Avonturen in de Sahara, we geven een boekentip!

Barrio Life neemt je mee naar de Sahara eind 19e eeuw. Dat doen we door het boek: Het zwaard en het kruis. Twee mannen en een keizerrijk van zand’ van Fergus Flemin. Een boek vol historische gebeurtenissen, reisverhalen en avonturen in de Sahara.

Aan het einde van de 19de eeuw was de Sahara nog onbekend terrein. Het totale gebied, ongeveer zo groot als de Verenigde Staten, was grotendeels nog onontdekt. Wie wel een poging waagde, bracht het er meestal niet levend vanaf: hij overleed door uitdroging of werd slachtoffer van Touareg-bendes.

Frankrijk, dat in 1830 Algerije binnenviel, had ambitieuze plannen met de woestijn. Er was het plan om een Trans-Sahara-spoorweg aan te leggen en de rivier de Niger zou worden omgeleid, waardoor het rivierwater de woestijn in zou stromen en water uit de Middellandse Zee zou worden gebruikt om een zee in de Sahara te laten ontstaan.

Het boek:

Het zwaard en het kruis is een waargebeurd verhaal van twee fanatieke avonturiers die deze ambitie werkelijkheid probeerden te maken: graaf Charles de Foucault en Henro Laperrine. Beiden waren het vaderland toegewijd, maar ieder op zijn eigen manier. Foucault was een rokkenjager, een charlatan, die liggend op bed met een zilveren lepel foie gras at. Laperrine was een sobere perfectionist die leefde voor het leger. Beiden vonden hun roeping en avonturen in de woestijn.

Wij wensen je veel leesplezier! Neem hier ook nog eens een kijkje voor ons reisaanbod in de Sahara.