Booking for : Stedentrip Porto en proef de Port

Stedentrip Porto en proef de Port

Reisinformatie

Stedentrip Porto en bezoek historische Port bodega´s

Tijdens deze culturele stedentrip Porto ervaar je de rijke geschiedenis van deze Noord-Portugese stad. De stedentrip is ideaal voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur en brengt je naar één van de mooiste steden van Portugal, Porto en achterland. Ontdek het rijke historisch verleden van Porto en bezoek paleizen, kathedralen, musea en vaar per boot over de Douro rivier en bezoek de historische steden Braga en Guimareas

Hoe zit deze stedentrip Porto in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van Amsterdam en Eindhoven direct op Porto. Op het vliegveld word je opgehaald en brengen we je naar het karakteristieke stadshotel dat we hier voor je gereserveerd hebben. Voor de derde en vierde dag kan je een huurauto bijboeken om dagtochten te maken naar de historie van de Douro wijnregio en de steden Braga en Guimaraes. Op de laatste dag brengen we je weer terug naar het vliegveld.

Meer culturele steden zien van Portugal? Bekijk dan onze culturele rondreis Noord- en Midden Portugal.

Hoogepunten stedentrip Porto met bezoek aan de Douro regio, Braga en Guimareas
De stad Porto is door de Douro rivier opgedeeld in twee gedeeltes. Het oude centrum van Porto ligt aan de noordkant met het gezicht naar het zonnige zuiden. Vila Nova de Gaia, de zuidkant van de rivier, is waar de Port kelders met de neus naar het noorden liggen, zodat in de zomer de bodega´s in de schaduw liggen. Vanuit Porto stroomt de Douro rivier de Atlantische Oceaan in.

Porto is de Portugese stad van de blauw-witte wandtegels. Er hangen grote kunstwerken aan de muur in openbare ruimtes zoals het station van de stad. Porto is een oude UNESCO stad met een klein oud centrum gelegen aan het water, herkenbaar door de huizen met rode dakpannen.

De UNESCO steden van Braga en Guimaraes liggen op drie kwartier rijden van Porto stad en zijn goed te combineren tezamen in een halve- of hele dagtocht. Vanuit Braga kan je via de Atlantische Oceaan kust terugrijden naar Porto.

Het Douro gebied is het achterland van Porto en de regio waar Porto haar historische rijkdom aan te danken heeft. De heuvels zijn bezaaid met wijnranken die zich voor meer dan honderd kilometer uitstrekken richting de Spaanse grens.

photo

Dag 1,Aankomst in Porto

Op het vliegveld van Porto wordt je opgehaald en brengen we je naar het karakteristieke stadshotel in het centrum van Porto. Porto is de plek waar de Douro rivier de Atlantische Oceaan in stroomt en waar de Douro druiven in portkelders opgeslagen worden. Vanmiddag kan je een mooie wandeling maken door het oude centrum van Porto richting de rivierkade van de Douro. Vanavond kan je genieten van een traditionele maaltijd uit Porto met uiteraard een glaasje Port na afloop.
photo

Dag 2,De Port kelders van Gaia

De stad Porto is door de Douro rivier opgedeeld in twee gedeeltes. Via de Ponte Luis I brug steek je over naar Gaia en waan je je in de rijke en lange historie van de Port en portbodega´s. We kunnen voor vandaag een historische portwandeling boeken zodat je meer te weten komt over de rol van de Douro rivier in Noord-Portugal. Wist je dat Porto de tegelstad is van Portugal? Wandel naar het met tegels ingelegde treinstation van Porto en bewonder de hoge muren. Vraag ons naar onze tegelroutes door de stad.
photo

Dag 3,Varen door de Douro vallei

Een bezoek aan Porto is niet compleet zonder bezoek aan de Douro vallei. We kunnen voor de komende twee dagen een huurauto klaarzetten en je kan dan in een kleine anderhalve uur naar het Douro vallei stadje Peso da Regua rijden. Dit stadje was eeuwen de plek waar de druiven op schepen vervoer werden naar Porto. We kunnen hier een boottocht voor je reserveren over de Douro waarbij je de wijnvelden, de bodega´s en de slingerende Douro rivier ervaart. Tip: Vraag ons naar suggesties van dakterrassen in Gaia voor een diner of Port in het zonnetje.
photo

Dag 4,Bezoek Braga en Guimaraes

Als je vlucht vandaag laat vertrekt kan je genieten van de stad Porto en de musea bezoeken. Een leuke dagtocht is per auto de twee naast elkaar gelegen UNESCO steden Braga en Guimareas bezoeken op 30 minuten van de stad. We raden aan minimaal een halve- of hele dag uit te trekken voor het bezoeken van de kastelen, kathedralen, paleistuinen en oude wijken. Naar beiden steden is het maar 30 minuten naar het vliegveld van Porto. Bij de accommodatie hebben we een taxi voor je klaarstaan die je in een half uur naar het vliegveld brengt.

Reisdetails

  • Reisduur : 4 dagen
  • Beste seizoen : Eind maart t/m half november
  • Reissom vanaf: €189 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Toeslag : €45 p.p feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

3x overnachting in karakteristiek stadshotel met ontbijt, retourtransfer van het vliegveld van Porto naar het hotel

020-2214178

info@barrio-life.nl

Recommend Tour Packages

4 dagen start €279 p.p. o.b.v. 2 pers.

Creatieve vakantie Portugal in de natuur

Offerte ontvangen

4 dagen start €169 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wijnreis en rondreis Douro Vallei

Offerte ontvangen

4 dagen start €179 p.p. o.b.v. 2 pers.

Boerderijvakantie in de Portugese Algarve

Offerte ontvangen

4 dagen start €156 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Portugal naar UNESCO stad Évora

Offerte ontvangen

4 dagen start € 245 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Lissabon bij Vasco da Gama

Offerte ontvangen

10 dagen start €695 p.p. o.b.v. 2 pers.

Rondreis Noord Portugal UNESCO steden

Offerte ontvangen

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Vredebestlaan 3 2685AJ Poeldijk

+ 020-2214178

info@barrio-life.nl

Certificaten

Certificaten

Reisorakel

Bekijk onze reviews op Reisorakel!

Waar kunnen we je mee helpen?

Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

Sluiten

Contact formulier 

 

Stel direct je vraag!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Bedrijfsuitje op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Offerte voor reisvoorstel op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een vrijblijvende en voorlopige richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Reisvoorstel op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Ik wil een gratis activiteit

Laat je naam en je e-mail achter en ontvang een gratis activiteit tijdens je reis cadeau!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat