Booking for : Rondreis Algarve met logeren bij de boer

Rondreis Algarve met logeren bij de boer

Reisinformatie

Rondreis Algarve met logeren bij de boer

Tijdens deze rondreis Algarve ga je logeren bij de boer en ontmoet je de geitenhoeders van de binnenlanden van de Algarve. Je verblijft eerst aan de kust op een kleinschalige ecoboerderij gelegen in het Rio Formosa natuurpark dichtbij het strand, vissersdorpjes en mooie natuur en we hebben op de tweede dag alvast een boottocht voor je georganiseerd. Je tweede verblijfplaats is het geitenhoeders dorpje Furnazinhas gelegen aan het Via Algarviana langeafstandspad en midden in de natuur tussen fruitbomen en helderblauwe meren.

Hoe zit deze rondreis Algarve in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van o.a. Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven direct op Faro. Op het vliegveld hebben we een huurauto voor je klaarstaan en rijd je in een half uur naar het appartement op de ecoboerderij dat we voor je hebben gereserveerd. Geniet van het zwembad, pluk tomaten en groenten uit de tuin voor je maaltijden en op de tweede dag vaar je door het Rio Formosa natuurpark, waarbij je met de kapitein eerst een bezoek brengt aan de vismarkt en je eigen lunch inkoopt. Op de vijfde dag rijd je het binnenland in van de Algarve en check je in bij een boerenhuis van het dorpje Furnazinhas.  Je ontmoet hier vanmiddag een geitenhoeder en leert alles over het lokale leven op pad met de kudde door de natuur. De komende dagen kan je hier mooi wandelen op de Via Algarvia, het langeafstandspad en de omliggende dorpjes bezoeken. Gedurende de rondreis kan je meerdere activiteiten toevoegen aan je rondreis Algarve.

Korter op reis? Bekijk dan ook zeker de korte bouwsteen boerderijvakantie Algarve.

Hoogtepunten rondreis Algarve met logeren bij de boer
Er wordt vaak gezegd dat het zuiden van een land het meest bourgondisch en gezellig is. De Algarve, de zuidelijkse regio van Portugal is geen uitzondering. Het klimaat is er het hele jaar mild en droog, waardoor de Algarvianen ook echte “buitenmensen” zijn. De kusstrook van de Algarve is beroemd om haar pracht, maar uiteraard toeristischer, daarom beweegt deze reis zich meer in de authentiekere plekken in de Algarve. Je ontmoet hier de meer oorspronkelijke Algarvianen die als ambachtslieden, boeren en geitenhoeders er dagelijks op uit trekken om hun vakmanschap te beöefenen. Ten oosten van het stadje Albufeira is waar het traditionele en verrassende gedeelte van de Algarve (en deze reis) pas echt begint. Het is het gebied van mooie oude Quintas (boerderijen) in kleine witte dorpjes.

Het dorpje Quelfes is een mooie uitvalsbasis om de kuststreek van het oosten van de Algarve te verkennen. Quelfes ligt in het natuurpark Rio Formosa, waar je Marisqueiros (mosselvangers) tegenkomt die bij laag tij schelpen vangen, de zeedieren die je later weer terugziet op het menu in de leuke restaurantjes. Het is ook de plek waar in de haven van het mooie dorpje Olhao de vissers binnenkomen en de gezellige vismarkt van Olhao een lust voor het oog is. De mooie oude stad van Faro, de (culturele) gezellige hoofdstad van de Algarve is een ontmoetingsplek en er wonen veel studenten. Tot slot de eilanden van Rio Formosa met de witte stranden lijken vaak net Caribische eilanden en ontmoet de eilandbewones die leven van de visvangst.

photo

Dag 1,Aankomst op de boerderij

Op het vliegveld staat er een huurauto voor je klaar en in een half uur rijd je naar de ecoboerderij in de Algarve. De boerderij ligt in het Rio Formosa natuurpark en de komende dagen verblijf je in de natuur en op korte afstand van het stadje Olhao. Vanmiddag kan je een wandeling maken door de olijven- en fruitboom velden, genieten van het zwembad of naar het strand rijden. Voor vanavond kunnen we je tips geven voor een lekker visrestaurantje in het stadje Olhao.
photo

Dag 2,Per boot door de Rio Formosa

Voor vandaag hebben we een ontspannen boottocht voor je gereserveerd door het Rio Formosa park. Maar voorafgaand ontmoet je de kapitein voor een wandeling door de vismarkt van Olhao. Je koopt hier je eigen Algarve lunch in. Tips: Een gekookte krab, sardientjes gegaard in citroën en Algarve taartjes. De boot stopt op verschillende eilanden bij vissersdorpjes, waar je meer ziet van het traditionele leven in de Algarve en kan lunchen op de strandjes. Bij terugkomst in Olhao kennen we een heerlijke ijssalon om af te koelen met een Portugees ijsje.
photo

Dag 3,Meehelpen op de boerderij

Vandaag kan je een ochtendje meehelpen bij de boer bijboeken en meer leren over olijven, sinaasappels, amandelen en andere typische vruchten uit de Algarve. Tevens leer je meer over ecologische moestuinieren en wat daar bij komt kijken. Je zou ook kunnen kiezen voor een jam maak workshop waarbij je fruit uit de tuin oogst en leert van de boerin hoe je van fruit de lekkerste jam kan maken. Je krijgt uiteraard een potje mee naar huis. Of vraag ons naar de kookworkshop vijgen- en amandeltaartjes bakken. In het dorp zijn ook fietsen te huur, waarmee je langs de stranden van Olhao kan fietsen en een mooie stranddag kan maken.
photo

Dag 4,Lagos en de Cataplana

Je kan vandaag een mooie autoroute maken richting het westen van de Algarve richting de mooie kliffen en stranden van Lagos. Het stadje Silves is ook mooi om op de route mee te nemen. Blijf je liever dichterbij? Bezoek dan zeker de oude stad Faro met het historisch centrum. We organiseren hier ook een Portugese Cataplana lunch kookworkshop in een leuk restaurantje in Faro stad.
photo

Dag 5,Op weg naar de geitenhoeders

Vanuit de boerderij rijd je met de auto in een uurtje naar het geitenhoeders dorpje Furnazinhas. De weg naar Furnazinhas gaat langs kleine dorpen en je bevindt je in het gebied van vriendelijke fruitboom boeren en geitenhoeders. Je verblijft in ¨het huis van de boer¨, een guesthouse in het dorp. Vanmiddag kan je een wandeling maken in de omgeving of vraag ons om de workshop rieten manden maken. Ons kent ons, dus binnen korte tijd weet het dorp van je aanwezigheid en groeten de mensen je op straat.
photo

Dag 6,Trek je eigen plan in de Barrocal heuvels

Vanochtend ontmoet je een geitenhoeder uit het dorp en je gaat met hem op pad door de heuvels met zijn horde geiten. Je leert waarom een geitenhoeder een wandelstok meeneemt, hoe geiten bij elkaar gehouden worden en aan het begin van de middag breng jij de horde geiten weer compleet terug. Vanmiddag kan je een wandeling maken over de gemarkeerde wandelroute van de Via Algarviana. De Via Algarviana is een wandelroute die van de Spaanse grens dwars door de Algarve loopt.
photo

Dag 7,Fuzineiros - Faro

Afhankelijk van je vluchttijd vertrek je in de ochtend naar het vliegveld of kun je nog een gedeelte van de dag gebruiken om bijvoorbeeld naar Montinho te rijden en een wandeling maken rondom de stuwmeren of ontspannen in het dorpje. Zou je graag nog wat langer in Portugal verblijven dan kun je heel gemakkelijk het aantal nachten in de Algarve bij ons verlengen of kiezen voor een aansluitende bouwsteen of rondreis die we aanbieden in de buurt.

Reisdetails

  • Reisduur : 7 dagen
  • Beste seizoen : Gehele jaar
  • Reissom vanaf: €455 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Toeslag : €199 p.p feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

4x overnachtingen op een gezellige ecoboerderij bij de kust en 2x overnachtingen in een boerendorp bij de Via Algarviana, 7 dagen huurauto, workshop en wandeling geitenhoeden en Rio Formosa boottocht langs de eilanden met rondleiding vismarkt

020-2214178

info@barrio-life.nl

Recommend Tour Packages

4 dagen start €279 p.p. o.b.v. 2 pers.

Creatieve vakantie Portugal in de natuur

Offerte ontvangen

4 dagen start €169 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wijnreis en rondreis Douro Vallei

Offerte ontvangen

4 dagen start €179 p.p. o.b.v. 2 pers.

Boerderijvakantie in de Portugese Algarve

Offerte ontvangen

4 dagen start €156 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Portugal naar UNESCO stad Évora

Offerte ontvangen

4 dagen start €189 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Porto en proef de Port

Offerte ontvangen

4 dagen start € 245 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Lissabon bij Vasco da Gama

Offerte ontvangen

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Vredebestlaan 3 2685AJ Poeldijk

+ 020-2214178

info@barrio-life.nl

Certificaten

Certificaten

Reisorakel

Bekijk onze reviews op Reisorakel!

Waar kunnen we je mee helpen?

Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

Sluiten

Contact formulier 

 

Stel direct je vraag!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Bedrijfsuitje op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Offerte voor reisvoorstel op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een vrijblijvende en voorlopige richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Reisvoorstel op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Ik wil een gratis activiteit

Laat je naam en je e-mail achter en ontvang een gratis activiteit tijdens je reis cadeau!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat