Booking for : Culturele Rondreis Noord-Marokko

Culturele Rondreis Noord-Marokko

Reisinformatie

Culturele rondreis Noord-Marokko

Tijdens deze culturele rondreis Noord-Marokko reis je per huurauto en bezoek je de Medina´s van de Koningssteden Meknes, Rabat en Fes. Tussen Fes en Meknes kan je de Romeinse oude stad Volubilis bezoeken en op de route naar Tanger verblijf je ook in de blauwe Medina van Chefchaouen in het Rif gebergte. Vanuit Tanger reis je weer zuidwaarts naar Rabat en kan je aan het einde een bezoek brengen aan Casablanca.

Hoe zit deze rondreis Noord Marokko in elkaar?
We hebben in Fes alvast een historische wandeling inclusief opgenomen. Optioneel kan je in elke stad ook een wandeling met gids bijboeken. Verder zorgen we voor het verblijf met ontbijt en de huurauto zodat je zorgeloos kan genieten van deze culturele rondreis door Noord-Marokko. Vanuit Nederland vlieg je van Amsterdam direct op Casablanca. Deze rondreis is daarmee ideaal te boeken als week er tussen uit. Wil je ook de Koningsstad Marrakech bezoeken? Bekijk dan onze Koningssteden reizen door Marokko of we verlengen de reis met Marrakech.

Liever in plaats van alleen Noord-Marokko, vanuit Tanger naar Marrakech reizen langs de Koningsteden per trein? Bekijk dan ook onze Koningssteden rondreis per trein. De vier Koningssteden bezoeken per huurauto, bekijk dan deze rondreis.

De hoogtepunten van deze culturele rondreis Noord-Marokko
Je begint bij de Koningsstad Meknes, gelegen aan de voet van de Atlas en een stad met paleizen, het mausoleum van Moulay Ismail en de koranschool Bou Inania. Op een half uur ten noorden liggen de ruïnes van de Romeinse stad Volubilis. De Romeinen kochten hier leeuwen, beren en luipaarden in uit Noord-Afrika voor de gevechten in de arena´s. De tweede Koningsstad van deze culturele rondreis is Fes en het oude centrum van de stad heeft meer dan 9000 straatjes. Via Chefchaouen, een Berber stad met een blauwe medina, kom je aan in Tanger. Alle volkeren die in de oudheid per schip de Atlantische Oceaan opvaarden, kwamen praktisch langs Tanger. Rabat de derde koningsstad van de reis, heeft enerzijds een oude Medina, maar anderzijds ook het hoffelijke van de ambassades en de koningspaleizen. Tot slot, de enorme moskee van Casablanca is de grootste van Noord-Afrika en de enige moskee die je als niet-moslim in Marokko mag bezoeken.

photo

Dag 1,Koningsstad Meknes

Op het vliegveld van Casablanca staat een huurauto voor je klaar en in drie uur rijd je naar de oude Medina van Meknes. Hier hebben we een Riad, oud herenhuis of paleisje, voor je gereserveerd en kan je de auto veilig achterlaten in de buurt. Je kan vanmiddag het mausoleum en heilige graftombre van Moulay Ismail bezoeken. Ook kan je een mooie wandeling maken rondom de paleizen en bij de ingangen de paleiswachters in actie zien. Tip: Vraag ons naar advies voor de leukste restaurantjes in de Medina.
photo

Dag 2,De Romeinse stad Volubilis

Vanochtend kan je Meknes verder ontdekken en de koranschool of de Bab Mansour poort bekijken. Vanmiddag rijd je in 45 minuten naar de Romeinse stad Volubilis. Neem de tijd voor het bezoeken van de Romeinse ruïnes en ook het bedevaartstadje Moulay Idriss heeft een interessante geschiedenis. Vanuit Volubilis is het nog anderhalf uur naar de koningstad Fes waar we ook een karakteristieke Riad hebben gereserveerd. In de avond is het gebied bij de Batha poort een mooie plek om te dineren.
photo

Dag 3,Historische wandeling door Fes

Voor vanochtend hebben we een historische wandeling door de Medina voor je georganiseerd. Je ontmoet de gids bij één van de stadspoorten van de Medina en je volgt de route van de ondergrondse rivier van Fes door de stad. Onderweg leer je meer over de Islamitische bouwstijlen en stadsinrichting. Vanmiddag kan je de 9000 straatjes van de Medina ontdekken of de grote paleistuinen van de koning bezoeken.
photo

Dag 4,De monumenten van Fes

Vandaag kan je ervoor kiezen om een ochtend uit te trekken voor de Medina en haar monumenten. We kunnen je helpen een route uit te stippelen langs bijvoorbeeld de Karouine moskee, de Koranschool Medrasa Bou Inania en de beroemde leerlooierijen. Vanmiddag verlaat je Fes en rijd je in een kleine vier uur noordwaarts naar het historische stadje Chefchaouen. De blauw geverfde Medina heeft veel invloed van Arabisch Andalusië gehad en je verblijft hier in een kleinschalig hotel in de Medina.
photo

Dag 5,Chefchauouen

Chechauouen is officiëel geen koningsstad, maar heeft één van de sfeervolste Medina´s van Marokko. De kleur blauw is van de vorige eeuw en traditie van de Joodse bevolking. Bezoek vanochtend de Kasbah, de Spaanse moskee, de souk en verdwaal in de mooie straatjes. Vanuit Chefchauouen rijd je in een kleine drie uur naar Tanger. Onderweg kan je een stop maken in Tetouan of het Talassemtane park. In Tanger verblijf je twee nachten in een historisch hotel in de Medina.
photo

Dag 6,De oude handelsstad Tanger

Tanger is een zeer oude stad en dateert van voor de Romeinen. Voor Europese volkeren en de Moren was Tanger een strategisch punt in de Straat van Gibraltar en goede handelsplek. Na een rijkelijk Marokkaans ontbijt kan je op ontdekkingstocht gaan door de Medina van Tanger. Het oude kasteel van Tanger en de Kasbah zijn interessant om te bezoeken. Tip: Vraag ons naar de route van de Europese schrijvers uit de 20ste eeuw. Vanavond kan je een goede Vistajine eten bij één van de stadsstranden.
photo

Dag 7,Rabat

Vanochtend rijd je van Tanger in een kleine drie uur naar de hoofdstad van Marokko en tevens Koningsstad Rabat. Je checkt in bij een sfeervolle Riad in de Medina. Vandaag kan je de Kasbah van de oude stad of art-deco gebouwen van de de Ville Nouvelle bezoeken. Je kan ook een wandeling maken langs de waterkant waar veerboten oversteken naar het de stranden van het stadje Salé. Rabat is tevens ook de stad waar de koning vaak verblijft. De imposante paleizen liggen wat zuidelijker en kan je wandelend of met de auto bezoeken.
photo

Dag 8,De Moskee van Casablanca

Als je vlucht later op de dag vertrekt kan je vanochtend in een uur naar Casablanca rijden en daar de imposante Hassan VII moskee bezoeken. Dit is de enige moskee in Marokko die niet-moslims kunnen bezoeken en is tevens een aanrader gezien het de grootste moskee is van Noord-Afrika. Casablanca heeft verschillende wijken met allen een ander karakter. Het stadsplein genaamd Verenigde Naties is een mooi startpunt voor een wandeling door de Art Deco en Baroc wijk van de stad. Op het vliegveld lever je de huurauto weer in en check je in voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 8 dagen
  • Beste seizoen : Voorjaar en najaar
  • Reissom vanaf: €425 p.p. o.b.v. 2 pers.
  • Toeslag : €119 p.p feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

7x overnachtingen met ontbijt in karakteristieke Riads en stadshotels in de Medina, 8 dagen huurauto en stadswandeling met privegids in Fes

020-2214178

info@barrio-life.nl

Recommend Tour Packages

7 dagen start €379 p.p. o.b.v. 2 pers.

Vakantie Marokko met Atlasbergen en strand

Offerte ontvangen

13 dagen start €845 p.p o.b.v. 2 pers.

Rondreis Marokko langs de mooiste highlights

Offerte ontvangen

10 dagen start €625 p.p. o.b.v. 2 pers.

Koningssteden Marokko rondreis per trein

Offerte ontvangen

8 dagen start €475 p.p o.b.v. 2 pers.

Rondreis Marokko Koningssteden huurauto

Offerte ontvangen

2 dagen start €169 p.p. o.b.v. 2 pers.

Koken in Marokko vanuit Spanje

Offerte ontvangen

5 dagen start €275 p.p. o.b.v. 2 pers.

Stedentrip Fes en Koningsstad Meknes

Offerte ontvangen

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Vredebestlaan 3 2685AJ Poeldijk

+ 020-2214178

info@barrio-life.nl

Certificaten

Certificaten

Reisorakel

Bekijk onze reviews op Reisorakel!

Waar kunnen we je mee helpen?

Mocht je graag een offerte willen ontvangen hebben we op elke reizenpagina ook een apart offerteformulier. 

Sluiten

Contact formulier 

 

Stel direct je vraag!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Prijsofferte ontvangen

Heb je interesse in deze reis?  Geef ons via dit formulier aan wanneer je de reis ongeveer zou willen maken en dan sturen we je binnen een dag een vrijblijvende prijsopgave. 

Sluiten
Sluiten

Bedrijfsuitje op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Offerte voor reisvoorstel op maat

We hebben dit formulier alvast opgesteld, om je direct al een vrijblijvende en voorlopige richtprijsofferte te kunnen sturen. Echter mocht de prijs in eerste instantie niet het belangrijkste zijn, kan je ons ook direct bellen op 020-2214178 om het e.e.a. toe te lichten of e-mailen op info@barrio-life.nl

Sluiten

Reisvoorstel op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Landenboek Marokko

Een compleet overzicht met alle Activiteiten.

Locaties en Mogelijkheden

*Je ontvangt het landenboek direct in je mail

Ik wil een gratis activiteit

Laat je naam en je e-mail achter en ontvang een gratis activiteit tijdens je reis cadeau!

Bedrijfsuitje op maat

Sluiten
Aanvraag reisvoorstel op maat