Booking for : Rondreis Marokko van de gebaande paden

Rondreis Marokko van de gebaande paden

Reisinformatie

Rondreis Marokko van de gebaande paden

Tijdens deze Rondreis Marokko van de gebaanden paden, met een zeer lokaal karakter, reis je zo min mogelijk op de gebaande toeristische routes en kom je op plekken waar je een zeer gastvrije en authentieke bevolking treft. Je overnacht in comfortabele accommodaties, met een kleinschalig karakter en naar wens ook homestay´s. We brengen je met deze reis d.m.v. workshops en wandelingen in contact met de lokale bevolking. Je ervaart de artistieke Koningsstad Fes waar je ambachtslieden ontmoet en daarna via het Atlas gebergte doorrijdt naar de Todra- en Dades kloof. Via de oase van Nkob rijd je de Draa Vallei binnen en ervaar je de Sahara vanuit een woestijnoase en een wandeling met kamelen gegeven door woestijnbewoners. Je sluit af in Taroudant en Tafroute, de cultuur- en natuur mecca´s van het zuiden, het strand bij Taghazout en je parkeert de auto in Marrakech voor de laatste twee dagen van de reis.

Hoe zit deze Rondreis Marokko van de gebaande paden in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van Amsterdam en Eindhoven direct op Fes. Je verblijft de eerste twee nachten in de Koningstad Fes en haal je je huurauto op. De volgende dagen reis je per huurauto verder naar Midelt en daarna naar de Todra- en Dades kloof.. Daarna reis je naar de oase met de 45 kastelen van Nkob. Hier heb je de mogelijkheid voor een wandeling te maken met een nomadengids door het Saghro gebergte. Je verblijf daarna bij een lokale Marokkaanse familie in de oase van Zagora. Vanuit Zagora reis je via Foum Zguid naar de hoge zandduinen van de Erg Chegaga zandwoestijn. Je verblijft twee nachten in een echte woestijnoase van geitenhoeders en akkerbouw en reist per kameel daarna door de zandduinen. Terug in de bewoonde wereld reis je verder naar de vijfde Koningsstad Taroudant en het natuur- en cultuurmecca Tafraoute en de Ammeln vallei. Vanuit Tafraoute gaat het richting de kust,bij het plaatsje Taghazout en je sluit de reis af in Marrakech.

Alleen de Koningssteden bezoeken per trein? Bekijk dan ook deze rondreis per trein van Tanger naar Marrakech. Korter highlights rondje maken per huurauto? Bekijk dan de Koningssteden rondreis met huurauto.

Achtergronden Natuur Rondreis door de Dades Vallei
Marrakech, de betoverende rode koningsstad, is een walhalla van geuren, kleuren met een levendige sfeer. De stad is gesticht in 1062 door heerser Yusuf Ibn Tashfin en was een belangrijke handelsstad voor vele karavaanroutes richting de Sahara. Naast een wirwar van straatjes is er een grote souk (lokale markt) waar allerlei producten verkocht worden. Ait Ben Haddou is een middeleeuwse rond 750 n.c. gestichte Ksar, ommuurde vesting. Het stadje is bekend vanwege de Kashba´s, woonforten van leem die tegen de heuvel zijn gebouwd. De Ksar is een UNESCO monument en tot op de dag van vandaag wonen er nog steeds familie´s in de Ksar. Veel Arabisch getinte films spelen zich af binnen de stad als decor.

photo

Dag 1,Aankomst in de UNESCO medina van Fes

Bij aankomst op het vliegveld van Fes staat er een taxi voor je klaar die je naar je accommodatie brengt. We hebben een sfeervolle Riad voor je gereserveerd in de oude Medina van Fes. Riad´s zijn oude herenhuizen of paleisjes en de Medina is de oude ommuurde stad met klein pittoreske straatjes. Vanmiddag kan je een mooie wandeling maken door de 9000 straatjes van de Medina en de Souk, de markt in de Medina. Hier tussen de marktkoopmannen is er veel humor en voel je meteen in een andere wereld. In de avond is het gebied bij de Batha poort een mooie plek om te dineren. Tip: Vraag ons naar advies voor de leukste restaurantjes in de Medina.
photo

Dag 2,Op bezoek bij de ambachten van Fes

Fes is dé ambachtenstad van Marokko en tevens het culturele centrum van het land. Voor vanochtend kunnen we we een ambachtenwandeling voor je organiseren waarbij je de de ambachtslieden van Fes ontmoet. Je ontmoet de gids bij één van de stadspoorten van de Medina en je komt onderweg op bijzondere plekken in de Medina. Tijdens de houtbewerk workshop leer je veel over de Marokkaanse cultuur en werk je samen met de ambachtslieden. Ook ontmoet je de leerlooiers, de timmermannen, houtbewerkers en tapijtenmakers.
photo

Dag 3,De 9000 straatjes van Fes

Je kan vandaag een mooie dag erop uit gaan om de Medina te doorkruisen. De Medina van Fes is de grootste van Marokko, en één van de grootste in de Arabische wereld. Verdwaal in de kleine straatjes om later weer je weg te vinden. Onderweg kom je de moskeeën tegen en andere soms verscholen bezienswaardigheden. De tuinen van Fes zijn ook zeker de moeite waard.
photo

Dag 4,De berberaapjes bij Azrou

Vanochtend haal je je huurauto op en verlaat je het noorden van Marokko.We hebben een mooie rijdag gepland door het Atlas gebergte van Fes naar het Atlasstadje Midelt. Onderweg kan je meerdere stops maken in bijvoorbeeld het universiteitsstadje Ifran en een wandeling maken naar de wilde Berberapen in Azrou. Je overnacht in Midelt in een sfeervolle B&B in de natuur.
photo

Dag 5,De Kloven van Zuid Marokko

Vandaag rijd je westwaarts richting de Todra kloof en overnacht je voor twee nachten in een echt oasehotel met zwembad in de natuur. Je bevindt je in de vallei van de duizend kasbah´s en onderweg richting Tinerhir kan je meerdere stops maken. Vanmiddag kan je alvast een eerste bezoek brengen aan de imposante Todra kloof. De Todra vallei is een spectaculair natuurgebied met hoge rotswanden waardoor een rivier stroomt en je onderweg een aantal dorpjes tegenkomt.
photo

Dag 6,Bezoek aan de Dades kloof

Vandaag kan je ervoor kiezen te genieten van de bergnatuur en het zwembad of erop uit trekken naar de beroemde andere kloof, de Dades kloof. Deze kloof ligt op 45 minuten rijden ten westen en je kan een mooie dagtocht maken per auto door de kloof en de verschillende hoogtepunten bezoeken.
photo

Dag 7,Rijden naar de oase van Nkob

Je verlaat vandaag de toeristische route van het zuiden en begeeft je meer op de B-wegen van Marokko. Je rijdt in een kleine drie uur naar het bijzondere plaatstje Nkob, een oase met 45 oude kastelen, Kasbah´s, sommige bewoond, sommige verlaten, maar nog mooi intakt. Wandel vanmiddag langs de Kasbah´s en de oase. Ben je een wandelliefhebber? Laat het ons weten en dan kan je op pad met een bergnomade op een dagtocht met ezel door het Saghro gebergte.
photo

Dag 8,Woestijncursus en overnachting bij de familie Zwin

Vanuit Nkob rijdt je richting Zagora door de Draa vallei. De Draa rivier ontstaat in het Atlas gebergte en het smeltwater vloeit richting de Sahara. De groene vallei met miljoenen palmbomen is na de Nijl in Egypte de grootste oase van Noord-Afrika. Tip: stop onderweg voor een thee in een klein dorpje en zie de boeren op de oaseakkers werken. Je verblijft in je eigen Marokkaanse huis midden in een woonwijk van Zagora en je bent de te gast bij de familie Zwin. In de middag maak je een wandeling naar de oase van Zagora voor een woestijncursus ter voorbereiding van je verblijf in de woestijn. Hoe zet je een goede muntthee, hoe doe je een tulband op en hoe groet je een nómade?
photo

Dag 9,Per jeep door de woestijn en logeren in een oase

Vanuit Zagora rijd je in anderhalf uur naar het dorpje Foum Zguid. Hier staat een jeep met chauffeur klaar en start het woestijnavontuur. Je rijdt over hammada´s, stenen vlaktes en onderweg kom je de eerste nomadenfamilie´s tegen. Anderhalf uur later rijd je over de Iriki vlakte en zie je de zandduinen in de verte al opdoemen. Vanavond overnacht je in een woestijnhuis in de oase Zaouia Sidi Abd Enabi. Geniet van de zonsondergang terwijl de geitenhoeders terugkeren naar het dorp.
photo

Dag 10,Geitenhoeden of een vulkaan beklimmen

Vandaag is een echte oasedag in het teken van activiteiten die de lokale bevolking ter plaats onderneemt. Je kan op pad met een geitenhoeder door de kloven en rivierbeddingen van de woestijn en leren geitenhoeder. Een andere optie is een wandeling door het dorp en het meehelpen in de oase van de woestijn met het planten van groentes. Tot slot kan je ook een dagwandeling maken naar de vulkaan van het gebied.
photo

Dag 11,Wandelen met kamelen door de woestijn

Vanochtend na het ontbijt worden de kamelen opgezadeld en vertrek je uit de oase richting de hoge zandduinen van Erg Chegaga. Na een paar uur wandelen loop je de eerste zandduinen op en gaat de kamelenkaravaan dieper de duinen in. Na de lunch kan je ook verder zittend op je kameel verder gaan en aan het einde van de middag worden de nomadententen opgezet. Tip: Bekijk de zonsondergang op een hoge zandduin en je dineert rondom het kampvuur onder de sterrenhemel
photo

Dag 12,De zandduinen van Erg Chegaga

Vanochtend wordt je wakker van het vroege woestijnlicht of het ontbijt wat op een houtsvuurtje wordt bereid. De tenten worden weer opgeborgen en je wandelt vanochtend door de zandduinen van Erg Chegaga, sommmige duinen zijn tot 250 hoger hoog. Je lucht in een oase en hier neem je afscheid van de woestijngids en reis je per jeep terug naar Foum Zguid. In Foum Zguid verblijf je twee nachten in een sfeervolle herberg en kan je weer genieten van een douche en een terrasje pakken op het plein.
photo

Dag 13,Rustdag na de woestijn en een Marokkaanse hamam

Vandaag kan je ontspannen in de tuin van de herberg of genieten van de loungebanken. Je kan ook een mooie fietstocht maken met gids langs vier bijzondere kasbah´s in de omgeving van Foum Zguid. Elk Marokkaans dorp heeft een hammam en het is een leuke lokale ervaring om een scrubmassage te ondergaan en dit belangijke deel van het Marokkaanse leven te ervaren.
photo

Dag 14,Rijden naar Taroudant, de vijfde Koningstad

Vandaag staat een mooie rijdag op het programma van Foum Zguid met eindbestemming Taroundant. Je bevindt je in lokaal Marokko en onderweg rijd je langs verschillende Berberdorpen. Richting Taznahkt rijd je door de volle natuur met bergpassen en veel palmbomen. Later wordt het landschap groener en de regio van Taroudant is heel vruchtbaar met fruimt- en olijvenbomen. Je verblijft twee nachten in een sfeervol hotel in het centrum van het stadje.
photo

Dag 15,De stadsmuur van Taroudant

Vandaag kan je de dag gebruiken om de onofficiële vijfde koningstad van Marokko te bezichtigen. Hij wordt ook zo wel genoemd om de stadmuren en het koningspaleis. Je kan een mooi wandeling maken langs en op de stadsmuren en het stadje heeft veel mooie tuinen. Het is ook de plek voor kunstenaars en je vindt er veel ambachtslieden die met zilver werken, kaligrafie en er is een leerlooierij zoals die ook in Fes te vinden is.
photo

Dag 16,De parel van het zuiden, de omgeving van Tafraoute

Vanochtend na het ontbijt rijd je in 3-4 uur naar het dorpje Tafraoute, een prachtige uitvalsbasis in de Ameln vallei, waar je twee nachten verbllijft in een mooie B&B met zwembad. Het is het gebied van grote rode graniete stenen en bergen en mooie palmerijen; groene akkers onder de palmbomen. Vanmiddag kan je Tafraoute ontdekken per fiets of wandelend en de rotstekeningen bij Tazekka ontdekken.
photo

Dag 17,Ontspannen of wandelen door de Ameln Vallei

Deze dag kan je gebruiken als rustdag in de prachtige natuur of op pad met de auto naar de prachtige oassissen en kloven ten zuiden van Tafraoute. Bij de Ait Mansour kloven kan je een wandeling maken door de kloven en kunnen we een fiets regelen waarmee je de Berberdorpjes, tuinen en oasissen en de Ksar Taghaout kan bezoeken. Je kan hier een mooi rondje maken en weer terug rijden naar Tafraoute. Je kan ook een dagtocht maken door de Ameln vallei en de berg van Jbel Lekst, een paradijs voor wandelaars.
photo

Dag 18,Tafraoute naar het strand van Taghazout

Vanuit Tafraoute rijd je in een kleine drie uur naar het rustige en pittoresk surfersdorpje ten noorden van Agadir. Onderweg kan je een mooie stop maken bij Ouad Massa, waar het grote natuurpark Souss-Massa. Een mooi park om een stop te maken voor een wandeling of als je vogelliefhebber bent, zijn hier veel soorten inclusief Flamingo´s te spotten. Je rijdt voorbij Agadir en checkt in voor twee nachten in een mooie strandherberg.
photo

Dag 19,De watervallen van Immouzer

In de heuvels en het binnenland achter Taghazoute, bevinden zich de prachtige watervallen van Immouzer. De mooiste watervallen van Marokko, gelegen in een prachtig natuurgebied, waar gezommen en gewandeld kan worden. Je kan kiezen voor een stranddag en de omliggende standen zoals Banana Beach (omgeven door bananenbomen) te bezoeke, of erop uit gaan met de auto om dit natuurgebied te bezoeken.
photo

Dag 20,Koningstad Marrakech

In een kleine drie uur rijd je via een rechte weg naar Marrakech. Mocht je nog langer van het strand willen genieten, kan je besluiten aan het einde van de middag naar Marrakech te rijden. Je verblijft voor twee nachten in een karakteristieke Riad in de oude Medina van Marrakech. Je zal merken dat Marrakech het meest toeristisch is van de gehele reis, maar vraag ons om tips waarbij je naast de hoogtepunten ook op de minder bezochte plaatsen komt.
photo

Dag 21,Fietstocht door Marrakech

Voor vanochtend hebben we een fietstocht door de Medina voor je georganiseerd. Je ontmoet de gids en stapt op de fiets en het avontuur begint. In een kleine drie uur fiets je buiten de Medina, langs de monumenten, door de Souk en ga je op zoek naar de tombes van de 7 heiligen. Onderweg stop je in een lokaal huis voor een muntthee en leer je meer over de 7 groentes van de Cous-Cous. Vanmiddag raden we aan de Saadian tombes en het Bahia paleis bezoeken. Graag leren hoe je een Tajine maakt? Vraag ons dan naar de Marokkaanse kookworkshop.
photo

Dag 22,Vlucht naar huis

Als je vlucht pas later op de dag vertrekt kan je je eigen plan trekken of een ambachtenwandeling bijboeken, waarbij je de de ambachtslieden van Marrakech ontmoet. Onderweg kom je op bijzondere plekken in de Medina en tijdens de mozaïek workshop leer je veel over de Marokkaanse cultuur en werk je samen met de ambachtslieden. Je wordt een paar uur van te voren voor je vlucht opgehaald bij de Riad en naar het vliegveld gebracht, waar je incheckt voor je vlucht. Deze reis verlengen? We kunnen het strand van Essaouira toevoegen of de reis in Zuid-Marokko uitbreiden naar de Draa Vallei of meer dagen toevoegen aan de woestijn.

Reisdetails

  • Reisduur : 22 dagen
  • Beste seizoen : Voorjaar en najaar
  • Reissom vanaf: €1585 p.p o.b.v. 2 pers.
  • Toeslag : €155 p.p feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

21x overnachtingen met ontbijt in o.a. Marrakech, Fes en woestijn, 18 dagen huurauto, ambachtenwandeling met gids, zagora oasewandeling, 4-daags woestijnprogramma inclusief kamelentocht, oaseactiviteiten, volpension en drankjes etc.

020-2214178

info@barrio-life.nl

Recommend Tour Packages

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Vredebestlaan 3 2685AJ Poeldijk

+ 020-2214178

info@barrio-life.nl

Certificaten

Certificaten

Reisorakel

Bekijk onze reviews op Reisorakel!

Waar kunnen we je mee helpen?

Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

Sluiten

Contact formulier 

 

Stel direct je vraag!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Bedrijfsuitje op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Offerte voor reisvoorstel op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een vrijblijvende en voorlopige richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Reisvoorstel op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Ik wil een gratis activiteit

Laat je naam en je e-mail achter en ontvang een gratis activiteit tijdens je reis cadeau!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat