Booking for : Rondreis Zuid-Marokko met kamelensafari

Rondreis Zuid-Marokko met kamelensafari

Reisinformatie

Rondreis Zuid-Marokko met kamelensafari

Tijdens deze rondreis Zuid-Marokko met kamelensafari breng je een bezoek aan de Koningstad Marrakech en het mooie zuiden van Marokko. Je bezoekt onderweg naar de woestijn de Kasbah van Ait Ben Haddou, de stad Ouarzazate en je reist door de Draa Vallei oase van de duizend kasbah´s naar Zagora. Aan het einde van de weg ligt het dorpje M´hamid en hier start de driedaagse kamelensafari.

Hoe is de opbouw van deze Rondreis Zuid-Marokko?

Je slaapt in karakteristieke Riads en in de woestijn overnacht je in een nomadentent en wandel je met je eigen kameel over de zandduinen van de Sahara. Wij zorgen voor het al het vervoer, een huurauto, verblijf en volpension tijdens de nacht in de woestijn, zodat je zorgeloos kan genieten van deze Rondreis Zuid-Marokko. Vanuit Nederland vlieg je vanuit o.a. Eindhoven en Amsterdam naar Marrakech. Wil je een langere woestijnervaring meemaken? Dan kan je de nacht in de woestijn omwisselen voor de 5-daagse kamelentrektocht en zo veel meer van de woestijn zien.

Verblijf je liever maar een nacht in de woestijn? Bekijk dan onze andere Marrakech rondreis.

Hoogtepunten Rondreis Zuid-Marokko
Marrakech, de betoverende rode koningsstad, is een wallhalla van geuren, kleuren met een levendige sfeer. Naast een wirwar van straatjes is er een grote souk (lokale markt) waar allerlei producten verkocht worden. Ten zuiden van de Atlas ligt Ait Ben Haddou, een Middeleeuws rond 750 n.c. gestichte Ksar en ommuurde vesting. Na Ouarzazate kom je in zuidoost Marokko in de regio aan van de Draa Vallei van de duizend kasbah’s. Zagora, waar je verblijft in een oase hotel met zwembad, is een van de beste plekken in Marokko om de traditionele Marokkaanse historie en cultuur van het zuiden te ervaren. Eeuwenlang trokken handelskaravanen langs Zagora om de Sahara in te trekken richting Timboektoe, een tocht van 52 dagen per kameel. Waar de weg stopt in M´hamid, liggen de zandduinen van de Marokkaanse Sahara op je te wachten. De goudgele zandduinen hebben een 360 graden woestijnpanorama, ideaal voor foto´s tijdens de zonsondergang of opgang.

Dag 1,De Koningsstad Marrakech

Bij aankomst op het vliegveld van Marrakech staat er een taxi voor je klaar die je naar je accommodatie brengt. We hebben een sfeervolle Riad voor je gereserveerd in de oude Medina van Marrakech. Riad´s zijn oude herenhuizen of paleisjes en de Medina is de oude ommuurde stad met klein pittoreske straatjes. Vanmiddag kan je beginnen met een wandeling naar het Djemaa el Fna stadsplein en de Souk, de markt in de Medina. In de avond is het Djemaa el Fna plein een ontmoetingsplek van muziekspelers en waarzeggers. Tip: Vraag ons naar advies voor de leukste restaurantjes in de Medina.
photo

Dag 2,Rijden door het Atlas gebergte

Voor vanochtend staat je huurauto klaar en rijd je in vier uur via het Atlas gebergte naar de oude Kashba Ait Ben Haddou en stad Ouarzazate. De slingerende weg door de Atlas heeft veel stopplekken langs de weg om te genieten van het uitzicht. Ouarzazate is tevens bekend om de filmstudio's waar Arabisch getinte films worden opgenomen. Vanuit Ouarzazate is het drie uur rijden naar het oase stadje Zagora waar we een sfeervol hotel met zwembad hebben gereserveerd.
photo

Dag 3,Woestijncursus in de oase

Zagora was het stadje waar de handelskaravanen met kamelen langskwamen op hun route tussen Marrakech en Timboektoe in Mali. Vandaag kan je je voorbereiden op je eigen woestijntocht op deze oude route, met een aantal handige workshops voor woestijnreizigers, optioneel bij te boeken. Achter het huis ligt de Draa Vallei oase en met een gids wandel je door de oase richting de Draa rivier. Je volgt workshops zoals het zetten van een goede Marokkaanse muntthee, hoe je straks je eigen tulband omdoet, welke kleding nomaden dragen en hoe je woestijnreizigers groet. In de middag kan je de markt van Zagora bezoeken en je tulband kopen voor de kamelensafari.
photo

Dag 4,Vertrek richting de Sahara

Vanuit Zagora rijd je vanochtend in anderhalf uur naar het dorpje M'hamid waar je onze woestijngids en de kamelenkaravaan ontmoet. De gids helpt je met het stallen van je huurauto op een veilige plek. De kamelen worden opgezadeld en je krijgt je eigen kameel toegewezen voor de komende dagen. Je verlaat M'hamid en wandelt vandaag naar de hoge zandduin van Sidi Nouagi. Tip: Beklim de duin voor een uitzicht met de ondergaande zon. Je overnacht in je eigen nomadentent of buiten onder de sterren.

Dag 5,Hoge zandduinen

Je wordt wakker met de zon of de geur van het ontbijt. Het kamp wordt afgebroken en de kamelen opgezadeld. Vandaag wandel je naar de zandduin van Erg Borg en onderweg kom je langs oases, zandvlaktes en nomadendorpjes. Na de lunchpauze kan je een lekkere siësta houden en is het nog twee uur naar de plek waar de nomadententen worden opgezet. Beklim ook hier de hoge zandduinen voor een 360 graden panorama en zonsondergang. Bij terugkomst dineer je samen met de woestijngids rondom het kampvuur en wordt er vers brood gemaakt in het zand.
photo

Dag 6,Terug naar de bewoonde wereld

De meeste reizigers voelen vandaag nog meer het ritme van het leven van de woestijn. Geen afleiding van mobiele telefoons en bezig zijn met de basiszaken van het nomadenleven. Vandaag wandel je met de kamelen terug naar M´hamid waar je halverwege de middag aankomt. Je neemt afscheid van de woestijngids en je kameel en pikt je huurauto weer op. Vanaf M' hamid rijd je naar Ouarzazate waar we een sfeervolle Riad met zwembad hebben gereserveerd.
photo

Dag 7,Afscheid van de woestijn

Vanochtend na het ontbijt kan je de ochtend bij het zwembad ontspannen of de Kashba van Ouarzazate bezoeken. Ouarzazate is ook een goede plek om een souvenir te kopen. Je kan er ook voor kiezen al in de ochtend naar Marrakech rijden waar je dan begin van de middag aankomt en de huurauto weer inlevert. Je verblijft in een mooie Riad in de Medina en we kunnen je tips geven voor een hamam met massage. In de avond zijn er tal van restaurantjes te vinden rondom het plein.
photo

Dag 8,Marrakech en terugvlucht

Als je vlucht pas later op de dag vertrekt kan je vanochtend een fietstocht door de Medina bijboeken. Je fietst door de koninklijke tuinen en langs de paleizen en komt langs de tombes van de zeven heiligen van Marrakech. Je kan ook een wandeling met een stadsgids maken en op bezoek gaan bij de ambachtslieden van Marrakech, In de ochtend zijn tevens bijna alle musea open. Je wordt een paar uur van te voren opgehaald bij de Riad en naar het vliegveld gebracht, waar je incheckt voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 8 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot eind mei
  • Reissom : €595 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Toeslag : €95 p.p. feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

5x overnachtingen in sfeervolle Riads en hotels, 3-daagse kamelensafari met 2x overnachtingen in eigen nomadentent inclusief volpension maaltijden, tussendoortjes en water, kampvuur en woestijngids, 6 dagen huurauto, retourtransfer van het vliegveld Marrakech naar je accommodatie

020-2214178

info@barrio-life.nl

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Vredebestlaan 3 2685AJ Poeldijk

+ 020-2214178

info@barrio-life.nl

Certificaten

Certificaten

Reisorakel

Bekijk onze reviews op Reisorakel!

Waar kunnen we je mee helpen?

Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

Sluiten

Bedrijfsuitje op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Offerte voor reisvoorstel op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een vrijblijvende en voorlopige richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Reisvoorstel op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Ik wil een gratis activiteit

Laat je naam en je e-mail achter en ontvang een gratis activiteit tijdens je reis cadeau!

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Contact formulier 

 

Stel direct je vraag!

Landenboek Marokko

Een compleet overzicht met alle Activiteiten.

Locaties en Mogelijkheden

*Je ontvangt het landenboek direct in je mail