Booking for : Rondreis West-Andalusië Sevilla en Cádiz

Rondreis West-Andalusië Sevilla en Cádiz

Reisinformatie

Rondreis West-Andalusië met de hoogtepunten Sevilla en Cádiz

Tijdens deze Rondreis West-Andalusië ervaar je het klassieke Andalusië van de steden Sevilla, Jerez de la Frontera en Cádiz. De senoriale gebouwen, het klassieke erfgoed van kerken en kathedralen en de cultuur van sherry, wijnbodega´s, stierenvechtarena´s en tapasbarren. In deze reis kom je het bruisende en traditionele Andalusië tegen. Op het platteland van Andalusië zijn het de pittoreske witte dorpjes in het Grazalema park en het stadje Ronda die de reis compleet maken. Je overnacht in sfeervolle en vaak klassieke stadshotels in het centrum van de steden en je krijgt een huurauto mee om de vrijheid te hebben het programma nog persoonlijker in te steken. We hebben boordevol tips en suggesties om op elke plek de ook minder toeristische plekjes op te zoeken en een groot aantal typische Andalusisische activiteiten en bezoekjes.

Hoe zit deze Rondreis West-Andalusië in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van Amsterdam en Eindhoven direct op Málaga. Bij aankomst haal je de huurauto op van het vliegveld en rijd je naar Ronda voor een verblijf van twee nachten. Vanuit Ronda reis je richting Cádiz via Gibraltar, Tarifa en de Costa de la Luz. Na een bezoek in Cádiz reis je naar Jerez de la Frontera en verblijf je twee nachten in Sevilla. Na Sevilla reis je terug naar Málaga voor een laatste nacht aan de kust, alvorens je op de 8ste dag de auto weer inlevert op het vliegveld.

Bezoek je liever alleen één van de steden tijdens de korte stedentrip? Bekijk dan ook onze korte culturele bouwstenen Sevilla, Córdoba en Granada.

Hoogtepunten Rondreis West-Andalusië
Van de 16e tot de 18e eeuw was Sevilla een van de belangrijkste steden in de wereld. Sevilla werd de belangrijkste handelsstad van Europa nadat de kolonisten de ‘Nieuwe Wereld’ veroverd hadden. Handelaren kwamen uit allerlei hoeken om producten uit het continent Amerika te kopen in Sevilla. Wandel door de wijken die destijds centraal stonden in het dagelijkse leven en bezoek de historische gebouwen uit de Gouden Eeuw.

photo

Dag 1,De brug van het Moorse stadje Ronda

Bij aankomst op het vliegveld van Málaga staat er een huurauto voor je klaar en rijd je in een anderhalf uur naar het Moorse stadje Ronda, bekend van de grote brug boven het ravijn. Vanmiddag kan je erop uit trekken en de Moorse baden, de stierenvechtarena en het historisch centrum bekijken. Houd je van wandelen? Vraag ons om de mooie wandeling door de kloof van Ronda. Je overnacht de komende twee nachten in een sfeervol stadshotel in het centrum van Ronda.
photo

Dag 2,Het witte dorpen gebied van Grazalema

Vandaag kan je een mooi uitstapje maken aan het Grazalema natuurpark. Een mooi natuurgebied, wat ook wel het witte dorpen gebied genoemd wordt van Andalusië. Je kan hier een rijroute maken en stoppen in de mooiste witte dorpjes of mogelijk ook een wandeling maken door de natuur. Vraag ons om onze leuke route. Wijnliefhebber? We kunnen voor vandaag ook een bezoek aan een wijnbodega en proeverij organiseren of een bezoek aan een natuurreservaat voor stieren. Op pad met een boemeltrein? Geef ons je wensen door.
photo

Dag 3,De straat van Gibraltar

Vandaag rijd je westwaarts en is je eindbestemming de Romeinse stad van Cádiz. Afhankelijk van je intereses kan je direct naar Cádiz rijden of een mooie ronde maken langs de kust. Op een kleine twee uur ten zuiden van Ronda ligt als eerst op de route de Engelse enclave van Gibraltar met haar beroemde apenrots en Engelse. Na Gibraltar rijd je de Costa de la Luz binnen, zie je Afrika en Marokko liggen, kan je zwemmen in twee zeeën en genieten van de mooie stranden. Je overnacht de komende twee nachten in een sfeervol stadshotel.
photo

Dag 4,Het Romeinse amphietheater van Cádiz

Vandaag kan je een mooie stadswandeling maken door het oude centrum van Cádiz. Cádiz wordt met haar balustrades vaak vergeleken met Havana, Cuba, en flaneren langs het stadstrand met de ondergaande zon in de zee, maakt het een romantische stad. De stad kent vele musea en bezoek ook zeker het nog recente ontdekte amphtheater. Interesse in de natuur? Vandaag zou je ook richting het Donana Park kunnen rijden. Vraag ons om de mogelijkheden voor een bezoek per mountainbike, kayak of jeep met boswachter door de natuur.
photo

Dag 5,De wijnhuizen van Jerez de la Frontera

Vandaag is je aankomstplek de stad Sevilla. Onderweg kan je een mooie stop maken in Puerta de Santamaría. Door onze contacten met de sherrybodega van Osborne, kan je een speciale sherry proeverij en bezoek meemaken. In Jerez de la Frontera kunnen we ook een typisch Andalusisch paardendressuur spektakel toevoegen aan de reis. Jerez is overigens ook een leuke klassieke stad om een stadswandeling te maken. Bij aankomst in Sevilla verblijf je voor twee nachten in een klassiek stadshotel.
photo

Dag 6,Andalusië op zijn best in Sevilla

Vandaag zijn er tal van bezoeken te doen aan musea, monumenten, pleinen en kerken en raden we aan de dag goed voor te bereiden om er het meeste uit te halen. We raden je graag een mooie wandelroute aan en mocht je graag een wandeling maken met gids is dat goed mogelijk. Tevens organiseren we in Sevilla een flamenco avond, een tapaswandeling, een dominoworkshop met de lokale bevolking en een bezoek aan een sinaasappel- en een Iberico hamboerderij. Tot slot kunnen we ook fietsen of een bootje klaarzetten om de stad per fiets of vanuit de boot te bekijken.
photo

Dag 7,De stad van Picasso, Málaga

Vandaag kan je nog de gehele dag in Sevilla blijven om te genieten van de klassieke Andalusische sfeer of ervoor kiezen om al eerder naar Málaga te rijden. Onderweg naar Málaga adviseren we natuurliefhebbers graag over twee mooie nationale parken en je kan ook een mooie stop maken in het kerkenstadje Antequera. In Málaga hebben we een sfeervol stadshotel gereserveerd en een wandeling langs de waterkant en de haven is een aanrader voor de avond.
photo

Dag 8,Vlucht terug of verlengen?

Afhankelijk van je vluchttijd, kan je vandaag nog de gehele dag in Málaga spenderen en het Picasso museum bezoeken of één van de stranden aandoen. Geïnteresserd in het lokale vissersleven? Vraag ons om het bezoek aan de visserswijk van Málaga en zie hoe de traditonele vissersboten worden gerenoveerd, afsluitend met gegrilde sardientjes en witte wijn. Op het vliegveld van Málaga kan je de huurauto weer inleveren en check je in voor je vlucht. Wij kunnen deze reis verlengen met het gewenste aantal dagen en voorstellen doen van leuke plekken voor een extra aantal dagen.

Reisdetails

  • Reisduur : 8 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
  • Reissom vanaf: €595 p.p. o.b.v. van 2 pers.
  • Toeslag : 7x in karakteristieke stadshotels, huurauto all-risk verzekerd voor alle reisdagen, Uitegebreid reisbescheiden pakket met lokale tips, suggesties en achtergrondinformatie, 24/7 bereikbaarheid met ons kantoor tijdens de reis voor suggesties en tips

Inbegrepen bij deze reis

020-2214178

info@barrio-life.nl

Recommend Tour Packages

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Vredebestlaan 3 2685AJ Poeldijk

+ 020-2214178

info@barrio-life.nl

Certificaten

Certificaten

Reisorakel

Bekijk onze reviews op Reisorakel!

Waar kunnen we je mee helpen?

Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

Sluiten

Contact formulier 

 

Stel direct je vraag!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Bedrijfsuitje op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Offerte voor reisvoorstel op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een vrijblijvende en voorlopige richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Reisvoorstel op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Ik wil een gratis activiteit

Laat je naam en je e-mail achter en ontvang een gratis activiteit tijdens je reis cadeau!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat