Booking for : Andalusië Rondreis de Culturele Hoogtepunten

Andalusië Rondreis de Culturele Hoogtepunten

Reisinformatie

Andalusië Rondreis de Culturele Hoogtepunten

Tijdens deze Andalusië Rondreis de Culturele Hoogtepunten, bezoek je niet alleen de vier grote steden Granada, Córdoba, Sevilla en Málaga, maar hebben we een verblijf in de olijvenstreek en het witte dorpen gebied bij Ronda toegvoegd. Zo ervaar je niet alleen de toeristische hoogtepunten van het Alhambra, de Mezquita en het Alcazar, maar kom je ook in de kleine dorpjes en op het Andalusische platteland en de kleinere steden die minder toeristisch zijn. Ben je ook een natuurliefhebber? Al direct bij aankomst kan je onderweg richting Granada het nationale park El Torcal bezoeken en bevind je je in Granada op een steenworp afstand van de Sierra Nevada. De olijvenstreek met het Subbetica natuurpark zit al in het programma en sluit je af met het Grazalema nationale park bij Ronda. Je overnacht in sfeervolle en vaak klassieke stadshotels in het centrum van de steden en je krijgt een huurauto mee om de vrijheid te hebben het programma nog persoonlijker in te steken. We hebben boordevol tips en suggesties om op elke plek de ook minder toeristische plekjes op te zoeken en een groot aantal typische Andalusisische activiteiten en bezoekjes.

Hoe zit deze Andalusië Rondreis, de Culturele Hoogtepunten in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van Amsterdam en Eindhoven direct op Maága. Bij aankomst op het vliegveld staat er een huurauto voor je klaar en rijd je naar Granada, waar je voor twee nachten verblijft in een karakteristiek stadshotel. Op de derde dag rijd je naar Córdoba voor één nacht en reis je op de vierde dag richting Sevilla, waar je drie nachten verblijft. Na Sevilla reis je richting Málaga en kan je een mooie stop maken in Ronda, alvorens je incheckt in een stadshotel in het centrum. De laatste dag lever je de huurauto in op het vliegveld en check je in voor je vlucht.

Bezoek je liever alleen één van de steden tijdens de korte stedentrip? Bekijk dan ook onze korte culturele bouwstenen Sevilla, Córdoba en Granada.

Hoogtepunten; Andalusië Rondreis de Culturele Hoogtepunten
Van de 16e tot de 18e eeuw was Sevilla een van de belangrijkste steden in de wereld. Sevilla werd de belangrijkste handelsstad van Europa nadat de kolonisten de ‘Nieuwe Wereld’ veroverd hadden. Handelaren kwamen uit allerlei hoeken om producten uit het continent Amerika te kopen in Sevilla. Wandel door de wijken die destijds centraal stonden in het dagelijkse leven en bezoek de historische gebouwen uit de Gouden Eeuw.

Córdoba was de voormalige Moorse hoofdstad én de parel van Spanje. Bij aankomst zie je de Mezquita boven de stad uitsteken. Deze voormalige Moorse moskee heeft al de karakteristieken behouden na de val van de stad, zelfs toen deze omgebouwd werd als kathedraal. Het gebouw is nog steeds alom bekend als ‘La Mezquita’, de moskee.

Granada staat uiteraard bekend om het magische Alhambra, dé trekpleister van de stad. Het kasteel torent boven de stad uit en kijkt uit op Albaicín, een stadswijk die de karakteristieke infrastructuur heeft van meer dan 800 jaar geleden. Je herkent hier nog veel elementen qua infrastructuur die afkomstig zijn uit de tijd van de Moren: smalle steegjes, Moorse muren en waterputten.

photo

Dag 1,De Moorse wijk Albaicín

Bij aankomst op het vliegveld van Málaga staat er een huurauto voor je klaar en rijd je in een anderhalf uur naar Granada. Onderweg kan je een mooie stop maken in het stadje Antequera, bekend om de meeste kerken per inwoner van heel Spanje. Granada is beroemd om het laatste overgebleven paleis van de Moren, het Alhambra. Je verblijft voor twee nachten in een sfeervol stadshotel in het centrum van Granada en je kan vanmiddag erop uit trekken om de Moorse wijk Albaicín te bekijken. We adviseren je graag over een mooie wandelroute door de stad.
photo

Dag 2,Het Alhambra paleis

Een must voor elke bezoeker in Granada is het laatste overgebleven intakte paleis van de Moren. Dit enorme paleis, zichtbaar vanuit de hele stad, is een bezoek van minimaal een halve dag en kaartjes dienen van te voren te worden gekocht. Na je bezoek kunnen we een bezoek aan een Arabische Hammam voor je boeken en afsluitend een (romantisch) diner in een theehuis met uitzicht op het Alhambra, om dit exotische avontuur af te sluiten.
photo

Dag 3,Olijfolieproeverij en fietsen op de Via Verde

Vandaag rijd je op je gemak van Granada naar de olijfoliestreek van de provincia Córdoba. Een prachtige streek met glooiende heuvels met olijfbomen en witte dorpjes. Je verblijft vanavond in een B&B in de natuur. Ben je geïnteresseerd in de historie? Dan kunnen we een bezoek en proeverij bij een olijfolieboerderij voor je organiseren. Vanmiddag kan je ervoor kiezen om te ontspannen bij het zwembad of een wandeling te maken door het Subbetica natuurpark of we kunnen fietsen klaarzetten om over de oude spoorlijnroute te fietsen, genaamd de Via Verde.
photo

Dag 4,De Mezquita van Córdoba

Vandaag rijd je naar één van Andalusische culturele parels, de oude stad Córdoba. Andalusië heeft een belangrijke Arabische (Moorse) historie en waan je vandaag in de pracht van de oude Joodse wijk en het sluitstuk van een bezoek, de Mezquita van Córdoba, een oude moskee, omgebouwd tot kathedraal. Je verblijft vanavond in een stadshotel in het centrum en we kunnen je tips geven voor een mooie avondwandeling.
photo

Dag 5,Het klassieke Sevilla

Vandaag is je aankomstplek de stad Sevilla en je kan ervoor kiezen om vandaag nog de hele dag in Córdoba te blijven. Zo kan je meer van de monumenten van de Joodse wijk bezoeken of ervoor kiezen om de Moorse ruïnes Medina Azahara buiten de stad Córdoba te bezoeken. Er is onderweg tevens ook een stop te maken in het monumentale stadje Écija. We kunnen je informeren over de mogelijkheden. In Sevilla verblijf je drie nachten in een sfeervol stadshotel in het centrum.
photo

Dag 6,Andalusië op zijn best in Sevilla

Vandaag zijn er tal van bezoeken te doen aan musea, monumenten, pleinen en kerken en raden we aan de dag goed voor te bereiden om er het meeste uit te halen. We informeren je graag over een mooie wandelroute aan en mocht je graag een wandeling maken met gids is dat goed mogelijk. Tevens organiseren we voor vanavond in Sevilla een flamenco avond of een tapaswandeling. Zo ervaar je hoe Sevilla ook in de avond bruist en kom je op de leuke plekken.
photo

Dag 7,Fietsen langs de Guadalquivir rivier

Heb je gisteren de belangrijkste hoogtepunten in het centrum gezien, dan kan je vandaag een bezoek brengen aan de monumenten in de Jordaan van Sevilla, Triana of de wijk Macarena. Graag op pad met de fiets en een tocht maken langs de rivier of één van de grote stadsparken bezoeken? Geef het ons door en we zetten fietsen voor je klaar voor een mooie actieve dag door de stad. Graag meer zien van de cultuur? We organiseren in Sevilla een dominoworkshop met de lokale bevolking en we kunnen je informeren over een bezoek aan een sinaasappel- en een Iberico hamboerderij.
photo

Dag 8,De brug van het Moorse stadje Ronda

Vandaag rijd je naar het pittoreske stadje Ronda en de witte dorpen streek van Andalusië. Vandaag kan je ervoor kiezen om nog de dag rondom Sevilla te spenderen en/of te kiezen voor één van onze bezoeken aan de sinaasappel- of Iberico hamboerderij rondom Sevilla, of direct naar Ronda te rijden. Ronda is beroemd om de grote brug over het ravijn en de Moorse architectuur. Vanavond overnacht je in een leuk stadshotel in het centrum van Ronda. Vanmiddag kan je erop uit trekken en de Moorse baden, de stierenvechtarena en het historisch centrum bekijken. Houd je van wandelen? Vraag ons om de mooie wandeling door de kloof van Ronda.
photo

Dag 9,Het witte dorpen gebied van Grazalema

Vandaag kan je een mooi uitstapje maken aan het Grazalema natuurpark. Een mooi natuurgebied, wat ook wel het witte dorpen gebied genoemd wordt van Andalusië. Je kan hier een rijroute maken en stoppen in de mooiste witte dorpjes of mogelijk ook een wandeling maken door de natuur. Vraag ons om onze leuke route. Wijnliefhebber? We kunnen voor vandaag ook een bezoek aan een wijnbodega en proeverij organiseren of een bezoek aan een natuurreservaat voor stieren. Op pad met een boemeltrein? Geef ons je wensen door. Vanuit Ronda is het nog anderhalf uur naar Málaga, waar je de laatste nacht van de reis verblijft in wederom een sfeervol stadshotel.
photo

Dag 10,Málaga bezoeken en vlucht naar Nederland

Afhankelijk van je vluchttijd, kan je vandaag nog de gehele dag in Málaga spenderen en het Picasso museum bezoeken of één van de stranden aandoen. Geïnteresserd in het lokale vissersleven? Vraag ons om het bezoek aan de visserswijk van Málaga en zie hoe de traditonele vissersboten worden gerenoveerd, afsluitend met gegrilde sardientjes en witte wijn. Op het vliegveld van Málaga kan je de huurauto weer inleveren en check je in voor je vlucht. Wij kunnen deze Andalusië Rondreis de Hoogtepunten, verlengen met het gewenste aantal dagen en voorstellen doen van leuke plekken voor een extra aantal dagen.

Reisdetails

  • Reisduur : 10 dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
  • Reissom : €725 p.p. o.b.v. van 2 pers.
  • Toeslag : €185 p.p. feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

9x in karakteristieke stadshotels, huurauto all-risk verzekerd alle dagen, uitgebreide reisbescheiden met achtergrondinformatie en lokale tips, 24/7 contact met ons kantoor voor tips en suggesties tijdens de reis

020-2214178

info@barrio-life.nl

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

De Clercqstraat 66 1052 NJ Amsterdam

+ 020-2214178

info@barrio-life.nl

Certificaten

Certificaten

Offerte aanvragen

Leuk dat je interesse hebt in deze reis. Laat hier je informatie achter en je ontvangt direct een eigen offerte.

Sluiten

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Welk thema's

spreken je aan?

Sluiten
Klik hier voor een reisvoorstel op maat

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Sluiten