ONZE POPULAIRSTE FAMILIERONDREIZEN DOOR Marokko

Marokko is verrassend en reizigers die je voorgegaan zijn, komen zeer enthousiast terug. Uit eten gaan is niet duur en de prachtige natuur en zandduinen spreken tot de verbeelding!

Betaalbaar reizen met het gezin waarin rust en avontuur gecombineerd worden. Een zwembad voor de kinderen bij aankomst in het hotel en leuke activiteiten onderweg voor jong en oud? We organiseren het graag voor jullie. Marokko is een veelzijdig land met verschillende historische monumenten, natuur en cultuur. Een reis door Marokko met je gezin is daarom een ware belevenis. Het land heeft zoveel te bieden dat er altijd iets leuks te doen is. Ontdekt waar het Moorse volk zich heeft gesetteld en hoe hun cultuur op de dag van vandaag eruit ziet. Overal waar je komt zijn er nog schitterende oudheden te zien. De lokale bevolking is erg leuk met kinderen en zijn altijd enthousiast om een praatje te maken.

Cultuur van Marokko
Het land heeft een rijke cultuur, maar wat niet te missen valt is hun keuken. De Marokkaanse keuken bestaat uit kruiden, specerijen en vlees. Vooral lamsvlees en rundvlees zijn populaire vleessoorten. Denk ook aan de Berberbevolking afkomstige couscous. Dit in combinatie met de Marokkaanse kruiden en specerijen wacht je heerlijke gerechten. Ook kan er samen gekookt worden met het gezin samen met de Berberbevolking om zelf te leren om thuis Marokkaans te koken. Na het samen koken, wordt er gezamenlijk gegeten en is het gebruikelijk om uit je dak te gaan en met je handen te eten. Naast de Marokkaanse keuken, is de bevolking erg vriendelijk en gastvrij. Vooral de Berberbevolking nodigt je samen met het gezin zo uit om bij hen thuis een glas thee te drinken of een maaltijd te nuttigen. Dit is hun manier om te laten ze zien dat ze respect hebben voor elkaar.

Landschappen van Marokko
Marokko heeft verschillende soorten landschappen. Een avontuur om met het gezin doorheen te reizen. Zo is het Atlasgebergte een indrukwekkend natuurgebied waar veel van de Berberbevolking leeft. Daarnaast heeft het land een deel van de Saharawoestijn. Een waar spektakel om door de goud kleurige zandduinen met de kameel door te reizen. Om hier een trektocht te doen met het gezin is een activiteit om nooit te vergeten. Zo kom je langs kleine dorpjes rondom oases met waterputten. Ook kunnen hier overnachtingen worden gemaakt in het midden van de woestijn. De sterren en maan zijn zo helder dat het nooit helemaal donker wordt. Wil je graag even de verkoeling opzoeken, dan heeft Marokko ook heerlijke stranden om een duik te nemen in de Atlantische Oceaan of de Middellandse Zee. De stranden zijn langgerekt, wit en schoon, met veel strandactiviteiten. Er zijn vele hotels en bars met ligstoel-terrassen, waar je heerlijk kunt bruinen, loungen en de kinderen kan laten spelen. Je kunt er ook vissen en windsurfen. Het water is er helderazuur en je zult een bezoek aan de Marokkaanse stranden niet gauw vergeten. De Marokkaanse landschappen zijn zo gevarieerd dat ze nauwelijks in enkele woorden zijn te beschrijven. Het beste is dan ook om zo een reis met het gezin te delen met verschillende leuke activiteiten en Marokko zelf mee te maken om in ogenschouw te nemen.

De voordelen van een familiereis door Marokko

  • Verschillende mogelijkheden voor reisroutes door toeristische en minder toeristische plaatsen.
  • Voor elke dag meerdere leuke activiteiten beschikbaar.
  • Met het gezin op avontuur door cultuurrijke Marokko.
  • Een authentieke reis met het gezin wat niet snel vergeten zal worden.

Onderstaand vind je onze familiereizen in verschillend regio’s van Marokko en met verschillende thema’s en reisduur. Heeft u extra wensen? Laat ons jullie reiswensen weten, dan maken we graag een passend reisvoorstel.

7-daagse Rondreis Marrakech met nacht in de woestijn – ideaal voor een week schoolvakantie

Plannen om met het gezin naar Marokko te gaan in de schoolvakantie? Dan zou deze reis goed kunnen passen. Het is namelijk onze meest geboekte rondreis door families en ideaal voor een week er tussen uit in de krokus-, mei-, en herfstvakantie.

Deze reis is geschikt voor gezinnen met kinderen van minimaal 5 jaar oud. Heb je jongere kinderen? Kijk dan ook even naar onze andere reis op deze pagina.

Het leuke van deze rondreis is de mix van ervaringen. Je begint in de bruisende Koningstad Marrakech, rijdt door het Hoge Atlas gebergte, verblijft in een echte oase, wandelt met kamelen en overnacht in de woestijn onder de sterrenhemel. De lokale bevolking is uiterst vriendelijk en we hebben ook vaak moeders met dochters die de reis samen maken.

Heb je iets meer dagen? We kunnen de reis verkorten of verlengen en het aantal overnachtingen per plek ook langer maken voor dat extra dagje Marrakech of ontspannen bij het zwembad in een oase.

7-daagse Vakantie Marrakech, Atlas gebergte en strand 

Deze reis is ideaal voor gezinnen van alle leeftijden, waarbij je weinig van je tijd in de auto zit en ook aan de strandwensen in een vakantie voldoet. Geschikt voor de mei-, zomer en herfstvakantie.

De reis is een goed alternatief voor onze andere 7-daagse rondreis richting Zuid-Marokko, want je komt dieper in het prachtige Atlas gebergte en verblijft in het hippe strand- en surfstadje Essaouira.

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en jullie wens voor actief bezig zijn, kunnen we tal van activiteiten aanbieden rond Marrakech en in het Atlas gebergte. Zo is er te wandelen, mountainbiken, suppen, kayakken en kameelrijden. Tevens geven we je tips voor een bezoek aan watervallen.

Heb je iets meer dagen? We kunnen de reis verkorten of verlengen en de reis aanpassen naar jullie wensen.

13-daagse Marokko highlights rondreis – ideaal voor oudere kinderen

Wil je een grote rondreis maken door Marokko waar je kinderen (12-18 jaar oud) ook enthousiast van worden? Dan is dit onze meest gevarieerde rondreis waarbij natuur, cultuur, steden, activiteiten en stranddagen elkaar perfect afwisselen.

De reis is geschikt voor de mei-, zomer-, en kerstvakantie, maar mocht iedereen voldoende dagen hebben, kan de reis het gehele jaar gemaakt worden. Tevens hebben we ook een versie van 10-dagen, mocht twee weken toch te lang zijn.

Per huurauto gaan jullie op pad op een avontuurlijke reis met elke dag boordevol bezienswaardigheden en mooie ervaringen. Surfen in Rabat, wandelen met een ambachtengids door Fes, de apen bekijken in Azrou, zwemmen in een oase, een trektocht met kamelen, wandelen door kloven en afsluiten aan het strand. Het beste van Marokko in één reis.

Geef ons je wensen door en dan kunnen we deze reis aanpassen naar wens.

Meer weten over onze familie reizen?

Wij helpen je graag!

Neem contact met ons op