Booking for : Glamping reis Portugal bergen en rivieren Midden-Portugal

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Glamping reis Portugal bergen en rivieren Midden-Portugal

 • Deze Glamping rondreis is gericht op het wilde natuur van het binnenland van Portugal. De Douro vallei, de Serra da Estrela, het Xisto bossengebied, het Zezere merengebied en het Sao Mamede natuurgebied bij Marvao.
 • Deze 10-daagse Glamping rondreis bergen en rivieren Midden-Portugal, is voor natuurliefhebbers die houden van bergen en water. De reis gaat stroomopwaarts langs riviervalleien en langs de bossen in de bergen en combineert historische dorpjes.
 • Wij verzorgen de retourvlucht, de huurauto all-risk verzekerd, alle overnachtingen in natuuraccommodaties op basis van logies. Daarnaast zijn we onderscheidend in onze uitgebreide reisbescheiden, zelf door ons geschreven als Portugal specialist en de lokale tips die je reis nog specialer maken.

Reisinformatie

Glamping reis Portugal bergen en rivieren Midden-Portugal

Welkom op de reizenpagina van de 10-daagse Glamping reis Portugal bergen en rivieren Midden-Portugal. Deze Glamping rondreis is gericht op het wilde natuur van het binnenland van Portugal. De Douro vallei, de Serra da Estrela, het Xisto bossengebied, het Zezere merengebied en het Sao Mamede natuurgebied bij Marvao. Het woord Glamping is de verzamelnaam geworden voor origínele natuuraccommodaties, voor de prijs van een normale B&B.

Deze 10-daagse Glamping reis Portugal bergen en rivieren Midden-Portugal, is voor natuurliefhebbers die houden van bergen en water. De reis gaat stroomopwaarts langs riviervalleien en langs de bossen in de bergen en combineert historische dorpjes. Het zijn de hoogtepunten van het binnenland van Midden-Portugal.

We hebben gekozen voor vier mooie uitvalsbasissen op basis van een glamping tent, een safari-lodge tent, een leistenen dorpshuis en een elegant huis van kurk. Op elke plek is er voor wie wil ook een alternatief zoals een B&B slaapkamer met badkamer en een warmere optie voor in de koudere maanden van het jaar. Bekijk hier ook de rest van onze kampeerreizen door Portugal.  Zou je deze reis willen aanpassen? Geef ons hier je wensen door en dan passen we de reis kosteloos en vrijblijvend aan op maat.

Wat is er zo mooi aan deze reis?

Het binnenland van Portugal is de plek waar de meeste rivieren ontspringen in de bergen. De Douro vallei, de Mondego rivier en de Zezere rivier kruisen je weg tijdens deze reis en spelen een belangrijke rol. De route komt op de plekken waar het mooiste natuurschoon te vinden is en waar tal van wateractiviteiten een reis in de zomer ook zeer aangenaam maken. Reis je met kinderen? Kajakken, suppen, zwemmen in bergmeren en fietsen kan op de mooiste plekken.

Onderweg zijn de 12 historische dorpjes van Portugal te bezoeken, stuk voor stuk culturele parels. Alsmede de 42 Xisto leistenen dorpjes en kom je kastelen tegen. Steden en dorpen zoals als Porto, Coimbra, Pinhao, Guada en Marvao maken het ook voor cultuurliefhebbers een interessante reis.

Hoe zit deze Glamping reis Portugal in elkaar?

Wij verzorgen de retourvlucht, de huurauto all-risk verzekerd, alle overnachtingen in natuuraccommodaties op basis van logies. Daarnaast zijn we onderscheidend in onze uitgebreide reisbescheiden, zelf door ons geschreven als Portugal specialist en de lokale tips die je reis nog specialer maken.

Naast dit basispakket, zijn er tal van activiteiten bij te boeken om ervoor te zorgen dat je het beste uit de reis haalt.

De reis van begin tot einde 

 • Vlucht vanuit Nederland naar Porto
 • 2 nachten in Santa Maria de Sardoura
 • 3 nachten in het Serra da Estrela gebied
 • 2 nachten in het Xisto gebied
 • 2 nachten in Marvao
 • Vlucht vanuit Lissabon naar Nederland

Reis op maat?

Zou je deze reis willen aanpassen? Geef ons hier je wensen door en dan passen we de reis kosteloos en vrijblijvend aan op maat.

 

 

Dit aanbod valt onder de garantie van GGTO garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van GGTO garant. Onderstaand kan je op de routekaart van deze reis met het plusje en minnetje inzoomen en de route bekijken.

Beoordelingen en keurmerken Barrio Life

Reisorakel                               Rondreis.nl                      Trustpilot

         

 

Neem contact met ons op

photo

Dag 1,Vliegen op Porto

Deze Glamping reis Portugal bergen en rivieren Midden-Portugal start met een directe vlucht van Nederland naar het vliegveld van Porto. Hier hebben we de huurauto klaar staan op het vliegveld en rijd je in uur naar de glamping accommodatie bij het dorpje Santa Maria de Sardoura, die we hier voor je hebben gereserveerd. Je verblijft hier aan de Douro rivier voor twee nachten en het verblijf is op basis van logies. Na het inchecken kan je vanmiddag genieten van het zwembad of een wandeling maken naar het zandstrand waar je kan zwemmen in de Douro rivier.
photo

Een comfortabele Glamping tent ,

Daar waar de Douro rivier slingerend richting de regio van Porto beweegt, ligt deze mooie kleinschalige glamping accommodatie in de riviervallei. Het is de ideale uitvalsbasis voor tal van uitstapjes in de omgeving en de beroemde Douro rivier maakt een mooi natuurlandschap. Je verblijf hier in een opgezette luxe glampingtent in de warme maanden en in een mooi dakhuisje in de koudere maanden van het jaar. Alternatief: Appartement om zelf te koken of een B&B kamer.
photo

Dag 2,Fietsen langs de rivier

Vandaag kan je ervoor kiezen om de keuken te gebruiken van de accommodatie om daar een ontbijt klaar te maken of te ontbijten in één van de cafeetjes in de buurt. Met de fietsen van de accommodatie kan je vandaag een mooie fietstocht maken door de omgeving van de de Douro rivier. Wandelaars kunnen de berg S. Domingos beklimmen met een mooi uitzicht op de omgeving. We adviseren je ook graag over een spectaculair houten wandelpad door een kloof met een rivier in het dal.
photo

Dag 3,Schilderachtig Pinhao

Vanochtend check je uit en rijd je in 2,5 uur naar de volgende stop in het Serra da Estrela berggebied. Je kan echter vandaag van onze reisbescheiden gebruik maken en een aantal stops maken onderweg. Vandaag kan je stroomopwaarts via b-wegen een mooie route maken naar het pittoreske stadje Pinhao aan de Douro rivier. We kunnen hier een boottocht, kayaktocht en proeverij bij een wijnbodega bijboeken. Aangekomen bij de accommodatie in het Serra da Estrela gebied check je in voor drie nachten op basis van logies en ontbijt.
photo

Een safari-lodgetent aan de voet van de bergen ,

Prachtig gelegen aan de voet van de Serra da Estrela ligt deze natuurplek waar ruime lodgetenten een compleet gevoel geven van het midden in de natuur verblijven. Het restaurant biedt maaltijden en er is een zwembad. Andere maaltijden zoals lunch en diner zijn in het restaurant te nuttigen of er is naar een dichtbij zijnde dorpje te rijden voor een diner. Alternatieven voor de safari-lodgtenten zijn een B&B kamer en een eigen huis met keuken.
photo

Dag 4,Wandelen naar de Mondego rivier

Vanochtend kan je na het ontbijt op pad gaan en kiezen voor een mooie halve- of hele dag wandeling door de Serra da Estrela. Onderweg kan je zwemmen in bergmeren en rivierstrandjes van de Mondego rivier, de rivier die dichtbij de accommodatie stroomt en ontstaat op grote hoogte in de bergen. We kunnen paardrijden, kayakken en andere activiteiten voor je bijboeken. Ben je een cultuurliefhebber? Je bevindt je hier in het gebied van de 12 historische dorpjes van Portugal. In onze reisbescheiden tref je er meer over.
photo

Dag 5,Naar de top van de Serra da Estrela

Vanochtend na het ontbijt kan je in een ander gebied gaan wandelen. In de omgeving van Manteigas, hoger in de Serra da Estrela, hebben we tips voor mooie wandelroutes. Alsmede voor wie graag een uitstapje maakt per auto, kan met onze rijroute een mooie rondrit maken naar de top van het gebergte, een valleiwandeling maken, watervallen bezoeken etc. Cultuurliefhebbers kunnen het kasteel van Guarda bezoeken en meer van de historische dorpjes bezoeken bij de Spaanse grens.
photo

Dag 6,Wandelen bij de paleisbossen van Luso

Na het ontbijt check je uit en rijd je in 2,5 uur naar het Xisto gebied rondom Lousa. In onze reisbescheiden geven we je de optie voor twee routes. De route oostwaarts langs de Serra da Estrela brengt je langs het platteland en langs de mooiste drie historische dorpjes van deze regio. De ander route voert langs de Mondego rivier en we geven tips voor een stop bij een bijzonder bos en paleis bij de thermale baden van Luso. Cultuurliefhebbers kunnen vandaag stoppen bij Coimbra stad. Aangekomen in het Xisto gebied check je in voor twee nachten op basis van logies en ontbijt.
photo

Sprookjesachtige leistenen huisjes in de bossen,

Verbogen in de bossen ligt hier het Xisto gebied met 42 oude dorpjes met leistenen huisjes, verbonden met wandelpaden. Je verblijft in je eigen leistenen huisje met eigen keuken. Het huis is van leisteen, typisch uit deze regio en gerenoveerd en met openhaard voor de koudere maanden van het jaar. Een balkon biedt uitzicht op de vallei en het ontbijt is inclusief. Het kampeeralternatief (op een andere locatie) is een yurt, vintage caravan en een safari tent.
photo

Dag 7,Leistenen dorpjes en verblijven in je eigen dorpshuisje

Na het ontbijt kan je vandaag een halve of hele wandeldag maken door het gebied. De verschillende dorpjes zijn verbonden met wandelpaden en onderweg kom je beekjes tegen die langs waterraden door dorpjes stromen. Creatievelingen kunnen aan de slag met workshops die er in de accommodaties worden georganiseerd. Van wol, pottenbakken, vilt en het maken van je eigen leistenenhuis. Cultuurliefhebbers kunnen Lousa bezoeken en een autorit maken naar het kasteel en de mooiste leistenendorpjes van de omgeving.
photo

Dag 8,Het Zezere merengebied

Na het ontbijt check je uit en rijd je in 2,5 uur naar het Sao Mamede natuurpark, bekend van het beroemde Marvao kasteel. Je kan vandaag de ochtend nog gebruiken voor ontspannen bij het huisje. Onderweg geven we je tips voor een mooie stop bij het Zezere riviergebied. Je kan wandelen, zwemmen, kayakken en er zijn oude bruggen, hoge stuwdammen en andere mooie uitkijkpunten te bezoeken. Aangekomen in Marvao check je in voor twee nachten op basis van logies en ontbijt.
photo

Traditioneel huisje van kurkbomen,

Geïnspireerd op de millennia oude ronde huisjes die hier in deze streek terug gevonden zijn, tezamen met de kurkboombossen in de regio, overnacht je hier in je eigen kurkhuisje. Van alle gemakken voorzien en zelfs wat luxe, heb je hier je eigen keukentje en buitenplaats. Op het terrein is tevens een zwembad en hoog gelegen in de heuvels heb je een mooi uitzicht: Alternatieven zijn een verblijf in een oude gerestaureerde stenen windmolen of een grote Pagoda boomhut. Een B&B verblijf is een ook een optie.
photo

Dag 9,Het kasteel van Marvão

Vandaag kan je bij ons voor de ochtend een ballonvaart boeken met een adembenemend uitzicht. We vertellen je in onze reisbescheiden meer over waar je kan fietsen, een fietstocht op een oude spoorlijn zittend in een treinfiets, maar kan je ook wandelen en is een must het kasteel van Marvao. Dit is tevens ook een mooie natuurwandeling door de omgeving. Kayakken en zwemmen is ook een mogelijkheid en we vertellen je waar dat het beste te doen is.
photo

Dag 10,Vlucht naar Nederland

Na het ontbijt check je uit en rijd je in twee uur naar het vliegveld van Lissabon. Op het vliegveld kan je de huurauto weer inleveren en check je in voor de vlucht naar Nederland. Zou je de reis graag willen verlengen of aan willen passen? We kunnen de glamping accommodaties ook omzetten naar reguliere B&B. Qua route kunnen we de kust toevoegen van Sintra of bij Nazaré. Een bezoek aan de Algarve is ook toe te voegen. Informeer ons over je wensen en kunnen we dit in een handomdraai voor je regelen. Zou je deze reis willen aanpassen? Geef ons hier je wensen door en dan passen we de reis kosteloos en vrijblijvend aan op maat.
Tijdens deze reis overnacht je in vier plekken in de natuur. De accommodaties per plek staan hieronder beschreven op volgorde van de reis. Heb je voorkeur voor een ander type accommodatie, geef dan hier je wensen door.

Inclusief en exclusief

Inclusief
 • Retourvlucht van Nederland naar Porto en terug van Lissabon, inclusief 10 KG handbagage en 15 KG ruimbagage
 • 9 overnachtingen in 3-5 sterren vakantiehuis en tenten op basis van logies (en soms ontbijt)
 • Huurauto all-risk verzekerd voor alle reisdagen
 • Uitgebreid reisbescheidenpakket met compleet routeboek
 • 24/7 bereikbaarheid via telefoon en Whatsapp voor tips tijdens de reis
 • Administratiekosten (€20 per boeking) en boekingskosten (€25 per persoon)
Exclusief
 • Borg (ca. €750-900, klein model), benzine, tolwegen, parkeerkosten in de grote steden (ca. €20 per dag)
 • (Soms ontbijt) lunch en diners
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien, souvenirs en persoonlijke uitgaven
 • Toeristenbelasting

Accommodaties voor deze reis

De huisjes en tenten die wij aanbieden in Douro, Serra Estrela, Schist en Sao Mamede zijn allemaal gelegen in de natuur. Het uiterlijk van de gebouwen ziet er landelijk en authentiek uit. De kamers van alle accommodaties zijn eenvoudig en knus ingericht. Sommige kamers hebben een traditionele inrichting en andere een moderne inrichting. Daarnaast hebben ze allemaal een eigen badkamer op de kamer. Een aantal hebben ook buitenfaciliteiten, zoals een zwembad of terras, waar je gebruik van kan maken. Onderstaande foto's en beschrijvingen van de accommodaties kunnen afhankelijk van de periode van je reis iets afwijken.

Dag 1-2: Douro – Huisje

De eerste nachten verblijf je in de prachtige landelijke omgeving van de Douro regio. Je verblijft hier in een karakteristiek huisje in de bergen. Het huisje is eenvoudig en praktisch ingericht en beschikt onder andere over een eigen kitchenette, een eethoek, een zithoek en een privé-badkamer. Buiten kun je gebruik maken van het zwembad en het terras, tevens zijn er ook barbecue faciliteiten aanwezig.

Dag 3-5: Serra Estrela – Tent

Je verblijft in een luxe tent in het natuurgebied van Serra Estrela. Vanuit de tent heb je een mooi uitzicht op de groene heuvels en de natuur. De tent is van binnen erg open en knus ingericht. Verder beschikt iedere tent over een eigen badkamer. Daarnaast biedt de accommodatie een gezamenlijke lounge, keuken en terras.

Dag 6-7: Schist – Huisje

De volgende bestemming is Cerdeira, je verblijft hier op een rustige ligging op de berg Serra Da Lousã. Het huisje ziet er typisch authentiek uit. De inrichting van het huisje is modern met typische architectuur. Het huisje beschikt over een eigen kookgelegenheid en woongedeelte evenals een privé-badkamer. Buiten kun je gebruik maken van het terras.

Dag 8-9: Sao Mamede – Tent

De laatste nachten verblijf je in Sao Mamede in een erg rustige omgeving in de natuur. De omgeving maakt het de perfecte plek om een mooie wandeling te maken of te ontspannen bij het zwembad. De tent is een luxe en goed geïsoleerde tent gemaakt van kurk. De inrichting van de tent is comfortabel en modern. Daarnaast is er een eigen badkamer aanwezig in de accommodatie en vind je voor de tent een privé terras. Ook kan er gebruik worden gemaakt van het algemene zwembad en buitenterras.

Vluchtinformatie

Bij deze reis zit de directe heenvlucht inbegrepen van Nederland naar Porto stad en terugvlucht van Lissabon naar Nederland, inclusief 10 KG handbagage en 15 KG ruimbagage. Het is ook mogelijk om naast Amsterdam Schiphol te vertrekken vanaf Eindhoven, Rotterdam, Weeze of Brussel. Boek je zelf graag je vlucht? Geef ons dit door en dan zullen we je de reis aanbieden exclusief de vlucht.

Informatie huurauto

Op het vliegveld kun je je huurauto ophalen, maar het is ook mogelijk om dit op een later moment te doen. Bij het boeken van deze reis krijg je een reisbescheidenpakket waarin uitgebreide informatie staat over de geboekte huurauto.
In deze reis zit standaard een compacte huurauto inclusief all-risk verzekerd, type Ford Fiesta. Onderstaand tref je de kenmerken van deze auto. De daadwerkelijke huurauto kan in de praktijk een ander automerk zijn. Mocht je graag een groter formaat huurauto willen bijboeken (middenklasse, SUV, familieauto etc.) informeer ons dan in het offerteformulier over welk type auto je dan graag zou willen.  

Kenmerken huurauto

 • 3e hoofdsteun achterbank (NCAP 5*)
 • 4-weg handmatig verstelbare bestuurdersstoel
 • 6 airbags (bestuurder, voorpassagier, zijairbags, curtainairbags)
 • Adjustable Speed Limiting Device (ASLD) (NCAP 5*)
 • Automatisch inschakelende dimlichten
 • Boordcomputer met 4.2 inch (monochroom) scherm
 • Centrale portiervergrendeling met afstandsbediening
 • Elektrisch bedienbare portierramen voor incl. one-touch up/down functie
 • Elektrisch verwarmbare buitenspiegels, geintegr. richtingaanw., uitstapverlichting
 • LED reflector dimlicht met dagrijverlichting
 • Middenconsole met 2 bekerhouders
 • Radiovoorbereiding
 • Tire Repair Kit

Reisdetails

 • Reisduur : 10 dagen
 • Beste seizoen : Eind april tot eind oktober
 • Reissom vanaf: €1095 p.p. o.b.v. van 2 personen
 • Vervoer : Vlucht en huurauto

Inbegrepen bij deze reis

Retourvlucht vanuit Nederland naar Porto en terug van Lissabon inclusief 15kg ruimbagage p.p., 9 nachten o.b.v. beschreven glampingaccommodaties op basis van logies en soms ook ontbijt, huurauto all-risk verzekerd voor alle reisdagen, uitgebreid reisbescheiden pakket met compleet routeboek en speciale reistips voor familie´s en kinderen, 24/7 bereikbaarheid met ons kantoor tijdens de reis voor suggesties en tips, administratie- en boekingskosten

020-2214178

info@barrio-life.nl

Recommend Tour Packages

Waar wacht je op?

5% korting

+ gratis toegang tot alle Landenboeken

Dit is alleen voor reizigers die nog geen reisvoorstel hebben aangemaakt

voor een reis naar jouw keuze

Gratis landenboek t.w.v. 50 euro

Download het gratis e-book voor je bestemming naar keuze. De perfecte manier om je te oriënteren voor een reis naar Andalusië.

In dit landenboek tref je meer dan 50 pagina´s waarin de top-30 regio´s staan beschreven.

Sluiten
Sluiten

*Je ontvangt het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit.

Gratis landenboek t.w.v. 50 euro

Download het gratis e-book voor je bestemming naar keuze. De perfecte manier om je te oriënteren voor een reis naar Marokko.

In dit landenboek tref je meer dan 50 pagina´s waarin de top-30 regio´s staan beschreven.

Sluiten
Sluiten

*Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

Gratis landenboek t.w.v. 50 euro

Download het gratis e-book voor je bestemming naar keuze. De perfecte manier om je te oriënteren voor een reis naar Portugal. 

In dit landenboek tref je meer dan 50 pagina´s waarin de top-30 regio´s staan beschreven.

Sluiten
Sluiten

*Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

Gratis landenboek t.w.v €50

Download het gratis e-book voor je bestemming naar keuze.

 

De perfecte manier om je te oriënteren voor een reis naar Portugal, Andalusië of Marokko.

In dit landenboek tref je meer dan 50 pagina's waarin de top 30 regio's staan beschreven

Sluiten
Sluiten

Wil je meer informatie?

Via dit formulier kun je meer informatie vragen over een bepaalde reis. Mocht je een offerte willen ontvangen, dan hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

Sluiten

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Reis op maat

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Andalusië specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Reis op maat

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Marokko specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Reis op maat

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Portugal specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Reisvoorstel op maat

We hebben dit formulier opgesteld zodat we je een vrijblijvende en voorlopige richtprijsofferte te kunnen sturen. Je kunt ook bellen naar 020-2214178 of e-mailen naar info@barrio-life.nl

Sluiten

Contact met onze themareizen specialist

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze themareizen specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Contact met onze Andalusië specialist

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Contact met onze Marokko specialist

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Contact met onze Portugal specialist

Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

Sluiten
Sluiten

Waar kunnen we je mee helpen?

Sluiten

Ik wil een gratis activiteit

Laat je naam en je e-mail achter en ontvang een gratis activiteit tijdens je reis cadeau!