Booking for : Familievakantie natuurparken en rivierstrandjes van Portugal

  Familievakantie natuurparken en rivierstrandjes van Portugal

  • Wij verzorgen de retourvlucht, de gezinshuurauto all-risk verzekerd, alle overnachtingen in appartementen en huisjes op basis van logies
  • Deze actieve vakantie is een rondreis van het noorden van Portugal naar de regio Lissabon
  • Je begin de reis in Noord-Portugal, dé regio van Portugal waar de natuur volop aanwezig is. Hier zijn het de watervallen, stroomversnellingen, rivierstrandjes die ruimte bieden voor raften, kajakken, zwemmen en canyoning activiteiten

  Reisinformatie

  Familievakantie natuurparken en rivierstrandjes van Portugal

  Welkom op de reizenpagina van de 15-daagse Familievakantie natuurparken en rivierstrandjes van Portugal. Deze reis voor ouders met kinderen voert langs de mooiste natuurparken van Portugal en is naast een vakantie ook echt een rondreis met mooie uitvalsbasissen.  Je komt langs Porto, de Douro vallei, Serra da Estrela bergen, het Xisto gebied, Sintra-Cascais en Lissabon. Ook onze andere opties in Portugal bekijken? Tref hier al onze andere familierondreizen en vakanties door Portugal.  

  Deze 15-daagse Familievakantie natuurparken en rivierstrandjes van Portugal is ideaal voor ouders met kinderen onder de +-14 jaar oud. Er kan namelijk volop gezwommen worden in rivieren en meren, maar de reis is voornamelijk gericht op de natuur en spendeert minder dagen aan de kust of in de stad. De reis is een combinatie van huisjes, appartementen en B&B met ontbijt. Sommige accommodatis hebben ook een zwembad. We zijn ook specalist in Glampingtenten en bungalows, alsmede hotels voor familie´s.

  Wat is er zo mooi aan deze reis?
  Je begin de reis in Noord-Portugal, dé regio van Portugal waar de natuur volop aanwezig is. Hier zijn het de watervallen, stroomversnellingen, rivierstrandjes die ruimte bieden voor rustig zwemmen, kayakken en boottochten. Noord-Portugal is tevens erg bergachtig, waardoor er mooi gefietst en gewandeld kan worden.

  Het berggebied van de Serra da Estrela is perfect voor natuurliefhebbers en er is veel te ontdekken voor kinderen. De reis combineert in deze hoek van Portugal ook de regio´s van de 12 historische kasteeldorpjes en de 42 leistenen Xisto dorpjes, beiden sprookjesachtig en magisch te noemen.

  Verder gaat het zuidwaarts naar rivierstrandjes, meren om te zwemmen en via kastelen naar de kust van het natuurpark Sintra-Cascias. Bekend van de Hans & Grietje sprookjespaleizen, maar ook surflessen langs de kust en dierenparken. Lissabon is toe te voegen aan de reis als laatste stop.

  Hoe zit familievakantie natuurparken en rivierstrandjes van Portugal in elkaar?
  Wij verzorgen de retourvlucht, de gezinshuurauto all-risk verzekerd, alle overnachtingen in appartementen en huisjes op basis van logies en B&B met ontbijt. Daarnaast zijn we onderscheidend in onze uitgebreide reisbescheiden, zelf door ons geschreven als Portugal specialist en de lokale tips die je reis nog specialer maken.

  Naast dit basispakket, zijn er tal van activiteiten bij te boeken om ervoor te zorgen dat je het beste uit de reis haalt. Zo kunnen we boottochten, kayaktochten en surflessen bijboeken.

  Reis op maat?
  Verblijf je graag een dag langer op een bepaalde plek of zou je deze reis willen aanpassen?
  Als Portugal specialist kunnen we in een handomdraai deze reis aanpassen naar wens en je adviseren op basis van onze eigen ervaring.

   

  Bekijk hier onze andere Familiereizen in Portugal, Andalusië en Marokko.

  Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

  Onderstaand kan je op de routekaart van deze reis met het plusje en minnetje inzoomen en de route bekijken.

   

  photo

  Dag 1,Vliegen op Porto (twee nachten)

  Deze 14-daagse Outdoor rondreis met kinderen in Noord-Portugal start met een directe vlucht van Nederland naar het vliegveld van Porto. Hier hebben we een ruime gezinsauto klaar staan en in een half uur rijden jullie naar het guesthouse wat we bij het strand van Porto voor jullie hebben gereserveerd. Je checkt hier in voor twee nachten op basis van logies en ontbijt. Vanmiddag kan je genieten van het strand en de zwembaden in de rotsen aan de kust. We informeren je er meer over in onze reisbescheiden.
  photo

  Dag 2,Dag 2, Een boottocht over de Douro rivier

    Na het ontbijt kan je vandaag op pad gaan om het centrum van Porto stad te bezoeken. Naast onze reguliere tips over het culturele gedeelte van de stad, tref je ook tips speciaal voor kinderen. We adviseren je welke leuke stadsparken te bezoeken zijn, maar ook een dieren- en vogeltuin, het trammuseum en een waterpark met glijbanen voor op een warme dag. We kunnen voor vandaag een mooie boottocht bijboeken over de Douro rivier, waarbij je met de kinderen de stad op een inspirerende manier van het water ziet.
  photo

  Dag 3,Mooi rijden langs de Douro rivier (twee nachten)

  Vanochtend checken je uit na het ontbijt en rijd je in een kleine twee uur naar de Douro Vallei bij het plaatsje Pinhao, de volgende verblijfplaats. In onze reisbescheiden tref je tips voor stops onderweg en een mooie autoroute langs de rivier. We adviseren je over een waterpark met glijbanen en een paar mooie oud stadjes voor onderweg, alsmede een rivierstrandje om te zonnen en te zwemmen voor de kinderen. Aangekomen op de B&B in de Douro streek check je in voor twee nachten op basis van logies en ontbijt en kan je genieten van het zwembad.
  photo

  Dag 4,Per stoomtrein door de vallei

    Na het ontbijt kan je vandaag erop uit met onze reisbescheiden tips. Je kan een kasteel bezoeken, een oud treinstation en een bezoek aan een wijnbodega en zien hoe de druiven groeien is ook een mogelijkheid. Langs de Douro rivier ligt een spoorlijn waar een stoomtrein (leuk voor kleinere kinderen) voert en een boemeltrein. We kunnen de stoomtrein voor jullie reserveren voor vandaag. Wie graag van de gebaande paden komt en meer van de natuur wil zien, kan onze jeeptocht bijboeken waarbij je op een stoere tocht door de binnenlanden rijdt
  photo

  Dag 5,Prehistorische rotstekeningen in de natuur (drie nachten)

  Vanochtend check je uit na het ontbijt en rijd je in 2,5 uur naar het Serra da Estrela gebergte, de volgende verblijfplaats. Deze ochtend kan je per kayak nog een tocht maken over de Douro rivier of kunnen we een boottocht organiseren over de rivier. Een laatste afscheid alvorens je de Douro rivier verlaat. Lijkt het je leuk om oude rotstekeningen te zien? In onze reisbescheiden adviseren we je over een tour met een gids door natuur, onderweg richting Serra da Estrela. Je checkt in voor drie nachten op basis van logies in je eigen huisje.
  photo

  Dag 6,Wandelen naar watervallen en suppen op bergmeer

  Vandaag kan je je eigen plan trekken en kiezen uit een groot aantal bezienswaardigheden en activiteiten om te ondernemen. Reis je in de zomer? We geven je tips over een rivierstrandje midden in de bergen in een pittoresk oud dorpje. Er is een wandeling te maken naar watervallen om op te frissen er we kunnen een les suppen, (op een surfbord staan en peddelen) op een mooi bergmeer voor je organiseren. Onderweg tussen al deze waterplekken kom je de mooiste natuur tegen van het gebergte.  
  photo

  Dag 7,De 12-historische en sprookjesachtige dorpjes

  Rondom het Serra da Estrela gebergte liggen twaalf historische dorpjes, welke soms net uit de film Lord of the Rings komen. Kastelen, grotwoningen, oude burchten en tal van verbazingwekkende settings. Wie houdt van cultuur, maakt een mooie route met onze tips in de reisbescheiden. Het wol- en broodmuseum, typisch van de streek, is mooi om te combineren op deze interessante dag. Voor vandaag kunnen we ook mountainbikes klaarzetten alsmede een rotsklimcursus als beginnerscursus aanbieden om deze magnifieke bergen te bedwingen.
  photo

  Dag 8,, Abseilen door de bossen (drie nachten)

  Vanochtend check je uit en rijd je in 2,5 uur naar de volgende verblijfplaats, het Xisto leistenen dorpjes gebied. Vandaag kan je genieten van een aantal mooie stops op de route. Zo tippen we je over een klimpark waar je hoog tussen bomen abseilt. Op de route ligt een rivier waarin je kan zwemmen onder de oude stenen bruggen van een pittoresk dorpje. Net alsof je in een film zit. Verder liggen er twee grote rivierstranden in de bossen, waar je kan zwemmeb. In het Xisto gebied bij het dorpje Cerdeira check je in voor drie nachten in een eigen huisje op basis van logies.
  photo

  Dag 9,Wandelen door het Xisto gebied

  Het Xisto gebied, ofwel leisteen in het Nederlands, is een gebied van 42 dorpjes die op de historische lijst staan van Portugal om hun authentieke karakter. Je verblijft deze dagen in je eigen leistenenhuisje in de bossen en voor wandelaars en natuurliefhebbers is dit de perfecte uitvalsbasis. Tussen de dorpjes liggen mooie wandelpaden en je kan vandaag met de kinderen mooie boswandelingen maken door de omgeving. Er zijn waterraden, beekjes, huisjes etc. te ontdekken en er is een spannende hoge schommel boven de vallei.
  photo

  Dag 10,Rivierstrandjes en kayakken door de bossen

  Rondom de Zezere rivier, driekwartier ten zuiden van Cerdeira ligt een ideaal gebied voor een dagtocht met kinderen. Oude bruggetjes, grote meren, rivierstrandjes met goudgeel zand, helder water en kayakken. Het is een echte waterdag en omgeven door dichte mooie bossen. We informeren je er meer over in onze reisbescheiden. Liefhebbers van dieren? We informeren je over een dierenpark in de buurt van de dorpjes. Cultuurliefhebbers kunnen vandaag Coimbra stad bezoeken en het madurodam van Portugal bekijken, alsmede een boottocht maken langs de stad.
  photo

  Dag 11,Kastelenroute naar de kust (vier nachten)

  Vanochtend check je uit en rijd je in 2,5 uur naar de laatste verblijfsplaats van de reis, het natuurpark Sintra-Cascais. Voor vandaag zijn er op de route een aantal mooie stops te maken. Ontdekkingstocht langs kastelen? We adviseren je waar je met een boot naar een kasteel op een eiland vaart en waar kinderen op kasteelmuren kunnen klimmen. Grotten bezoeken onder de grond of dinosaurusvoetafdrukken bekijken? We informeren je er meer over.  Aangekomen in Sintra-Cascais check je in voor vier nachten in een huisje op basis van logies.
  photo

  Dag 12,Stranden van Sintra

  Vandaag kan je genieten van een mooie stranddag aan de stranden van het Sintra-Cascais natuurpark. Het natuurpark Sintra-Cascais staat bekend om de bossen in he heuvels bij het plaatsje Sintra en de hoge kliffen aan de kust. We geven je ook tips over een mooi zwembad naast de kust in de natuur. Actief bezig zijn? We kunnen mountainbikes voor je klaarzetten voor een fietstocht en we kunnen een ¨Bouldering¨ activiteit bijboeken, waarbij de kinderen onder begeleiding klimmen over grote stenen in het natuurpark.  
  photo

  Dag 13,De sprookjesachtige paleizen van Sintra

  Sintra staat bekend om de zomerverblijven van het Portugees Koningshuis. Het zijn mooie paliezen, landhuizen met groten tuinen en er is veel te ontdekken voor kinderen. In onze reisbescheiden informeren we je over hoe je je bezoek organiseert. Ook is er een museum waar de sprookjes en sages van Sintra verteld worden, leuk om een bezoek mee te starten. Liever aan het strand zijn? We kunnen een golf- en bodyboardsurfles organiseren voor vandaag als beginnersles.
  photo

  Dag 14,Dierenparken

  Sintra staat bekend om de zomerverblijven van het Portugees Koningshuis. Het zijn mooie paliezen, landhuizen met groten tuinen en er is veel te ontdekken voor kinderen. In onze reisbescheiden informeren we je over hoe je je bezoek organiseert. Ook is er een museum waar de sprookjes en sages van Sintra verteld worden, leuk om een bezoek mee te starten. Liever aan het strand zijn? We kunnen een golf- en bodyboardsurfles organiseren voor vandaag als beginnersles.
  photo

  Dag 15,De vlucht terug naar Nederland

  Vanochtend check je uit en rijd je in een uur naar het vliegveld van Lissabon. Hier kan je de huurauto weer inleveren en check je in voor je vlucht. Zou je de reis graag aanpassen? We kunnen een verblijf in Lissabon aan het begin of einde toevoegen. We kunnen de reis ook verlengen met de Algarve of de zuidelijkere Costa Vicentina kust. Alsmede kunnen we op alle verblijfsplaatsen dagen korter of langer aanpassen. Informeer ons over je wensen en we helpen je graag verder

  Reisdetails

  • Reisduur : 15 dagen
  • Beste seizoen : Eind april tot eind oktober
  • Reissom vanaf: €1145 p.p. o.b.v. van 4 personen
  • Toeslag : €295 p.p. maximaal afhankelijk reisdatum

  Inbegrepen bij deze reis

  Retourvlucht vanuit Nederland naar Porto en terug vanuit Lissabon inclusief 15kg ruimbagage p.p., 14 nachten o.b.v. familieaccommodaties op basis van logies en soms ook ontbijt, ruime gezinshuurauto all-risk verzekerd voor alle reisdagen, uitgebreid reisbescheiden pakket met compleet routeboek en speciale reistips voor familie´s en kinderen, 24/7 bereikbaarheid met ons kantoor tijdens de reis voor suggesties en tips, administratie- en boekingskosten

  020-2214178

  info@barrio-life.nl

  Recommend Tour Packages

  Wil je meer informatie?

  Via dit formulier kun je meer informatie vragen over een bepaalde reis. Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

  Sluiten

  Contact met onze reisspecialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze reisspecialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Waar kunnen we je mee helpen?

  Sluiten

  Contact met onze themareizen specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze themareizen specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Ontvang het Portugal landenboek

  Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

  Sluiten
  Sluiten

  *Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

  Ontvang het Marokko landenboek

  Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

  Sluiten
  Sluiten

  *Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

  Ontvang het Andalusië landenboek

  Profiteer van onze lokale expertise en geniet van een gratis activiteit tijdens uw volgende reis.*

  Sluiten
  Sluiten

  *Je ontvang het landenboek direct per e-mail en indien je een reis boekt ontvang je een gratis activiteit. Reeds gedane reisaanvragen hebben geen recht op een gratis activiteit

  Contact met onze reisspecialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze reisspecialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat?

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Marokko specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat?

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Portugal specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat?

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Andalusië specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Contact met onze Andalusië specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Andalusië specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reis op maat

  Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Waar wacht je op?

  5% korting

  + gratis toegang tot alle Landenboeken

  Dit is alleen voor reizigers die nog geen reisvoorstel hebben aangemaakt

  voor een reis naar jouw keuze

  Voorstel op maat

  Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

  Welk thema's

  spreken je aan?

  Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

  Contact met onze Portugal specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Portugal specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Contact met onze Marokko specialist

  Staat jouw ideale reis er niet tussen? Vul onderstaande velden in zodat onze Marokko specialist jouw perfecte reis kan samenstellen.

  Sluiten
  Sluiten

  Reisvoorstel op maat

  Sluiten

  How to Set a Daily Diet Plan?

  Subscribe to our daily newsletter.

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Vrijblijvende Prijsofferte aanvragen

  020-2214178

  Prijsofferte ontvangen

  Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

  Sluiten
  Sluiten

  Bedrijfsuitje op maat

  We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

  Sluiten

  Stel hier je vraag

  Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

  Advies nodig?

  Loop je ergens tegen aan, heb je specifieke vragen of heb je advies nodig? Vul dan dit formulier in om contact op te nemen met onze specialist. Je krijgt een reactie binnen 2 werkdagen.

  Waar kunnen we je mee helpen?

  Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

  Sluiten