Booking for : Stedentrip Marrakech langs de ambachten

Stedentrip Marrakech langs de ambachten

Reisinformatie

Stedentrip Marrakech langs de ambachten

Tijdens deze stedentrip Marrakech ervaar je de gezelligheid en ontmoet je de personen van de bruisende Medina van Marrakech. We hebben op dag twee een ambachtenwandeling inclusief mozaïek workshop voor je gereserveerd, waarbij je de ambachtslieden van de Koningsstad Marrakech ontmoet. Optioneel kan je ook een kookworkshop bijboeken. Verder zorgen we voor het vervoer van het vliegveld en verblijf tijdens de reis en kan je zo zorgeloos genieten van deze stedentrip Marrakech.

Hoe zit deze stedentrip Marrakech in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van o.a. Amsterdam en Eindhoven direct op Marrakech. We halen je op bij het vliegveld van Marrakech en brengen je naar de sfeervolle Riad in de Medina van de stad. Na het ontbijt ontmoet je onze gids en maak een wandeling langs de ambachtslieden, die vaak achter gesloten deuren, hun werk doen. Je volgt een korte mozaïekworkshop en neemt je eigen mozaïek mee naar huis. Op de derde dag halen we je op bij de Riad en brengen we je weer naar het vliegveld. Wil je je verblijf in Marrakech koppelen aan het strand van Essaouira, het Atlas gebergte of de Kashba Ait Benhaddou? Bekijk dan onze andere drie langere Marrakech bouwstenen.

Een dag wandelen in het Atlas gebergte toevoegen? Bekijk dan ook de bouwsteen Marrakech en het Atlas gebergte. De geschiedenis induiken en de mooiste kasbah van Marokko bezoeken? Bekijk dan de bouwsteen Marrakech en Ait Ben Haddou.

Hoogtepunten stedentrip Marrakech
Marrakech, de betoverende rode koningsstad, is een wallhalla van geuren, kleuren met een levendige sfeer. De stad is gesticht in 1062 door heerser Yusuf ibn Tashfin en was een belangrijke handelsstad voor vele karavaansroutes richting de Sahara. Naast een wirwar van straatjes is er een grote souk (lokale markt) waar allerlei producten verkocht worden. Het Djemaa el-Fna plein is het beroemde stadsplein van Marrakech en de medrassa (koranschool)  Ali ben Yussef, welke zijn naam heeft te danken aan de gelijknamige sultan Ali ben Yussef, die regeerde van 1106 tot 1142.  Ook een bezoek waard zijn de Saadian tombes. Deze mystieuze tombes dateren uit de tijd van sultan Ahmad I al-Mansur in de laat 16e eeuw. De graven waren verloren gegaan  en zijn herontdekt in 1917 en hersteld. Marrakech staat ook ook bekend om de bontanische tuinen. De Marjorelle tuin is een botanische tuin van de Franse kunstenaar Jacques Majorelle. Je bevindt je hier tussen verschillende soorten planten uit meerdere continenten. Je ziet veel decoratieve werken in de kobalblauwe kleur en je kan het kleine atelier met Berberse kunst bezoeken; een subtropische tuin, met schilderijen en voorbeelden van textiel, keramiek en sieraden.

photo

Dag 1,Ontmoet de marktkoopmannen

Bij aankomst op het vliegveld van Marrakech staat er een taxi voor je klaar die je naar je accommodatie brengt. We hebben een sfeervolle Riad voor je gereserveerd in de oude Medina van Marrakech. Riad's zijn oude herenhuizen of paleisjes en de Medina is de oude ommuurde stad met klein pittoreske straatjes. Vanmiddag kan je beginnen met een wandeling naar het Djema Efna stadsplein en de Souk, de markt in de Medina. Hier tussen de marktkoopmannen is er veel humor en voel je je in een andere wereld. In de avond is het Djemaa el Fna plein een ontmoetingsplek van muziekspelers en waarzeggers. Tip: Vraag ons naar advies voor de leukste restaurants in de Medina.
photo

Dag 2,Op bezoek bij de ambachtslieden

Voor vanochtend hebben we een ambachtenwandeling voor je georganiseerd waarbij je de de ambachtslieden van Marrakech ontmoet. Je ontmoet de gids bij één van de stadspoorten van de Medina en je komt onderweg op bijzondere plekken in de Medina. Tijdens de mozaik workshop leer je veel over de Marokkaanse cultuur en werk je samen met de ambachtslieden. Ook ontmoet je de ijzersmeders, timmermannen, houtbewerkers en leerbewerkers. Vanmiddag kan je de botanische tuinen van Marrakech bezoeken of de souk in duiken voor een mooie souvenir. Tip! Op het Djemaa el Fna plein worden er elke avond stalletjes neergezet waar je niet te duur en lekker kan eten. Wil je ons favoriete stalletje weten?
photo

Dag 3,Kookworkshop en inkopen op de markt

Als je vlucht laat vertrekt kan je vandaag optioneel een kookworkshop bijboeken. Je ontmoet de kookgids en samen met lokale vrouwen ga je op pad door de souk voor de ingrediënten van een Tajine of CousCous. Daarna terug in de keuken ga je aan de slag en je geniet later van je eigen lunch. Je kan vandaag ook een bezoek brengen aan het Bahia paleis of de Saadi Tombes die op loopafstand van je Riad liggen. Je wordt opgehaald bij je Riad door onze taxichauffeur en op het vliegveld check je in voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 3 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
  • Reissom vanaf: €179 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Toeslag : €29 p.p. feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

3x overnachting met ontbijt in sfeervolle Riad in de Medina, retour transfer vanaf het vliegveld en een ambachtentocht met gids

020-2214178

info@barrio-life.nl

Recommend Tour Packages

8 dagen start €425 p.p. o.b.v. 2 pers.

Culturele Rondreis Noord-Marokko

Offerte ontvangen

7 dagen start €379 p.p. o.b.v. 2 pers.

Vakantie Marokko met Atlasbergen en strand

Offerte ontvangen

13 dagen start €845 p.p o.b.v. 2 pers.

Rondreis Marokko langs de mooiste highlights

Offerte ontvangen

10 dagen start €625 p.p. o.b.v. 2 pers.

Koningssteden Marokko rondreis per trein

Offerte ontvangen

8 dagen start €475 p.p o.b.v. 2 pers.

Rondreis Marokko Koningssteden huurauto

Offerte ontvangen

2 dagen start €169 p.p. o.b.v. 2 pers.

Koken in Marokko vanuit Spanje

Offerte ontvangen

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Vredebestlaan 3 2685AJ Poeldijk

+ 020-2214178

info@barrio-life.nl

Certificaten

Certificaten

Reisorakel

Bekijk onze reviews op Reisorakel!

Waar kunnen we je mee helpen?

Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

Sluiten

Contact formulier 

 

Stel direct je vraag!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Bedrijfsuitje op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Offerte voor reisvoorstel op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een vrijblijvende en voorlopige richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Reisvoorstel op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Ik wil een gratis activiteit

Laat je naam en je e-mail achter en ontvang een gratis activiteit tijdens je reis cadeau!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat