Booking for : Noord-Portugal Rondreis Douro Vallei & Porto

Noord-Portugal Rondreis Douro Vallei & Porto

Reisinformatie

Noord-Portugal Rondreis Douro Vallei & Porto

Tijdens deze Noord-Portugal Rondreis Porto & Douro Vallei hebben we de hoogtepunten van het mooie noorden van Portugal in één reis gegoten. Het zijn de UNESCO steden die het Noord-Portugal zo mooi maken. De steden Porto, Coïmbra, Braga en Guimareas zijn de culturele parels van deze reis. In het achterland van de steden kronkelt de Douro rivier en kan je tijdens deze reis genieten van de fotogenieke vallei en de omliggende natuur. Vanuit Coïmbra heb je ook de mogelijkheid voor een mooie dagtocht door de sprookjesachtige Schistdorpjes, de 27 leistenen dorpjes, aan elkaar geregen met wandelpaden door de natuur. De afsluiting van deze reis vindt plaats langs het strand bij de kabeljauwhoofdstad van Portugal, het sfeervolle stadje Aveiro. Je kan hier nog in een gondel door de kanalen varen, een dag strand meepakken of de kabeljauwhistorie induiken met een aantal mooie bezoeken aan musea en een Nederlands kabeljauwship. Op het vliegveld van Porto lever je de huurauto weer in en check je in voor je vlucht.

Als week er tussen uit of als deel van langere Portugal rondreis?
Vanuit Nederland vlieg je van o.a. Amsterdam en Eindhoven direct op Porto stad. Deze rondreis is daarmee ideaal te boeken als week er tussen uit. Wil je meer van het erfgoed van Portugal zien? Bekijk dan ook onze andere culturele rondreizen door Portugal.

Achtergrondinformatie

Reis terug in de tijd in Portugal
De Romeinen, Germanen, en Arabieren hebben in het verleden allemaal Portugal overvallen. Echter in de 15e en 16e eeuw was Portugal zelf een groot koninkrijk en ontdekte andere continenten. De overgebleven rijkdommen zien we terug in historische steden zoals Braga, Guimaraes, Estremoz, Évora, Sintra en Óbidos. Een aantal hiervan zijn door UNESCO benoemd tot werelderfgoed. In deze reis bezoek je een aantal van deze bijzondere erfgoed plekken.

Porto, het begin van het katholicisme in Braga, en het begin van Portugal in Guimaraes
Porto, heeft haar naam te bedanken aan de Romeinen die het als havenstad gebruikten. Het centrum van Porto wordt gezien als UNESCO werelderfgoed door haar prachtige, geconserveerde betegelde gebouwen. Op een uur rijden ligt de UNESCO stad Guimaraes, waar in de 12e eeuw de identiteit van Portugal werd geboren. Naast Guimaraes ligt de UNESCO stad Braga, één van de oudste steden van Portugal, met een belangrijke rol voor het katholicisme

De stad Porto is door de Douro rivier opgedeeld in twee gedeeltes. Het oude centrum van Porto ligt aan de noordkant met het gezicht naar het zonnige zuiden. Vila Nova de Gaia, de zuidkant van de rivier, is waar de Port kelders met de neus naar het noorden liggen, zodat in de zomer de bodega´s in de schaduw liggen. Vanuit Porto stroomt de Douro rivier de Atlantische Oceaan in.

Porto is de Portugese stad van de blauw-witte wandtegels. Er hangen grote kunstwerken aan de muur in openbare ruimtes zoals het station van de stad. Porto is een oude UNESCO stad met een klein oud centrum gelegen aan het water, herkenbaar door de huizen met rode dakpannen.

Coimbra, één van de oudste universiteiten ter wereld
De universiteit torent boven de stad van Coimbra uit en er is weinig veranderd gedurende de afgelopen zeven eeuwen. De universiteit is gehuisvest in verschillende prachtige gebouwen en de stad heeft een mooi historisch centrum. Vanuit Coimbra zijn er twee mooie dagexcursies te ondernemen. Onder Coïmbra ligt het leistenen Schist gebied met pittoreske kleine boerdendorpjes van steen.  De 27 dorpjes zijn gebouwd van leistenen en zijn verstopt in de groene heuvels. Hier heeft de tijd al eeuwen stil gestaan. Verder is het een must om het sprookjesachtige Bussaco paleis te bezoeken dat zich in de beboste heuvels bevindt ten zuiden van Coïmbra.

Douro gebied
Het Douro gebied is het achterland van Porto en de regio waar Porto haar historische rijkdom aan te danken heeft. De heuvels zijn bezaaid met wijnranken die zich voor meer dan honderd kilometer uitstrekken richting de Spaanse grens.

photo

Dag 1,Aankomst in Porto

Op het vliegveld van Porto hebben we een huurauto voor je gereserveerd en in een half uur rijd je naar het karakteristieke stadshotel in het centrum van Porto. Porto is de plek waar de Douro rivier de Atlantische Oceaan in stroomt en waar de Douro druiven in portkelders opgeslagen worden. Vanmiddag kan je een mooie wandeling maken door het oude centrum van Porto richting de rivierkade van de Douro. Vanavond kan je genieten van een traditionele maaltijd uit Porto met uiteraard een glaasje Port na afloop.
photo

Dag 2,De tegelroutes van Porto

De stad Porto is door de Douro rivier opgedeeld in twee gedeeltes. Via de Ponte Luis I brug steek je over naar Gaia en waan je je in de rijke en lange historie van de Port en portbodega´s. Je kan een historische portwandeling bijboeken en meer te weten te komen over de rol van de Douro rivier in Noord-Portugal. Wist je dat Porto de tegelstad is van Portugal? Wandel naar het met tegels ingelegde treinstation van Porto en bewonder de hoge muren. Vraag ons naar onze tegelroutes door de stad. Je kan ook een optionele tegelworkshop bijboeken en meer leren over de geschiedenis van de tegelcultuur.
photo

Dag 3,De UNESCO steden Braga en Guimaraes

Vanochtend haal je je huurauto op en rijd je in een uurtje naar naar de historische plaatsen Braga en Guimaraes. Je eerste stop is Braga, één van de oudste steden van Portugal met een belangrijke rol binnen het het katholicisme. Op 20 minuten van Braga ligt UNESCO Guimaraes, waar in de 12e eeuw de Portugese identiteit ontstaan is. Vanuit Guimaraes is het een uurtje naar de Douro regio waar je de komende twee nachten verblijft in een karakteristieke wijnbodega.
photo

Dag 4,Per boemeltrein door de Douro

Vandaag adviseren we je graag voor één mooie autorit langs de Douro rivier. Er is veel te zien en er zijn meerdere bodega´s te bezoeken. Op een half uur ligt het Douro vallei stadje Peso da Regua. Dit stadje was eeuwen de plek waar de druiven op schepen vervoer werden naar Porto. We kunnen hier een boottocht voor je reserveren over de Douro waarbij je de wijnvelden, de bodega´s en de slingerende Douro rivier ervaart. Tip: Een reis per boemeltrein naar de Spaanse grens is een mooie middagactiviteit.
photo

Dag 5,De Universiteit van Coïmbra

Vandaag rijd je in anderhalf uur naar de stad Coïmbra. Aan het einde van de ochtend hebben we een wandeling met een oude studente van de Universiteit van Coïmbra geregeld. Je bezoekt één van de oudste universiteiten ter wereld en hoort de verhalen over het belang van deze universiteit voor de identiteit van Portugal. Vanmiddag heb je verder de tijd om het oude gedeelde van de stad te verkennen. Je overnacht in een karakteristiek stadshotel in Coïmbra.
photo

Dag 6,De 27 Schist dorpjes

Op een half uur rijden van Coïmbra ligt het beroemde Schist gebied. Een netwerk van 27 eeuwenoude dorpjes gemaakt van leisteen verborgen in de bossen van Lousa. Vooral het gebied rond Talasnal is een aanrader voor een bezoek. Je kan met de auto een mooie autorit maken langs de dorpjes, maar er liggen ook wandelpaden tussen de dorpjes. Je overnacht vandaag in een oud stadshotel in het kuststadje Aveiro en onderweg kan je nog stoppen bij het bizarre Bussaco paleis en haar paleistuinen.
photo

Dag 7,De gondels van Aveiro

De kuststadjes Aveiro en Ilhavo staan bekend om de route van de Kabeljauw. De kabeljauwboten kwamen hier binnen en de vis werd in de haven gezout. Er ligt een oud Nederlands kabeljauw schip in Ilhavo en het kabeljauw museum is een aanrader. Aveiro is bekend om de historische panden en de gondels die door de kanalen varen en wordt ook wel het “Venetië van Portugal genoemd. Tip: Een diner aan het strand met ondergaande zon is een aanrader.
photo

Dag 8,Aveiro en vlucht

Als je vlucht vandaag later op de dag vertrekt kan je dag gebruiken om meer van Aveiro en omgeving te zien. We organiseren hier een wandeling naar waar het zout op een natuurlijke manier wordt gewonnen en je kan met een gids een wandeling maken door het historisch centrum en de vismarkt. Vanaf Aveiro is het uur rijden naar het vliegveld van Porto en op het vliegveld kan je je huurauto weer inleveren en check je in voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 8 dagen
  • Beste seizoen : Eind maart t/m half november
  • Reissom vanaf: €545 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Toeslag : €165 p.p feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

7x in karakteristieke stadshotels en B&B in de natuur, huurauto all-risk verzekerd alle dagen, uitgebreide reisbescheiden met achtergrondinformatie en lokale tips, 24/7 contact met ons kantoor voor tips en suggesties tijdens de reis

020-2214178

info@barrio-life.nl

Recommend Tour Packages

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Vredebestlaan 3 2685AJ Poeldijk

+ 020-2214178

info@barrio-life.nl

Certificaten

Certificaten

Reisorakel

Bekijk onze reviews op Reisorakel!

Waar kunnen we je mee helpen?

Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

Sluiten

Contact formulier 

 

Stel direct je vraag!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Bedrijfsuitje op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Offerte voor reisvoorstel op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een vrijblijvende en voorlopige richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Reisvoorstel op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Landenboek Portugal

Een compleet overzicht met alle Activiteiten.

Locaties en Mogelijkheden

*Je ontvangt het landenboek direct in je mail

Ik wil een gratis activiteit

Laat je naam en je e-mail achter en ontvang een gratis activiteit tijdens je reis cadeau!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat