Bezinningstocht door de woestijn

Druk, druk, druk
50 emails in je inbox per dag, een tikkend horloge om je pols, belastingaanslagen op de deurmat en gedachten die voortdurend gaan naar wat morgen te moeten. Je weet best dat een boswandeling de geest verruimt, een zondag even niks doen goed voor je is en dat dagelijks mediteren helpt voor innerlijke rust. Maar hieraan gehoor geven, is ook best lastig.

Stel je voor. Ik neem je mee naar een bijzondere plek. Een plek die zo’n impact heeft, dat je na een paar dagen al niet meer denkt aan thuis. Je leeft compleet in het hier en nu, je gedachten krijgen lucht,  kortom je komt los van thuis. Zou je op zo’n plek willen zijn?

ImageEen bezinningstocht door de woestijn
Deze plek is de Sahara. Een voor het oog bizar natuurverschijnsel, bijna onmenselijk soms. Enorme gekleurde duinen en prachtige vergezichten en wat direct opvalt is de ruimte. Heel veel ruimte! Als je op de top van een zandduin staat, sluit je je ogen en hoor je de absolute stilte van de woestijn. Door het suizen van je oren lijkt het net alsof je zojuist uit een popconcert bent gekomen.

Verslaving
De woestijn zelf doet niet zoveel om je los te koppelen van thuis. Het houdt je eerder een spiegel voor. Daardoor kan je jezelf, zonder afleiding van de drukke buitenwereld, als compleet ervaren. De gedachten, die je thuis geen plaats kon geven, vallen ineens als puzzelstukjes in elkaar en na een tijdje hoeven er zelfs geen gedachten meer te zijn. Je ervaart het heden en je geniet van alle overweldigende natuurpracht. Reizigers noemen het een verslaving, maar misschien is het wel het leven zoals het bedoeld is.

“I have always loved the desert. One sits down on a desert sand dune, sees nothing, hears nothing. Yet through the silence something throbs, and gleams.” ~ Antoine De Saint-Exupery (boek Le Petit Prince)

Wil je dit zelf meemaken?
Op dit moment reist Barrio Life met een klein reisgezelschap en lokale nomaden door de Marokkaanse Sahara. Ben je benieuwd of zo’n bezinningstocht door de woestijn wat voor jou is? Bekijk dan hier  onze inspire reizen.