Typisch Marokkaans eten! Lust jij een dadel?

Heb jij al wel eens een dadel op? De woestijnbewoners weten het al lang; dadels zijn de sleutel tot overleven. Dadels zijn namelijk super gezond. Ze zitten vol vezels en zijn rijk aan vitamine C, mineralen en antioxidanten. Daarnaast zorgen ze voor extra zuurstof in je bloed (veel ijzer), bevatten ze geen cholesterol en geven ze je energie.

Dadels koop je bij Arabische winkels en de meeste supermarkten. Voordat je kiest, raden we je aan ze te proeven! Er zijn namelijk veel verschillende soorten, meestal met als herkomst Tunesië, Marokko of Israël, maar ze zijn niet allemaal even vers, romig, zacht en smaakvol. Vaak zijn het de wat grotere (én duurdere) dadels, die zorgen voor een echte smaakexplosie in de mond. Zelfs het effect van chocola blijft daarbij in het niet.

Tip: Verwissel het koekje bij de koffie of thee eens voor een grote dadel. De vrucht geeft boordevol energie voor een goed gesprek.

Woon je in Amsterdam? Ga dan eens langs bij Raïneraï op de Prinsengracht 252. Hier vind je niet alleen heerlijke dadels, maar heel veel meer lekkernijen uit de nomadische keuken van Algerije.

 

Interesse gekregen in een reis naar Marokko? Bekijk hier onze voorbeeldreizen naar Marokko. Liever zelf je eigen reis samenstellen? Wij maken vrijblijvend en kosteloos een reisvoorstel op maat! Laat ons hier je wensen weten.