Booking for : Rondreis Fes met nacht in Merzouga woestijn

Rondreis Fes met nacht in Merzouga woestijn

  • Wij zorgen voor het al het vervoer, een huurauto, verblijf en volpension tijdens de nacht in de woestijn en kan je zorgeloos genieten van de reis. Vanuit Nederland vlieg je vanuit Eindhoven direct op Fes en vanuit Amsterdam met een stop in Casablanca.  
  • Het startpunt van de reis is Fes en ligt op een heuvel en de Medina is het oude centrum van de stad met meer dan 9000 straatjes. Fes is binnen Marokko de stad van de kunstenaars en de universiteiten
  • Deze Rondreis Fes met nacht in de woestijn is ideaal voor een korte vakantie van een week en is zelfs te verlengen of te verkorten indien nodig. In 8 dagen ervaar je de hoogtepunten van het zuiden van Marokko, waarbij je begint in Fes, de Koningstad met de grootste Medina van Marokko

Reisinformatie

Rondreis Fes met een nacht in de Merzouga woestijn

Deze Rondreis Fes met nacht in de woestijn is ideaal voor een korte vakantie van een week en is zelfs te verlengen of te verkorten indien nodig. In 8 dagen ervaar je de hoogtepunten van het zuiden van Marokko, waarbij je begint in Fes, de Koningstad met de grootste Medina van Marokko. Vanuit Fes rijd je het door het Atlas gebergte langs mooie natuurwonders en prachtige uitzichten. Onderweg richting de rode zandduinen van de woestijn bij Merzouga, Erg Chebbi, rijdt je langs de Ziz oase en kan je onderweg zwemmen. Na een wandeling met kamelen en een nacht in de woestijn, rijd je terug via de Dades Vallei voor een wandeling door de beroemde Dades en Todra kloof, de hoogtepunten van de vallei van de duizend Kasbah´s.

Hoe zit deze rondreis Fes met een nacht in Merzouga in elkaar?
Wij zorgen voor het al het vervoer, een huurauto, verblijf en volpension tijdens de nacht in de woestijn en kan je zorgeloos genieten van de reis. Vanuit Nederland vlieg je vanuit Eindhoven direct op Fes en vanuit Amsterdam met een stop in Casablanca.  Wil je een langere woestijnervaring meemaken dan kan je de nacht in de woestijn omwisselen voor de 3-daagse kamelensafari bij M´hamid waarbij je i.p.v. 24 uur, twee nachten en drie dagen door de woestijn reist en zo veel meer van de woestijn ziet.

Wist je dat we ook een rondreis Marrakech met nacht in de woestijn hebben? En als je meer tijd hebt op reis, is onze complete Marokko highlights reis een nog betere optie.

Hoogtepunten rondreis Fes met nacht in Merzouga woestijn
Het startpunt van de reis is Fes en ligt op een heuvel en de Medina is het oude centrum van de stad met meer dan 9000 straatjes. Fes is binnen Marokko de stad van de kunstenaars en de universiteiten. Op een klein uurtje ten westen van Fes ligt de koningstad Meknes en is een stad met paleizen, het mausoleum van Moulay Ismail en de koranschool Bou Inania. Het is een stad met voornamelijk veel Berber bevolking uit de lage Atlas waar je later in de reis bij Azrou bij de aapjes langskomt. Het dorpje Merzouga ligt aan de rand van het duingebied Erg Chebbi en is tevens de start van een nacht in de woestijn. De goud-oranje zandduinen van Erg Chebbi zijn prachtig om te beklimmen en hebben een 360 graden woestijnpanorama ideaal voor foto´s tijdens de zonsondergang of opgang.

photo

Dag 1,Aankomst in Fes

Bij aankomst op het vliegveld van Fes staat er een taxi voor je klaar die je naar je accommodatie brengt. We hebben een sfeervolle Riad voor je gereserveerd in de oude Medina van Fes. Riad´s zijn oude herenhuizen of paleisjes en de Medina is de oude ommuurde stad met klein pittoreske straatjes. Vanmiddag kan je een mooie wandeling maken door de 9000 straatjes van de Medina en de Souk, de markt in de Medina. Hier tussen de marktkoopmannen is er veel humor en voel je meteen in een andere wereld. In de avond is het gebied bij de Batha poort een mooie plek om te dineren. Tip: Vraag ons naar advies voor de leukste restaurantjes in de Medina.
photo

Dag 2,Op bezoek bij de ambachtslieden

Fes is dé ambachtenstad van Marokko en tevens het culturele centrum van het land. Voor vanochtend kunnen we een ambachtenwandeling voor je organiseren waarbij je de de ambachtslieden van Fes ontmoet. Je ontmoet de gids bij één van de stadspoorten van de Medina en je komt onderweg op bijzondere plekken in de Medina. Tijdens de houtbewerk workshop leer je veel over de Marokkaanse cultuur en werk je samen met de ambachtslieden. Ook ontmoet je de leerlooiers, de timmermannen, houtbewerkers en tapijtenmakers. Vanmiddag kan je de paleizen bezoeken bij Fes El Jdid of de souk in duiken voor een mooie souvenir.
photo

Dag 3,De aapjes van Azrou en de kloven bij Midelt

Vanochtend haal je de huurauto op en verlaat je het noorden van Marokko. We hebben een mooie rijdag gepland van Fes naar het Atlasstadje Midelt. Onderweg kan je meerdere stops maken in bijvoorbeeld het lage Atlas gebergte bij het Zwitsers aandoende Ifrane of maak een wandeling in de bossen bij Azrou waar je de Berberaapjes kan spotten of bezoek de kloven verderop in het gebergte. Vanavond overnacht je in een sfeervolle B&B in de natuur.
photo

Dag 4,Rijden door de Ziz vallei naar de zandduinen van Merzouga

Vanuit Midelt rijd je vanochtend verder door het Atlas gebergte om af te dalen richting Errachidia. Je maakt een mooie rit langs de Ziz rivier en de enorme oase met palmbomen die je begeleiden tot je aankomt bij het stadje Rissani. Je kan in Rissani de overblijfselen van de oude kastelen van Rissani bezoeken en de kleurrijke markt bezoeken, tevens een goede plek voor het kopen van een woestijnsjaal. Iets verderop ligt Merzouga, waar je de woestijngids ontmoet. Waar veel reizigers in een jeep stappen en naar een opgezet tentenkamp rijden, kies je met ons voor een privé tocht. Je krijgt je eigen kameel en wandelt door de rode zandduinen van Merzouga. De nomadententen worden opgezet en je dineert rond het kampvuur onder de sterrenhemel.
photo

Dag 5,Rijden door de Dades Vallei, de vallei van de 1000 Kasbah´s

Vanochtend word je wakker met de opkomende zon of de geur van het ontbijt. Het tentenkamp wordt afgebroken en je wandelt met de kamelen terug naar het dorpje Merzouga. Je neemt afscheid van de gids en pikt je huurauto op voor een rit noordwaarts naar het stadje Boulmane Dades. Je verblijft hier de komende twee nachten in een kleinschalige B&B met zwembad,
photo

Dag 6,Vrije dag voor bezoek aan de Dades kloof

Voor vannochtend kunnen we een wandeling met gids organiseren, waarbij je een 3-4 uur durende bergwandeling maakt door de kloof met prachtige uitzichten. Vandaag heb je de mogelijkheid om lekker te ontspannen bij het zwembad, een wandeling te maken of een mooie autorit te maken door de Dades kloof. Een autoroute met prachtige berggezichten en mooie hoogtepunten onderweg. Uiteindelijk kom je uit bij het smalste stuk van de kloof.
photo

Dag 7,Rijden naar de Todra kloof

Vandaag rijd je terug door het Atlas gebergte en kom je onderweg de spectaculaire Todra kloof tegen. Een nóg hogere kloof dan de Dades kloof, waar je wandelend en rijdend een route kan maken. Via Errachidia rijd je het Atlas gebergte door en voor vanavond hebben we een gezellige B&B geboekt rondom het dorpje Azrou. Geniet nog van de laatste nacht tussen de vriendelijke bevolking.
photo

Dag 8,Terug naar het vliegveld van Fes of reis verlengen?

Vandaag rijd je in anderhalf uur naar het vliegveld van Fes en mocht je wat meer tijd hebben, zou je nog een bezoek kunnen brengen aan de stad Meknes of de meren kunnen bezoeken rondom Azrou. Op het vliegveld van Fes lever je de huurauto in en check je in voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 8 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot eind juni
  • Reissom vanaf: €575 p.p. o.b.v 2 pers.
  • Toeslag : €45 p.p. feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

7x overnachtingen in karakteristieke Riads in de Medina´s van Fes en Meknes, sfeervolle hotels in Rissani en Azrou, een nacht in een nomadentent in de Sahara inclusief volpension en kamelenwandeling, 4 dagen huurauto en een transfer van het vliegveld Fes naar de accommodatie

020-2214178

info@barrio-life.nl

Recommend Tour Packages

2 dagen, 1 nacht start €119 p.p. o.b.v 2 pers.

Overnachten in de woestijn bij Merzouga

Offerte ontvangen

7 dagen start €445 p.p. o.b.v. 2 pers.

Rondreis Marrakech met nacht in de woestijn

Offerte ontvangen

8 dagen start €595 p.p. o.b.v. 2 pers.

Rondreis Zuid-Marokko met kamelensafari

Offerte ontvangen

4 dagen start €185 p.p. o.b.v. 2 pers.

Draa Vallei reis in de Zagora oase

Offerte ontvangen

3 dagen start €329 p.p. o.b.v. 2 pers.

Woestijn excursie per jeep naar Erg Chegaga

Offerte ontvangen

3 dagen start €279 p.p. o.b.v. 2 pers.

Vrijwilligerswerk Marokko in woestijnoase

Offerte ontvangen

Contact met onze reisspecialist

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze reisspecialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Ontvang het Portugal landenboek

Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

Sluiten
Sluiten

*Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

Ontvang het Marokko landenboek

Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

Sluiten
Sluiten

*Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

Ontvang het Andalusië landenboek

Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

Sluiten
Sluiten

*Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

Reis op maat?

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Marokko specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Reis op maat?

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Portugal specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Reis op maat?

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Andalusië specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Contact met onze Andalusië specialist

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Andalusië specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Reis op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Waar wacht je op?

5% korting

+ gratis toegang tot alle Landenboeken

Dit is alleen voor reizigers die nog geen reisvoorstel hebben aangemaakt

voor een reis naar jouw keuze

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Welk thema's

spreken je aan?

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Contact met onze Portugal specialist

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Portugal specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Contact met onze Marokko specialist

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Marokko specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Reisvoorstel op maat

Sluiten

How to Set a Daily Diet Plan?

Subscribe to our daily newsletter.

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Vrijblijvende Prijsofferte aanvragen

020-2214178

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Bedrijfsuitje op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Advies nodig?

Loop je ergens tegen aan, heb je specifieke vragen of heb je advies nodig? Vul dan dit formulier in om contact op te nemen met onze specialist. Je krijgt een reactie binnen 2 werkdagen.

Waar kunnen we je mee helpen?

Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

Sluiten

Contact formulier 

 

Stel direct je vraag!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Offerte voor reisvoorstel op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een vrijblijvende en voorlopige richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten