Booking for : Rondreis Marokko langs de mooiste highlights

Rondreis Marokko langs de mooiste highlights

  • Vanuit Nederland vlieg je van Amsterdam direct op Casablanca en op het vliegveld hebben we een huurauto voor je klaarstaan
  • Tijdens deze Rondreis Marokko highlights ervaar je de magie van exotisch Marokko
  • Je verblijft in sprookjesachtige Riads centraal gelegen in de eeuwenoude Medina´s van de Marokkaanse Koningssteden

Reisinformatie

Rondreis Marokko langs de mooiste highlights

 

Tijdens deze Rondreis Marokko highlights ervaar je de magie van exotisch Marokko. Je verblijft in sprookjesachtige Riads centraal gelegen in de eeuwenoude Medina´s van de Marokkaanse Koningssteden. De oude paleizen van de Sultan en de bruisende lokale markten zijn op loopafstand en restaurantjes met Tajine en Cous-Cous zijn overal te vinden. Daarna reis je per huurauto door het Atlas gebergte naar het zuiden van Marokko voor een nacht in de rode zandduinen. Je gaat op pad met de zeer gastvrije woestijnbevolking, en na een wandeling met de kamelen, ervaar je de fonkelende sterrenhemel tijdens het diner rondom het kampvuur. De tocht gaat verder langs de spectaculaire Todra en Dades kloven en via het beroemdste lemen kasteel (Kasbah) Ait Ben Haddou, Je vervolgt je weg naar Marrakech waar we een fietstocht hebben uitgestippeld op zoek naar de verborgen 7 tombes van de Medina. Je sluit af aan het strand bij Essaouira alvorens je de auto weer inlevert op het vliegveld van Casablanca.

Hoe zit deze rondreis Marokko highlights in elkaar?

Vanuit Nederland vlieg je van Amsterdam direct op Casablanca en op het vliegveld hebben we een huurauto voor je klaarstaan. Je overnacht in Rabat, de hoofdstad van Marokko en tevens Koningsstad. De volgende dagen reis je verder naar de Koningssteden Meknes en Fes en kan je de Romeinse ruïnes van Volubilis bezoeken. Vanuit Fes reis je zuidwaarts richting de woestijn en overnacht je in Rissani om de dag erna per kameel door de woestijn te wandelen en te overnachten in een nomadentent. Verder zuidwaarts stop je bij de beroemde Dades vallei en de Kasbah Ait Ben Haddou en overnacht je in Ouarzazate. Je kruist de Atlas over en komt aan in de laatste Koningsstad Marrakech voor een fietstocht door de Medina. Vanaf Marrakech is het drie uur rijden naar het strand van Essaouira, waar je de reis afsluit. Op het vliegveld van Casablanca lever je de huurauto weer in.

Alleen de Koningssteden bezoeken per trein? Bekijk dan ook deze rondreis per trein van Tanger naar Marrakech. Korter highlights rondje maken per huurauto? Bekijk dan de Koningssteden rondreis met huurauto.

 

 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

 

photo

Dag 1,Rijden naar de hoofdstad van Marokko

Op het vliegveld van Casablanca staat er een huurauto voor je klaar en je rijdt in een klein uurtje naar de Koningsstad Rabat. Wil je Casablanca bezoeken? We kunnen je tips geven voor de mooiste plekken zoals de Hassan VII moskee. In Rabat hebben we voor de komende twee nachten een Riad voor je geserveerd, Een Riad is een soort oud herenhuis of paleisje. Vanmiddag kan je een mooie wandeling maken door de Medina van Rabat en het oude centrum van de stad. Tip: Geniet van een vistajine met de ondergaande zon op het strand van Rabat.
photo

Dag 2,De Koningsstad Rabat

Vandaag kun je in de ochtend een mooie stadswandeling maken via het oude kasteel, de Kasbah op de heuvel, de begraafplaats, de Medina maar ook de Ville Nouvelle, het art-deco Franse koloniale gedeelte van de stad. Bij de waterkant van Rabat bij de Medina steken veerboten overn naar het stadje en de stranden van Salé. Rabat is tevens ook de stad waar de koning vaak verblijft. De imposante koningspaleizen liggen wat zuidelijker en kun je wandelend of met de auto bezoeken. Tip: Weleens gesurft? Op het strand van Rabat worden er lessen aangeboden. Vanmiddag rijd je in twee uur rijd van Rabat naar Meknes, waar we een sfeervolle Riad voor je hebben gereserveerd. Het grote stadsplein Lahdim komt het meest tot leven aan einde van de middag en avond.
photo

Dag 3,Koningstad Meknes

Bezoek vandaag ook zeker het mausoleum van Moulay Ismail. Ook een wandeling rondom de koningspaleizen is een aanrader als een van de Marokko hoogtepunten. De Bab Mansour poort is de grootste toegangspoort tot de Medina en in de buurt vind je ook de koranschool. Vanmiddag rijd je in een uur naar Fes, waar je twee nachten verblijft in de oude Medina van de stad. Je kan er ook voor kiezen om onderweg van Meknes naar Fes de Romeinse ruïnes van Volubilis en ook het bedevaartstadje Moulay Idriss te bezoeken. Beide hebben een voor Marokko belangrijke geschiedenis.
photo

Dag 4,De 9000 straatjes van Fes

Fes is dé ambachtenstad van Marokko en tevens het culturele centrum van het land. Voor vanochtend kunnen we we een ambachtenwandeling voor je organiseren waarbij je de ambachtslieden van Fes ontmoet. Je ontmoet de gids bij één van de stadspoorten en je komt onderweg op bijzondere plekken in de Medina. Tijdens de houtbewerkingsworkshop leer je veel over de Marokkaanse cultuur en werk je samen met ambachtslieden. Ook ontmoet je de leerlooiers, timmermannen, houtbewerkers en tapijtenmakers. Vanmiddag kun je de paleizen bezoeken bij Fes El Jdid of de souk rondstruinen voor een mooie souvenir.
photo

Dag 5,De Berberaapjes van Azrou

Vandaag verlaat je het noorden van Marokko en rijd je richting het zuiden van Marokko door het Atlas gebergte. Onderweg kan je stoppen bij het dorpje Ifrane wat Zwitser aandoet of een wandeling maken bij de bossen van Azrou waar Berberaapjes leven. Je overnacht vanavond in een B&B in de natuur bij het stadje Midelt. In de omgeving van Midelt zijn er ook een aantal kloven te bezichtigen.
photo

Dag 6,Een nacht in de woestijn van Merzouga

Je verlaat het Atlas gebergte en daalt af richting het zuiden van Marokko. Onderweg kun je meerdere stops maken in bijvoorbeeld het lage Atlas gebergte of het stadje Errachidia en Erfoud. Onderweg zijn er ook veel Kashba´s te bezichtigen. We raden je aan een tulband te kopen voor het woestijnavontuur van vanmiddag. De kleurrijke markt van Rissani is de ideale plek waar verschillende sjalen te kopen zijn. Je rijdt in een uurtje naar Merzouga waar je onze woestijngids ontmoet. Waar veel reizigers in een jeep stappen en naar een opgezet tentenkamp rijden, kies je met ons voor een privé tocht. Je krijgt je eigen kameel en wandelt door de rode zandduinen van Merzouga. De nomadententen worden opgezet en je dineert rond het kampvuur onder de sterrenhemel. Een unieke ervaring tijdens je Marokko hoogtepunten reis.
photo

Dag 7,Merzouga naar de Dades vallei

Je wordt wakker met de opkomende zon en de geur van het ontbijt. Het tentenkamp wordt afgebroken en je wandelt met de kamelen terug naar het dorpje Merzouga. Je neemt afscheid van de gids en pikt je huurauto op voor een mooie rit langs de woestijn naar het dorpje Boulmane Dades in de Dades Vallei. Onderweg raden we je aan te stoppen bij de stad Tinerhir, hier ligt de beroemde spectaculaire Todra kloof. Na dit bezoek rijd je verder naar Boulmane Dades en daarna naar boven het Dades kloof gebied in. Hier hebben we voor vanavond een B&B voor je gereserveerd.
photo

Dag 8,Van de Dades Vallei naar Ait Ben Haddou

Vanuit Boulmane Dades kun je vanochtend tijd uitrekken om een wandeltocht te maken door de vallei of een mooie autorit te maken door de kloof, langs de verschillende hoogtepunten. Je overnachtingplek vanavond is bij de beroemde Kasbah Ait Ben Haddou, echter alvorens je daar aankomst kom je nog langs de enorme groene oase van Skoura met haar mooie kastelen. Houd je van films? Bezoek dan zeker ook de filmstudio´s van Ouarzazate en het kasteel van Game of Thrones. Bij aankomst in Ait Ben Haddou kan je de Kasbah bezoeken en overnacht je op een sfeervolle plek in het dorp.
photo

Dag 9,Van Ait Ben Haddou naar Marrakech

Vanuit Ait Benhaddou is het een kleine vier uur rijden door het Atlas gebergte naar Marrakech. Geniet je van watervallen? Maak dan een tussenstop in het gebied van Ourika. Een mooie natuurplek met watervallen en rivieren. In Marrakech hebben we een sfeervolle Riad gereserveerd in de oude stad. Bij aankomst kun je alvast het Djema Efna plein bezoeken en daar een leuk restaurantje uitzoeken.
photo

Dag 10,Fietstocht door Marrakech

Voor vanochtend hebben we een fietstocht door de Medina voor je georganiseerd. Je ontmoet de gids en stapt op de fiets en het avontuur begint. In een kleine drie uur fiets je buiten de Medina, langs de monumenten, door de Souk en ga je op zoek naar de tombes van de 7 heiligen. Onderweg stop je in een lokaal huis voor een muntthee en leer je meer over de 7 groentes van de Cous-Cous. Vanmiddag raden we aan de Saadian tombes en het Bahia paleis bezoeken. Wil je graag leren hoe je een tajine maakt? Vraag ons dan naar de Marokkaanse kookworkshop.
photo

Dag 11,Marrakech naar Essaouira

Blijf je nog graag een dagje in Marrakech? Rijd dan einde van de middag naar Essaouira. Zin in strand? In een kleine drie uur sta je aan het strand van Essaouira. We hebben hier een sfeervolle Riad voor je gereserveerd en de Medina en het strand zijn op loopafstand. Essaouira is een kleinschalige kustplaats met veel vissersbootjes en een zeewind die de temperaturen hier zelfs in de zomer heerlijk aangenaam maakt. Op het strand zijn kamelen waar je een mooie zonsondergang wandeling mee kan maken over het strand.
photo

Dag 12,Essaouira

Geniet vandaag van een ontspannende dag op het brede zandstrand van Essaouira of op één van de mooie dakterrassen van de restaurants van Essaouira. De Souk van Essaouira is nog een mooie plek voor de laatste souvenirs. Sportliefhebbers? Er zijn meerdere kite- en surfscholen en we kunnen een kamelenwandeling voor je organiseren met een kampvuur op het strand!
photo

Dag 13,Essaouira naar Casablanca

Als je vlucht later op de dag vertrekt van Casablanca, kun je ervoor kiezen om de ochtend nog in Essaouira door te brengen. Je zou ook al naar Casablanca stad kunnen rijden als je de grootste moskee van Noord-Afrika wilt bezoeken. Onderweg kun je nog stoppen in de kustplaatsen Safi of El Jadida. Op het vliegveld van Casablanca lever je de huurauto in en check je in voor je vlucht. Zou je graag iets aan deze rondreis willen toevoegen? Laat het ons weten en dan maken we de reis nog persoonlijker.

Reisdetails

  • Reisduur : 13 dagen
  • Beste seizoen : Voorjaar en najaar
  • Reissom vanaf: €845 p.p o.b.v. 2 pers.
  • Toeslag : €155 p.p feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

12x overnachtingen met ontbijt in o.a. Marrakech, Fes en Essaouira strand, 13 dagen huurauto, kamelenwandeling en overnachting in de woestijn bij Merzouga kamelenwandeling en fietstocht door de Medina van Marrakech

020-2214178

info@barrio-life.nl

Recommend Tour Packages

8 dagen start €425 p.p. o.b.v. 2 pers.

Culturele Rondreis Noord-Marokko

Offerte ontvangen

7 dagen start €379 p.p. o.b.v. 2 pers.

Vakantie Marokko met Atlasbergen en strand

Offerte ontvangen

10 dagen start €625 p.p. o.b.v. 2 pers.

Koningssteden Marokko rondreis per trein

Offerte ontvangen

8 dagen start €475 p.p o.b.v. 2 pers.

Rondreis Marokko Koningssteden huurauto

Offerte ontvangen

2 dagen start €169 p.p. o.b.v. 2 pers.

Koken in Marokko vanuit Spanje

Offerte ontvangen

5 dagen start €275 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Fes en Koningsstad Meknes

Offerte ontvangen

Contact met onze reisspecialist

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze reisspecialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Ontvang het Portugal landenboek

Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

Sluiten
Sluiten

*Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

Ontvang het Marokko landenboek

Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

Sluiten
Sluiten

*Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

Ontvang het Andalusië landenboek

Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

Sluiten
Sluiten

*Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

Reis op maat?

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Marokko specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Reis op maat?

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Portugal specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Reis op maat?

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Andalusië specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Contact met onze Andalusië specialist

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Andalusië specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Reis op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Waar wacht je op?

5% korting

+ gratis toegang tot alle Landenboeken

Dit is alleen voor reizigers die nog geen reisvoorstel hebben aangemaakt

voor een reis naar jouw keuze

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Welk thema's

spreken je aan?

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Contact met onze Portugal specialist

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Portugal specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Contact met onze Marokko specialist

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Marokko specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Reisvoorstel op maat

Sluiten

How to Set a Daily Diet Plan?

Subscribe to our daily newsletter.

Meer informatie over Marokko? 

Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.

*Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Vrijblijvende Prijsofferte aanvragen

020-2214178

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Bedrijfsuitje op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Advies nodig?

Loop je ergens tegen aan, heb je specifieke vragen of heb je advies nodig? Vul dan dit formulier in om contact op te nemen met onze specialist. Je krijgt een reactie binnen 2 werkdagen.

Waar kunnen we je mee helpen?

Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

Sluiten

Contact formulier 

 

Stel direct je vraag!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat