Booking for : Koningssteden Marokko rondreis per trein

Koningssteden Marokko rondreis per trein

Reisinformatie

Koningssteden Marokko rondreis per trein

Tijdens deze culturele Koningssteden Marokko rondreis ervaar je de Medina´s van de beroemde Koningssteden van Marokko, maar bezoek je ook de interessante steden Tanger en Casablanca. We hebben in Fes en Marrakech een historische wandeling met gids inclusief voor je gereserveerd en optioneel kan je ook een kookworkshop, fietstocht en andere activiteiten bijboeken. Verder zorgen we voor het vervoer van het vliegveld, verblijf, treintickets en kan je zo zorgeloos genieten van deze rondreis.

Hoe zit deze Koningssteden Marokko rondreis in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van Amsterdam direct op Tanger. Deze rondreis is daarmee ideaal te boeken als anderhalve week er tussen uit. We halen je op van het vliegveld van Tanger en je verblijft in een sfeervolle Riad. Vanuit Tanger reis je zuidwaarts per trein naar de Koningsstad Fes waar je opgehaald wordt door de Riad eigenaar. We hebben een culturele ontdekkingstocht door de stad georganiseerd met gids en vanuit Fes reis je verder per trein naar de Koningsstad Meknes. Na Meknes reis je richting de kust naar de politieke hoofdstad en Koningsstad Rabat en zuidwaarts richting Casablanca. De reis eindigt in de laatste Koningsstad, Marrakech. In Marrakech hebben we een historische wandeling voor je gereserveerd en verblijf je ook weer in een mooie Riad. Vanaf Marrakech kan je aan het einde van de reis weer terugvliegen op Amsterdam of kiezen voor Eindhoven. Mocht je de reis liever per huurauto willen maken kunnen we dit zo aanpassen.

Alleen het noorden van Marokko bezoeken en per huurauto? Bekijk dan ook de culturele rondreis Noord-Marokko. Of maak een kortere reis langs alleen de vier Koningssteden zonder Tanger en per huurauto.

Hoogtepunten Koningssteden Marokko rondreis
Tanger ligt strategisch op het noordelijk puntje van Marokko en aan de straat van Gibraltar. Alle volkeren die in de oudheid per schip de Atlantische Oceaan opvaarden, kwamen praktisch langs Tanger. Het is daardoor een oude stad en tevens een haven- en vissersstad. Tanger heeft een oude Medina, ommuurde vestingstad, waar je moskeeën vindt en tevens de Souk. Fes ligt op een heuvel en de Medina is het oude centrum van de stad met meer dan 9000 straatjes en binnen Marokko de stad van de kunstenaars en de universiteiten. Er worden hier veel ambachten beoefend en de stadscultuur is hier wat verfijnder dan Marrakech bijvoorbeeld. Op een klein uurtje ten westen van Fes ligt een andere kleinere Koningstad genaamd Meknes, uitgegroeid tot een stad met paleizen, het mausoleum van Moulay Ismail en de koranschool Bou Inania.

Na Meknes reis je door naar Rabat. De stad ligt op een heuvel en kijkt uit op zee. Het is de hoofdstad van Marokko en de koning is hier vaak te vinden in zijn paleis. Rabat is ook één van de vier koningssteden en heeft enerzijds de oude typische Medina, maar anderzijds ook het hoffelijke van de ambassades en de koningspaleizen. Casablanca is de grootste stad van Marokko en de economische hoofdstad van het land. De enorme moskee van Casablanca is de grootste van Noord-Afrika en de enige moskee die je als niet-moslim in Marokko mag bezoeken. De Kashba van Casablanca is klein, maar interessant om te zien en verder zijn er tal van monumenten uit de 18de en 19de eeuw om te bezoeken. Marrakech, de betoverende rode koningsstad, is een wallhalla van geuren en kleuren met een levendige sfeer. Het Djemaa el Fna plein is het beroemde stadsplein van Marrakech en de medrassa (koranschool)  Ali ben Yussef, welke zijn naam heeft te danken aan de gelijknamige sultan Ali ben Yussef, die regeerde van 1106 tot 1142. Marrakech staat ook bekend om de botanische tuinen. De Marjorelle tuin is een botanische tuin van de Franse kunstenaar Jacques Majorelle. Je bevindt je hier tussen verschillende soorten planten uit meerdere continenten.

photo

Dag 1,Aankomst in Tanger

Op het vliegveld van Tanger word je opgehaald door onze taxichauffeur en naar de Riad gebracht in de Medina. We hebben een kleinschalige en sfeervolle Riad gereserveerd in de historische wijk van Tanger dichtbij de haven. Tanger is een zeer oude stad en dateert van voor de Romeinen. Voor Europese volkeren en de Moren was Tanger een strategisch punt in de Straat van Gibraltar en goede handelsplek. Vanmiddag kan je een wandeling maken door de Souk van de stad. Tip: Vraag ons om tips voor leuke restaurantjes.
photo

Dag 2,De geschiedenis van Tanger

Na een rijkelijk Marokkaans ontbijt kan je op ontdekkingstocht gaan door de Medina van Tanger. Het oude kasteel van Tanger, de Kasbah, het stadspark en het oude Tanger hotel uit vervlogen tijden maken een mooie wandeling door de stad. De haven waar de ferry´s uit Spanje aankomen en het nieuwe gedeelte van Tanger is ook interessant om te bezoeken. Verder kan je een goede Vistajine eten bij één van de stadsstranden. Tip: Vraag ons naar de route van de Europese schrijvers uit de 20ste eeuw.
photo

Dag 3,Van Tanger naar Koningsstad Fes

Je begint vandaag aan de eerste etappe van deze Koningssteden treinreis. Tanger is het beginpunt van de lijn en je reist in een ochtend in eerste klas zuidwaarts naar de Koningsstad Fes. Marokko heeft een goed treinnetwerk en het is een leuk manier om op oude stationnetjes te stoppen. Op het treinstation word je opgehaald door de Riad eigenaar en je verblijft de komende dagen in de Medina van Fes. Tip: Neem lunch en water mee voor onderweg in de trein.
photo

Dag 4,De geschiedenis van Fes

Voor vanochtend hebben we een historische wandeling door de Medina voor je georganiseerd. Je ontmoet de gids bij één van de stadspoorten van de Medina en je volgt de route van de ondergrondse rivier van Fes door de stad. Onderweg leer je meer over de Islamitische bouwstijlen en stadsinrichting. Vanmiddag raden we aan de grote paleistuinen van de koning te bezoeken. Geïnteresseerd in Romeinse opgravingen? Laat het ons weten en dan informeren we je over de mogelijkheden om een bezoek aan Volubilis bij te boeken.
photo

Dag 5,Van Fes naar de Koningsstad Meknes

Vanochtend reis je in een klein uurtje per trein naar Meknes en check je in bij onze Riad in de Medina. De Koningsstad Mèknes behoort tot het werelderfgoed van Unesco en door sultan Moulay Ismail (1672-1727) is de stad uitgegroeid tot een ommuurde stad met twintig poorten (Bab’s) en meer dan vijftig paleizen. Je kan je vandaag het mausoleum van Moulay Ismail bezoeken, een heilige graftombe met veel versieringen. Ook kan je een mooie wandeling maken rondom de paleizen en bij de ingangen de paleiswachters in actie zien. De Bab Mansour poort is de grootste toegangspoort tot de Medina en in de buurt vind je ook de Koranschool.
photo

Dag 6,De Medina van Koningsstad Rabat

Vanochtend rijd je per trein verder richting de kust van Marokko, naar de Koningsstad Rabat. Deze historische kuststad werd in 1912 de hoofdstad van Marokko en is het altijd gebleven. Rabat, gelegen aan de zee, kenmerkt zich door de kleur blauw en oogt vrij modern. Je kunt veel moois bezoeken, denk o.a. aan de Hassantoren; de onafgemaakte minaret die bedoeld was om de grootste ter wereld te worden, of wat dacht je van het oude fort van Oudaya, de ruïnes van Chellah of het koninklijk paleis? Natuurlijk kan je ook wandelen door de souk, kleine straatjes of lopen langs de kustlijn. Slapen doe je vanavond in een sfeervolle Riad.
photo

Dag 7,Casablanca

Van Rabat is het per trein een klein uurtje naar Casablanca en check je in bij de Riad in de oude Medina. Casablanca heeft verschillende wijken met allen een ander karakter. Je kan een wandeling maken en beginnen bij het stadsplein genaamd Verenigde Naties Als je richting het Park Ligue Arabe wandelt kom je door straten met koloniale architectuur uit de Franse tijd en de Christelijke kathedraal van de stad. Een must van de wandeling is de imposante enorme Hassan VII moskee. Dit is de enige moskee in Marokko die niet-moslims kunnen bezoeken en het is de grootste moskee van Noord-Afrika.
photo

Dag 8,Eindpunt van de trein Koningsstad Marrakech

Vanochtend reis je het laatste traject van de reis per trein naar Marrakech. Je komt aan rond het middaguur in de ¨rode stad¨ en je checkt in bij onze sfeervolle Riad in de Medina van de stad. Vanmiddag kan je beginnen met een wandeling naar het Djemaa el Fna stadsplein en de Souk, de markt in de Medina. In de avond is het Djemaa el Fna plein een ontmoetingsplek van muziekspelers en waarzeggers. Tip: Vraag ons naar advies voor de leukste restaurantjes in de Medina.
photo

Dag 9,De geschiedenis van Marrakech

Voor vanochtend hebben we een historische wandeling door de Medina voor je georganiseerd. Je ontmoet de gids bij één van de stadspoorten van de Medina en je volgt de historische route van Marrakech door de stad. Je komt langs de tombes van de 7 heiligen, het Bahia paleis en eindigt bij het Djemaa el Fna plein. Vanmiddag raden we aan de botanische tuinen van Marrakech op eigen gelegenheid te bezoeken. Graag leren hoe je een Tajine maakt? Vraag ons dan naar de Marokkaanse kookworkshop.
photo

Dag 10,Djemaa el Fna

Als je vlucht later op de dag vertrekt kan je vandaag de souk ontdekken van Marrakech. Een enorme overdekte markt met dadels, souvenirs, kleding en andere snuisterijen. De souk ligt dichtbij het Djemaa el Fna stadsplein en is een mooie afsluiter van je bezoek aan lokaal en bruisend Marrakech. Bij de Riad word je opgehaald door onze taxichauffeur die je naar het vliegveld brengt. Alleen Marrakech en Fez bezoeken of ook Casablanca en Tanger zien? Bekijk dan onze andere twee Koningssteden rondreizen.

Reisdetails

  • Reisduur : 10 dagen
  • Beste seizoen : Voorjaar en najaar
  • Reissom vanaf: €625 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Toeslag : €49 p.p feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

9x overnachtingen met ontbijt in karakteristieke Riads en stadshotels in Tanger, Fes, Meknes, Rabat, Casablanca en Marrakech en historische wandeling met privegids in Marrakech en Fes en retour vliegveld transfer

020-2214178

info@barrio-life.nl

Recommend Tour Packages

8 dagen start €425 p.p. o.b.v. 2 pers.

Culturele Rondreis Noord-Marokko

Offerte ontvangen

7 dagen start €379 p.p. o.b.v. 2 pers.

Vakantie Marokko met Atlasbergen en strand

Offerte ontvangen

13 dagen start €845 p.p o.b.v. 2 pers.

Rondreis Marokko langs de mooiste highlights

Offerte ontvangen

8 dagen start €475 p.p o.b.v. 2 pers.

Rondreis Marokko Koningssteden huurauto

Offerte ontvangen

2 dagen start €169 p.p. o.b.v. 2 pers.

Koken in Marokko vanuit Spanje

Offerte ontvangen

5 dagen start €275 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Fes en Koningsstad Meknes

Offerte ontvangen

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Vredebestlaan 3 2685AJ Poeldijk

+ 020-2214178

info@barrio-life.nl

Certificaten

Certificaten

Reisorakel

Bekijk onze reviews op Reisorakel!

Waar kunnen we je mee helpen?

Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

Sluiten

Contact formulier 

 

Stel direct je vraag!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Bedrijfsuitje op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Offerte voor reisvoorstel op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een vrijblijvende en voorlopige richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Reisvoorstel op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Landenboek Marokko

Een compleet overzicht met alle Activiteiten.

Locaties en Mogelijkheden

*Je ontvangt het landenboek direct in je mail

Ik wil een gratis activiteit

Laat je naam en je e-mail achter en ontvang een gratis activiteit tijdens je reis cadeau!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat