Booking for : Stilte retraite en bezinningsreis Sahara

  Stilte retraite en bezinningsreis Sahara

  • Het programma start officieel in het dorpje Foum Zguid, maar meestal vliegt de gehele groep gezamenlijk en regelen we ook het vervoer van de luchthaven Marrakech naar het dorp Foum Zguid bij de woestijn
  • Een stilte retraite is het perfecte medicijn tegen opgelopen stress, uitputting, ballen in de lucht houden, volle agenda's en vooral veel moeten maar weinig ruimte hebben om te kiezen
  • De zon, de woestijnnatuur en de bijzondere vergezichten maken dit een reis van ruimte, ontspanning en gezond omgaan met het lichaam in de buitenluch

  Reisinformatie

  Stilte retraite en bezinningsreis in de Sahara

   

  Vertrekdata

  • Najaarsreis: Zaterdag 6 t/m zondag 14 Maart 2021

  Tijdens deze stilte retraite en bezinningsreis gaat het om de wijsheid van de natuur zonder afleiding en tot jezelf komen. We zoeken de rust op in de woestijn te midden van de zandduinen van Erg Chegaga, een woestijnoase van geitenhoeders en een nomadengemeenschap. Deel van het programma van deze groepsreis is een Solo Quest in de zandduinen van twee dagen en drie nachten.

  Hoe zit deze stilte retraite en bezinningsreis in elkaar?

  Het programma start officieel in het dorpje Foum Zguid, maar meestal vliegt de gehele groep gezamenlijk en regelen we ook het vervoer van de luchthaven Marrakech naar het dorp Foum Zguid bij de woestijn. De volgende dag reizen we per jeep naar de oase van Zaouia waar we twee nachten verblijven alvorens we met kamelen naar de zandduinen wandelen. In de zandduinen wordt het basiskamp opgezet en kies je een duin en start je Solo Quest. Na de solo wandelen we terug naar de oase en de volgende dag reizen we per jeep naar Foum Zguid terug. De dag erna vlieg je weer terug naar Nederland. Wij zorgen voor al het vervoer, verblijf en alle maaltijden zodat je zorgeloos kan genieten van de reis. Deze reis wordt tweemaal per jaar aangeboden als groepsreis, in het voorjaar en najaar, en wordt begeleid door een coach en reisbegeleider. Graag een individuele retraite maken? Vraag ons naar de mogelijkheden.

  Maak je liever een individuele woestijnreis met een kamelenwandeling en veel lokaal contact? Bekijk dan onze woestijnreis Marokko. Zoek je naar een retraite dichterbij huis? In de Algarve en Andalusië organiseren we individuele retraites.

  Wat is een stilte retraite of bezinningsreis?

  Een stilte retraite is het perfecte medicijn tegen opgelopen stress, uitputting, ballen in de lucht houden, volle agenda’s en vooral veel moeten maar weinig ruimte hebben om te kiezen. De zon, de woestijnnatuur en de bijzondere vergezichten maken dit een reis van ruimte, ontspanning en gezond omgaan met het lichaam in de buitenlucht. Weinig hoeven, maar vooral veel mogen en een halve dag of een complete dag in stilte zijn. “De Sahara doet iets met je”, dat zegt bijna iedereen die een reis door de woestijn heeft gemaakt. In de woestijn zijn betekent geen telefoonbereik, geen elektriciteit en juist geconfronteerd worden met de basale zaken van het leven. In een groep van gelijkgestemde reizigers met interesse in persoonlijke ontwikkeling, diepgang en bezinning is het vooral veel uitwisselen en werk je langzaam toe naar de Solo Quest. Deze reis gaat over verstillen, wijsheid in belangrijke levensvragen, ontdekken wie je werkelijk bent, midden in de woestijn.

   

   

  Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

   

  photo

  Dag 1,Rijden door het Atlas gebergte

  We komen aan op het vliegveld van Marrakech en hier starten we de reis richting het zuiden van Marokko. We rijden door het Atlas gebergte en onderweg stoppen we voor een lekkere Marokkaanse lunch. Na het Atlas gebergte wordt het verkeer steeds minder en de dorpjes kleiner. Het landschap wordt droger met palmbomen en oase akkers. Aan het einde van de middag komen aan in onze herberg in het dorpje Foum Zguid. We dineren op de binnenplaats en je kan vanavond nog een mooie avondwandeling maken door het dorp.
  photo

  Dag 2,Aankomst in de Zaouia oase

  Vanochtend merk je waarschijnlijk al hoe de vertraging inzet en het buiten zijn maakt ruimte voor ontspanning. Na een goed ontbijt gebruiken we de ochtend voor het kopen van een tulband voor de woestijn, het inkopen van de laatste groentes en kan je de Kasbah van het dorp bezoeken. Na de lunch staan de jeeps klaar en rijden we naar het oasedorp Zaouia Sidi Abd en Nebi. We verblijven hier in ons eigen woestijnhuis in de oase en vanavond dineren we buiten bij zonsondergang. Tip: Je kan ook buiten slapen onder de sterrenhemel.
  photo

  Dag 3,Vulkaanbeklimming en Hamam ritueel

  Vandaag maken we een mooie stilte wandeling vanuit de oase naar de dichtbij gelegen vulkaan. De wandeling voert door verschillende kloven en onderweg zijn er rotstekeningen te vinden, je kan zwemmen in rotsmeren en je kan de zandduinen zien liggen vanaf de top van de vulkaan. Je kan ook genieten van een dag ontspanning in de oase en een wandeling maken naar de oase tuinen. Vanavond kan je de op houtgestookte hamam uitproberen en dineren we rondom het kampvuur.
  photo

  Dag 4,Per kameel naar de zandduinen

  Vanochtend verlaten we de oase van Zaouia en trekken we de zandduinen in van Erg Chegaga. De kamelen worden opgezadeld en we steken de vlakte van het Iriki meer over. Tegen het einde van de ochtend zetten we het basiskamp op in de zandduinen en is het tijd voor een lekkere siësta en een laatste lunch. Tegen het einde van de middag start de Solo Quest en nemen we afscheid van elkaar. Je krijgt een tarp mee ter beschutting voor de zon en tevens zorgt voor wat schaduw en genoeg water met de nodige voedingsstoffen, want je brengt de tijd al vastend door. De ultieme manier van bezinning.
  photo

  Dag 5,Solo Quest eerste dag

  De Solo Quest duurt drie nachten en twee dagen, waarbij je op jezelf bent in de woestijn, zonder telefoon, boek of andere afleiding. Je kiest je eigen zandduin waar je je goed voelt en dat wordt de plek waar we je Tarp opzetten. Je bent altijd in gehoorafstand van je buddy en op korte loopafstand van het basiskamp. We worden daarnaast bijgestaan door professionele woestijngidsen die het gebied op hun duimpje kennen en als je terug wilt komen naar het basiskamp kan dat ten alle tijden.
  photo

  Dag 6,Solo Quest tweede dag

  De dagen voorafgaand aan de Solo Quest werken we met verschillende activiteiten toe naar je eigen vraag waarmee je de woestijn in gaat. We beginnen aan de reis ter inspiratie met de vraag ¨Wat is er als er niks meer is?¨. Het gebrek aan afleiding en de schoonheid van de woestijnnatuur geven je alle mogelijkheden om tijdens de Solo Quest te verdiepen en wijsheid te putten uit de stilte en natuuromgeving. Gedachten en emoties komen en gaan en je kan bezinnen op waar je staat op dit moment.
  photo

  Dag 7,Ervaringen na de Quest

  Aan het einde van de ochtend halen we je op en terug in het basiskamp kan je je eerste ervaringen met de rest van de groep delen. Er staat een goede lunch klaar om het avontuur te vieren. Het basiskamp wordt afgebouwd en we wandelen terug met de kamelen naar de oase Zaouia. Bij aankomst in Zaouia staat de hamam klaar en is er alle ruimte om van gedachten te wisselen met de coach die met de groep meereist. Vanavond vieren we het avontuur met muziek rondom het kampvuur.
  photo

  Dag 8,Bezoek aan de nomadenschool

  Vanochtend reizen we in etappes terug naar Foum Zguid. Per jeep rijden we naar de nomaden woestijnschool Bouhjab, voor een Arabische les in de schoolbanken tussen de nomadenkinderen. Na een bezoek aan het huis van de dorpsoudste rijden we terug naar de oase van Zaouia voor de lunch. Er is ook tijd voor een wandeling door de oase met bezoek aan de Kasbah en de oude hamam. Na de lunch rijden we terug naar de herberg in Foum Zguid en wisselen we ervaringen uit rond het kampvuur op de binnenplaats. Tip; Bezoek de dorpshamam bij aankomst.
  photo

  Dag 9,Richting Marrakech

  Vandaag rijden we terug naar het vliegveld van Marrakech. Tijd om onderweg te reflecteren op de reis en te genieten van het veranderende landschap. In het Atlas gebergte zullen we stoppen voor de lunch en op het vliegveld van Marrakech check je in voor je vlucht. Mocht je nog wat dagen aan de reis willen toevoegen? Laat het ons weten bij je boeking en dan adviseren we je graag.

  Reisdetails

  • Reisduur : 9 dagen
  • Beste seizoen : november groepsreis
  • Reissom vanaf: € 1095,- p.p.
  • Toeslag : €599 als wij je vluchten boeken

  Inbegrepen bij deze reis

  6x nachten in herbergen en sfeervol woestijnhuis in de oase, 2x nachten Solo Quest in eigen tent in de woestijn, volpension van aankomst tot vertrek met maaltijden, tussendoortjes en drankjes, Nederlandse reisbegeleiding en coach, al het vervoer en activiteiten o.b.v. het dagprogramma beginnend en eindigend in Foum Zguid (Transferkosten van Marrakech naar Foum Zguid zijn inclusief als je de vluchten met ons boekt).

  020-2214178

  info@barrio-life.nl

  Recommend Tour Packages

  8 dagen start €425 p.p. o.b.v. 2 pers.

  Culturele Rondreis Noord-Marokko

  Offerte ontvangen

  7 dagen start €379 p.p. o.b.v. 2 pers.

  Vakantie Marokko met Atlasbergen en strand

  Offerte ontvangen

  13 dagen start €845 p.p o.b.v. 2 pers.

  Rondreis Marokko langs de mooiste highlights

  Offerte ontvangen

  10 dagen start €625 p.p. o.b.v. 2 pers.

  Koningssteden Marokko rondreis per trein

  Offerte ontvangen

  8 dagen start €475 p.p o.b.v. 2 pers.

  Rondreis Marokko Koningssteden huurauto

  Offerte ontvangen

  2 dagen start €169 p.p. o.b.v. 2 pers.

  Koken in Marokko vanuit Spanje

  Offerte ontvangen

  Wil je meer informatie?

  Via dit formulier kun je meer informatie vragen over een bepaalde reis. Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

  Sluiten

  Contact met onze reisspecialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze reisspecialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Waar kunnen we je mee helpen?

  Sluiten

  Contact met onze themareizen specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze themareizen specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Ontvang het Portugal landenboek

  Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

  Sluiten
  Sluiten

  *Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

  Ontvang het Marokko landenboek

  Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

  Sluiten
  Sluiten

  *Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

  Ontvang het Andalusië landenboek

  Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

  Sluiten
  Sluiten

  *Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

  Contact met onze reisspecialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze reisspecialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat?

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Marokko specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat?

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Portugal specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat?

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Andalusië specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Contact met onze Andalusië specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Andalusië specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat

  Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Waar wacht je op?

  5% korting

  + gratis toegang tot alle Landenboeken

  Dit is alleen voor reizigers die nog geen reisvoorstel hebben aangemaakt

  voor een reis naar jouw keuze

  Voorstel op maat

  Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

  Welk thema's

  spreken je aan?

  Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

  Contact met onze Portugal specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Portugal specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Contact met onze Marokko specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Marokko specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reisvoorstel op maat

  Sluiten

  How to Set a Daily Diet Plan?

  Subscribe to our daily newsletter.

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Vrijblijvende Prijsofferte aanvragen

  020-2214178

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Bedrijfsuitje op maat

  We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

  Sluiten

  Stel hier je vraag

  Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

  Advies nodig?

  Loop je ergens tegen aan, heb je specifieke vragen of heb je advies nodig? Vul dan dit formulier in om contact op te nemen met onze specialist. Je krijgt een reactie binnen 2 werkdagen.

  Waar kunnen we je mee helpen?

  Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

  Sluiten