Booking for : Stilte retraite en bezinningsreis Sahara

Stilte retraite en bezinningsreis Sahara

Reisinformatie

Stilte retraite en bezinningsreis in de Sahara

Vertrekdata

  • Najaarsreis: Zaterdag 2 tot zondag 10 november 2019

Tijdens deze stilte retraite en bezinningsreis gaat het om de wijsheid van de natuur zonder afleiding en tot jezelf komen. We zoeken de rust op in de woestijn te midden van de zandduinen van Erg Chegaga, een woestijnoase van geitenhoeders en een nomadengemeenschap. Deel van het programma van deze groepsreis is een Solo Quest in de zandduinen van twee dagen en drie nachten.

Hoe zit deze stilte retraite en bezinningsreis in elkaar?
Het programma start officiëel in het dorpje Foum Zguid, maar meestal vliegt de gehele groep gezamelijk en regelen we ook het vervoer van de luchthaven Marrakech naar het dorp Foum Zguid bij de woestijn. De volgende dag reizen we per jeep naar de oase van Zaouia waar we twee nachten verblijven alvorens we met kamelen naar de zandduinen wandelen. In de zandduinen wordt het basiskamp opgezet en kies je een duin en start je Solo Quest. Na de solo wandelen we terug naar de oase en de volgende dag reizen we per jeep naar Foum Zguid terug. De dag erna vlieg je weer terug naar Nederland. Wij zorgen voor al het vervoer, verblijf en alle maaltijden zodat je zorgeloos kan genieten van de reis. Deze reis wordt tweemaal per jaar aangeboden als groepsreis, in het voorjaar en najaar, en wordt begeleid door een coach en reisbegeleider. Graag een individuele retraite maken? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Maak je liever een individuele woestijnreis met een kamelenwandeling en veel lokaal contact? Bekijk dan onze woestijnreis Marokko. Zoek je naar een retraite dichterbij huis? In de Algarve en Andalusië organiseren we individuele retraites.

Wat is een stilte retraite of bezinningsreis?
Een stilte retraite is het perfecte medicijn tegen opgelopen stress, uitputting, ballen in de lucht houden, volle agenda’s en vooral veel moeten maar weinig ruimte hebben om te kiezen. De zon, de woestijnnatuur en de bijzondere vergezichten maken dit een reis van ruimte, ontspanning en gezond omgaan met het lichaam in de buitenlucht. Weinig hoeven, maar vooral veel mogen en een halve dag of een complete dag in stilte zijn. “De Sahara doet iets met je”, dat zegt bijna iedereen die een reis door de woestijn heeft gemaakt. In de woestijn zijn betekent geen telefoonbereik, geen elektriciteit en juist geconfronteerd worden met de basale zaken van het leven. In een groep van gelijkgestemde reizigers met interesse in persoonlijke ontwikkeling, diepgang en bezinning is het vooral veel uitwisselen en werk je langzaam toe naar de Solo Quest. Deze reis gaat over verstillen, wijsheid in belangrijke levensvragen, ontdekken wie je werkelijk bent, midden in de woestijn.

photo

Dag 1,Rijden door het Atlas gebergte

We komen aan op het vliegveld van Marrakech en hier starten we de reis richting het zuiden van Marokko. We rijden door het Atlas gebergte en onderweg stoppen we voor een lekkere Marokkaanse lunch. Na het Atlas gebergte wordt het verkeer steeds minder en de dorpjes kleiner. Het landschap wordt droger met palmbomen en oase akkers. Aan het einde van de middag komen aan in onze herberg in het dorpje Foum Zguid. We dineren op de binnenplaats en je kan vanavond nog een mooie avondwandeling maken door het dorp.
photo

Dag 2,Aankomst in de Zaouia oase

Vanochtend merk je waarschijnlijk al hoe de vertraging inzet en het buiten zijn maakt ruimte voor ontspanning. Na een goed ontbijt gebruiken we de ochtend voor het kopen van een tulband voor de woestijn, het inkopen van de laatste groentes en kan je de Kasbah van het dorp bezoeken. Na de lunch staan de jeeps klaar en rijden we naar het oasedorp Zaouia Sidi Abd en Nebi. We verblijven hier in ons eigen woestijnhuis in de oase en vanavond dineren we buiten bij zonsondergang. Tip: Je kan ook buiten slapen onder de sterrenhemel.
photo

Dag 3,Vulkaanbeklimming en Hamam ritueel

Vandaag maken we een mooie stilte wandeling vanuit de oase naar de dichtbij gelegen vulkaan. De wandeling voert door verschillende kloven en onderweg zijn er rotstekeningen te vinden, je kan zwemmen in rotsmeren en je kan de zandduinen zien liggen vanaf de top van de vulkaan. Je kan ook genieten van een dag ontspanning in de oase en een wandeling maken naar de oase tuinen. Vanavond kan je de op houtgestookte hamam uitproberen en dineren we rondom het kampvuur.
photo

Dag 4,Per kameel naar de zandduinen

Vanochtend verlaten we de oase van Zaouia en trekken we de zandduinen in van Erg Chegaga. De kamelen worden opgezadeld en we steken de vlakte van het Iriki meer over. Tegen het einde van de ochtend zetten we het basiskamp op in de zandduinen en is het tijd voor een lekkere siësta en een laatste lunch. Tegen het einde van de middag start de Solo Quest en nemen we afscheid van elkaar. Je krijgt een tarp mee ter beschutting voor de zon en tevens zorgt voor wat schaduw en genoeg water met de nodige voedingsstoffen, want je brengt de tijd al vastend door. De ultieme manier van bezinning.
photo

Dag 5,Solo Quest eerste dag

De Solo Quest duurt drie nachten en twee dagen, waarbij je op jezelf bent in de woestijn, zonder telefoon, boek of andere afleiding. Je kiest je eigen zandduin waar je je goed voelt en dat wordt de plek waar we je Tarp opzetten. Je bent altijd in gehoorafstand van je buddy en op korte loopafstand van het basiskamp. We worden daarnaast bijgestaan door professionele woestijngidsen die het gebied op hun duimpje kennen en als je terug wilt komen naar het basiskamp kan dat ten alle tijden.
photo

Dag 6,Solo Quest tweede dag

De dagen voorafgaand aan de Solo Quest werken we met verschillende activiteiten toe naar je eigen vraag waarmee je de woestijn in gaat. We beginnen aan de reis ter inspiratie met de vraag ¨Wat is er als er niks meer is?¨. Het gebrek aan afleiding en de schoonheid van de woestijnnatuur geven je alle mogelijkheden om tijdens de Solo Quest te verdiepen en wijsheid te putten uit de stilte en natuuromgeving. Gedachten en emoties komen en gaan en je kan bezinnen op waar je staat op dit moment.
photo

Dag 7,Ervaringen na de Quest

Aan het einde van de ochtend halen we je op en terug in het basiskamp kan je je eerste ervaringen met de rest van de groep delen. Er staat een goede lunch klaar om het avontuur te vieren. Het basiskamp wordt afgebouwd en we wandelen terug met de kamelen naar de oase Zaouia. Bij aankomst in Zaouia staat de hamam klaar en is er alle ruimte om van gedachten te wisselen met de coach die met de groep meereist. Vanavond vieren we het avontuur met muziek rondom het kampvuur.
photo

Dag 8,Bezoek aan de nomadenschool

Vanochtend reizen we in etappes terug naar Foum Zguid. Per jeep rijden we naar de nomaden woestijnschool Bouhjab, voor een Arabische les in de schoolbanken tussen de nomadenkinderen. Na een bezoek aan het huis van de dorpsoudste rijden we terug naar de oase van Zaouia voor de lunch. Er is ook tijd voor een wandeling door de oase met bezoek aan de Kasbah en de oude hamam. Na de lunch rijden we terug naar de herberg in Foum Zguid en wisselen we ervaringen uit rond het kampvuur op de binnenplaats. Tip; Bezoek de dorpshamam bij aankomst.
photo

Dag 9,Richting Marrakech

Vandaag rijden we terug naar het vliegveld van Marrakech. Tijd om onderweg te reflecteren op de reis en te genieten van het veranderende landschap. In het Atlas gebergte zullen we stoppen voor de lunch en op het vliegveld van Marrakech check je in voor je vlucht. Mocht je nog wat dagen aan de reis willen toevoegen? Laat het ons weten bij je boeking en dan adviseren we je graag.

Reisdetails

  • Reisduur : 9 dagen
  • Beste seizoen : Februari en Oktober groepsreis
  • Reissom : €1095,- p.p.
  • Toeslag : €599 als wij je vluchten boeken

Inbegrepen bij deze reis

6x nachten in herbergen en sfeervol woestijnhuis in de oase, 2x nachten Solo Quest in eigen tent in de woestijn, volpension van aankomst tot vertrek met maaltijden, tussendoortjes en drankjes, Nederlandse reisbegeleiding en coach, al het vervoer en activiteiten o.b.v. het dagprogramma beginnend en eindigend in Foum Zguid (Transferkosten van Marrakech naar Foum Zguid zijn inclusief als je de vluchten met ons boekt).

020-2214178

info@barrio-life.nl

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

De Clercqstraat 66 1052 NJ Amsterdam

+ 020-2214178

info@barrio-life.nl

Certificaten

Certificaten

Offerte aanvragen

Leuk dat je interesse hebt in deze reis. Laat hier je informatie achter en je ontvangt direct een eigen offerte.

Sluiten

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Welk thema's

spreken je aan?

Sluiten
Klik hier voor een reisvoorstel op maat

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Sluiten