Booking for : Marokko Rondreis Noord & Zuid

  Marokko Rondreis Noord & Zuid

  • Vanuit Nederland vlieg je van Amsterdam direct op Casablanca en op het vliegveld hebben we een huurauto voor je klaarstaan
  • Tijdens deze Rondreis Marokko Noord & Zuid ervaar je de bruisende cultuur en het erfgoed van Noord Marokko en reis je langs de kloven, woestijn en oasen van Zuid-Marokko
  • Je verblijft in sprookjesachtige Riads centraal gelegen in de eeuwenoude Medina´s van de Marokkaanse Koningssteden

  Reisinformatie

  Rondreis Marokko Noord & Zuid

   

  Tijdens deze Rondreis Marokko Noord & Zuid ervaar je de bruisende cultuur en het erfgoed van Noord Marokko en reis je langs de kloven, woestijn en oasen van Zuid-Marokko. Een combinatie van de magie van exotisch Marokko en de gastvrijheid en ontspanning in kleine dorpjes in groene oasen. Je verblijft in sprookjesachtige Riads centraal gelegen in de eeuwenoude Medina´s van de Marokkaanse Koningssteden. De oude paleizen van de Sultan en de bruisende lokale markten zijn op loopafstand en restaurantjes met Tajine en Cous-Cous zijn overal te vinden. Je maakt per huurauto een ronde richting de Straat van Gibraltar bij Tanger om via de blauwe stad Chefchaouen en de Koningstad Fes richting de woestijn af te buigen. Daarna gaat het langs de Dades- en Todra kloof om via de Kasbah van Ait Ben Haddou en de watervallen van Ourika, uiteindelijk bij Marrakech uit te komen, het einde van de reis. Voor wie Marokko in drie weken écht gezien wil hebben.

  Hoe zit deze Rondreis Marokko Noord & Zuid in elkaar?

  Vanuit Nederland vlieg je van Amsterdam direct op Casablanca en op het vliegveld hebben we een huurauto voor je klaarstaan. Je overnacht in Rabat, de hoofdstad van Marokko en tevens Koningsstad. De volgende dagen reis je verder naar Tanger, de blauw stad Chefchaouen en de Koningssteden Meknes en Fes en kan je de Romeinse ruïnes van Volubilis bezoeken. Vanuit Fes reis je zuidwaarts richting de woestijn en overnacht je in Rissani om de dag erna per kameel door de woestijn te wandelen en te overnachten in een nomadentent. Verder zuidwaarts stop je bij de beroemde Dades vallei en de Kasbah Ait Ben Haddou en overnacht je in Ouarzazate. Je kruist de Atlas over en komt aan in de laatste Koningsstad Marrakech voor een fietstocht door de Medina. Vanaf Marrakech is het drie uur rijden naar het strand van Essaouira, waar je de reis afsluit. Op het vliegveld van Casablanca lever je de huurauto weer in.

  Alleen de Koningssteden bezoeken per trein? Bekijk dan ook deze rondreis per trein van Tanger naar Marrakech. Korter highlights rondje maken per huurauto? Bekijk dan de Koningssteden rondreis met huurauto.

   

   

  Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

   

  photo

  Dag 1,Rijden naar de hoofdstad van Marokko

  Je Marokko hoogtepunten reis start in Casablanca. Op het vliegveld van Casablanca staat een huurauto voor je klaar en je rijdt in een klein uurtje naar de Koningsstad Rabat. Wil je Casablanca bezoeken? We kunnen je tips geven voor de mooiste plekken zoals de Hassan VII moskee. In Rabat hebben we voor de komende twee nachten een Riad voor je geserveerd, Een Riad is een soort oud herenhuis of paleisje. Vanmiddag kun je een mooie wandeling maken door de Medina van Rabat en het oude centrum van de stad. Geniet van een vis tajine met de ondergaande zon op het strand van Rabat.
  photo

  Dag 2,De Koningstad Rabat

  Vandaag kun je in de ochtend een mooie stadswandeling maken via het oude kasteel, de Kasbah op de heuvel, de begraafplaats, de Medina maar ook de Ville Nouvelle, het art-deco Franse koloniale gedeelte van de stad. Bij de waterkant van Rabat bij de Medina steken veerboten overn naar het stadje en de stranden van Salé. Rabat is tevens ook de stad waar de koning vaak verblijft. De imposante koningspaleizen liggen wat zuidelijker en kun je wandelend of met de auto bezoeken. Tip: Weleens gesurft? Op het strand van Rabat worden er lessen aangeboden. Vanmiddag rijd je in twee uur rijd van Rabat naar Meknes, waar we een sfeervolle Riad voor je hebben gereserveerd. Het grote stadsplein Lahdim komt het meest tot leven aan einde van de middag en avond.
  photo

  Dag 3,Pittoreske kustplaatsje Asilah en Larache

  Je volgt vandaag de kustlijn noordwaarts richting de havenstad Tanger. Onderweg kan je mooie stops maken in de vestigingsstad van Larache en het pittoreske witgewaste stadje Asilah. Noord-Marokko was een plek waar sinds oudher om gevochten werd en voor cultuurliefhebbers is er veel te ontdekken vandaag. Bij aankomst in Tanger hebben we een sfeervol kleinschalig stadshotel voor je gereserveerd voor twee nachten in de oude Medina van Tanger.
  photo

  Dag 4,De roemrijke historie van tanger

  Vandaag kan je erop uit trekken om de oude Medina van Tanger te ontdekken, de plek waar duizenden jaren handelsreizigers en volkeren hun stempel op hebben gedrukt. Houd je van koken? Vraag ons om de kookworkshop die we in Tanger organiseren en leer een lekkere vistajine te maken. Reis je rond de zomer? Dan kan je hier ook een mooie stranddag meepakken op één van de stadstranden van Tanger met uitzicht over de straat van Gibraltar en het vaste land van Spanje.
  photo

  Dag 5,De historische stad van Tetouan

  Vandaag rijd je vanuit Tanger weer zuidwaarts en verblijf je in het bijzondere stadje Chefchaouen. Onderweg kan je een mooie stop maken bij de UNESCO havenstad Tetoutan. Deze stad, met haar Spaanse en Moorse invloed heeft mooie gebouwen om te bezichtigen en voor strandliefhebbers een tip, gezien de mooie stranden van de stad. Geïnteresseerd in de Spaanse historie? Bezoek dan Ceuta, de Spaanse enclave gelegen ten noorden van Tetouan. Bij aankomst in Chefchaouen verblijf je in een sfeervolle Riad voor twee nachten.
  photo

  Dag 6,De blauwe stad Chefchaouen

  De Moorse bevolking die rond de 14de eeuw terugkwam vanuit Spanje bracht architectuur, kleur en andere typisch Spaanse invloeden mee. Het resultaat is een perfecte mix van Moorse en Andalusische architectuur. Geniet vandaag van de fotogenieke pleintjes en straatjes of maak een mooie autorit door de heuvels van Chefchaouen. Traditiegetrouw ook een gebied waar hennep wordt verbouwd.
  photo

  Dag 7,De Romeine ruïnes van Volubilis

  Vandaag rijd je zuidwaarts en verblijf je in de Koningstad Meknes. Onderweg maak je een mooie route waarbij je tussen de citrusvelden rijdt. In dit gebied wordt wijn gemaakt en groeien sinaasappels. Alvorens je bij Meknes aankomt zijn er twee mooie plekken te bezoeken, enerzijds de Romeinse ruïnes van Volubilis, een must voor cultuurliefhebbers. Naastgelegen, ligt het bedenvaartsstadje van Moulay Idriss, de grondleggen van het Moorse rijk. Bij aankomst in Meknes verblijf je voor twee nachten in een sfeervolle Riad in de oude stad.
  photo

  Dag 8,Koningstad Meknes

  Bezoek vandaag het mausoleum van Moulay Ismail. Ook een wandeling rondom de koningspaleizen is een aanrader als een van de Marokko hoogtepunten. De Bab Mansour poort is de grootste toegangspoort tot de Medina en in de buurt vind je ook de koranschool. Het grote stadsplein Lahdim met aan weerskanten grote versierde poorten en paleisingangen komt het meest tot leven einde van de middag en avond. Vraag ons naar leuke restaurantjes op loopafstand van je Riad.
  photo

  Dag 9,Van Meknes naar Fes

  Vandaag rijd je van Meknes naar de nóg mooier Koningstad Fes. Je kan vandaag nog de dag doorbrengen in Meknes of in de ochtend al naar Fes rijden, gezien de steden op een uurtje rijden liggen. Bij aankomst check je in voor drie nachten in een sfeervolle Riad in de oude Medina.
  photo

  Dag 10,De 9000 straatjes van Fes

  Fes is dé ambachtenstad van Marokko en tevens het culturele centrum van het land. Voor vanochtend kunnen we we een ambachtenwandeling voor je organiseren waarbij je de ambachtslieden van Fes ontmoet. Je ontmoet de gids bij één van de stadspoorten en je komt onderweg op bijzondere plekken in de Medina. Tijdens de houtbewerkingsworkshop leer je veel over de Marokkaanse cultuur en werk je samen met ambachtslieden. Ook ontmoet je de leerlooiers, timmermannen, houtbewerkers en tapijtenmakers. Vanmiddag kun je de paleizen bezoeken bij Fes El Jdid of de souk rondstruinen voor een mooie souvenir.
  photo

  Dag 11,De paleizen van Fes

  Voor vanochtend kan je een historische wandeling door de Medina bijboeken. Je ontmoet de gids bij één van de stadspoorten van de Medina en je volgt de route van de ondergrondse rivier van Fes door de stad. Onderweg leer je meer over de Islamitische bouwstijlen en stadsinrichting. Vanmiddag raden we aan de grote paleistuinen van de koning te bezoeken en rondom de paleizen te lopen of de oude Kashba te bezoeken.
  photo

  Dag 12,De Berberaapjes van Azrou

  Vandaag verlaat je het noorden van Marokko en rijd je richting het zuiden van Marokko door het Atlas gebergte. Onderweg kan je stoppen bij het dorpje Ifrane wat Zwitser aandoet of een wandeling maken bij de bossen van Azrou waar Berberaapjes leven. Je overnacht vanavond in een B&B in de natuur bij het stadje Midelt. In de omgeving van Midelt zijn er ook een aantal kloven te bezichtigen.
  photo

  Dag 13,Een nacht in de woestijn van Merzouga

  Je verlaat het Atlas gebergte en daalt af richting het zuiden van Marokko. Onderweg kun je meerdere stops maken in bijvoorbeeld het lage Atlas gebergte of het stadje Errachidia en Erfoud. Onderweg zijn er ook veel Kashba´s te bezichtigen. We raden je aan een tulband te kopen voor het woestijnavontuur van vanmiddag. De kleurrijke markt van Rissani is de ideale plek waar verschillende sjalen te kopen zijn. Je rijdt in een uurtje naar Merzouga waar je onze woestijngids ontmoet. Waar veel reizigers in een jeep stappen en naar een opgezet tentenkamp rijden, kies je met ons voor een privé tocht. Je krijgt je eigen kameel en wandelt door de rode zandduinen van Merzouga. De nomadententen worden opgezet en je dineert rond het kampvuur onder de sterrenhemel. Een unieke ervaring tijdens je Marokko hoogtepunten reis.
  photo

  Dag 14,Merzouga naar de Todra kloof

  Je wordt wakker met de opkomende zon en de geur van het ontbijt. Het tentenkamp wordt afgebroken en je wandelt met de kamelen terug naar het dorpje Merzouga. Je neemt afscheid van de gids en pikt je huurauto op voor een mooie rit naar de stad Tinerhir, hier ligt de beroemde spectaculaire Todra kloof. Vanuit Tinerhir rijd je naar het dorpje Boulmane Dades, waar de beroemde Dades kloof begint. We hebben een B&B gereserveerd in het gebied van de kloof,
  photo

  Dag 15,Wandelen door de Dades kloof of het Sagrho gebergte

  Je kan vandaag per auto een mooie rit maken door de Dades kloof en overal stoppen. De Dades kloof is een spectaculair gebied met grote rotsblokken, mooi gevormde bergen een een smalle kloof waar je doorheen kan rijden. Je kan vanochtend ook beginnen met een halve dagtocht te maken door het klovengebied op pad met een gids of kiezen voor een wandeling door het Saghro gebergte.
  photo

  Dag 16,De oase van Skoura

  Vanuit Boulmane Dades rijd je vandaag richting de oase van Skoura. Deze hoogstgelegen oase van Marokko is een weelde van rust en een fruitboomgaard voor de lokale bevolking. Je verblijft hier een nacht in letterlijk een oase van rust bij een B&B in de natuur met zwembad. Geniet van de omgeving of maak een ontdekkingstocht te voet of fietsend over de oasepaadjes.
  photo

  Dag 17,De Kasbah van Ait Ben Haddou

  Je overnachtingplek vanavond is bij de beroemde Kasbah Ait Ben Haddou, echter alvorens je daar aankomst kom je nog de stad Ouarzazate. Houd je van films? Bezoek dan zeker ook de filmstudio´s van Ouarzazate en het kasteel van Game of Thrones. Bij aankomst in Ait Ben Haddou kan je de Kasbah bezoeken en overnacht je op een sfeervolle plek in het dorp.
  photo

  Dag 18,Rijden naar Ourika en de Vallei van Imlil

  Vanuit Ait Ben Haddou rijd je in een kleine vier uur door het Atlas gebergte naar de watervallen van Ourika. Een mooi natuurgebied met rivieren, watervallen en restaurantjes om te genieten van de omgeving. Een mooie lunchstop om daarna door te rijden naar de vallei van Imlil. Je overnacht hier twee nachten in een B&B in de natuur
  photo

  Dag 19,De besneeuwde bergtoppen van Toubkal

  Vanochtend kan je een halve wandeltocht met gids maken door het Atlas gebergte en genieten van de spectaculaire vergezichten van de bergtoppen en de Berberdorpjes die je onderweg tegenkomt. Of je kan ontspannen bij het zwembad of per auto een rit maken door de vallei. Vanuit de Imlil vallei is het anderhalf uur rijden Marrakech. In Marrakech hebben we een sfeervolle Riad gereserveerd in de oude stad voor twee nachten. Bij aankomst kun je alvast het Djema Efna plein bezoeken en beginnen met een mooie wandeling langs de paleizen of de oude medina van de stad.
  photo

  Dag 20,Fietstocht door Marrakech

  Voor vanochtend kunnen we een fietstocht door de Medina voor je georganiseerd. Je ontmoet de gids en stapt op de fiets en het avontuur begint. In een kleine drie uur fiets je buiten de Medina, langs de monumenten, door de Souk en ga je op zoek naar de tombes van de 7 heiligen. Onderweg stop je in een lokaal huis voor een muntthee en leer je meer over de 7 groentes van de Cous-Cous. Vanmiddag raden we aan de Saadian tombes en het Bahia paleis bezoeken. Wil je graag leren hoe je een tajine maakt? Vraag ons dan naar de Marokkaanse kookworkshop.
  photo

  Dag 21,Marrakech naar Casablanca

  Als je vlucht later op de dag vertrekt van Casablanca, kun je ervoor kiezen om de ochtend nog in Marrakech door te brengen. Je zou ook al naar Casablanca stad kunnen rijden als je de grootste moskee van Noord-Afrika wilt bezoeken. Op het vliegveld van Casablanca lever je de huurauto in en check je in voor je vlucht. Zou je graag iets aan deze rondreis willen toevoegen? Laat het ons weten en dan maken we de reis nog persoonlijker.

  Reisdetails

  • Reisduur : 21 dagen
  • Beste seizoen : Voorjaar en najaar
  • Reissom vanaf: €1195 p.p o.b.v. 2 pers.
  • Toeslag : €155 p.p feestdagen en schoolvakanties

  Inbegrepen bij deze reis

  19x overnachtingen met ontbijt in o.a. Marrakech, Fes en Tanger, 21 dagen huurauto, kamelenwandeling en 1x overnachting in de woestijn bij Merzouga, kamelenwandeling en fietstocht door de Medina van Marrakech

  020-2214178

  info@barrio-life.nl

  Recommend Tour Packages

  Wil je meer informatie?

  Via dit formulier kun je meer informatie vragen over een bepaalde reis. Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

  Sluiten

  Contact met onze reisspecialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze reisspecialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Waar kunnen we je mee helpen?

  Sluiten

  Contact met onze themareizen specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze themareizen specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Ontvang het Portugal landenboek

  Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

  Sluiten
  Sluiten

  *Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

  Ontvang het Marokko landenboek

  Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

  Sluiten
  Sluiten

  *Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

  Ontvang het Andalusië landenboek

  Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

  Sluiten
  Sluiten

  *Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

  Contact met onze reisspecialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze reisspecialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat?

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Marokko specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat?

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Portugal specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat?

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Andalusië specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Contact met onze Andalusië specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Andalusië specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat

  Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Waar wacht je op?

  5% korting

  + gratis toegang tot alle Landenboeken

  Dit is alleen voor reizigers die nog geen reisvoorstel hebben aangemaakt

  voor een reis naar jouw keuze

  Voorstel op maat

  Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

  Welk thema's

  spreken je aan?

  Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

  Contact met onze Portugal specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Portugal specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Contact met onze Marokko specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Marokko specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reisvoorstel op maat

  Sluiten

  How to Set a Daily Diet Plan?

  Subscribe to our daily newsletter.

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Vrijblijvende Prijsofferte aanvragen

  020-2214178

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Bedrijfsuitje op maat

  We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

  Sluiten

  Stel hier je vraag

  Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

  Advies nodig?

  Loop je ergens tegen aan, heb je specifieke vragen of heb je advies nodig? Vul dan dit formulier in om contact op te nemen met onze specialist. Je krijgt een reactie binnen 2 werkdagen.