Booking for : Overnachten in de woestijn bij Merzouga

Overnachten in de woestijn bij Merzouga

Reisinformatie

Overnachten in de woestijn bij Merzouga

Overnachten in de woestijn bij Merzouga is een bijzondere ervaring. Geniet van de zonsondergang vanaf de hoge Erg Chebbi zandduinen en de sterrenhemel in de nacht. Tijdens deze woestijn excursie “een nacht in de woestijn” ervaar je in korte tijd de zandduinen van de Marokkaanse Sahara. We hebben een comfortabel tentenkamp voor je geregeld en tevens het vervoer heen en terug van het dorpje Merzouga. In de avond is het diner en het ontbijt ook inclusief en kan je zo zorgeloos genieten van een nacht in de woestijn.

Hoe werkt overnachten in de woestijn bij Merzouga?
Je ontmoet de woestijngids aan het einde van de middag in het dorpje Merzouga en parkeert je auto in het dorp. Je stapt in de jeep en rijdt het laatste stuk door het zand naar het tentenkamp wat opgezet is bij de zandduinen van Erg Chebbi. Bij aankomst kan je de Erg Chebbi zandduinen beklimmen en een mooie wandeling maken. Na zonsondergang wordt het diner geserveerd op de binnenplaats. Je overnacht in je eigen tent en er is sanitair aanwezig in het kamp. Tip: Als je je matras meeneemt naar buiten slaap je onder de enorme sterrenhemel. De volgende ochtend wordt het ontbijt geserveerd en rijd je terug naar Merzouga waar je je auto weer oppikt en verder reist. Benieuwd naar andere woestijnopties? Bekijk dan onze andere Sahara bouwstenen en rondreizen

Kom je vanuit Marrakech? Dan is onze andere woestijnovernachting bij M´hamid dichterbij en is er tevens een kamelenwandeling inclusief.

Hoogtepunten van overnachten in de woestijn bij Merzouga
Vanuit Errachidia of Zagora rijd je in zuidoostelijke richting naar de stadjes Erfoud en Rissani. De provinciestadjes Erfoud en Rissani zijn bekend om Kashba´s in de omgeving, lokale markten en een etnische mix bevolking van nomadenstammen die zich gevestigd hebben in het gebied. Het dorpje Merzouga ligt aan de rand van het duingebied Erg Chebbi en is tevens de start van dit woestijnavontuur. Het dorpje bevindt zich op de weg richting Taouz en Merzouga staat bekend om de geel-oranje zandduinen. Merzouga is verder makkelijk te bereiken vanuit beiden steden Fes en Marrakech.

photo

Dag 1,Naar de zandduinen van de Sahara

In het dorpje Merzouga ontmoet je vanmiddag onze woestijngids en samen parkeer je je huurauto op een veilig plek. Per jeep rijd je de Sahara in en je komt aan bij het sfeervolle woestijntentenkamp. Je krijgt je eigen ingerichte tent met comfortabele bedden en er is een gedeelde douche en toilet aanwezig. Neem de tijd voor een mooie wandeling door de zandduinen en beklim een hoge zandduin om de ondergaande zon te bekijken. Bij terugkomst dineer je rondom het kampvuur en kom je in gesprek met medereizigers. Tip: Als je buiten overnacht kan je in slaap vallen met de sterrenhemel.
photo

Dag 2,Terugkomst in Merzouga

Je wordt wakker met de zon of de geur van het ontbijt. Na een douche en ontbijt heb je nog de tijd voor een wandeling en daarna vertrek je per jeep terug naar Merzouga. Je neemt afscheid van de woestijngids en start je huurauto weer richting het volgende avontuur. Mocht je van plan zijn met openbaar vervoer te reizen, vraag ons dan naar de bustijden en routes vanuit Fes. We kunnen ook privé vervoer regelen of een huurauto voor je boeken vanuit beiden steden. Liever met kamelen wandelen en in een nomadentent slapen? Bekijk dan onze andere bouwstenen.

Reisdetails

  • Reisduur : 2 dagen, 1 nacht
  • Beste seizoen : Eind september tot eind juni
  • Reissom : €119 p.p. o.b.v 2 pers.
  • Toeslag : Geen toeslag

Inbegrepen bij deze reis

1x overnachting in woestijntentenkamp, diner en ontbijt, vervoer per 4x4 van Merzouga naar het tentenkamp

020-2214178

info@barrio-life.nl

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Vredebestlaan 3 2685AJ Poeldijk

+ 020-2214178

info@barrio-life.nl

Certificaten

Certificaten

Reisorakel

Bekijk onze reviews op Reisorakel!

Waar kunnen we je mee helpen?

Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

Sluiten

Bedrijfsuitje op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Offerte voor reisvoorstel op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een vrijblijvende en voorlopige richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Reisvoorstel op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Ik wil een gratis activiteit

Laat je naam en je e-mail achter en ontvang een gratis activiteit tijdens je reis cadeau!

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Contact formulier 

 

Stel direct je vraag!