Booking for : Treinrondreis historisch Marokko langs de kust

  [recaptcha]

  Treinrondreis historisch Marokko langs de kust

  • Wij verzorgen de retourvlucht met start op Tanger en terugvlucht vanaf Marrakech, het vervoer van het vliegveld naar de stad, de trein- en bustickets, een uitgebreide reisbeschrijving om het lokale leven te ontdekken, én centraal gelegen en sfeervolle middenklasse stadshotels op basis van logies en ontbijt.
  • Een mooie combinatie van bekende steden zoals Tanger, Marrakech en Essaouira met minder toeristische plekken zoals Asilah en Casablanca
  • Ontdek wat voor moois de steden in Marokko te bieden hebben en maak kennis met de Marokkaanse cultuur.

  Reisinformatie

  Treinrondreis historisch Marokko langs de kust

   

  Welkom op de reizenpagina van de 12-daagse Treinrondreis historisch Marokko langs de kust. Deze treinrondreis door Marokko combineert de bekende steden zoals Tanger, Marrakech en Essaouira met minder toeristische stations zoals Asilah en Casablanca. Zou je graag ook de Koningssteden Fes en Meknes willen zien? Bekijk dan op deze pagina al onze rondreizen per trein door Marokko.

  Deze 12-daagse Treinrondreis historisch Marokko langs de kust is voor liefhebbers van mooie oude steden met een vleugje nostalgie van oude forten aan zee en ontdekkingsreizigers. Strandliefhebbers voor zonnen, zwemmen en strandwandelingen, genieten ook volop van de stranden bij elke stad en doen er goed aan de reis te maken tussen mei en oktober.

  Marrakech en Rabat zijn de Koningssteden die je in deze reis bezoekt. Tanger, Asilah en Essaouira hebben allemaal een oude Medina, wat de mooie oud middeleeuwse stadswijken zijn in Marokko. Liever deze reis helemaal per huurauto maken? Informeer ons over je wensen en dan passen we de reis aan naar wens.

  marrakesh barrio life

  Wat is er zo mooi aan deze reis?

  Marokko heeft een lange kustlijn en ligt strategisch aan de ingang van de Middellandse Zee. Al millennia lang hebben volkeren Marokko bezocht, bezet en gekoloniseerd. Het resultaat zijn prachtige oude verdedigingswerken met forten, stadsmuren en kanonnen die de pittoreske kuststeden hun allure geven. De viscultuur aan zee in de Tajine´s, Cous-cous en gegrilde gerechten, maakt het voor fijnproevers een leuke ervaring.

  Marrakech en Rabat zijn in deze reis de toppers, omdat ze naast hun mooie Medina´s ook nog een aantal prachtige paleizen aan te bieden hebben. Een aantal paleizen kan je bezoeken en daarnaast geeft Marrakech je een gevoel van de oasen, bergen en het droge zuiden.

  Hoe zit deze Treinrondreis historisch Marokko langs de kust in elkaar?

  Wij verzorgen de retourvlucht met start op Tanger en terugvlucht vanaf Marrakech, het vervoer van het vliegveld naar de stad, de trein- en bustickets, én centraal gelegen en sfeervolle middenklasse stadshotels op basis van logies en ontbijt. Daarnaast zijn we onderscheidend in onze uitgebreide reisbescheiden, zelf door ons geschreven als Marokko specialist en de lokale tips die je reis nog specialer maken.

  Naast dit basispakket, zijn er tal van activiteiten bij te boeken om ervoor te zorgen dat je het beste uit de reis haalt en niks over het hoofd ziet. Zo kunnen we stadswandelingen met entreekaartjes en stadsgids voor de mooiste monumenten bijboeken. Maar ook het vervoer tussen de treinstations en hotels en een kookworkshop in Tanger.

  Reis op maat?

  Verblijf je graag een dag langer op een bepaalde plek of zou je deze reis willen aanpassen?
  Als Marokko specialist kunnen we in een handomdraai deze reis aanpassen naar wens en je adviseren op basis van onze eigen ervaring.

  photo

  Dag 1,Vliegen op Tanger (twee nachten)

  Deze Treinrondreis historisch Marokko langs de kust start met een directe vlucht van Nederland op het vliegveld van Tanger. Aangekomen op het vliegveld staat er een privétransfer klaar die je in een half uur naar de Riad brengt die we in de Medina van Tanger voor je hebben gereserveerd. Je checkt in op basis van twee nachten inclusief logies en ontbijt. Vanmiddag kan je op pad met onze reisbescheiden waarin we leuke bezoeksuggesties voor Tanger hebben meegenomen.
  photo

  Dag 2,Koken in Tanger

  Na het ontbijt kan je er vandaag op uit trekken om Tanger verder te bezoeken. Tanger is een zeer oude stad en dateert al van voor de Romeinen. Voor Europese volkeren en de Moren was Tanger een strategisch punt in de Straat van Gibraltar en goede handelsplek. Het oude kasteel van Tanger, de Kasbah, het stadspark en het oude Tanger hotel uit vervlogen tijden maken een mooie wandeling door de stad. We kunnen voor vanmiddag een kookworkshop voor je bijboeken, waarbij je met de lokale kok inkopen doet op de markt, de Souk en daarna een vistajine maakt volgens Tanger´s recept.
  photo

  Dag 3,Per trein van Tanger naar Asilah (een nacht)

  Na het ontbijt check je uit en start je vandaag je treinreis. Je begeeft je gemakkelijk naar het treinstation van Tanger. Met onze treintickets reis je vandaag met de Marokkaanse trein zuidwaarts langs de kust naar het pittoreske havenstadje Asilah. Aangekomen in Asilah begeef je je naar de Riad die we hier in de Medina voor je hebben gereserveerd op basis van logies en ontbijt. Asilah staat bekend om de mooie witte huizen en het pittoreske oude centrum. Vandaag kan je in de warme maanden van het jaar ook het strand bezoeken.
  photo

  Dag 4,Per trein naar Rabat (een nacht)

  Na het ontbijt check je uit en kan je de ochtend nog gebruiken om bijvoorbeeld een duik te maken in zee of te zien hoe de vissersboten de zee op gaan. Einde ochtend begeef je je terug naar het treinstation van Asilah voor een mooie ochtendrit langs de kust naar de eerste Koningstad van de reis, de stad Rabat. Aangekomen check je in bij de Riad in de oude Medina van Rabat en kan je met onze reisbescheiden een mooie ontdekkingstocht door Rabat maken.
  photo

  Dag 5,Per trein naar Casablanca (een nacht)

  Deze ochtend heb je nog de gehele ochtend om meer van Rabat te zien. Rabat is de hoodstad van Marokko en de paleizen van de Koning zijn een eerste contact met de rijkdom van het Marokkaanse erfgoed. Je reist rond het middaguur verder met de trein van Rabat naar de grootste stad van Marokko, Casablanca. Je begeeft je gemakkelijk van het centrale treinstation naar de Riad die we in de oude Medina van Casablanca hebben geboekt. Vanmiddag kan je met onze reisbescheidentips bijvoorbeeld de grote moskee van Casablanca bezoeken.
  photo

  Dag 6,Per trein naar Marrakech (drie nachten)

  Vanochtend reis je per trein verder naar Marrakech, je verlaat voor even de kust en rijdt het droge binnenland in van Marokko. Aangekomen in Marrakech, begeef je je naar de Riad in de Medina waar je incheckt voor drie comfortabele nachten op basis van logies en ontbijt. Onze reisbescheiden staat boordevol tips over deze stad en vanavond kan je al een hapje eten op het leuke Djema Efna stadsplein van Marrakech.
  photo

  Dag 7,Fietsen door de Medina van Marrakech

  Na het ontbijt hebben we voor vandaag een fietstocht door de Medina van Marrakech georganiseerd. Je maakt een ontdekkingstocht naar de verscholen graftombes, leuke pleintjes en bezoekt een lokaal Medinahuis. Marrakech staat bekend als de rode Koningstad om de oranje-rode stadsmuren die de oude Medina omringen. Vanmiddag kan je een mooie wandeling maken door de Souk, de markt van Marrakech waar lokale producten alsmede leuke souvenirs verkocht worden.
  photo

  Dag 8,De paleizen van Marrakech

  Na het ontbijt kan je er vandaag op uit om de paleizen van Marrakech te bezoeken. In onze reisbescheiden vertellen we je meer over de tombes van de sultans, de twee mooiste paleizen van de stad, maar komen we ook terug met tips over verscholen tuinen in de Medina, leuke pleintjes en musea om te bezoeken. We kunnen ook een ballonvaart voor deze ochtend organiseren, waarbij je met zonsopgang de stad ziet liggen. Ideaal voor een speciale gelegenheid.
  photo

  Dag 9,Naar het havenplaatsje Essaouira (drie nachten)

  Na het ontbijt check je deze ochtend uit en reis je met onze buskaartjes in drie uur naar de pittoresek havenstad Essaouira. De comfortabele bus brengt je naast de Medina van Essaouira, waar je zo naar de Riad wandelt die we hier hebben geboekt. Vandaag en de komende twee dagen kan je gebruiken om te genieten van de kust, het strand en de sfeervolle Medina.
  photo

  Dag 10,De visserscultuur van Marokko

  Voor deze ochtend hebben we een wandeling met een gids op het programma staan. Je bezoekt wandelend de vismarkt en je ziet welke soort vis er allemaal uit de Atlantische Oceaan komen. Je koopt samen sardientjes in en tegen lunchtijd, na een verdere uitleg van de visserscultuur en een bezoek aan het fort van Essaouira, ga je de vis grillen en lunch je op een plek waar de lokale bevolking samenkomt. Vanmiddag kan je een ontdekkingstocht maken door de Medina.
  photo

  Dag 11,Zonnen met uitzicht op zee

  We informeren je verder in onze reisbescheiden over leuke dakterrassen waar je kan genieten van het uitzicht over de Altantische Oceaan. Essaouira is soms net Zuid-Frankrijk qua gevoel en een heerlijke plek om de reis af te sluiten. Strandliefhebbers kunnen vandaag een strandwandeling maken, zwemmen in zee en we kunnen een romantische zonsondergangwandeling met kamelen op het strand bijboeken.
  photo

  Dag 12,Vlucht naar Nederland

  Deze ochtend check je uit en reis je per bus terug naar Marrakech waar je bij het vliegveld incheckt en terugvliegt naar Nederland. Zou je deze reis graag willen verlengen? We kunnen een bezoek aan het Atlasgebergte toevoegen in een B&B met zwembad in de natuur. Alsmede kunnen we een huurauto toevoegen aan het programma waarbij je door het zuiden en naar de woestijn kan reizen. Verkorten van het programma is ook mogelijk. Informeer ons over je wensen en we helpen je graag verder.

  Reisdetails

  • Reisduur : Meer informatie volgt binnenkort

  Inbegrepen bij deze reis

  Meer informatie volgt binnenkort

  Recommend Tour Packages

  Wil je meer informatie?

  Via dit formulier kun je meer informatie vragen over een bepaalde reis. Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

  Sluiten

  Contact met onze reisspecialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze reisspecialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Waar kunnen we je mee helpen?

  Sluiten

  Contact met onze themareizen specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze themareizen specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Ontvang het Portugal landenboek

  Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

  Sluiten
  Sluiten

  *Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

  Ontvang het Marokko landenboek

  Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

  Sluiten
  Sluiten

  *Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

  Ontvang het Andalusië landenboek

  Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

  Sluiten
  Sluiten

  *Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

  Contact met onze reisspecialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze reisspecialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat?

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Marokko specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat?

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Portugal specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat?

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Andalusië specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Contact met onze Andalusië specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Andalusië specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat

  Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Waar wacht je op?

  5% korting

  + gratis toegang tot alle Landenboeken

  Dit is alleen voor reizigers die nog geen reisvoorstel hebben aangemaakt

  voor een reis naar jouw keuze

  Voorstel op maat

  Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

  Welk thema's

  spreken je aan?

  Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

  Contact met onze Portugal specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Portugal specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Contact met onze Marokko specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Marokko specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reisvoorstel op maat

  Sluiten

  How to Set a Daily Diet Plan?

  Subscribe to our daily newsletter.

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Vrijblijvende Prijsofferte aanvragen

  020-2214178

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Bedrijfsuitje op maat

  We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

  Sluiten

  Stel hier je vraag

  Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

  Advies nodig?

  Loop je ergens tegen aan, heb je specifieke vragen of heb je advies nodig? Vul dan dit formulier in om contact op te nemen met onze specialist. Je krijgt een reactie binnen 2 werkdagen.

  Waar kunnen we je mee helpen?

  Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

  Sluiten