Booking for : Rondreis Andalusië; de grote steden per trein

Rondreis Andalusië; de grote steden per trein

Reisinformatie

Rondreis Andalusië; de grote steden per trein

Tijdens deze Andalusië rondreis, reis je per trein van Sevilla naar Córdoba, Granada en Málaga. De rondreis  is ideaal voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur en brengt je naar de mooiste steden van Spanje. Ontdek het rijke historisch verleden van Sevilla met de Katholieke achtergrond en de Arabische sfeer in Granada en Córdoba.

Hoe zit deze rondreis Andalusië per trein in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van Amsterdam en Eindhoven direct op Sevilla. Bij aankomst halen we je op van het vliegveld en verblijf je drie nachten in een karakteristiek stadshotel. Op de vierde dag hebben we de treintickets voor je geregeld van Sevilla naar Córdoba en hebben we een sfeervol hotel in de Moorse wijk gereserveerd. Op de zesde dag liggen ook de treintickets van Córdoba naar Granada voor je klaar en maak je een mooie reis naar de oude Moorse hoofdstad en check je in bij een stadshotel in het centrum. Op de zevende dag hebben we tevens de tickets voor het Alhambra paleis voor je gereserveerd en op de dag van je vlucht reis je terug naar Sevilla per trein of per bus naar het vliegveld van Málaga.

Bezoek je liever alleen één van de steden tijdens de korte stedentrip? Bekijk dan ook onze korte culturele bouwstenen Sevilla, Córdoba en Granada.

Hoogtepunten rondreis Andalusië; de grote steden per trein
Van de 16e tot de 18e eeuw was Sevilla een van de belangrijkste steden in de wereld. Sevilla werd de belangrijkste handelsstad van Europa nadat de kolonisten de ‘Nieuwe Wereld’ veroverd hadden. Handelaren kwamen uit allerlei hoeken om producten uit het continent Amerika te kopen in Sevilla. Wandel door de wijken die destijds centraal stonden in het dagelijkse leven en bezoek de historische gebouwen uit de Gouden Eeuw.

Córdoba was de voormalige Moorse hoofdstad én de parel van Spanje. Bij aankomst zie je de Mezquita boven de stad uitsteken. Deze voormalige Moorse moskee heeft al de karakteristieken behouden na de val van de stad, zelfs toen deze omgebouwd werd als kathedraal. Het gebouw is nog steeds alom bekend als ‘La Mezquita’, de moskee.

Granada staat uiteraard bekend om het magische Alhambra, dé trekpleister van de stad. Het kasteel torent boven de stad uit en kijkt uit op Albaicín, een stadswijk die de karakteristieke infrastructuur heeft van meer dan 800 jaar geleden. Je herkent hier nog veel elementen qua infrastructuur die afkomstig zijn uit de tijd van de Moren: smalle steegjes, Moorse muren en waterputten.

photo

Dag 1,Aankomst Sevilla

Bij aankomst op het vliegveld hebben we een taxi voor je klaar staan en voor de komende drie nachten hebben een kleinschalig karakteristiek stadshotel voor je gereserveerd. Wist je dat Sevilla de plek is waar Colombus per schip de stad uitvoer richting Amerika? Wandel vandaag langs deze beroemde Guadalquivir rivier, steek één van de historische bruggen over en oriënteer je alvast verder in de stad. Tip: Je komt bij de rivier de 12de eeuwse Torro del Oro tegen en vindt uit waarom deze toren een begrip is voor de Sevillanen...
photo

Dag 2,Barrio de Santa Cruz

Barrio betekent (volks)buurt en Barrio de Santa Cruz is de beroemde historische wijk van de stad waar je o.a. het Alcazar koninklijke paleis vindt. Een ander paleis in Santa Cruz is het Casa de Pilatos. Dichtbij ligt de kathedraal en de Giralda toren. Tip: de stierenvechtarena, de Plaza de Toros is een waar icoon in Sevilla en een bezoek waard. Vraag ons om tips van adresjes van de meer lokale Flamenco voorstellingen, een mooi avondprogramma.
photo

Dag 3,Triana en Macarena

Huur vandaag een fiets en ga op ontdekkingstocht door de stad. Je fietst over de Isabel II brug de wijk Triana in, de ¨Jordaan¨ van Sevilla en de geboorteplaats van Flamenco. Bezoek de levendige Triana markt en de omliggende straten. Rijdt verder naar de wijk Macarena en zie het kleurrijk Sevilla terug in de klassieke gebouwen, de pleintjes en het straatleven. Tip: Mocht je in de zomer reizen dat zijn de historische musea met airconditioning een goede afkoelpauze.
photo

Dag 4,Van Sevilla naar Cordoba

Vandaag reis je met onze treintickets naar Córodba waar we hebben een karakteristiek kleinschalig stadshotel voor je hebben gereserveerd. Je waant je de komende dagen in een Moors-Andalusische wereld van kleine straatjes, witte huizen en Arabische architectuur. Tip: Wandel vandaag rond zondondergang naar de Guadalquivir rivier over de beroemde Romeinse brug, Puente Romano, en bewonder de verlichte stad vanaf het water.
photo

Dag 5,De Mezquita en de Juderia

Córdoba is honderden jaren Arabisch en Islamitisch geweest. De Mezquita was de oude Moorse moskee van de stad en is omgebouwd tot Katholieke kathedraal en een must voor liefhebbers van geschiedenis. Op een steenworp ligt de Juderia, de Joodse wijk van de stad met pittoreske pleintjes en huizen en de synagoge. We raden tot slot ook het Alcazar paleis aan. Tip: Kom je in het voorjaar? Dan wandel je door een frisse geur van de bloemenpatios.
photo

Dag 6,Córdoba - Granada

Vandaag reis je van Córdoba naar Granada, een reis die dwars door de olijfgaarden loopt. Geniet onderweg van het uitzicht op de kastelen en torens die hoog op de heuvels staan. We hebben een karakteristiek stadshotel voor je gereserveerd in één van de historische wijken van de stad. Er is zeer veel te zien en te bezoeken in Granada en we raden aan een theehuis te bezoeken in de Albaicín wijk voor een eerste uitzicht over de stad en het Alhambra. Tip: Ga vanavond op pad met onze tapas bar tips.
photo

Dag 7,Het Alhambra en de Moren

Het Alhambra is het laatste overgebleven paleis van de Moren en een ware UNESCO highlight in Andalusië. We raden aan om een halve- of hele dag te plannen voor het bezoeken van de paleisgebouwen en omliggende tuinen. We hebben de kaartjes alvast voor je geregeld en zijn inclusief bij deze reis. Ontspan vanavond in een Arabisch hamam, toepasselijk om de Moorse dag mee af te sluiten.
photo

Dag 8,Sacremonte en Albaicín

Als je vlucht vandaag later op de dag vertrekt vanuit Sevilla of Málaga zullen we de trein- of bustickets later op de dag boeken en kan je een bezoek brengen aan de Sacromonte grotwoningen wijk. Verbeeld je in hoe je huis eruit zou zien in een grot en bezoek het museum. Albaicín is de Moorse wijk van Granada met pittoreske straatjes en kleine pleintjes, een Arabisch paleis en het archeologisch museum. In het centrum van Granada vindt je vooral veel kerken en de beroemde kathedraal van de stad.

Reisdetails

  • Reisduur : 8 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
  • Reissom vanaf: €495 p.p. o.b.v. van 2 pers.
  • Toeslag : €185 p.p. feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

7x in karakteristieke stadshotels, transfer van het vliegveld Sevilla naar Sevilla stad, treintickets tussen Sevilla-Cordoba, Cordoba-Granada en bustickets van Granada naar Malaga vliegveld, Alhambra paleis entreetickets

020-2214178

info@barrio-life.nl

Recommend Tour Packages

4 dagen start €199 p.p. o.b.v. 2 pers.

Citytrip Granada met culinaire activiteiten

Offerte ontvangen

4 dagen start €209 p.p. o.b.v. 2 pers.

Sevilla Citytrip Spaanse gastronomie

Offerte ontvangen

4 dagen start €185 p.p. o.b.v. 2 pers.

Gastronomische reis Cadiz

Offerte ontvangen

4 dagen start €195 p.p. o.b.v. 2 pers.

Actieve vakantie aan de Costa de la Luz

Offerte ontvangen

4 dagen start €135 p.p. o.b.v. 2 pers.

Beklim het koningspad Camino del Rey

Offerte ontvangen

4 dagen start €239 p.p o.b.v. 2 pers.

Actieve vakantie Sierra Nevada

Offerte ontvangen

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Vredebestlaan 3 2685AJ Poeldijk

+ 020-2214178

info@barrio-life.nl

Certificaten

Certificaten

Reisorakel

Bekijk onze reviews op Reisorakel!

Waar kunnen we je mee helpen?

Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

Sluiten

Contact formulier 

 

Stel direct je vraag!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Bedrijfsuitje op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Offerte voor reisvoorstel op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een vrijblijvende en voorlopige richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Reisvoorstel op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Ik wil een gratis activiteit

Laat je naam en je e-mail achter en ontvang een gratis activiteit tijdens je reis cadeau!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat