Booking for : Hoogtepunten Rondreis Portugal met strand

Hoogtepunten Rondreis Portugal met strand

Reisinformatie

Hoogtepunten Rondreis Portugal met strand

Tijdens deze Hoogtepunten Rondreis Portugal met Strand geniet je van al het rijks wat Portugal te bieden heeft, van noord naar zuid. Je vliegt op Porto en eindigt in het zuiden in Faro, in de Algarve. Het is een rondreis met keltische invloeden in het uiterste noorden, het katholieke erfgoed in het midden en Romeinse en Moorse bouwstijlen in het zuiden.

In twee weken ervaar je de belangrijkste hoogtepunten van het land en met deze populaire reis combineer je de vijf belangrijkste steden Porto, Coïmbra, Lissabon, Évora en Faro met prachtige natuurparken, stranden en kleine dorpjes.

Je overnacht in sfeervolle en vaak klassieke stadshotels in het centrum van de steden en je krijgt een huurauto mee om de vrijheid te hebben het programma nog persoonlijker in te steken. We hebben boordevol tips en suggesties om op elke plek de ook minder toeristische plekjes op te zoeken en een groot aantal Portugese activiteiten en bezoekjes.

Vliegen op Porto en terug vanuit Faro
Vanuit Nederland vlieg je van o.a. Amsterdam en Eindhoven direct op Porto en weer terug vanuit Faro op dezelfde luchthavens (inclusief Rotterdam). Ben je op zoek naar een korte reis? Bekijk dan ook onze regio culturele rondreizen door Portugal.

Achtergrondinformatie

Reis terug in de tijd in Portugal
De Romeinen, Germanen, en Arabieren hebben in het verleden allemaal Portugal overvallen. Echter in de 15e en 16e eeuw was Portugal zelf een groot koninkrijk en ontdekte andere continenten. De overgebleven rijkdommen zien we terug in historische steden zoals Braga, Guimaraes, Estremoz, Évora, Sintra en Óbidos. Een aantal hiervan zijn door UNESCO benoemd tot werelderfgoed. In deze reis bezoek je een aantal van deze bijzondere erfgoed plekken.

Porto, het begin van het katholicisme in Braga, en het begin van Portugal in Guimaraes
Porto, heeft haar naam te bedanken aan de Romeinen die het als havenstad gebruikten. Het centrum van Porto wordt gezien als UNESCO werelderfgoed door haar prachtige, geconserveerde betegelde gebouwen. Op een uur rijden ligt de UNESCO stad Guimaraes, waar in de 12e eeuw de identiteit van Portugal werd geboren. Naast Guimaraes ligt de UNESCO stad Braga, één van de oudste steden van Portugal, met een belangrijke rol voor het katholicisme

De stad Porto is door de Douro rivier opgedeeld in twee gedeeltes. Het oude centrum van Porto ligt aan de noordkant met het gezicht naar het zonnige zuiden. Vila Nova de Gaia, de zuidkant van de rivier, is waar de Port kelders met de neus naar het noorden liggen, zodat in de zomer de bodega´s in de schaduw liggen. Vanuit Porto stroomt de Douro rivier de Atlantische Oceaan in.

Porto is de Portugese stad van de blauw-witte wandtegels. Er hangen grote kunstwerken aan de muur in openbare ruimtes zoals het station van de stad. Porto is een oude UNESCO stad met een klein oud centrum gelegen aan het water, herkenbaar door de huizen met rode dakpannen.

Douro gebied
Het Douro gebied is het achterland van Porto en de regio waar Porto haar historische rijkdom aan te danken heeft. De heuvels zijn bezaaid met wijnranken die zich voor meer dan honderd kilometer uitstrekken richting de Spaanse grens.

Coimbra, één van de oudste universiteiten ter wereld
De universiteit torent boven de stad van Coimbra uit en er is weinig veranderd gedurende de afgelopen zeven eeuwen. De universiteit is gehuisvest in verschillende prachtige gebouwen en de stad heeft een mooi historisch centrum. Vanuit Coimbra zijn er twee mooie dagexcursies te ondernemen. Onder Coïmbra ligt het leistenen Schist gebied met pittoreske kleine boerdendorpjes van steen.  De 27 dorpjes zijn gebouwd van leistenen en zijn verstopt in de groene heuvels. Hier heeft de tijd al eeuwen stil gestaan. Verder is het een must om het sprookjesachtige Bussaco paleis te bezoeken dat zich in de beboste heuvels bevindt ten zuiden van Coïmbra.

Lissabon
De hoofdstad van Portugal heeft vele gebouwen die zijn voortgekomen uit de handels- en ontdekkingsreizen naar Azië en Amerika. De beroemde Vasco da Gama en Magallanes waren Portugese ontdekkingsreizigers die o.a. Zuid-Amerika ontdekten. De Portugese V.O.C. was één van de eerste Europese rederijen die al in Azië en India kwam voor thee en kruiden.

Het centrum van Lissabon is vrij nieuw. Het centrum werdt na een aardbeving in 1755 compleet verwoest, wat nu wel een beeld geeft van een 18e eeuwse stad nadat deze wederopgebouwd was. Uiteraard zijn er een aantal kastelen en paleizen overeind gebleven die nu door UNESCO werelderfgoed verklaard zijn.

Centro is de meest centrale en traditionele wijk van Lissabon en kan je makkelijk wandelen naar de wijken Rossio, Bairro Alto, Baixa en Mouraria. De wijk Mouraria is tevens de geboorteplaats van de Fado muziek.

Sintra
Op een half uur per auto ligt Sintra, een paleizenstadje met gebouwen die zo uit de sprookjes van Hans en Grietje kunnen zijn. Sintra heeft verschillende paleizen en is goed te doen op een dagtocht.

Évora, Estremoz en Alentejo regio
De UNESCO stad Évora heeft een relatief klein centrum en is gelegen op een heuvel midden in de Alentejo regio. De Romeinse tempel, de stadsmuren, menselijke bottenkerk en nog vele andere bezienswaardigheden maken deze stad een bezoek waard voor meerdere dagen.

Het marmeren stadje Estremoz ligt op een half uur rijden van Évora en is de tweede stad van regio. De stad is door dichtbij gelegen marmermijnen tot een rijke stad uitgegroeid. In de stadsgebouwen, vloeren en muren zie je marmer op veel plekken terugkomen. De highlight van de stad is de marmeren toren van het Kasteel Isabel dat uitzicht heeft over de omgeving.

Het vestingstadje Monsaraz ligt op een heuvel met een groot uitzicht over het Alqueva stuwmeer. Het stadje voelt aan alsof je in de Middeleeuwen rondwandelt.

De omgeving van het vestingsstadje Monsaraz en het Alqueva meer, is door UNESCO erkend als de beste plek voor sterrenkijken in Europa. Het gebied heeft weinig lichtvervuiling en de nachtelijke hemels zijn donker en ideaal voor sterrenkijken.

De Algarve; Faro en Lagos
De Algarve is door haar ligging een historische regio waar de Romeinen en daarna de Moren uit Marokko hun architectuur hebben achtergelaten. Tevens is het daarna de regio vanuit waar de Portugese ontdekkingsreizigers richting Brazilië en Azië reisden.

photo

Dag 1,Aankomst in Porto

Op het vliegveld van Porto word je opgehaald met een een transfer en in een half uur rijd je naar het karakteristieke stadshotel in het centrum van Porto. Porto is de plek waar de Douro rivier de Atlantische Oceaan in stroomt en waar de Douro druiven in portkelders opgeslagen worden. Vanmiddag kan je een mooie wandeling maken door het oude centrum van Porto richting de rivierkade van de Douro. Vanavond kan je genieten van een traditionele maaltijd uit Porto met uiteraard een glaasje Port na afloop.
photo

Dag 2,De tegelroutes van Porto

De stad Porto is door de Douro rivier opgedeeld in twee gedeeltes. Via de Ponte Luis I brug steek je over naar Gaia en waan je je in de rijke en lange historie van de Port en portbodega´s. Je kan een historische portwandeling bijboeken en meer te weten te komen over de rol van de Douro rivier in Noord-Portugal. Wist je dat Porto de tegelstad is van Portugal? Wandel naar het met tegels ingelegde treinstation van Porto en bewonder de hoge muren. Vraag ons naar onze tegelroutes door de stad. Je kan ook een optionele tegelworkshop bijboeken en meer leren over de geschiedenis van de tegelcultuur.
photo

Dag 3,De UNESCO steden Braga en Guimaraes

Vanochtend haal je je huurauto op en rijd je in een uurtje naar naar de historische plaatsen Braga en Guimaraes. Je eerste stop is Braga, één van de oudste steden van Portugal met een belangrijke rol binnen het het katholicisme. Op 20 minuten van Braga ligt UNESCO Guimaraes, waar in de 12e eeuw de Portugese identiteit ontstaan is. Vanuit Guimaraes is het een uurtje naar de Douro regio waar je de komende twee nachten verblijft in een karakteristieke wijnbodega.
photo

Dag 4,Per boemeltrein door de Douro

Vandaag adviseren we je graag voor één mooie autorit langs de Douro rivier. Er is veel te zien en er zijn meerdere bodega´s te bezoeken. Op een half uur ligt het Douro vallei stadje Peso da Regua. Dit stadje was eeuwen de plek waar de druiven op schepen vervoer werden naar Porto. We kunnen hier een boottocht voor je reserveren over de Douro waarbij je de wijnvelden, de bodega´s en de slingerende Douro rivier ervaart. Tip: Een reis per boemeltrein naar de Spaanse grens is een mooie middagactiviteit.
photo

Dag 5,De Universiteit van Coïmbra

Vandaag rijd je in anderhalf uur naar de stad Coïmbra. Aan het einde van de ochtend hebben we een wandeling met een oude studente van de Universiteit van Coïmbra geregeld. Je bezoekt één van de oudste universiteiten ter wereld en hoort de verhalen over het belang van deze universiteit voor de identiteit van Portugal. Vanmiddag heb je verder de tijd om het oude gedeelde van de stad te verkennen. Je overnacht in een karakteristiek stadshotel in Coïmbra.
photo

Dag 6,Tomar en de 27 Schist dorpjes

Vanavond verblijf je voor twee nachten in Obidos en onderweg kan je een aantal stops maken op de route. Een half uur onder Coïmbra ligt het beroemde Schist gebied. Een netwerk van 27 eeuwenoude dorpjes gemaakt van leisteen verborgen in de bossen van Lousa. De zuidelijker gelegen bedevaartsplaats Fátima wordt ook weleens het kleine Vaticaan genoemd met de basiliek van de Onze-Lieve-Vrouw. Dichtbij ligt Tomar met het UNESCO kasteel en het oude Middeleeuwse centrum.
photo

Dag 7,Het vestingstadje Obidos

Obidos is een middeleeuws vestingstadje dichtbij zee en is de afgelopen jaren ook bekend geraakt om het grootst aantal boekwinkels per inwoner van Portugal. Ecologische fruitwinkels en literaire boeken vind je langs de vestingsmuur. Op een half uur rijden ligt het kustplaatsje Peniche, waar je de oude gevangenis langs de kust kan bezoeken. Op 5 minuten rijden ligt Caldas da Rainha, het porselijn en kuuroordstadje van Portugal. Je kan hier een oude porseleinoven en creatieve werkplaats en hete bronnen bezoeken.
photo

Dag 8,De paleizen van Sintra

Sintra is een klein dorpje in het Sintra-Casacais natuurgebied en staat bekend om haar 19de eeuwse paleizen en tuinen. De Romantieke bouwstijl met invloed uit exotische bestemmingen maakt dit een cultureel pareltje. We raden aan op tijd in de ochtend te vertrekken omdat er veel te zien is voor een volledige dag. Je rijd in een half uur naar Lissabon waar je de komende twee nachten verblijft in een karakteristiek stadshotel.
photo

Dag 9,De Portugese ontdekkingsreizigers

Lissabon is de stad van de 7 heuvels en je kan met historische tram nummer 28 de hoogteverschillen in de stad goed overbruggen. Cultuurliefhebbers beginnen met het Jéronimo klooster en de plek waar ontdekkingsreiziger Vasco de Gama ligt begraven. Begin van de avond hebben we een speciale wandeling met een Fado gids geboekt. Je wandelt door de wijk waar Fado geboren is, komt zangers tegen en je sluit af met wat Tapas hapjes en een glas wijn in een Fado bar.
photo

Dag 10 ,UNESCO Evora

Vandaag kan je verder Lissabon ontdekken of in anderhalf uur doorrijden naar Évora. Je verblijft hier in een karakteristiek stadshotel. Het oude centrum van Évora ligt op een heuvel en je kan naar alle bezienswaardigheden wandelen. Evora is een oude Romeinse stad met UNESCO opgravingen en een bezoek waard is de de bizarre kerk met menselijke schedels aan de muur. Buiten het centrum staan de Romeinse aquaducten van de stad.
photo

Dag 11,Estremoz en Reguengos de Monsaraz

De provincie van Évora en de Alentejo regio hebben veel historie. Op een klein uur rijden ligt het marmerenstadje Estremoz. De stad is gebouwd op wit marmer en als je op de zaterdag bent kan je de bonte markt bezoeken op het stadsplein. Tip: Beklim de marmeren toren. Het vestingstadje Reguengos de Monsaraz gelegen op een heuvel, heeft een mooi uitzicht over het Alqueva stuwmeer. Tevens de plek waar we een sterrenkijkavond organiseren.
photo

Dag 12,Via ambachtendorpjes naar Lagos

Vandaag overnacht je in het stadje Lagos aan de kust van de Algarve, een rit van ongeveer drie uur vanuit Évora. Vandaag kan je ervoor kiezen direct naar Lagos te rijden de ambachtendorpjes van de regio Évora te bekijken. Zo zijn er de pottenbakkers in Sao Pedro do Corval, de tapijtenmakers in Arraiolos en de wijnbodega´s die op de Romeinse manier wijn maken. We geven je graag tips zodat je een paar stops kan toevoegen op je rit.
photo

Dag 13,De ontdekkingsreizigers van Portugal in de Algarve

Vanochtend kan je de oude stad van Lagos bezoeken met de kerken en de oude haven waar de Portugese ontdekkingsreizigers vertrokken. Op drie kwartier rijden ligt het gebergte Monchique waar sinds de Romeinen de thermale bronnen al gebruiken en ten westen ligt het historische vissersplaatsje Sagres waar de zeevaartsschool van de ontdekkingsreizigers stond. Cabo de Sao Vicente is bij Sagres het uiterste puntje van Europa.
photo

Dag 14,De Moorse Algarve

Vandaag overnacht je in de oude stad van Faro en kan je onderweg een mooie route maken van het westen naar het oosten van de Algarve. Algarve is een Arabische naam die ¨het Westen¨ betekent. Het stadje Silves met het beroemde rode zandstenen kasteel, de kleine straatjes en de kathedraal is halverwege de rit. Tip: Je kan hier ook goed lunchen. De middeleeuwse stadsmuren van Faro en de Moorse poorten kan je tijdens een wandeling het beste ontdekken.
photo

Dag 15,De Romeinse ruïne van Milreu

Als je vlucht vandaag later op de dag vertrekt of als je de reis wil verlengen zijn er veel bezienswaardigheden in de omgeving van Faro. Zo is er het oude gedeelde van het vissersstadje Olhao, het historische plaatsje van Tavira, de kerk van Almancil en de ruïnes van de Romeinse villa van Milreu. Tezamen maken ze een mooie dagtocht. Het Rio Formosa natuurpark is de grootste natuurattractie van het gebied. Op het vliegveld kan je je huurauto weer inleveren en check je in voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 15 dagen
  • Beste seizoen : Gehele jaar
  • Reissom : €945 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Toeslag : €165 p.p feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

14x in karakteristieke stadshotels en B&B in de natuur, huurauto all-risk verzekerd alle dagen, uitgebreide reisbescheiden met achtergrondinformatie en lokale tips, 24/7 contact met ons kantoor voor tips en suggesties tijdens de reis

020-2214178

info@barrio-life.nl

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Vredebestlaan 3 2685AJ Poeldijk

+ 020-2214178

info@barrio-life.nl

Certificaten

Certificaten

Reisorakel

Bekijk onze reviews op Reisorakel!

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Offerte voor reisvoorstel op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een vrijblijvende en voorlopige richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Bedrijfsuitje op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Waar kunnen we je mee helpen?

Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

Sluiten

Reisvoorstel op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Ik wil een gratis activiteit

Laat je naam en je e-mail achter en ontvang een gratis activiteit tijdens je reis cadeau!

Landenboek Portugal

Een compleet overzicht met alle Activiteiten.

Locaties en Mogelijkheden

*Je ontvangt het landenboek direct in je mail

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Contact formulier 

 

Stel direct je vraag!