Booking for : Rondreis Noord Portugal UNESCO steden

Rondreis Noord Portugal UNESCO steden

Reisinformatie

Rondreis Noord Portugal langs de UNESCO steden

Tijdens deze rondreis Noord Portugal reis je per huurauto langs de beroemde UNESCO steden Porto, Coïmbra, Evora en Lissabon in het noorden en midden van Portugal. Je bezoekt niet alleen de vier hoogtepunten van Portugal; Porto, Lissabon, de universiteitsstad Coïmbra en de Romeinse stad Evora, maar ook de Douro wijnregio en de vestingsteden Braga, Guimaraes en de Alentejo regio. We hebben in Coïmbra een interessant bezoek aan de universiteit toegevoegd waarbij je met een oud-studente en gids een wandeling maakt. In elke stad kan je stadswandelingen met gids en andere leuke activiteiten bijboeken.

Hoe zit deze rondreis Noord Portugal in elkaar?
Je vliegt vanaf Amsterdam en Eindhoven direct op Porto en op het vliegveld word je door ons opgehaald en naar het karakteristieke stadshotel gebracht wat we hier voor je hebben gereserveerd. In porto blijf je drie nachten en op de derde dag haal je je huurauto op, waarmee je een mooie dagtocht kan maken naar de steden Braga en Guimaraes en een bezoek kan brengen aan de historische Douro wijnvallei. Op de vierde dag reis je zuidwaarts naar Coïmbra, waar je twee nachten verblijf en kan je onderweg stoppen in de kabeljauw hoofdstad Aveiro. Op de vijfde dag hebben we een bezoek met gids door de universiteit van Coïmbra geregeld en in de middag kan je per auto het Schist gebied bezoeken. Je rijd door naar Évora waar je twee nachten verblijft en ook het stadje Estremoz kan bezoeken. Bij aankomst in Lissabon lever je de huurauto weer in en heb je twee volle dagen om te genieten van de stad. We halen je op van het hotel en brengen je naar het vliegveld voor de terugvlucht.

Bezoek je graag alleen Lissabon en Évora? Bekijk dan ook onze culturele bouwsteen Évora.

Hoogtepunten rondreis Noord Portugal
De Romeinen, Germanen, en Arabieren hebben door de eeuwen heen allemaal hun bouwstijlen achtergelaten. De overgebleven rijkdommen zien we terug in historische steden zoals Braga, Guimaraes, Estremoz, Évora, Sintra, Óbidos etc.. Een aantal hiervan werden door UNESCO benoemd tot werelderfgoed. Porto, heeft haar naam te bedanken aan de Romeinen die het als havenstad gebruikten. Het centrum van Porto wordt gezien als UNESCO werelderfgoed door de prachtige betegelde gebouwen. In de 12e eeuw werd in de stad Guimaraes de identiteit van Potugal geboren, en is perfect te combineren met Braga, één van de oudste steden van Portugal, die een belangrijke rol in het katholicisme speelde. De universiteit torend boven de stad Coimbra uit. Daarnaast heeft de stad een mooi historisch centrum. Vanuit Coimbra zijn er twee mooie excursies te ondernemen. Een excursie gaat naar het leistenendorpjes gebied, Schist regio genoemd met 27 dorpjes gebouwd van leistenen en verstopt in de groene heuvels. Verder is het een must om het sprookjesachtige Bussaco paleis te bezoeken dat zich in de beboste heuvels bevindt.

Évora heeft een zeer goed geconserveerd centrum en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Romeinse tempel, enorme stadsmuren, bijzondere kerken en nog veel meer maken deze stad uniek in Portugal. Vanuit Évora zijn meerdere excursies te maken naar de historische steden zoals Monsaraz en Estremoz, diep in de binnenlanden van Alentejo. Het centrum van Lissabon is vrij nieuw. Het centrum werd na een aardbeving in 1755 compleet verwoest, wat nu wel een beeld geeft van een 18e eeuwse stad. Er zijn een aantal UNESCO kastelen en paleizen overeind gebleven.

photo

Dag 1,Aankomst in Porto

Op het vliegveld van Porto wordt je opgehaald en brengen we je naar het karakteristieke stadshotel in het centrum van Porto. Porto is de plek waar de Douro rivier de Atlantische Oceaan in stroomt en waar de Douro port in portkelders opgeslagen worden. Vanmiddag kan je een mooie wandeling maken door het oude centrum van Porto richting de rivierkade van de Douro. Vanavond kan je genieten van een traditionele maaltijd uit Porto met uiteraard een glaasje Port na afloop.
photo

Dag 2,De Port kelders van Gaia

De stad Porto is door de Douro rivier opgedeeld in twee gedeeltes. Via de Ponte Luis I brug steek je over naar Gaia en waan je je in de rijke en lange historie van de Port en portbodega´s. Vandaag kunnen we je tips geven voor een historische portwandeling zodat je meer te weten komt over de rol van de Douro rivier in Noord-Portugal. Wist je dat Porto de tegelstad is van Portugal? Wandel naar het met tegels ingelegde treinstation van Porto en bewonder de hoge muren. Vraag ons naar onze tegelroutes door de stad.
photo

Dag 3,Braga en Guimaraes en de Douro vallei

Vanochtend haal je je huurauto op en kan je een mooie dagtocht maken naar de naast elkaar gelegen UNESCO steden Braga en Guimareas. We raden aan minimaal een halve- of hele dag uit te trekken voor het bezoeken van de kastelen, kathedralen, paleistuinen en oude wijken. Daarnaast kun je ook richting het Douro wijngebied. De kronkelende Douro rivier maakt zijn weg door de heuvels van het UNESCO natuurgebied, welke je ook per trein kan zien. Het is aan te raden om in Pinhao te stoppen om daar rond te lopen.
photo

Dag 4,Naar Coïmbra met stop in Aveiro

Vandaag rijd je in anderhalf uur naar de stad Coïmbra en we raden aan onderweg te stoppen in de gondelstad Aveiro aan de kust. Neem een gondel en vaar door de kanalen van de stad, bezoek het strand of ga langs et kabeljauw museum en de Nederlandse kabeljauwboot. Je overnacht in een karakteristiek stadshotel in Coïmbra voor de komende twee nachten en vanmiddag kan je een mooie stadswandeling maken door de oude wijk.
photo

Dag 5,De Universiteit van Coïmbra en het Schist gebied

Aan het einde van de ochtend hebben we een wandeling met een oude studente van de Universiteit van Coïmbra geregeld. Je bezoekt één van de oudste universiteiten ter wereld en hoort de verhalen over het belang van deze universiteit voor de identiteit van Portugal. Op een half uur rijden van Coïmbra ligt het beroemde Schist gebied. Een netwerk van 27 eeuwenoude dorpjes gemaakt van leisteen verborgen in de bossen van Lousa. Vooral het gebied rond Talasnal is een aanrader voor een bezoek. Je kan met de auto een mooie autorit maken langs de dorpjes, maar er liggen ook wandelpaden tussen de dorpjes.
photo

Dag 6,De Romeinse stad Évora

In een klein drie uur rijd je naar de UNESCO stad Evora. Voor de komende dagen hebben we een karakteristiek stadshotel gereserveerd in de historische wijk. Vanmiddag kan je een verkennende wandeling maken door het centrum van de stad. Evora is een oude Romeinse stad en ligt op een heuvel van waaruit je uitzicht hebt op de Alentejo regio. Een must is de tamelijk bizarre kerk met de menselijke schedels aan de muur. Maak je graag een wandeling met een gids? Vraag ons naar de thematische wandelingen die we organiseren.
photo

Dag 7,Estremoz en Reguengos de Monsaraz

In een kleine drie kwartier rijd je naar de UNESCO stad Estremoz. De stad staat vol met met gebouwen van wit marmer en als je op de zaterdag bent kan je de bonte markt bezoeken op het stadsplein. Estremoz is ook de stad van de beroemde marmeren toren voor een uitzicht over de stad. Reguengos de Monsaraz is een ommuurd vestingstadje uitkijkend op het aangrenzende Alqueva stuwmeer.
photo

Dag 8,Het paleizenstadje Sintra

Vandaag rijd je in anderhalf uur naar Lissabon en kan je de huurauto weer inleveren. We raden aan de auto nog te gebruiken om eerst naar het paleizenstadje Sintra te rijden alvorens je dag in Lissabon eindigt. Sintra ligt in het natuurpark Sintra-Cascais en is bekend om haar sprookjespaleizen. Je kan hier gemakkelijk een dag verblijven, maar bezoek minimaal het grootste gekleurde paleis voor een mooie indruk. Je checkt vanavond in bij een karakteristiek stadshotel in de centrale wijk van de stad.
photo

Dag 9 ,De 7 heuvels van Lissabon

Vandaag kan je met de historische tram, nummer 28, Lissabon ontdekken. Cultuurliefhebbers beginnen met het Jéronimo klooster en de plek waar Vasco de Gama ligt begraven. Ben je een muziekliefhebber? Tip: Je kan voor vanavond onze Fado wandeling bijboeken, waarbij je met een gids en Fado zanger door de geboorteplaats van de Fado wandelt, de Mouraria wijk. Afsluitend bezoek je een minder toeristische Fado bar voor een glas wijn.
photo

Dag 10 ,Varen over de Taag

Als je vlucht vandaag laat vertrekt, zou je een ontspannen boottocht kunnen maken. Je vaart dan onder de beroemde rode brug die lijkt op de brug van San Francisco. Je ziet de opbouw van de stad en hoe de oude stad met het klooster en de toren van Belém erbij ligt vanaf het water. Interesse in de Portugese tegels? Boek dan onze Portugese tegelworkshop en leer meer over deze traditie en neem je eigen gemaakte tegel mee naar huis. Er staat een transfer te wachten bij het hotel die je naar het vliegveld van Lissabon brengt.

Reisdetails

  • Reisduur : 10 dagen
  • Beste seizoen : Eind maart t/m half november
  • Reissom : €695 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Toeslag : €165 p.p feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

9x overnachtingen met ontbijt in karakteristieke stadshotels, retourtransfers naar het vliegveld, huurauto voor 7 dagen en entreekaartjes voor de Coimbra Universiteit en wandeling met oudstudente

020-2214178

info@barrio-life.nl

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

De Clercqstraat 66 1052 NJ Amsterdam

+ 020-2214178

info@barrio-life.nl

Certificaten

Certificaten

Offerte aanvragen

Leuk dat je interesse hebt in deze reis. Laat hier je informatie achter en je ontvangt direct een eigen offerte.

Sluiten

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Welk thema's

spreken je aan?

Sluiten
Klik hier voor een reisvoorstel op maat

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Sluiten

Landenboek Portugal

Een compleet overzicht met alle Activiteiten.

Locaties en Mogelijkheden

*Je ontvangt het landenboek direct in je mail