Booking for : Natuurvakantie Portugal langs de highlights

[recaptcha]

Natuurvakantie Portugal langs de highlights

Meer informatie

Reisinformatie

Natuurvakantie Portugal langs de highlights

 

Tijdens deze natuurvakantie Portugal reis je van Porto naar Lissabon en onderweg verbind je per huurauto de mooiste natuurparken en highlights van Noord Portugal. Je helpt mee op een wijnbodega in de Douro vallei en kampeert en kanoet over de Portugese rivieren. Ideaal voor wie de grote steden wel wil zien, maar het meest geniet van wandelen en fietsen en verblijven in de natuur.

Hoe zit deze natuurvakantie Portugal in elkaar?

Vanuit Nederland vlieg je van Amsterdam en Eindhoven direct op Porto. Op het vliegveld word je opgehaald en verblijf je één nacht in Porto alvorens je op de tweede dag met eigen huurauto het achterland intrekt. Via de Douro regio rijd je naar de dennebossen van het leistenen Schist gebied, een sprookjesachtige omgeving. Verder zuidwaarts kom je langs Coimbra, ervaar je een glamping kampeernacht met kanoactiviteit en kom je aan in de UNESCO stad Évora. Je kan hier met een geitenhoeder op stap en in de avond sterren kijken op de beste plek van Europa. Je eindigt in Lissabon waar je mooi kan varen op de Taag of kan fietsen door de stad. We brengen je naar afloop weer naar het vliegveld van Lissabon voor je vlucht terug naar Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven.

Hoogtepunten natuurvakantie Portugal

Het Douro gebied is het achterland van Porto en de regio waar Porto haar historische rijkdom aan te danken heeft. De heuvels zijn bezaaid met wijnranken die zich voor meer dan honderd kilometer uitstrekken richting de Spaanse grens. Al sinds wijn en port ontdekt werden, is de Douro vallei de regio met het perfecte klimaat en ondergrond waar druiven ideaal op groeien. De Douro rivier maakt zijn weg al kronkelend door de heuvels van het UNESCO gebied,dat bedekt is met terrassen met wijngaarden die van deze rivier leven. Op menige heuvel staat een oude Quinta boerderij uitkijkend over de Douro. De stad Porto is door de Douro rivier opgedeeld in twee gedeeltes. Het oude centrum van Porto ligt aan de noordkant met het gezicht naar het zonnige zuiden. Vila Nova de Gaia, de zuidkant van de rivier, is waar de Port kelders met de neus naar het noorden liggen, zodat in de zomer de bodega´s in de schaduw liggen. Vanuit Porto stroomt de Douro rivier de Atlantische Oceaan in.

Dichtbij Coïmbra ligt verborgen in de bosrijke heuvels van dennen- en eucalyptusbomen een mysterieus netwerk van leistenen dorpjes. De “Schist dorpjes” genaamd, zijn gehuchten van kleine huisjes met zwart leistenen en kabbelende beekjes die langs de dorpen stromen. Het netwerk van rond de 45 Schist dorpjes wordt met wandelpaden verbonden. In één van de dorpjes verblijf je in je eigen Schist huisje in een kunstenaarscentrum waar kunstenaars uit de hele wereld met inspiratie uit de natuur werken. Verblijf in je eigen leistenen historische huisje in een creatief kunstenaarscentrum, leer met hout, klei en steen te werken en wandel door de natuur.

 

Vergelijk deze reis ook met onze andere actieve natuurvakantie langs de kust van Portugal. Bezoek je liever alleen één van de steden tijdens de korte stedentrip? Bekijk dan ook onze korte culturele bouwstenen Lissabon en Évora. We hebben ook Portugal rondreizen van 2 weken, 3 weken en 4 weken! Neem contact op met onze Portugal expert voor meer informatie of advies!

 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

 

photo

Dag 1,Aankomst in Porto

Op het vliegveld van Porto wordt je opgehaald en brengen we je naar het karakteristieke stadshotel in het centrum van Porto. Porto is de plek waar de Douro rivier de Atlantische Oceaan in stroomt en waar de port wijn in bodegas opgeslagen worden. Vanmiddag kan je een mooie wandeling maken door het oude centrum van Porto richting de rivierkade van de Douro. Vanavond kan je genieten van een traditionele maaltijd uit Porto met uiteraard een glaasje Port na afloop.
photo

Dag 2,Slingeren langs de Douro vallei

Vanochtend haal je je huurauto op en rijd je in anderhalf uur naar de Douro regio. Je verblijf op een kleinschalige port boerderij in het meer traditionele oostelijke gedeelte van de Douro, waar druiven nog met de voeten gestampt worden. Vanmiddag kan je een wandeling maken door de druivenvelden of één van de dorpjes bezoeken in de omgeving.
photo

Day 3,Meehelpen op de Wijnbodega

Voor vanochtend hebben we een wandeling met de druivenboer op het programma staan. Je krijgt handschoenen mee en hier en daar zullen wat druivenrank gesnoeid moeten worden, druiven geproefd, een druivenplant gepoot of je taak is meehelpen met de oogst. Vanmiddag kan je een mooie boottocht maken op de Douro rivier of de Douro boemeltrein nemen door de volle natuur richting de Spaanse grens. Vraag ons om advies en we helpen je graag.
photo

Dag 4 ,Richting de leistenen Schist dorpjes

Je verruilt de heuvels van de Douro regio voor bossen en zwarte leisteen gebouwde huisjes in het Schist gebied. We raden je aan om onderweg te stoppen in de plaats Coimbra. In deze UNESCO stad bevindt zich één van de oudste universiteiten ter wereld en is het bezoeken zeker waard. Je verblijft de komende nachten in het Schist gebied, in één van de typische leistenen dorpjes midden in de natuur.
photo

Dag 5 ,Wandelen in een sprookjesomgeving

Vandaag kan je ervoor kiezen om een dag wandelend op pad te gaan en van dorpje naar dorpje te wandelen. Bergbeekjes stromen door stenen dorpjes met een paar inwoners en de sfeer is alsof je terug in de tijd gaat. Vraag ons naar de wandelroutes door het gebied en we helpen je graag verder. Je kan ook kiezen voor het volgen van creatieve workshops. Zo is er figuratieve kerkamiek, potten- en tegelsbakken en schilderen,
photo

Dag 6,Kamperen in de natuur

Vanochtend en vanmiddag kan je nog genieten van de Schist omgeving en een mooie tocht per auto maken. Onderweg kan je het oude natuurgebied Sao Mamede bezoeken en met onze huurfiets langs de dorpen en kastelen fietsen. Vanavond overnacht je in een comfortabele Glamping tent in de natuur naast een mooie rivier. De tent is mooi ingericht en je ervaart de rust en stilte van de omgeving.
photo

Dag 7,Kayakken op de rivier

Voor vanochtend hebben we een kayak activiteit georganiseerd. Je maakt per tweetal een mooie tocht over de rivier met hier en daar stroomversnellingen. Bij terugkomt kan je douchen en rijd je in een uur naar de stad Évora. Je verblijf hier de komende twee nachten op een oude boerderij en je kan vanmiddag een mooie wandeling maken door de historische UNESCO stad. Tip: Vraag ons om leuke restaurantjes voor vanavond.
photo

Dag 8,Sterrenkijken bij het Alqueva meer

Vandaag kan je je eigen plan trekken en bijvoorbeeld richting het grote Alqueva meer rijden. Je kan onderweg stoppen in typische Portugese dorpjes en een wandeling maken langs het meer. Je kan voor vanochtend ook een een fietstocht door Évora boeken, een wandeling maken met een geitenhoeder of kiezen voor één van onze ambachtenworkshops zoals pottenbakken. Voor vanavond kan je een sterrenkijk avond boeken bij het Alqueva meer.
photo

Dag 9,Varen over de Taag

Vandaag kan je onderweg naar Lissabon het Arrabida park bezoeken. In dit park zijn dolfijnen te bekijken, kan je snorkelen en genieten van de mooie stranden. In Setúbal is tevens één van de mooiste vismarkten ter wereld te vinden. In Lissabon kan je je huurauto weer inleveren en we hebben hier voor de komende nacht een karakeristiek stadshotel gereserveerd. Maak vanavond een mooi boottocht over de Taag en geniet van de stad vanaf het water.
photo

Dag 10,Fietsen door Lissabon

Als je vlucht later op de dag vertrekt kan je vandaag met de historische tram, nummer 28, Lissabon ontdekken. Cultuurliefhebbers beginnen met het Jéronimo klooster en de plek waar Vasco de Gama ligt begraven. Je kan dit ook wandelend doen of kiezen voor onze fietstour met gids, waarbij je op wat minder toeristische plekken komt. We de accommodatie halen we je op en brengen we je naar het vliegveld van Lissabon waar je incheckt voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 10 dagen
  • Beste seizoen : Eind maart t/m half november
  • Reissom vanaf: €735 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Toeslag : €109 p.p feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

9x overnachtingen met ontbijt in karakteristieke stadshotels, wijnbodega en glamping tent, huurauto voor 8 dagen, retourtransfer vliegveld, kajakactiviteit, en een ochtend meehelpen op een wijnbodega

020-2214178

info@barrio-life.nl

Recommend Tour Packages

4 dagen start €279 p.p. o.b.v. 2 pers.

Creatieve vakantie Portugal in de natuur

Offerte ontvangen

4 dagen start €169 p.p. o.b.v. 2 pers.

Wijnreis en rondreis Douro Vallei

Offerte ontvangen

4 dagen start €179 p.p. o.b.v. 2 pers.

Boerderijvakantie in de Portugese Algarve

Offerte ontvangen

4 dagen start €156 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Portugal naar UNESCO stad Évora

Offerte ontvangen

4 dagen start €189 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Porto en proef de Port

Offerte ontvangen

4 dagen start € 245 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Lissabon bij Vasco da Gama

Offerte ontvangen

Waar kunnen we je mee helpen?

Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

Sluiten

Contact formulier 

 

Stel direct je vraag!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Bedrijfsuitje op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Offerte voor reisvoorstel op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een vrijblijvende en voorlopige richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Reisvoorstel op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Ik wil een gratis activiteit

Laat je naam en je e-mail achter en ontvang een gratis activiteit tijdens je reis cadeau!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat