Booking for : Stedentrip Fes en Koningsstad Meknes

Stedentrip Fes en Koningsstad Meknes

Reisinformatie

Stedentrip Fes en Koningsstad Meknes

Deze korte reis is ideaal voor een lang weekend of midweek en is te verlengen of te verkorten indien nodig. In 5 dagen ben je even compleet weg geweest en ervaar je de bruisende historie van de twee meest culturele Koningsteden van Marokko. De reis begint met een verblijf in Fes, de grootste Medina van alle Koningsteden en een artistieke trekpleister van ambachtslieden die hier hun waren fabriceren. In Fes haal je je huurauto op en rijd je via de Romeinse ruïnes van Volubilis naar Meknes. Meknes staat bekend om het mausoleum van Moulay Idriss en vanuit deze stad rijdt je op de vijfde dag weer terug naar het vliegveld van Fes.

Hoe zit deze stedentrip Fes in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je vanuit Eindhoven direct op Fes of vanuit Amsterdam naar Casablanca. We halen je op van het vliegveld Fes en je verblijft in een sfeervolle Riad. Op de vierde dag haal je je huurauto op en kan je richting Meknes de Romeinse ruïnes van Volubilis bezoeken en in de middag Meknes bekijken. De laatste dag rijd je terug naar het vliegveld van Fes of Casablanca en vlieg je weer terug naar Eindhoven of Amsterdam.

Een nachtje slapen in de woestijn toevoegen aan deze reis? Bekijk dan de rondreis Fes met nacht in woestijn. Korter naar Fes en jezelf begeven tussen de locals? Bekijk dan ook de bouwsteen ontmoet de ambachtslieden van Fes.

Hoogtepunten stedentrip Fes en koningsstad Meknes
Fes ligt op een heuvel en de Medina is het oude centrum van de stad met meer dan 9000 straatjes. Daarnaast ligt de Ville Nouvelle, de door de Franse opgezette stad met brede straten. Fes is de oudste van de vier koningssteden Marrakech, Rabat, Meknes en Fez. Het was een stad van sultans met een rijke ontstaansgeschiedenis en stadsverdeling. Vanuit hier vond in de 7de eeuw de invasie van de Moren plaats naar Europa. Fes is binnen Marokko de stad van de kunstenaars en de universiteiten. Er worden hier veel ambachten beoefend en de stadscultuur is hier wat verfijnder dan Marrakech bijvoorbeeld. De koranschool Medersa Bou Inani en de Karouine moskee in de Medina geven een goed beeld van de intellecturele rijkdom van deze stad. Op een klein uurtje ten westen van Fes ligt een andere kleinere koningstad genaamd Meknes. De stad ligt op een vlakte aan de voet van de Atlas en was rond het jaar 1050 n.c. een militaire post en is uitgegroeid tot een stad met paleizen, het mausoleum van Moulay Ismail en de koranschool Bou Inania. Het is een stad met voornamelijk veel Berber bevolking uit de lage Atlas. Op een half uur ten noorden van Meknes liggen de ruïnes van de Romeinse stad Volubilis. De Romeinen kochten hier leeuwen, beren en luipaarden in uit Noord-Afrika voor de gevechten in de arena´s. Het is een goed bewaard gebleven complex en dichtbij ligt ook het stadje Moulay Idriss, het bedevaartsoord voor Marokkanen en de oprichter van de stad Fes.

photo

Dag 1,Aankomst in Fes

Bij aankomst op het vliegveld van Fes staat er een taxi voor je klaar die je naar je accommodatie brengt. We hebben een sfeervolle Riad voor je gereserveerd in de oude Medina van Fes. Riad´s zijn oude herenhuizen of paleisjes en de Medina is de oude ommuurde stad met klein pittoreske straatjes. Vanmiddag kan je een wandeling maken door de 9000 straatjes en de Souk, de markt in de Medina. Hier tussen de marktkoopmannen is er veel humor en voel je je in een andere wereld. In de avond is het gebied bij de Batha poort een mooie plek om te dineren. Tip: Vraag ons naar advies voor de leukste restaurantjes in de Medina.
photo

Dag 2,Historische wandeling door Fes

Voor vanochtend kan je een historische wandeling door de Medina bijboeken. Je ontmoet de gids bij één van de stadspoorten van de Medina en je volgt de route van de ondergrondse rivier van Fes door de stad. Onderweg leer je meer over de Islamitische bouwstijlen en stadsinrichting. Vanmiddag raden we aan de grote paleistuinen van de koning te bezoeken en rondom de paleizen te lopen of de oude Kashba te bezoeken.
photo

Dag 3,Op pad door de medina

Vandaag kan je ervoor kiezen om een dag uit te trekken voor de Medina en haar monumenten. We kunnen je helpen een route uit te stippelen langs bijvoorbeeld de Karouine moskee, de Koranschool Medrasa Bou Inania en de beroemde leerlooierijnen waar Fes bekend om staat. In Fes organiseren we ook culturele workshops zoals een wandeling met een Imam, een kookworkshop Marokkaans koken, een Henna workshop pottenbak cursus etc. Laat het ons weten en we helpen je graag met je reisplannen.
photo

Dag 4,De Romeinse stad Volubilis

Vanochtend haal je de huurauto op en rijd je in in anderhalf uur naar Volubilis. Neem de tijd voor het bezoeken van de Romeinse ruïnes en ook het bedevaartstadje Moulay Idriss heeft een interessante geschiedenis. Vanuit Volubilis is het een klein uur naar de koningstad Meknes waar we een sfeervolle Riad hebben gereserveerd. Het grote stadsplein Lahdim met aan weerskanten grote versierde poorten en paleisingangen komt het meest tot leven einde van de middag en avond. Vraag ons naar leuke restaurantjes op loopafstand van je Riad.
photo

Dag 5,De koningsstad Meknes

Als je vlucht laat vertrekt, kan je vandaag het mausoleum van Moulay Ismail bezoeken. Een heilige graftombe met veel versieringen. Ook kan je een mooie wandeling maken rondom de paleizen en bij de ingangen de paleiswachters in actie zien. De Bab Mansour poort is de grootste toegangspoort tot de Medina en in de buurt vind je ook de koranschool. Vanuit Meknes rijd je in een klein uur naar het vliegveld van Fez en lever je de huurauto in en check je in voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 5 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
  • Reissom vanaf: €275 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Toeslag : €75 p.p. feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

3x overnachting in sfeervolle Riad in Fes en 1x overnachting in Riad in Meknes met alle dagen ontbijt, transfer van het vliegveld van Fes naar de accommodatie en huurauto voor 2 dagen

020-2214178

info@barrio-life.nl

Recommend Tour Packages

8 dagen start €425 p.p. o.b.v. 2 pers.

Culturele Rondreis Noord-Marokko

Offerte ontvangen

7 dagen start €379 p.p. o.b.v. 2 pers.

Vakantie Marokko met Atlasbergen en strand

Offerte ontvangen

13 dagen start €845 p.p o.b.v. 2 pers.

Rondreis Marokko langs de mooiste highlights

Offerte ontvangen

10 dagen start €625 p.p. o.b.v. 2 pers.

Koningssteden Marokko rondreis per trein

Offerte ontvangen

8 dagen start €475 p.p o.b.v. 2 pers.

Rondreis Marokko Koningssteden huurauto

Offerte ontvangen

2 dagen start €169 p.p. o.b.v. 2 pers.

Koken in Marokko vanuit Spanje

Offerte ontvangen

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Vredebestlaan 3 2685AJ Poeldijk

+ 020-2214178

info@barrio-life.nl

Certificaten

Certificaten

Reisorakel

Bekijk onze reviews op Reisorakel!

Waar kunnen we je mee helpen?

Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

Sluiten

Contact formulier 

 

Stel direct je vraag!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Bedrijfsuitje op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Offerte voor reisvoorstel op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een vrijblijvende en voorlopige richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Reisvoorstel op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Ik wil een gratis activiteit

Laat je naam en je e-mail achter en ontvang een gratis activiteit tijdens je reis cadeau!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat