Booking for : Koningssteden rondreis Fes en Marrakech

[recaptcha]

Koningssteden rondreis Fes en Marrakech

Reisinformatie

Koningssteden rondreis Fes en Marrakech per trein

Tijdens deze Koningssteden rondreis Fes en Marrakech reis je per trein tussen beiden steden. Je ervaart de gezelligheid van de Marokkaanse medina´s en je ontmoet de personen van deze bruisende steden. We hebben in beiden steden een ambachtenwandeling voor je gereserveerd, waarbij je de ambachtslieden van Fes en Marrakech ontmoet. Optioneel kan je ook een kookworkshop, fietstocht en andere activiteiten bijboeken. Verder zorgen we voor het vervoer van het vliegveld, verblijf en treintickets tussen beiden steden.

Hoe zit deze koningssteden rondreis Fes en Marrakech in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van o.a. Amsterdam en Eindhoven direct op Fes en vanaf Marrakech vlieg je weer terug op Amsterdam of Eindhoven. Deze koningssteden rondreis is daarmee ideaal te boeken als week er tussen uit. Na je landing op Fes halen we je op van het vliegveld en check je in bij een mooie Riad in de oude stad. De volgende dag ontmoet je de ambachtengids en maak je een creatieve wandeling door de stad. We hebben in Koningsstad Fes tal van activiteiten die je kan bijboeken voor de eerste dagen. Je maakt een mooie treinreis richting Koningsstad Marrakech waar je in een Riad slaapt en een mozaïekworkshop en wandeling hebt. Ook hier kan je activiteiten bijboeken en op de dag van vertrek zorgen we voor je vervoer naar het vliegveld van Marrakech.

Liever per huurauto op pad en onderweg alle vier de Koningssteden bezoeken? Bekijk dan onze Koningssteden rondreis per huurauto.

Hoogtepunten Koningssteden rondreis Fes en Marrakech
Fes ligt op een heuvel en de Medina is het oude centrum van de stad met meer dan 9000 straatjes. Fes is de oudste van de vier koningssteden Marrakech, Rabat, Meknes en Fez. Het was een stad van sultans met een rijke ontstaansgeschiedenis en stadsverdeling. Vanuit hier vond in de 7de eeuw de invasie van de Moren plaats naar Europa. Fes is binnen Marokko de stad van de kunstenaars en de universiteiten. Er worden hier veel ambachten beoefend en de stadscultuur is hier wat verfijnder dan Marrakech bijvoorbeeld. De koranschool Medersa Bou Inani en de Karouine moskee in de Medina geven een goed beeld van de intellecturele rijkdom van deze stad.

Marrakech, de betoverende rode koningsstad, is een wallhalla van geuren, kleuren met een levendige sfeer. De stad is gesticht in 1062 door heerser Yusuf ibn Tashfin en was een belangrijke handelsstad voor vele karavaansroutes richting de Sahara. Naast een wirwar van straatjes is er een grote souk (lokale markt) waar allerlei producten verkocht worden. Marrakech staat ook ook bekend om de bontanische tuinen. De Marjorelle tuin is een botanische tuin van de Franse kunstenaar Jacques Majorelle. Je bevindt je hier tussen verschillende soorten planten uit meerdere continenten. Je ziet veel decoratieve werken in de kobalblauwe kleur en je kan het kleine atelier met Berberse kunst bezoeken; een subtropische tuin, met schilderijen en voorbeelden van textiel, keramiek en sieraden.

photo

Dag 1,Aankomst in Fes

Bij aankomst op het vliegveld van Fes staat er een taxi voor je klaar die je naar je accommodatie brengt. We hebben een sfeervolle Riad voor je gereserveerd in de oude Medina van Fes. Riad´s zijn oude herenhuizen of paleisjes en de Medina is de oude ommuurde stad met klein pittoreske straatjes. Vanmiddag kan je een mooie wandeling maken door de 9000 straatjes van de Medina en de Souk, de markt in de Medina. Hier tussen de marktkoopmannen is er veel humor en voel je meteen in een andere wereld. In de avond is het gebied bij de Batha poort een mooie plek om te dineren. Tip: Vraag ons naar advies voor de leukste restaurantjes in de Medina.
photo

Dag 2,De ambachtsmannen van Fes

Fes is dé ambachtenstad van Marokko en tevens het culturele centrum van het land. Voor vanochtend hebben we een ambachtenwandeling voor je georganiseerd waarbij je de de ambachtslieden van Fes ontmoet. Je ontmoet de gids bij één van de stadspoorten van de Medina en je komt onderweg op bijzondere plekken in de Medina. Tijdens de houtbewerk workshop leer je veel over de Marokkaanse cultuur en werk je samen met de ambachtslieden. Ook ontmoet je de leerlooiers, de timmermannen, houtbewerkers en tapijtenmakers. Vanmiddag kan je de paleizen bezoeken bij Fes El Jdid of de souk in duiken voor een mooie souvenir.
photo

Dag 3,Handarbeid workshops

Je kan vandaag je eigen plan trekken of kiezen voor één van onze 14 workshops en activiteiten. Je kan op stap met een Imam door de medina, of een Henna, pottenbak, Djembé workshop etc. volgen. Vraag ons naar de opties en we geven je het juiste advies. Je kan vandaag ook een bezoek brengen aan de Karaouine moskee of de koranscholen die op loopafstand van je Riad liggen. Je kan ook de koningsstad Meknes bezoeken die op 50 minuten per trein van Fes ligt.
photo

Dag 4,Per trein van Fes naar Marrakech

We hebben treintickets voor je gereserveerd in eerste klas van Fes naar Marrakech. Marokko heeft een goed treinnetwerk en het is een leuk manier om Marokkanen te ontmoeten in de trein en je stopt op stationnetjes waar je anders niet zo snel komt. Vanuit Fes komt de trein langs Meknes, Rabat en Casablanca en eindigt in Marrakech. Je wordt naar het treinstation gebracht van Fes en op het treinstation van Marrakech word je aan het eind van de middag opgehaald door de Riad eigenaar waar je de komende dagen verblijft. Tip: Neem lunch en water mee voor onderweg.
photo

Dag 5,De ambachtsvrouwen van Marrakech

Voor vanochtend hebben we een ambachtenwandeling voor je georganiseerd waarbij je de de ambachtslieden van Marrakech ontmoet. Je ontmoet de gids bij één van de stadspoorten van de Medina en je komt onderweg op bijzondere plekken in de Medina. Tijdens de mozaïek workshop leer je veel over de Marokkaanse cultuur en werk je samen met de ambachtslieden. Vanmiddag kan je de souk in duiken voor een mooie souvenir. Tip! Op het Djemaa el Fna plein worden er elke avond stalletjes neergezet waar je niet te duur en lekker kan eten. Wil je ons favoriete stalletje weten?
photo

Dag 6,Marrakech

Vandaag kan je een bezoek brengen aan het Bahia paleis of de Saadi Tombes, op loopafstand van je Riad. Je kan ook kiezen voor onze optionele fietstocht door de smalle straatjes van de Medina of de kookworkshop bijboeken. Je ontmoet dan de kookgids op het Djemaa el Fna plein en samen met lokale vrouwen ga je op pad door de souk voor de ingrediënten van een Tajine of CousCous. Daarna terug in de keuken ga je aan de slag en je geniet later van je eigen lunch.
photo

Dag 7,Het Djemaa el Fna plein

Als je vlucht later op de dag vertrekt kan je vandaag de souk ontdekken van Marrakech. Een enorme overdekte markt met dadels, souvenirs, kleding en andere snuisterijen. De souk ligt dichtbij het Djemaa el Fna stadsplein en is een mooie afsluiter van je bezoek aan lokaal en bruisend Marrakech. Bij de Riad word je opgehaald door onze taxichauffeur die je naar het vliegveld brengt. De andere Koningssteden ook bezoeken? Bekijk dan onze andere twee Koningssteden rondreizen.

Reisdetails

  • Reisduur : 7 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
  • Reissom : €395 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Toeslag : €69 p.p. feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

6x overnachtingen met ontbijt in sfeervolle Riads in de Medina's van Marrakech en Fes, retourtransfer van het vliegveld, retourtransfer naar het treinstation, ambachtentocht in Fes en Marrakech met privegids

020-2214178

info@barrio-life.nl

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

De Clercqstraat 66 1052 NJ Amsterdam

+ 020-2214178

info@barrio-life.nl

Certificaten

Certificaten

Offerte aanvragen

Leuk dat je interesse hebt in deze reis. Laat hier je informatie achter en je ontvangt direct een eigen offerte.

Sluiten

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Welk thema's

spreken je aan?

Sluiten
Klik hier voor een reisvoorstel op maat

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Sluiten