Booking for : Creatieve vakantie in Andalusië

[recaptcha]

Creatieve vakantie in Andalusië

Reisinformatie

Creatieve vakantie in Andalusië

Tijdens deze creatieve vakantie in Andalusië verblijf je in Triana, de Jordaan van Sevilla en overnacht je in een boerendorpje in het witte dorpen gebied. We hebben een ochtend met gids georganiseerd waarbij je een proeverij ervaart op de lokale markt en een workshop Spaanse koffie zetten, bier tappen en domino leert spelen in een Spaanse bar. Je kan in Sevilla optionele activiteiten bijboeken zoals een fietstocht, Flamenco leren dansen en Spaanse tegels en handwaaiers maken. Je tweede stop is op het platteland in het beroemde Witte dorpen gebied waar je op stap gaat met een geitenhoeder. Optioneel bij te boeken is tuinieren met de burgemeester.

Hoe zit deze creatieve vakantie in Andalusië in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van Amsterdam en Eindhoven direct op Sevilla. Op het vliegveld halen we je op en brengen je naar een gezellige guesthouse in de wijk Triana. De volgende dag ontmoet je Eva de gids en ervaar je een gezellige ochtend Spaanse cultuur met een aantal workshops. Op de vierde dag haal je je huurauto op en rijd je naar het dorpje Cuevas de del Becerro en check je in bij een guesthouse bij een lokale familie. De dag erna ga je op pad met een geitenhoeder en wandel je door de mooie natuur.  Op de laatste dag rijd je naar het vliegveld van Sevilla en lever je je huurauto weer in en checkt in voor je vlucht.

Alleen het Sevilla gedeelte van deze boeken? Bekijk dan onze korte Sevilla bij de locals bouwsteen.

Hoogtepunten creatieve vakantie in Andalusië
Ze zeggen wel eens dat de mensen uit Sevilla de meest gezelligste Andalusiërs zijn. Het klopt inderdaad dat Sevillanen veel humor hebben en heel gastvrij zijn in het delen van hun cultuur. De typische Sevillaan kom je tegen op straat, in een bar of tijdens de ferias (dorpsfeesten). De wijk Triana staat bekend om haar tegelwerk wat door ambachtslieden gemaakt wordt in hun werkplaats. Overal in Sevilla en in de rest van Andalusie kom je ze tegen, de betegeld muren met iconen en patronen die veel te maken hebben met de geschiedenis en de stadscultuur. Ze heten in het Spaans de `Azulejos` en als je en Sevillaan er naar vraagt, kan er altijd wel een mooi verhaal verteld worden. In Sevilla zijn er veel parken waar je een mooie wandel- of fietstocht door kan maken.

photo

Dag 1,Aankomst Sevilla

De stad bruist van de Andalusische cultuur. De wijk Triana die je bezoekt, is de geboorteplaats van de Flamenco. Je overnacht op de plekken van de Andalusiër, in een gezellige accommodatie in Triana of Macarena, midden in één van de twee culturele wijken van Sevilla en ook bieden we een optie voor een luxere accommodatie. Als activiteit kan je bijvoorbeeld langs een sinaasappelplantage of ham proeven op een proeverij net buiten de stad!
photo

Dag 2, Sevilla – Andalusische inburgeringscursus

Deze dag begint met een bezoek aan de lokale markt. Na een wandeling door de wijk volg je een workshop Spaanse koffie zetten, Estrella bier tappen in een tapas bar en eindigt je met een workshop domino in de lokale bar. Wie weet versla je de domino kampioen! De middag is vrij te besteden; je kunt bijvoorbeeld genieten van een lekkere lunch op één van de vele terrassen van Sevilla, de stad verkennen of even lekker een siësta houden.
photo

Dag 3,Sevilla - Paëlla

Op de markt kun je allerlei verse producten kopen, die nodig zijn voor de welbekende paëlla die je 's middags kan maken tijdens onze optionele kookworkshop. Na het koken, kun je deze dag ook een flamenco-workshop nemen, zodat je 's avonds tijdens de flamencovoorstelling alles weet over de flamenco.
photo

Dag 4,Sevilla – Cuevas del Becerro

Triana staat bekend om haar tegelwerk. Overal in Sevilla en in de rest van Andalusië kom je ze tegen, de betegelde muren met iconen en patronen die de geschiedenis en de stadscultuur laten zien. Ze heten in het Spaans de `Azulejos`. Je kan deze ochtend creatief aan de slag tijdens de optionele activiteit van het beschilderen van je eigen Azulejo. Vanmiddag haal je je huurauto en rijd je naar de authentieke plattelandsomgeving van Cuevas del Becerro. De accommodatie is een gezellige guest-house en homestay bij een Andalusische familie.
photo

Dag 5,Met een geitenhoeder op pad

Deze dag gaan we op stap met een lokale geitenhoeder! Je wandelt door het natuurlandschap van het nationale park El Torcal en deelt deze bijzondere manier van leven. Juan de geitenhoeder wacht je vroeg in de ochtend op. Je krijgt een korte workshop over hoe het geitenhoeden in zijn werk gaat. Je wandelt door de ongerepte natuur, die je normaal als wandelaar misschien nooit tegen zou zijn gekomen. Op de weg terug naar het dorp, mag je zelf de leiding nemen over de geiten.
photo

Dag 6,Cuevas del Becerro - Tuinieren

Vandaag hebben we een bijzondere optionele activiteit aan te bieden. Je kan de burgemeester ontmoeten van het dorp waar je slaapt. Het blijft niet alleen bij handen schudden, want hij is ook de persoon die je meeneemt naar zijn prachtige groente- en fruittuin voor een workshop tuinieren. Zie wat er allemaal groeit op het Andalusische platteland en ervaar het contact met de lokale bevolking.
photo

Dag 7,Cuevas del Becerro

Deze dag kun je voornamelijk je eigen plan trekken. Als je zin hebt in gastronomie, kun je zelf olijfolie maken en proeven of naar een wijnbodega waar je wijn kan proeven en kan helpen met het druivenstampen! In een natuurreservaat in de buurt kun je vanuit een Jeep stieren van dichtbij bekijken en voederen, die hier worden opgevangen.
photo

Dag 8,Vertrek Cuevas del Becerro

Als je vlucht later op de dag vertrekt kan je nog een gedeelte van de dag gebruiken om bijvoorbeeld de stad Antequera of Ronda te bezoeken. Wil je nog niet naar huis? Extra opties of verlengen kan altijd. Je rijd in een uurtje naar het vliegveld van Sevilla waar je de huurauto kan inleveren en incheckt voor je vlucht.

Reisdetails

  • Reisduur : 8 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
  • Reissom : €359 p.p. o.b.v. van 2 pers.
  • Toeslag : €79 p.p. feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

7x overnachtingen in een gezellig guesthouse in Sevilla en in een wit dorpje op het platteland,, vliegveld transfer op de heenreis, 4 dagen huurauto, workshops met de lokale bevolking en stadswandeling en wandeling met geitenhoeder

020-2214178

info@barrio-life.nl

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

De Clercqstraat 66 1052 NJ Amsterdam

+ 020-2214178

info@barrio-life.nl

Certificaten

Certificaten

Offerte aanvragen

Leuk dat je interesse hebt in deze reis. Laat hier je informatie achter en je ontvangt direct een eigen offerte.

Sluiten

Landenboek Andalusie

Een compleet overzicht met alle Activiteiten,

Locaties en Mogelijkheden

*Je ontvangt het landenboek direct in je mail

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Welk thema's

spreken je aan?

Sluiten
Klik hier voor een reisvoorstel op maat

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Sluiten