Booking for : Andalusië Fly & Drive de 4 steden

Andalusië Fly & Drive de 4 steden

Reisinformatie

Andalusië Fly & Drive de 4 grote steden

Tijdens deze Andalusië Fly&Drive de 4 steden, hebben we de hoogtepunten van Andalusië in één reis gegoten. Het zijn de grote namen; Sevilla, Córdoba, Granada en Málaga en tezamen maken ze de 4 bekendste culturele steden van Andalusië. Je ervaart een mengelmoes van enerzijds de Moorse (Arabische) invloeden in Granada en Córdoba, aan het begin van de reis. Daarna ontdek je de klassieke ¨typisch Spaanse¨ meer katholieke kant van Andalusië in Sevilla. Hier zijn het de kathedralen en keren die je doen denken aan Zuid-Spanje. Ben je ook een natuurliefhebber? Vanuit Granada bevind je je op een steenworp afstand van de Sierra Nevada en kan je op weg naar Sevilla de olijvenstreek van Andalusië bezoeken. Je overnacht in sfeervolle en vaak klassieke stadshotels in het centrum van de steden en je krijgt een huurauto mee om de vrijheid te hebben het programma nog persoonlijker in te steken. We hebben boordevol tips en suggesties om op elke plek de ook minder toeristische plekjes op te zoeken en een groot aantal typische Andalusisische activiteiten en bezoekjes.

Hoe zit deze Andalusië Fly&Drive de 4 grote steden in elkaar?
Vanuit Nederland vlieg je van Amsterdam en Eindhoven direct op Maága. Bij aankomst op het vliegveld staat er een huurauto voor je klaar en rijd je naar Granada, waar je voor twee nachten verblijft in een karakteristiek stadshotel. Op de derde dag rijd je naar Córdoba voor één nacht en reis je op de vierde dag richting Sevilla, waar je drie nachten verblijft. Na Sevilla reis je richting Málaga en kan je een mooie stop maken in Ronda, alvorens je incheckt in een stadshotel in het centrum. De laatste dag lever je de huurauto in op het vliegveld en check je in voor je vlucht.

Bezoek je liever alleen één van de steden tijdens de korte stedentrip? Bekijk dan ook onze korte culturele bouwstenen Sevilla, Córdoba en Granada.

Hoogtepunten Fly&Drive de 4 grote steden
Van de 16e tot de 18e eeuw was Sevilla een van de belangrijkste steden in de wereld. Sevilla werd de belangrijkste handelsstad van Europa nadat de kolonisten de ‘Nieuwe Wereld’ veroverd hadden. Handelaren kwamen uit allerlei hoeken om producten uit het continent Amerika te kopen in Sevilla. Wandel door de wijken die destijds centraal stonden in het dagelijkse leven en bezoek de historische gebouwen uit de Gouden Eeuw.

Córdoba was de voormalige Moorse hoofdstad én de parel van Spanje. Bij aankomst zie je de Mezquita boven de stad uitsteken. Deze voormalige Moorse moskee heeft al de karakteristieken behouden na de val van de stad, zelfs toen deze omgebouwd werd als kathedraal. Het gebouw is nog steeds alom bekend als ‘La Mezquita’, de moskee.

Granada staat uiteraard bekend om het magische Alhambra, dé trekpleister van de stad. Het kasteel torent boven de stad uit en kijkt uit op Albaicín, een stadswijk die de karakteristieke infrastructuur heeft van meer dan 800 jaar geleden. Je herkent hier nog veel elementen qua infrastructuur die afkomstig zijn uit de tijd van de Moren: smalle steegjes, Moorse muren en waterputten.

photo

Dag 1,De Moorse wijk Albaicín

Bij aankomst op het vliegveld van Málaga staat er een huurauto voor je klaar en rijd je in een anderhalf uur naar Granada. Deze stad is beroemd om het laatste overgebleven paleis van de Moren, het Alhambra. Je verblijft voor twee nachten in een sfeervol stadshotel in het centrum van Granada en je kan vanmiddag erop uit trekken om de Moorse wijk Albaicín te bekijken. We adviseren je graag voor een mooie wandelroute.
photo

Dag 2,Het Alhambra paleis

Een must voor elke bezoeker in Granada is het laatste overgebleven intakte paleis van de Moren. Dit enorme paleis, zichtbaar vanuit de hele stad, is een bezoek van minimaal een halve dag en kaartjes dienen van te voren te worden gekocht. Na je bezoek kunnen we een bezoek aan een Arabische Hammam voor je boeken en afsluitend een (romantisch) diner in een theehuis met uitzicht op het Alhambra, om dit exotische avontuur af te sluiten.
photo

Dag 3,De Mezquita van Córdoba

Vandaag rijd je naar één van Andalusische culturele parels, de oude stad Córdoba. Andalusië heeft een belangrijke Arabische (Moorse) historie en waan je vandaag in de pracht van de oude Joodse wijk en het sluitstuk van een bezoek, de Mezquita van Córdoba, een oude moskee, omgebouwd tot kathedraal. Je verblijft vanavond in een stadshotel in het centrum en we kunnen je tips geven voor een mooie avondwandeling.
photo

Dag 4,Het klassieke Sevilla

Vandaag is je aankomstplek de stad Sevilla. Onderweg kan je een mooie omweg maken door de olijvenregio van Córdoba te bezoeken, ten zuiden van de stad. De olijfoliestreek heeft veel historie en er zijn oude olijfoliemolens te bezoeken. Ben je geïnteresseerd in de historie? Dan kunnen we een bezoek en proeverij bij een olijfolieboerderij voor je organiseren. Je kan ero ok voor kiezen om een wandeling te maken door het Subbetica natuurpark of we kunnen fietsen klaarzetten om over de oude spoorlijnroute te fietsen, genaamd de Via Verde. Bij aankomst in Sevilla verblijf je voor twee nachten in een klassiek stadshotel.
photo

Dag 5,Andalusië op zijn best in Sevilla

Vandaag zijn er tal van bezoeken te doen aan musea, monumenten, pleinen en kerken en raden we aan de dag goed voor te bereiden om er het meeste uit te halen. We informeren je graag over een mooie wandelroute aan en mocht je graag een wandeling maken met gids is dat goed mogelijk. Tevens organiseren we voor vanavond in Sevilla een flamenco avond of een tapaswandeling. Zo ervaar je hoe Sevilla ook in de avond bruist en kom je op de leuke plekken.
photo

Dag 6,Fietsen langs de Guadalquivir rivier

Heb je gisteren de hoogtepunten in het centrum gezien, dan kan je vandaag een bezoek brengen aan de Jordaan van Sevilla, Triana of de wijk Macarena. Graag op pad met de fiets en een tocht maken langs de rivier of één van de grote stadsparken bezoeken? Geef het ons door en we zetten fietsen voor je klaar voor een mooie actieve dag door de stad. Graag meer zien van de cultuur? We organiseren in Sevilla een dominoworkshop met de lokale bevolking en we kunnen je informeren over een bezoek aan een sinaasappel- en een Iberico hamboerderij.
photo

Dag 7,De brug van het Moorse stadje Ronda

Vandaag kan je nog uitgebreid uittrekken voor een bezoek aan de musea en de leuke wijken van Sevilla, alvorens je richting Málaga rijdt, je laatste nacht van deze reis. Onderweg kan je ook stoppen in het Moorse stadje Ronda, bekend van de grote brug boven het ravijn. Zo zou je erop kunnen uit trekken om de Moorse baden, de stierenvechtarena en het historisch centrum bekijken. Houd je van wandelen? Vraag ons om de mooie wandeling door de kloof van Ronda. In Málaga hebben we wederom een leuk stadshotel voor je geboekt in het centrum van de stad.
photo

Dag 8,Málaga bezoeken en vlucht naar Nederland

Afhankelijk van je vluchttijd, kan je vandaag nog de gehele dag in Málaga spenderen en het Picasso museum bezoeken of één van de stranden aandoen. Geïnteresserd in het lokale vissersleven? Vraag ons om het bezoek aan de visserswijk van Málaga en zie hoe de traditonele vissersboten worden gerenoveerd, afsluitend met gegrilde sardientjes en witte wijn. Op het vliegveld van Málaga kan je de huurauto weer inleveren en check je in voor je vlucht. Wij kunnen deze Andalusië fly&drive verlengen met het gewenste aantal dagen en voorstellen doen van leuke plekken voor een extra aantal dagen.

Reisdetails

  • Reisduur : 8-dagen
  • Beste seizoen : Eind september tot begin juni
  • Reissom : €595 p.p. o.b.v. van 2 pers.
  • Toeslag : €185 p.p. feestdagen en schoolvakanties

Inbegrepen bij deze reis

7x in karakteristieke stadshotels, huurauto all-risk verzekerd alle dagen, uitgebreide reisbescheiden met achtergrondinformatie en lokale tips, 24/7 contact met ons kantoor voor tips en suggesties tijdens de reis

020-2214178

info@barrio-life.nl

Contactgegevens

Voor vragen of opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

De Clercqstraat 66 1052 NJ Amsterdam

+ 020-2214178

info@barrio-life.nl

Certificaten

Certificaten

Offerte aanvragen

Leuk dat je interesse hebt in deze reis. Laat hier je informatie achter en je ontvangt direct een eigen offerte.

Sluiten

Voorstel op maat

Op zoek naar een unieke reis op maat? Vul hieronder je gegevens en reiswensen in, dan doen wij je een vrijblijvend voorstel wat optimaal aansluit bij jouw wensen

Welk thema's

spreken je aan?

Sluiten
Klik hier voor een reisvoorstel op maat

Stel hier je vraag

Leuk dat je interesse hebt in een van onze reizen. Wil je meer informatie, de reis aanpassen of heb je een andere vraag laat dan je gegevens achter. 

Sluiten