Booking for : Nacht in de woestijn & kamelentocht

Nacht in de woestijn & kamelentocht

Reisinformatie

Slapen in de woestijn van Marokko en kamelentocht in de Sahara

Tijdens deze nacht in de woestijn ervaar je de zandduinen van de Sahara en verlaat je het dorpje M´hamid per kamelentocht. Je wandelt met onze woestijngids met je eigen kameel naar de zandduinen en er wordt een nomadentent voor je opgezet. In de avond is het diner en het ontbijt ook inclusief en kan je zo zorgeloos genieten van een nacht in de woestijn in besloten sfeer.

Hoe zit het slapen in de woestijn en kamelentocht bij M´hamid in elkaar?
Deze bouwsteen is ideaal toe te voegen aan een rondreis door Zuid-Marokko of als stedentrip Marrakech. Je ontmoet de woestijngids aan het einde van de middag in het dorpje M´hamid en parkeert je auto in het dorp of we halen je op bij het busstation. Je wandelt ongeveer twee uur per kameel naar de zandduinen, waar de nomadententen worden opgezet en bij aankomst kan je de zandduinen beklimmen en een mooie wandeling maken. Na zonsondergang wordt het diner gemaakt en dineer je onder de sterren. Tip: Als je je matras meeneemt naar buiten slaap je onder de enorme sterrenhemel. De volgende ochtend wordt het ontbijt geserveerd, de nomadententen afgebouwd en wandel je per kameel terug naar M´hamid waar je je auto weer oppikt en verder reist.

Langer in de woestijn verblijven? Bekijk dan ook onze 3-daagse kamelensafari. Kom je vanuit Fes? Dan is onze woestijnovernachting bij Merzouga dichterbij.

Hoogtepunten slapen in de woestijn en kamelentocht M´hamid
Vanaf de Draa Vallei en het dorpje Zagora was het vroeger 52 dagen met kamelen om in Timboektoe, Mali aan te komen. De sprookjes van Ali Baba en de 40 rovers zijn geschreven over deze tijd. Tijdens deze kamelensafari en nacht in de woestijn, verblijf je op deze oude handelsroute en in het gebied waar men vroeg met kamelen de Marokkaanse Sahara introk, in de buurt van de grens bij Algerije. Het dorpje M’Hamide is de start van deze nacht in de woestijn en bevindt zich in de uitlopers van de Draa Vallei. Een rivier die ontstaat in het Atlasgebergte en opdroogt in de Marokkaanse Sahara. De asfaltweg vanuit Marrakesh stopt in dit dorp en eindigt letterlijk in het zand van de Sahara.

photo

Dag 1,Overnachten in een nomadentent

In het dorpje M'hamid ontmoet je vanmiddag onze woestijngids en samen parkeer je je huurauto op een veilig plek. De kamelen worden opgezadeld en je wandelt de komende twee uur met je eigen kameel naar de zandduinen. Er wordt een nomadentent voor je opgezet en neem de tijd voor het beklimmen van een hoge zandduin om de ondergaande zon te bekijken. Bij terugkomst dineer je samen met de woestijngids rondom het kampvuur. Tip: Als je buiten overnacht kan je in slaap vallen met de sterrenhemel.
photo

Dag 2,Wandeling met kamelen

Je wordt wakker met de zon of de geur van het ontbijt. De tenten worden afgebroken en je wandelt met de kamelen terug naar M'hamid. Je neemt afscheid van de woestijngids en start je huurauto weer richting het volgende avontuur. Mocht je van plan zijn met openbaar vervoer te reizen, vraag ons dan naar de bustijden en routes vanuit Marrakech of Ouarzazate. We kunnen ook privé vervoer regelen of een huurauto voor je boeken vanuit beiden steden. Liever in een opgezet tentenkamp slapen met douche en toilet? Bekijk dan onze andere bouwstenen.

Reisdetails

  • Reisduur : 2 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot eind juni
  • Reissom vanaf: €119 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Toeslag : Geen toeslag

Inbegrepen bij deze reis

1x overnachting in nomadentent, wandeling met kamelen (2 uur), diner en ontbijt en water en tussendoortjes, woestijngids en kampvuur in de avond

020-2214178

info@barrio-life.nl

Recommend Tour Packages

8 dagen start €575 p.p. o.b.v 2 pers.

Rondreis Fes met nacht in Merzouga woestijn

Offerte ontvangen

2 dagen, 1 nacht start €119 p.p. o.b.v 2 pers.

Overnachten in de woestijn bij Merzouga

Offerte ontvangen

7 dagen start €445 p.p. o.b.v. 2 pers.

Rondreis Marrakech met nacht in de woestijn

Offerte ontvangen

8 dagen start €595 p.p. o.b.v. 2 pers.

Rondreis Zuid-Marokko met kamelensafari

Offerte ontvangen

4 dagen start €185 p.p. o.b.v. 2 pers.

Draa Vallei reis in de Zagora oase

Offerte ontvangen

3 dagen start €329 p.p. o.b.v. 2 pers.

Woestijn excursie per jeep naar Erg Chegaga

Offerte ontvangen

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Welk thema's

spreken je aan?

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Waar wacht je op?

5% korting

+ gratis toegang tot alle Landenboeken

Dit is alleen voor reizigers die nog geen reisvoorstel hebben aangemaakt

voor een reis naar jouw keuze

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Bedrijfsuitje op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Advies nodig?

Loop je ergens tegen aan, heb je specifieke vragen of heb je advies nodig? Vul dan dit formulier in om contact op te nemen met onze specialist. Je krijgt een reactie binnen 2 werkdagen.

Waar kunnen we je mee helpen?

Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

Sluiten

Contact formulier 

 

Stel direct je vraag!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Offerte voor reisvoorstel op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een vrijblijvende en voorlopige richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Reisvoorstel op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Ik wil een gratis activiteit

Laat je naam en je e-mail achter en ontvang een gratis activiteit tijdens je reis cadeau!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat