Erg Chegaga

Wat te doen in Erg Chegaga?

Erg Chegaga is een van de grote woestijnen in Marokko. De woestijn ligt in het Souss-Massa-Draa-gebied. Met een lengte van ongeveer 40 kilometer en een breedte van 15 kilometer en sommige duinen hoger dan 60 meter is het de grootste en wildste duin van Marokko.

Erg Chegaga was vroeger een soort herkenningspunt voor mensen uit Timboektoe. Wanneer zij de duinen bereikten wisten ze dat ze op de goede weg waren. Erg Chegaga is veel jonger dan Erg Chebbi: toeristen komen hier eigenlijk pas sinds 1990. Desalniettemin komen er steeds meer toeristen naar Erg Chegaga. Hierdoor ontstaan er veel meer kampen waar je kunt overnachten.

Zoals hierboven beschreven heeft Erg Chegaga duinen van soms wel hoger dan 60 meter. Soms is het een hele klim om boven te komen door de wind, het zand en de brandende zon maar het uitzicht wat je hebt op een duin is zeker de moeite waard. De duinen zijn de ideale plek om prachtige kamelentochten te maken.

Secret tips van Barrio Life!

# Inspire tips! Vraag onze gids of hij je meeneemt naar een van de minder toeristische duinen. Hier hoef je je prachtige uitzicht niet te delen met andere toeristen!

Onze reizen

Met onze Rondreis Actieve rondreis Zuid-Marokko kom je onder andere langs Erg Chegaga. Bekijk hier de rest van onze reizen in Marokko. Wil je jouw ideale reis samenstellen? Klik dan hier om contact met ons op te nemen. Laat in de reacties achter wat jij van Erg Chegaga vond! We zijn benieuwd naar jouw ervaring met deze stad.

 

Geef een reactie