Booking for : Stedentrip Granada met stadswandeling

Stedentrip Granada met stadswandeling

Reisinformatie

Stedentrip Granada met stadswandeling

Deze stedentrip Granada met stadswandeling is ideaal voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur en  brengt je naar één van de mooiste steden van Spanje, Granada. Ontdek het rijke historisch verleden van Granada en bezoek paleizen, kathedralen, musea en maak een dagtocht naar de oude Moorse dorpjes van de Sierra Nevada.

Hoe zit deze stedentrip Granada in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van o.a. Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven direct op Málaga. Op het vliegveld kunnen we voor een scherpe prijs een huurauto voor je klaar zetten en in anderhalf uur rijd je naar Granada. We hebben in Granada een karakteristiek stadshotel voor je gereserveerd en de volgende dag maak je een wandeling met stadsgids in de voetsporen van de Moren langs de oude waterkanalen en de minder bezochte plekken in de stad. Bezoek zeker ook het Alhambra paleis. Trek er een dag op uit om naar de Moorse dorpjes van de Sierra Nevada te rijden.

Bezoek je ook graag Córdoba en Sevilla? Bekijk dan ook onze culturele rondreis Andalusië.

Hoogtepunten stedentrip Granada en bezoek aan de Sierra Nevada
Andalusië, millennia lang leefden hier een mix van Christenen, Joden en Moslims. Romeinse keizers, Visigotische koningen en Moorse kalifaten hebben allemaal hun invloed achtergelaten. Granada was de laatste stad van het Moorse rijk, deel van het Nazarí rijk. Granada staat uiteraard bekend om het magische Alhambra, dé trekpleister van de stad. Het kasteel torent boven de stad uit en kijkt uit op Albaicín, een stadswijk die de karakteristieke infrastructuur heeft van meer dan 800 jaar geleden. Je herkent hier nog veel elementen qua infrastructuur die afkomstig zijn uit de tijd van de Moren: smalle steegjes, Moorse muren en waterputten.

Toen het Moorse rijk viel in de 14de eeuw trokken veel van de overgebleven Moren richting de Sierra Nevada. Vandaag de dag merk je de Moorse bouwstijl in de dorpjes in de Alpujarra zuidkant van de Sierra Nevada. We kunnen je tips geven voor een mooie autoroute.

 

photo

Dag 1,Aankomst in Granada

Op het vliegveld van Málaga kunnen we voor een scherpe prijs een huurauto voor je klaar zetten waarmee je in anderhalf uur naar Granada stad rijdt. We hebben een karakteristiek stadshotel voor je gereserveerd in één van de historische wijken van de stad. Er is zeer veel te zien en te bezoeken in Granada en we raden aan een theehuis te bezoeken in de Albaicín wijk voor een eerste uitzicht over de stad en het Alhambra. Tip: Ga vanavond op pad met onze tapas bar tips.
photo

Dag 2,Het Alhambra en de Moren

Het Alhambra is het laatste overgebleven paleis van de Moren en een ware UNESCO highlight in Andalusië. We raden aan om een halve- of hele dag te plannen voor het bezoeken van de paleisgebouwen en omliggende tuinen. Voor vanochtend hebben een wandeling met een privegids geregeld, waar je op de oude Moorse plekken komt die niet in de boekjes staan. Ontspan vanavond in een Arabisch hamam, toepasselijk om de Moorse dag mee af te sluiten.
photo

Dag 3,Sacromonte en Albaicín

Sacromonte is de wijk van de grotwoningen van Granada. Verbeeld je in hoe je huis eruit zou zien in een grot en bezoek het museum. Albaicín is de Moorse wijk van Granada met pittoreske straatjes en kleine pleintjes, een Arabisch paleis en het archeologisch museum. In het centrum van Granada vindt je vooral veel kerken en de beroemde kathedraal van de stad. Sluit af met een avondwandeling langs de rivier de Darro en geniet van een glas wijn op het terras.
photo

Dag 4,Sierra Nevada of Guadix

Vlieg je vanavond later op de dag, dan is een bezoek aan de dorpjes Guejar Sierra of Monachil in de Sierra Nevada bergen een mooie afsluiter. Je kan hier wandelen of fietsen en de historische dorpjes bezoeken. Spraken de grotwoningen in Sacremonte je aan? Bezoek dan zeker het grotten dorpje Guadix. Op het vliegveld kan je de huurauto weer inleveren en check je in voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 4 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
  • Reissom vanaf: €170 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Toeslag : €19 p.p feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

3x overnachting in karakteristiek stadshotel en stadswandeling met privegids

020-2214178

info@barrio-life.nl

Recommend Tour Packages

4 dagen start €199 p.p. o.b.v. 2 pers.

Citytrip Granada met culinaire activiteiten

Offerte ontvangen

4 dagen start €209 p.p. o.b.v. 2 pers.

Sevilla Citytrip Spaanse gastronomie

Offerte ontvangen

4 dagen start €185 p.p. o.b.v. 2 pers.

Gastronomische reis Cadiz

Offerte ontvangen

4 dagen start €195 p.p. o.b.v. 2 pers.

Actieve vakantie aan de Costa de la Luz

Offerte ontvangen

4 dagen start €135 p.p. o.b.v. 2 pers.

Beklim het koningspad Camino del Rey

Offerte ontvangen

4 dagen start €239 p.p o.b.v. 2 pers.

Actieve vakantie Sierra Nevada

Offerte ontvangen

Waar kunnen we je mee helpen?

Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

Sluiten

Contact formulier 

 

Stel direct je vraag!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Bedrijfsuitje op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Offerte voor reisvoorstel op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een vrijblijvende en voorlopige richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Reisvoorstel op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Ik wil een gratis activiteit

Laat je naam en je e-mail achter en ontvang een gratis activiteit tijdens je reis cadeau!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat