voor je hebben geboekt en check je in voor een comfortabele drie nachten. Vanmiddag kan je erop uit met onze reisbescheiden om het oude centrum van Granada te bezoeken en te genieten van de prachtige uitzichtspunten over de stad.

  Dag 12,Het Alhambra

  Granada staat bekend om het grootste overgebleven paleis van de Moren, en de plek om deze reis mee af te sluiten. Het was het laatste toevluchtsoord alvorens de Moren terug naar Afrika vertrokken of zich verschansden in de Sierra Nevada bergen. Voor vandaag kunnen we een bezoek met gids en entreekaartjes voor je boeken voor het Alhambra. Bezoek je het Alhambra graag in de avond? We kunnen ook een avondwandeling toevoegen aan deze dag.

  Dag 13,De Moorse wijk Albaicin en Sacremonte

  Naast het Alhambra staat Granada ook bekend om de twee interessante wijken Albaicin en Sacremonte. We kunnen voor vandaag een wandeling met gids organiseren waarbij je door dit doolhof van straatjes en pleintjes Arabische invloeden ontdekt en meer hoort van de sages en legendes van de Arabische overheersing. Als alternatief kunnen we voor vandaag ook een excursie naar de Moorse dorpjes in de Sierra Nevada bijboeken.

  Dag 14,Vlucht naar Nederland

  Vanochtend na het ontbijt begeef je je naar het centrale busstation in de stad voor een rit van anderhalf uur per bus direct naar het vliegveld van Málaga. Bij aankomst op het vliegveld check je in en vlieg je terug naar Nederland. Zou je deze reis willen verlengen met wat dagen aan het strand, in de Sierra Nevada of ergens anders? Informeer ons naar je wensen en als Marokko en Andalusië specialist kunnen we de reis in een handomdraai aanpassen.

  Reisdetails

  • Reisduur : Meer informatie volgt binnenkort

  Inbegrepen bij deze reis

  Meer informatie volgt binnenkort

  Recommend Tour Packages

  Wil je meer informatie?

  Via dit formulier kun je meer informatie vragen over een bepaalde reis. Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

  Sluiten

  Contact met onze reisspecialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze reisspecialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Waar kunnen we je mee helpen?

  Sluiten

  Contact met onze themareizen specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze themareizen specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Ontvang het Portugal landenboek

  Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

  Sluiten
  Sluiten

  *Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

  Ontvang het Marokko landenboek

  Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

  Sluiten
  Sluiten

  *Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

  Ontvang het Andalusië landenboek

  Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

  Sluiten
  Sluiten

  *Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

  Contact met onze reisspecialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze reisspecialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat?

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Marokko specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat?

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Portugal specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat?

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Andalusië specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Contact met onze Andalusië specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Andalusië specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat

  Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Waar wacht je op?

  5% korting

  + gratis toegang tot alle Landenboeken

  Dit is alleen voor reizigers die nog geen reisvoorstel hebben aangemaakt

  voor een reis naar jouw keuze

  Voorstel op maat

  Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

  Welk thema's

  spreken je aan?

  Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

  Contact met onze Portugal specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Portugal specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Contact met onze Marokko specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Marokko specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reisvoorstel op maat

  Sluiten

  How to Set a Daily Diet Plan?

  Subscribe to our daily newsletter.

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Vrijblijvende Prijsofferte aanvragen

  020-2214178

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Bedrijfsuitje op maat

  We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

  Sluiten

  Stel hier je vraag

  Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

  Advies nodig?

  Loop je ergens tegen aan, heb je specifieke vragen of heb je advies nodig? Vul dan dit formulier in om contact op te nemen met onze specialist. Je krijgt een reactie binnen 2 werkdagen.

  Waar kunnen we je mee helpen?

  Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

  Sluiten